106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Teljesen igazad van.
Gulyas: Terminator 2-t én is megnéztem kiskoromba vagy 100-szor mégha fostam is a rossz terminatortól amikor a liftből meglőtte sotival és szetnyílt a feje. Remélem ez azért nem volt spoiler.
Ui: cool-on most megy. -
Real13 #67632 Jólvan, hallod, nem kell ezt. Mármint ez a régen minden zseniális és szuper volt, most meg csak a szar megy és szarok a színészek, rendezők, meg úgy általában minden. Oké, a blockbusterek, vagy a mainstream cuccok között sok az átlagon aluli, a rossz, de könyörgöm, volt ebben a tavalyi évben is egy Rango, egy Tintin,X-men elsők, Super 8... Ami persze, nem olyan erős névsor, mint amiket felsoroltál, de azok sem egy év alatt jöttek ki.
Színészekből meg egy Clooney, Pitt, az újabb generációból Gosling stb. nem hiszem, hogy kisebb név lesz majd, mint az itt felsoroltak.
Rendezőkből meg van Nolanunk, Arronofskynk, Tarantinonk stb...
Szóval én baromira utálom ezt a régen minden szebb volt beállítódást, persze kell a kritika, és nem kell szeretni mindent (én is baromira kritikus tudok lenni), de hagyjuk már ezt könyörgöm!
-
Hereafter (2010) (Azután)
Nem tudom hogy hagytam még ki ezt a filmet! Már csak Matt Damon miatt is megnéztem. Nekem nagyon tetszett! 9/10
-
Margin Call (Krízispont)
Ez egy lassú lefolyású dráma mely a 2008-as gazdasági válságot elindító első banknál éjjel történt eseményeket mutatja be.
A fiatal kis elemzőktől egészen a felső vezetésig figyelemmel követhetjük a reakciókat,kapcsolatokat.Gazdasági és elemzői szempontból nem tudom mennyi köze van a valósághoz de nem is fontos.
Kevin Spacey és Jeremy Irons nagyon jól hozzák a szerepeket viszont Demi Moore csalódás.Alig szerepel és akkor is zavaró az egész karaktere.Talán egy nála idősebb színésznő jobb lett volna.
8/10 -
-
sandor8206 #67628 hát én se vagyok oda a mostani filmekért sztem én se nézem meg mégegyszer a Cartert lehet ha kijön blurayen, de a mai legtöbb film trükkjeivel nincs bajom, főleg nem a LotR-vel...sok-sok klasszikus trükkjébe belelehetne kötni, főleg a botrányos kékcsíkos háttérvetítéssel
de azok nem azért voltak jók
egyet nem tudok megbocsátani a mostani filmeknek trükkök terén a maszkok és makettek hanyagolását...szerencsére a LotR ebben erős volt. -
gulyasandras #67627 Egyébként mintha többször is írtad volna ezen az oldalon, hogy neked sem sok film maradt meg az elmúlt 20 évből ... Igen, kevés ilyen típusú film tetszik, és igen, inkább nézem a Terminátor második részét századszor meg kátszázadszor, ahelyett, hogy még egy pillantást vessek John Carter kalandjaira MÁSODSZOR is. (Egyszer elég volt, pedig szerencsére még a terem is nagyjából üres volt.) Ez van.
Utolsó nekifutásként:
1. Az egyenetlen színvonallal van bajom, semmi mással. De azt is írtam, hogy van adott határidő, van adott pénzösszeg, vannak vezetők, van presztízs. Maga PJ is elismerte, hogy szíve szerint bőven csiszolgatta volna, de a mai világban ezt nem lehet megtenni. Tudod, Horatius: "Nonumque prematur in annum." Nincs ilyen finanszírozó.
2. Ha az extrák megtekintése mellett meghallgatod a kommentárokat, akkor talán neked is feltűnik, hogy maguk a készítők sok esetben azzal mentegetik magukat, hogy "Á, ezeket a nézők többsége úgysem veszi észre.", "Reméljük nem a vászon ezen szegletére figyelnek." stb.
3. Az emberi szem eleve oda ugrik, ahol valami eltérést észlel, a súlytalan emberek például ilyenek, a rossz bevilágítás (és más egyebek) miatt el nem tűnő ződ (meg kék) hátterek szintén stb. stb.
4. Mindenki emlékszik Legolas "PS2-es" (így emlegették) akrobatikus olifánt-ölésére. Látszik, hogy cgi? Látszik. De annyira passzol a jelenet L. filmbeli jelleméhez, hogy elsőre el tudtam fogadni. Sok más jelenethez viszont több megtekintés kellett, hogy megbarátkozzam velük.
5. Sajnos ma már nem készülnek Indy I, Cápa, Jurassic, Vissza a jövőbe, Terminátor, Farkasokkal táncikáló, vagy akár Twister, Speed, Matrix, Beverli hillszi zsaru stb. stb. szintű filmek, idéznék a port.hu-ról egy jól megfogalmazott összegzést: "akiknek ilyen titánok meg alkonyatok ,meg vasemberek bejönnek hát lelkük rajta"
(6. arról már nem is beszélve - eltérve a témától -, hogy hol látni manapság ilyen színészeket: Tracy, Gabin, McQueen, Brando, Hoffman, Cooper, Newman, Lemmon, Stewart, Bogart, Ventura, Mastroianni fel ne soroljam már összeset. Rendezők felsorolásába ne is kezdjek, ugye?)
-
Prof William #67626 Ja hát igen ha a vér kék akkor fröcskölhet hektoliterszámra. :) De ha véletlenül piros akkor már sérül az ártatlan nézők lelkivilága.
Örülök hogy jobbára pozitív kritikákat hallok a filmről. Sztem a jövő héten én is meglesem. Féltem hogy valami Prince of Persia szintű hányadék sül ki a dologból. -
viizo #67625 vannak benne fightok, egészen pofásak is, de nem a harcokon van a hangsúly.
viszont olyan is akad, amikor fröcsköl a marsi őslakosok (kék) vére :) -
Prof William #67624 Gyakás van benne? Persze nem holmi John Ranmbo féle vériszamos mészárlásra gondolok, hanem normál harcra. Ha Disneyt néz az ember mindig számíthat rá hogy esetleg a rosszakat csak leütik. :) -
Kasadya #67623 the grey-a szürke vagyis az apha farkas.... a magyarra forditók megint balfaszok voltak:S -
Van és ez alapján arra a jelenetre kell gondolnom, ami SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!akkor van, amikor lelövi a munkások felé futó farkast, azaz ő "győz" (amikor a farkas mellett van és figyeli a légzését, amíg ki nem múlik)?
Mellesleg sztem nem az a "vége" ennek a történetnek, hogy legyőzi az alfát, hanem az, hogy kimenekül ebből az alaszkai fosból... vagy nem menekül meg.
BTW: The Grey - Fehér pokol, akkor most az időjárásról szól az eredeti cím vagy az ordasokról? A magyar szakemberek megint ügyesen értelmezték a címet vagy ...?
Én meglátásom szerint olyan 6-7/10 a film és eléggé érzelgős. A kis novellát író emberkének erős indíttatásai lehettek a sok elfojtott érzéseitől, nagyon cukormázasan-könnyes sok jelenet...
Nézhető ellenben. -
Köszi! Már meg is néztem, Tom Hardy durván tolta.
8/10
-
na erre ennyit reagálok 
-
Ha már annyira rámentetek A Gyűrűk Ura témára akkor megköszönném valakinek ha privátban valami infót arról, hogy honnan tudnám beszerezni az extrákat (így készült videók) magyarul vagy magyar felirattal? -
hapi #67618 John Carter Imax 3d
8/10
Nekem nagyon bejött, egy percét sem untam. Azt kaptam amire számítottam egy látványos kaland sci-fi fantasyt. Nem bántam meg hogy, megnéztem. -
sandor8206 #67617 azért szar lehet neked filmet nézni, ha húztad a szádat a LotR trükkjein...gyakorlatilag nem létezik olyan popcorn film ami neked megfelel -
Intouchables - Életrevalók
A legszebb, legszórakoztatóbb és legemberibb vígjáték(?), amit életemben láttam. Vígjáték ám, általában a nevetéstől folytak a könnyeim!
Újabban igyekszem ritkán adni maximális pontszámot, de itt most kérdés nélkül jár! Zseniális!
10|10 -
TDantes #67615 Én csak a fejemet fogom. Mondom, szerintem én lehetek a hülye, hogy nem vettem észre hogy mennyire gagyi a CGI a Gyűrűk Urában. -
nem igy csinaltak. Nezd meg a bonus reszeket. amikor Frodo teat adott gandalfnak vagy mikor mentek a szekeren. Egyik se CGI volt, hanem terhatassal csinaltak meg az egeszet. gandalf hatrebb ult/allt es olyan szogbol vettek fel, hogy te ezt ne vedd eszre. -
gulyasandras #67613 Az odafigyelés mellett nagyon fontos az idő és a pénz is, lásd Bridge of Khazad-dûm, akárhányszor nézem az átfutást, sosem tűnik fel, hogy cgi, de számtalan esetben (ami azokban az években nagyon jellemző volt a Massive megjelenítésére, de még később az Avatar esetében sem tudták kiküszöbölni) a súlytalanság érzete az, ami zavaró.
200-250 millió dollárnál azért már elvárható lenne, hogy például a díszletek ne díszleteknek nézzenek ki, legyen rendes szemkontaktus a cgi szereplőkkel, legyenek rendesen bevilágítva, textúrázva, nézzenek ki minél inkább valósnak stb. -
Nem csak az: gyakorlatilag az összes nagytotálban felvett mozgalmas jelenet az volt. Amire te gondolsz az szerintem az, hogy pár jelenetben szemet szúró ahogy a szereplők szinte lebegnek, mivel elég kevés képből állt az adott mozgásfázis. Ettől még nem rossz a CGI, ez is csak akkor feltűnő ha kifejezetten erre van valaki ráizgulva. -
gulyasandras #67611 Persze a legfontosabb az lenne, ha végre az elrontott jeleneteket kiadnák (1 órát látott Wood ebből - több interjúban említette -, ez kb. 3-4 órányi anyagból volt összevágva),
de a legeslegfontosabb az lenne, hogy a lassan 10 éve ígérgetett "PJ utazása", ami kb. 20 óra hosszúságú, végre napvilágott lásson.
-
gulyasandras #67610 Még a FotR-hoz kapcsolódóan: akkoriban a dunapláza minden filmet "túlvilágítottan" adott, s hiába kértük többször is a vezetőséget, hogy rendesen állítsák be a fényerőt, mert a trükkök így egyáltalán nem simulnak bele a jelenetekbe, hanem teljesen különválnak.
4-5. nézésnél már annyira nem is zavarja annyira az embert a hamis sziklák, green-, bluescreenek, háttérvetítések (!) feltűnő mivolta, mert akkor már inkább egyfajta heti rituáléról beszélhettünk (nem kellett senkit sem kérdezni: hétvége = mozi = FotR), de amikor kijött dévédén, akkor bizony csak feltűnőbbek lettek a hibák (bővítettnél meg pláne, sajnos a jobb minőségű tömörítés rendkívül sok mindent felfedett, amit a sima dévédé "eltakart".
Ezért lenne nagyszerű, ha a Hobbit után lenne egy olyan kiadás is, ahol 50-60 millió dollár erejéig belenyúlnának, és Isildurtól kezdve a RotK-ban látható "lovakig".
Gollumhoz személy szerint nem nyúlnék (bár sok ismerősöm szerint elég gagyin néz ki blún). -
Bronson és Tom Hardy a címszereplő. -
Nézd meg a 6dvd-s kiadáson a special effects részt. Az arányvesztést úgy csinálták meg, hogy távolságkülönbséggel vették fel a színészeket. Aki kisebbnek kellet tűnjön az hátrébb ült akinek nagyobbnak az meg közelebb a kamerához és így értéke el a mérethatást hogy pl az asztalt használták referenciának. Így a néző számára nem nyílvánvaló hogy ki hol ül. (vagy keress rá scaling photography-ra) -
Inquisitor #67607 Pedig sok jelenetben azok. Itt nem konkrétan a magasságról van szó, hanem el kellett tüntetni az arányvesztéseket, ami kicsi/nagy karakterek között létrejött. Ehhez az kevés volt, hogy pl. pár jelenetben "térden jártak" a szereplők. Az egy dolog, hogy sok jelenetnél trükköztek, volt ahol Gandalfot egy hórihorgas fazon játszotta, volt ahol tényleg törpe növésű statisztákat és dublőrt használtak, de így is rohadt sok meló volt. Ja és volt az a bizonyos kritikusan ronda rész, a legészrevehetőbb CGI, amikor átrohannak Mória csarnokain. Ott minden CGI volt, ki is szúrta mindenki. -
Az melyik film - csak a plakátra emlékszem hogy vmi nagy darab kopasz fószer kackiás bajusszal csíkos börtön atlétába - talán börtönbe is játszódik? .... htx -
a magassagbeli kulonbsegek nem cgi a gyuruk uraban. Legalabbis a legtobb resznel tuti nem, mert lattam rola filmet. Persze tuti vannak reszek, ahol mashogy lehetetlenseg lett volna megcsinalni. -
Warrior
Kb 1 hónapba tellett megnéznem ezt a filmet mivel időhiány miatt első felét kb február közepén néztem meg és most pótoltam a második felét. Azonban még ígyis lazán felvettem a fonalat hiszen mindenre emlékeztem ami az első lemezen volt. Igazán semmi áttörtő, de amit egy jó filmtől el lehet várni azt hozta.
9/10 -
viizo #67603 John Carter
Már több mint 20 éve, a kedvenc Tarzan könyveim borítójának hátulján találkoztam John Carter nevével, mint Edgar Rice Burroughs másik nagy kalandsorozatának főhősével. Sajnos akkor nagy bánatomra nem tudtam beszerezni a könyveket, és a mai napig sem pótoltam e hiányosságot. Épp ezért nagyon megörültem, amikor a Disney kiemelt költségvetéssel nekilátott a regény megfilmesítésének.
A film kissé nehezen indul, de utána kellemes tempót vesz fel, ami végig kitart. Nem zavart, sőt örültem, hogy kevés 'ismert' színész játszik a moziban, kellenek a friss arcok. Egyedül a hercegnő hasonlít kissé a sokak által istenített Olivia Wilde-ra, csak szvsz sokkal szebb kiadásban.
A látvány nagyon bejött, a sivár Marson varázslatos kis fantasy-birodalmat rendeztek be, sokáig elnézegettem volna még. A CGI nagyon rendben van, életszerűek a pixelfigurák, minden cent látszik a vásznon - aki mást állít, valszeg nem erre a filmre ült be. A 3D nem tesz sokat hozzá a filmhez, de legalább zavaró sem volt.
A John Carter bár nem mérföldkő, de kellemesen szórakoztató, fantasy látványfilm. Szurkolok, hogy sikeres legyen, de legalább az árát termelje vissza - én ugyanis már nézném a folytatást.
10/8
-
sandor8206 #67602 ja, Gollam CG-ja is tök szar volt....ÚRISTEN EMBER!!! -
Inquisitor #67601 A Gyűrűk Urában szinte alig volt CG nélküli jelenet. Alapból az összes jelenet CG-s, ahol a hobbit/törp karakterek együtt láthatóak emberekkel, tündékkel vagy bárkivel aki magasabb náluk. Ez kb. olyan, mint Harry Potterben szoftverrel tüntették el a szereplők pattanásait, na azt hány jelenetnél kellet? Összes közelin. Vagy ott van a Benjamin Button, film majd 100%-ban CG Brad pitt feje, meg a "díszletek" 95%-a. -
TDantes #67600 Az Oscar bizottság soha sem lehet olyan szakértő mint egynémely magyar fórumozó! Teljesen mindegy melyik filmről van szó. -
TDantes #67599 Ja, azért kérdeztem rá...neki gyenge trükkök voltak benne?A fejét fogta a Gyűrűk Ura gyenge trükkjein? Nem értem -
Öcsém neked valami komoly gondod lehet a nőkkel. A felesleges, értelmetlen vitáid helyett inkább keress fel egy pszichiátert, hogy valami súlyos traumát okozott neked a gyengébbik nem, amiért mizogin lettél(vagy esetleg homár?).
"ennyi erővel a szexet is hiányolhatnád belőle"
"Szexi csaj is volt benne, amit Cameron direkt úgy terveztetett, hogy - idézem tőle szó szerint - "a néző akarja megdugni" navikat."
"Van olyan is hogy pl egy nagy csöcsös csaj van a filmben akkor sok ember azt mondja, hogy a trükkök is jobbak voltak meg a zene is. Mert szexi csaj volt benne."
"Utána még lehetett volna az hogy találkozik még 8 túlélővel (szexi csajok is lehettek volna közöttük) és még 1 óra akció és szex!" -
lassan 3 éves film az avatar, tedd már túl magad a traumán. -
gombabácsi #67596 "A vége elég váratlanul félbeszakadt szerintem"
Úúú, pedig milyen állat lett volna az a végső harc a farkasokkal. Biztos győzőtt volna a főhős. Úúú, jó kis akció lett volna. Én se értem mér hagytá k le!
XD
Utána még lehetett volna az hogy találkozik még 8 túlélővel (szexi csajok is lehettek volna közöttük) és még 1 óra akció és szex! -
gombabácsi #67595 Majd én elmagyarázom hogy értette: ami nem cg az fos. A GYU-ban nagyrészt nem cg dolgok voltak, nagyon helyesen.
Meg biztos a GYU neki nem elég menő. Van olyan is hogy pl egy nagy csöcsös csaj van a filmben akkor sok ember azt mondja, hogy a trükkök is jobbak voltak meg a zene is. Mert szexi csaj volt benne.
Avatár a menő. CG, profi, hibátlan (steril unalmas). Szexi csaj is volt benne, amit Cameron direkt úgy terveztetett, hogy - idézem tőle szó szerint - "a néző akarja megdugni" navikat. -