106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jim Morrison
    // tegnap végre kikölcsönöztem... nagyon várom. Előző világiitótornyos film is nagyon tetszett, ez meg rátesz majd pár lapáttal (remélhetőleg :D). ha már itt is jó értékelések vannak, lehet tényleg jó :c
  • LasDen #102965
    The Lighthouse

Holy fuckin' hell...

8/10
  • BaliBoy
  • Kandurex
    Az egy fricska, a kretén Rian felé.
  • Szacsa HUN
    Mármint, hogy 10/10-es önbeismerés?
    Csak mert ő ugyanúgy elhajította. :)
  • BaliBoy
    Star Wars - The rise of Skywalker

Na végre! Nekem nagyon tetszett. Ezerrel volt benne nosztalgia faktor, de inkább így, mint full ostoba bazári szemfényvesztésekkel (TLJ)!
    Most én nem értem igazán a fanyalgást! Volt benne minden ami, egy Star Wars filmbe kell! Izgalom, misztikum, szívhez szóló részek, vívódás (minden értelemben :)).
    A TLJ után ez kimondottan egy fényes csillag az égen! Persze így most még jobban utálom rian johnsont, pedig már eddig is szívből utáltam azt a férget! Mert bár ez a rész kimondottan jól sikerült, de az a faszparaszt tönkretette a trilógiát...
    A kiszólás kimondottan tetszett:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "Egy Jedi nem bánik így a fénykardjával!" - ez 10/10-es kiszólás volt

8/10
  • Kandurex
    Csillag Háborgás, kilencedik rész.

6/10

Sok hű-hó, semmi izgalom. Ami lett volna, azt meg gyorsan rehabilitálták.
  • mégvadabbdisznó
    Csillagháború kilenc 4/10

Nekem már a 7-dik résztől nem tetszik ez az egész széria, és ezzel sem tudták visszavarázsolni a kedvemet hozzá. Olyan mint egy leeresztett lufi. Kifáradt a koncepció, kár is lenne tagadni. Még a Mandalorian tartja bennem az érdeklődés pislákoló lángját, különben már hátat fordtíottam volna a teljes SW univerzumnak. Mondjuk még a Zsivány 1-es értékelhető volt. De ennyi.
  • UUUU
    Star Wars Episode IX: Rise of Skywalker

5/10

Az első SW film, amin bealudtam.
  • LasDen #102957
    Once Upon a Time... in Hollywood

Úgy érzem ez a film csak azért készült el, hogy Tarantino forgathasson 50-es, 60-as, 70-es évekbeli film, tv részleteket. Nem volt szar, csak nem volt benne semmi. Kivéve a végét. Ha erőszakról van szó Tarantino mindig hozza a kötelezőt. Az menő volt..

5.5/10
  • LasDen #102956
    Star Wars Episode IX: Rise of Skywalker

Eléggé fáradtan és kedvtelenül ültem be a filmre tegnap. Nem sok kedvem volt elmenni, ami nem a film miatt volt, csak egyszerűen kimerült voltam. De mivel a jegyet már korábban megvettem, így "muszáj" volt. Ami így rá is nyomta a bélyegét az egészre. Még el sem kezdődött a film, de már azt vártam, hogy vége legyen... :D

Azért próbáltam élvezni a filmet amennyire lehet. Ami sikerült is, mert elég gyorsan elreppent ez a bő 2 óra. Persze ebben nagy segítségre volt a tempó is. A 2. fele jobban bejött, mint az első. Rey és Kylo kapcsolata ennek az új trilógiának az egyik fénypontja. Az Uralkodó visszahozatala, bár szerintem stílusos volt, hogy ő zárja is ezt az egészet, mégis látod, érzed, hogy nem rá volt ez eredetileg kihegyezve. Mindent összevetve én pozitívan távoztam a moziból, de mindenképp újra kell ezt néznem... :D

6/10
  • Tikal #102955
    Mindig mellé lő...
  • LasDen #102954
    kár hogy megnéztem. De biztos jó lesz...
  • TBTPumpa
    Jövőre végre valami film is került a mozikba:
  • LasDen #102952
    igne
  • ToxiMaxi
    Szerintem, nem a más véleményeddel volt a gond.
  • repvez
    Oké , értem, szóval az itteni topic-lakók, nemcsak, hogy nem szeretik, ha valakinek más véleménye van egy filmről, de még egy elgépelést sem tolerálnak, persze saját maguk kivételt képez ez alól.
  • DantszEE
    Elolvasni a hozzászólásodat, mielőtt elküldöd: 5 másodperc.
  • repvez
    Az ilyen típusnak az a neve , hogy autocorrect.
    DE azért látom így is megértetted a jelentését.
  • Riddick21
    Van magyar megfelelője annak a szónak, hogy "positive", - egészen meglepő módon - úgy írják, hogy "pozitív". Az ilyen típusú angolosításnak mi értelme? Borzasztó zavaró.
  • repvez
    Star WARS IX 6/10
    Hát mint különálló film nem volt rossz, de mint a sorozat része már nem volt számomra annyira positive, főleg mint lezárás.Mert még mindig hagyott nyitott kérdéseket.
  • BenedekFeco
    Az ír csávó

Hosszú, unalmas, néhol vérgagyi CGI. Ez a maffia korszak amúgy sem a kedvencem, de voltak már ettől jobbak is a témában.

4/10

Hobbs és Shaw

Szintén hosszú és unalmas, de ebben legalább volt eksön még ha túlzott baromság is. Idris Elba jól hozta a gonosz "fekete szupermen" figurát. El tudnám képzelni önálló filmben ugyanebben a karakterben.

5/10

The Invitation

Az első órában kb semmi nem történik, de mégis kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki belőle. A végét pedig egyszerűen lezavarják, semmi lacafaca, durr bele :)

6/10

Kidnapping Stella

3 szereplős emberrablásos. Egynek jó volt.

6/10

Ready or not

Jobb lett, mint amire számítottam, pedig csak egy sima embervadászatos film. Jópofa :)

7/10

Ad Astra

Jóvolt. A roveres, üldözéses jelenetet eléggé tölteléknek éreztem, de összességében tetszett.

8/10

Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.12.17. 05:10:16
  • Dynamic
    Azért ennyire nem hülyék az írók sem. A közhiedelemmel ellentétben, ennél azért alaposabb egy forgatókönyv, bármilyen egyszerű is egy film, és nemcsak egy fél nap alatt összecsapott iromány. Tehát nyilván nem csak úgy random kigondoltak valamit, aztán rábólintottak, hogy jól van az úgy.
    Turgistan állam kitalált is meg nem is. A 3.sz-6.századig létező Szászánida Birodalom egyik tartománya volt, amit tulajdonképpen "kölcsön vettek" az írók.
    Persze nem magamtól vagyok ilyen okos, én is innen tudom.

(Mellesleg eleve hülyén adta volna ki magát, hogy létező országot állítanak be úgy, hogy véres diktatúra van, és a vezetőt meg kell ölni)
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2019.12.16. 19:21:21
  • LasDen #102943
    Pandora

Egy lepukkant erőművet és környékét földrengés rázza meg, aminek következtében bajok keletkeznek az erőműben. Aztán csak egyre nagyobbak lesznek a problémák.

Erősen érződik a filmen, hogy az eseményeket fukushima inspirálta. Bár vittek bele egy teljesen felesleges politikai subplotot, ami aztán úgy semerre sem futott ki. Amúgy tele ven over the top alakításokkal és helyzetekkel. Mintha direkt mindent így akartak volna csinálni, hogy még drámaibbnak tűnjön a helyzet. Viszont elég jól van rendezve ahhoz, hogy így is működjön a film. Elég feszes a tempó ahhoz, hogy ne nagyon lehessen unatkozni. A vége pedig nagyon erős...

8/10
  • LasDen #102942
    ¯\_(ツ)_/¯
  • Szacsa HUN
    "nem csinálnék belőle ekkora balhét, mint te"

Túltolod Bélám.
    Csak mert megjegyzek valamit a fórumon ami szerintem hiba, akkor az már balhé. Értem.
  • hawkie22
    6 Underground (2019)

Ahogy már említették elöttem is, tipikus Bay-film. Látványos, sztori alapszintü, láttunk már ilyet sokszor, a megfelelö helyeken vicces, viszont Bay-hez képest kicsit véres. :) Sebaj, jól szórakoztam rajta, lehet, hogy még elöveszem 1-2szer, majd meglátjuk.

7/10

Jumanji - A következö szint

Tegnap elmentem moziba megnézni, úgyse volt mit csinálnom. Megérte. Az elözö részt szerettem, láttam már párszor, ezt is elö fogom venni még jónéhányszor. Az elözö film színvonalát hozta humorban, a sztori ugyanaz, mint az elözöben, csak több ellenséggel meg erösebb föbossal. Kaptunk két új szereplöt Danny deVito és Danny Glover személyében, mindkettö telitalálat, ahogy bekerülnek Jumanjibe, onnantól kezdve garantált a röhögés. A filmet pedig természetesen úgy fejezték be, hogy lehet ebböl még folytatás (lesz is, ahogy a nyitónapi bevételeket nézem).

8,5/10
  • dantor7
    Hmm szép nap lesz az, a John Wick 4 is aznap jön :D
  • Synchronous
    Seggisztán.
  • LasDen #102937
    :DDD Nem vagyok. Pont leszarom, hogy minek hívják, nem ez a lényeg. Ha Segg lenne, akkor biztos megemelném a szemöldököm, de nem csinálnék belőle ekkora balhét, mint te. Tökmindegy, hogy mi az ország neve...
  • Szacsa HUN
    Nem lenne gond a Kiskunfélegyháza? Ne légy már hipokrita.
    Nem használnak létező országot? Érdekes, ezt más filmekben meg tudták oldani (Sokovia).
    Bármiben lefogadom, hogy ha megkérdeznéd a film alkotóit, azt sem tudnák mi a különbség Türkisztán és Türkmenisztán között.
  • LasDen #102935
    nem éreztem hogy bármit is kukázott volna. Mindenből volt valami jó. Vicces, drámai, látványos...¯\_(ツ)_/¯
  • LasDen #102934
    nem, mért lenne gond? nem értem a problémát ezzel...
  • Count Adyn
    Oké a 7 nekem is tetszett, efy ujrakezdésnek jó volt, de a 8 ba mi tetszett?:D Nemcsak a régebbi részek általi alapot kukázta hanem a saját trilógiájának első filmjét is :D Persze meglátjuk mit hoz ki a befejezésből JJ, aki valóban jó iparos:)
  • Szacsa HUN
    Tehát ha Kiskunfélegyháza lett volna az ország neve, az sem gond?
    Mivel olyan ország sincs. :)
  • LasDen #102931
    ez nem földrajz kérdése. Hanem kreatív döntés, hogy nem használnak létező országot. Másrészről meg nem ő írta a forgatókönyvet...
  • Szacsa HUN
    Bay-nek a földrajz sem erőssége.
    Türkisztán nem egy ország, hanem egy város.
  • LasDen #102929
    Star Wars VII: Az ébredő erő

Még mindig jó filmnek tartom. Élvezetes, szórkazotató és jó története van. Nem igazán érdekel, hogy mit másol vagy mit nem régről. JJ egy jó rendező, aki angyszerű blockbustereket tud szállítani. Legyen bármilyen film, jó kezekben van nála.

7/10

Star Wars VIII: The Last Jedi

Nem olyan jó, mint az előző rész, de azért ez is rendben van. Lehet utálni dolgokat, meg vannak benne érdekes döntések, de ettől még nekem ez is többnyire tetszett...

6.5/10

7végén meg mögyök a IX-re is...
  • Stockbauer33 #102928
  • Jim Morrison
    Én is most értem a végére. Bevallom az első 3 perc nagyon nehéz volt mert az vérbeli rángatjuk a kamerát - másodpercenként 45 vágás - szemben süt a nap kombó elég rendesen megdolgoztatott. de hál isten kicsit visszavettek (a michael bay féle tüzijátékos robbanásból azért nem).
    1nek jó volt, szóval a célját elérte.