106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Moziban néztem a TF3-at 3D-ben és már komolyan hülyéskedtünk a haverokkal minthogy a filmet néztük volna! Kb. a feléig bírtuk a filmet csoda, hogy átvészeltük a Sam vergődését... kijöttünk és mindenki mit mondott? 1. rész a legjobb! És azóta senki sem beszélt a filmről.
Szóval ennyit a TF sorozatról. -
Reg5 #67672 Az első fele viszont felesleges időhúzás. -
Prof William #67671 Nekem a Crisys jutott az eszembe. -
nem kell elhinni :) -
Jaj már, ezeket a bealvós dumákat én annyira nem tudom elhinni. :) (És a TF3 igenis jó volt, főleg a második fele.)
-
én is a trailer felénél kinyomtam :) ennek ellenére valszeg meg fogom nézni a filmet ha épp nem lesz más és a szemem látványt akar enni :D de nem várok tőle túl sokat
a Transformerseken is unatkoztam... talán kivétel az 1. rész... de a folytatások azok kritikán aluliak... a legutolsón konkrétan be is aludtam az ágyon :D unokatesóm úgy keltett fel, hogy hé, vége a filmnek :) mi lett a vége, kérdeztem :) az amit mondtál a film elején, hogy "fogadjunk ez lesz a vége" :) -
Matrix csak a látvány miatt tetszett? :) hm... pedig az benne a leglényegtelenebb dolog kb :) -
engem -
most komolyan kit érdekel még egy böszme transformens film? -
Köszi!
-
Oszi #67663 Jaja április 19, már nincs messze. -
imdb szerint április 19. -
Egy lehetséges megjelenési dátumot(mozikban) tudsz mondani ? -
Oszi #67660 Battleship legújabb előzetese
Már nem kell sokat várni, reméljük jobb lesz a Transformersnél, kicsi mass effect feeling befigyel. -
The Grey
Egy baromság. Nagyon is élvezhető, de minden egyes perce baromság. A történet:
Valahol északon egy csapat börtönviselt olajmunkást szállító gép lezuhan. Pech, pont az óriás, embervértől megrészegülni vágyó farkas falka felség területére.
Innen meg tessék szépen túlélni. Adott 8 (kb) túlélő, lehet szurkolni.
Egyszeri megnézésre azért merem ajánlani. -
viizo #67658 Jurassic Parkban is van egy hasonló atomgagyi vetítés =]
93-ban gyakorlatilag életre keltették a vásznon a dinoszauruszokat, erre amikor a film közepén T-rex üldözi a dzsippet, Jeff Goldblum mögött premier plánban kibba gáz vetített háttér.. -
nem is értem hogy gondolta azt a részt Cameron, telepumpálta a filmet olyan effektekkel amiket addig még nem láttunk sehol, de szar vetített hátteres autos jelenettel szúrta ki a szemünk :) -
Legjobb!
-
Lantee #67655 Pont tegnap néztem a T2-t, és a diliházas szökés utáni autókázásnál elég komolyan befigyel a vetített háttér. De annyira, hogy az már '91-ben is gáz volt...nekem mégiscsak most tűnt fel igazán! -
Reg5 #67654 Ezért meg lehet dobálni, de szvsz aki olvasta a könyveket azoknak nem lehet klasszikus. Ha nekem egyszer gyerekem lesz és HP-t akar, a könyveket fogom a kezébe adni nem a dvd-t. -
régen minden jobb.. hjaj, persze... tizenévesen hogy örültem volna egy Vasember vagy X-Men féle filmnek tele kurvajó effektekkel, de csak a szar Superman jutott odavetítéssel :)
Szerintem ma is vannak jó filmek, sőt, csak meg kell találni őket... -
milos620 #67652 Sziasztok!
Sajnos nem találtam megfelelő topicot a kérdésemnek, így előre is elnézést!!
Egy fontos kérdésem,illetve kérésem lenne amiben remélem tudtok segíteni!
Egy film után érdeklődöm kb 8 éve láttam a film+-on,sajnos sem címet,sem pedig főszereplőt nem tudok mondani!
A tartalmára is homályosan emlékszem,de azt tudom, hogy megfogott a film!
Egy nőről szól kit az erdészeti tanulmányai végett gyakorlatra küldenek az erdőbe, hol egy magaslesről több hétig kell ellenőriznie,felügyelnie a hozzá tartozó területet.Messze távolból egy nővel ki szintén a magaslesen tartózkodik felveszi a kapcsolatot cb rádion.Egy éjszaka az ismeretlen nő(kivel felvette a kapcsolatot) sos jelzéseket ad le a zseblámpájával és cb-vel,majd a jelzések egy idő után megszűnnek sikoltozások közepette.A főszereplő azon nyomban elindul, hogy segítséget nyújtson neki, de amikor odaér.......!?
Nem szeretném lelőni a poént azok kedvéért akik még nem látták a filmet és megnéznék, így nem írnám le a folytatást!Aki látta a filmet annak szerintem a fentebb leírt résztartalom alapján befog ugrani!Legalábbis remélem!
Persze nagyon nagy szerencse kell, hogy ilyen formában sikerüljön rátalálnom a filmre,de egy próbát megér!
Kérném a fórumtársakat, ha tudják melyik film is az amit keresek legyenek szívesek megosztani azt velem!
Előre is köszönöm a segítségeteket és a türelmeteket!!! -
A nemzet aranya, Ha/Ver, Képlet elég jó filmek voltak. -
Cage-nek pl a Fegyvernepper-e nem mondható éppen szarnak, sőt... -
sandor8206 #67649 Hát nekem az utóbbi 10 évből sztem amit 2-nél többször néztem meg a Star Trek volt, mert ST fan vagyok és a film se rossz de kb. ennyi
Hobbitot várom, ennyi
és nem a régi=jó film, mert 90-es évek is tök jó volt, SŐT vagy LotR is szeretem
de pl: tök furcsa, hogy Tom Hanks lenyomott egy laza szériát, Philadelfia, Forrest Gump, Számkivetett, Green mile, Ryan, Kárhozat útja....csak lestél, hogy fantasztikus ez az ember, most meg hol van? milyen filmekkel jelentkezett az utóbbi években? teljesen érthetetlen számomra
vagy Cage akárki akármit mond letett Szikla, Con Air, Face/off akcióműfajban, most meg vállalja be a szarokat, kérdés önszántából vagy nincs más, "enni" meg kell
szóval hiányzik a 90-es évek :-) -
10-20 év múlva klassszikus lesz. Most "még" csak egy pokoli sikeres széria. -
Ja, de a könyv már annál inkább. -
Reg5 #67646 Harry Potter, mint klasszikus? Jobb fajta gyerek fantasy, de ennyi. -
Főleg a Spiderman-t várom. De a többi is jó lesz! -
pauly #67644 Nekem ezek közül csak a Gladiator ami úgy tényleg tetszett,a többi az inkább olyan egyszer nézős.meg talán a Matrix 1,de ma már azt sem tartom jó filmnek,inkább csak anno a látvány miatt tetszett..Egyszer nem rosszak,de mégegyszer nem fogom megnézni ezeket.
Ezeket a régi filmeket én is láttam anno,de a Rambo-n kívől már akkor sem tetszettek... -
-
Lantee #67642 Gladiator, Dark Knight, Avatar, Black Hawk Down, Matrix, Departed, Blood Diamond, Inception, de még akár a Harry Potter is...ezek már most klasszikusok.
Ha rászánnék egy kis időt, simán találnék legalább 50 olyan filmet az elmúlt 10 évből, amikből legalább akkora kult film lesz, mint az általad felsoroltak.
Nekem tudod mik tartoznak a listába gyerekkoromból? Karate Kid, Kickboxer, Rambo összes, Aligátor, Piranha....nézd meg az iMDB pontszámokat. Nem azért kult, mert jó, hanem mert egy olyan életkorban láttam őket, amikor rendkívül fogékony az ember. 30 fölött már nincs meg ez a plusz. A zenékkel ugyanígy érzek néha, pedig az sem igaz, hogy az elmúlt 10 évben nem jött ki normális zene. -
Igen, de ehhez azért társul egy kis adag nosztalgiafaktor is. Totti5-nek is igaza van: idő is kell hozzá, hogy a közönség ráébredjen egy film értékére (és most itt nem a ZS-kategóriás "annyira rossz, hogy már jó" típusú filmekre gondolok).
Nálam pl. a Sikoly (mondjuk '96 nem tegnap volt :)) már klasszikus, mivel zseniálisan felsorakoztatja az összes horror klisét úgy, hogy közben komoly és izgalmas is marad, ráadásul egy egészen elképesztő végkifejlettel. -
Igen, minden évben vannak jó és rossz filmek különböző arányban (2009-ben pl. igen sok, 2010-ben és 2011-ben nem annyira), nem lehet egyértelműen azt állítani, hogy "ma már nem készül annyi jó film".
Helyesen úgy lehetne állítani, hogy ma már nem kerül be a mainstream filmek közé annyi valóban jó film, mint régen (azért az Oscar és a Golden Globe díjak még mindig értékmérők). Ezt pedig lehet magyarázni a közízlés megváltozásával (ami hülyeség, mivel az ízlést lehet alakítani, tehát ha folyamatosan rossz filmek mennek, akkor a nézők hozzászoknak és azt tartják majd jónak), illetve az igények kiszolgálásával (az egy kaptafára készülő minimál költségvetésű amerikai pisi-kaki-hányós "tini" vígjátékokra, illetve a töménytelen mennyiségű aranyos/idétlen animációs filmekre gondolva itt).
Szerencsére ma már adott az internet, viszonylag könnyen megrendelhető/letölthető bármilyen film. A gond csak azzal van, amikor az ember nem tud egy jó film létezéséről. -
Ezt majd 30 év múlva tudod eldönteni... 80as, 90es, 2000es években is rengeteg jó film volt, ami klasszikus... most is vannak, de csak nem telt el annyi idő. -
pauly #67638 "Szóval régen ugyanilyen arányban voltak jó és rossz filmek, egyszerűen nem volt ilyen bőséges a kínálat Magyarországon. Pont. "
Jó filmek lehet,de olyan filmek amiket az ember 30 év múlva is elővesz mert megunhatatlanok(Indy,Vissza a jövőbe,terminator,Jurassic stb,na olyanok nincsenek ma már. Pont. :)Legalábbis számomra már nincsenek... -
Prof William #67637 Na meg persze a World War Z. Én azt várom nagyon. 150 millióból hátha megszületik a világ első zombis katasztrófafilmje. -
Lantee #67636 Azt se feledjük el, hogy régen bejött egy hónapban egy-két új film a mozikba, azt bámultuk rogyásig. Nem volt Internet, ahonnan 10 perc alatt lekapkodtad az elmúlt év filmjeit egyszerre. Nem volt pendrive, külső merevlemez, de még CD vagy DVD sem. Ha kellett egy film, akkor kölcsönkérted valamelyik haverod agyonmásolt, hangalámondásos VHS kaziját, és jó esetben azt másoltad le magadnak...már-már nézhetetlen minőségben.
Szóval régen ugyanilyen arányban voltak jó és rossz filmek, egyszerűen nem volt ilyen bőséges a kínálat Magyarországon. Pont. -
LOL, nincsenek nagy és várhatóan jó blockbusterek? :O :D
2012:
The Dark Knight Rises (C. Nolan)
Prometheus (R. Scott)
Skyfall (S. Mendes)
The Hobbit (Peter Jackson)
The Amazing Spider Man (Mark Webb)
Django Unchained (Q.T.)
... ezeken kívül lesz még The Avengers, The Expendables 2, Men in Black 3, The Bourne Legacy, stb.
Igyekeztem azokat felsorolni, amik megbízhatóan jól sikerülnek majd, vagy legalábbis az esély elég nagy rá. Természetesen a teljesség igénye nélkül! És ezek a filmek mind EGY ÉVEN BELÜL készülnek el, sőt, 3/4 éven belül, mert még mind hátra van. Elképesztő mennyiség, és bár elismerem, hogy átlagon felüli év, de a többi sem sokkal rosszabb. Ha ezeknek csak a fele igazán jó lesz (ami szinte borítékolható), az már ver akármilyen korábbi évet.
A megnövekedett mennyiség velejárója amúgy, meg azé a folyamaté, ami a blockbustereket meghatározó tényezővé teszi. Semmi extra. -
tudom, hogy nem teljesen mérvadó, de azért valamilyen jelentősége van
de az iMDB Top250 -ben akadnak bőven "mai" filmek is, nem csak a nagyon régiek
szal aki ennyire elvakultan fikázza a mai filmeket az tényleg picit elvakult... vannak azért jó filmek, kevesen, de vannak még filmek :)