106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Sir Quno Jedi
    Na a kézikamerás felvételek súlyosan szemkifolyósak és általában szart sem lehet látni. Nem szeretem az ilyesmit. Amúgy tényleg 1x nézős, annak sem túl jó. A tipikus sztori, pszichopata hülyegyerek kezébe szuperhatalmat, aztán jól jár mindenki...Ehhh...
  • Sir Quno Jedi
    Amcsi az egy lejárt ország, itt már szerda éjjel (azaz csütörtök hajnal) meg tudtuk nézni moziban az Avengerst... :DDD
  • CSOCSO
    Amcsiba szerintem csak ket het mulva jatszak az Avangerst. Hogy a fenebe megy ott mar most? Amugy lattam a hobbit es a prometheus bemutatojat 3d ben. OMG. A prometheust nagyon varom!
  • CSOCSO
    Az avatarnal teljesen uj 3D volt ami nem arrol szolt, hogy bele esel a kepernyobe. Szerintem jo volt. Nem volt tul mely az effekt de kulturalt volt. Es nem akartak kinyomni a szemed semmivel. <3
  • CSOCSO
    Ahogy mondtam mar. Engem ez a zavaro jelenseg csak a regi filmeknel volt meg a gagyi 3d filmeknel ahol rendesen ki akarjak nyomni a szemedet a dardaval meg a csavarral ami repul feled meg stb. Azoknal oda KELL nezni ahova ok fokuszalnak. Itthon a tv men oda nezel ahova akarsz nem zavaro. Pedig majdnem ket meteres a tv-m es 2-3 meterre ulok tole.De moziba se zavaro az uj filmeknel. Most neztem meg a Wrath of titans RealD moziban es EGYSZER nem volt semmi bajom. Es senki mas nem mondott semmit, hogy valami is zavaro lett volna.
  • Victor1103
    Chronicle - Az erő krónikája

Tipikusan egyszer nézős film néhány jó ötlettel. Szeretem a kézikamerás stílust ez a film kicsit a Cloverfieldre emlékeztetett. Végig lekötött és ez a lényeg, de mégegyszer tuti nem nézem meg.

8/10.
  • berczely
    Spoilert ne feledjétek!

Én holnap nézem meg sajnos 3D-ben mert nálunk csak abban adják. Jobb lenne 2D-ben, de már annyira kíváncsi vagyok, hogy kibírom a 3D-t is. 1 Bemutatót láttam az is csak az volt amit a TV-ben mutattak valahogy ez kimaradt most nekem nem követtem a film kialakulását mint másnál pl Prometheus, The Hobbit stb.
    Lehet, hogy így, hogy keveset tudok jobban fogom élvezni.
  • vegicsek
    Kíváncsi vagyok melyik poént gondolod az avengersben intellektuálisnak.(btw tényleg többet lehet rajta nevetni mint egy vígjátékon)

Annyival egészíteném ki, hogy úgy, hogy kb a Marvel filmek felét láttam, nekem durva háttérinfó hiányom volt, ami már az élvezhetőségen rontott.
    Így viszont az egésznek csak a füstje nagy.
  • Tikal #68148
    unstoppable

Lol, ez nagyon béna volt... Nyálas...

4/10
  • Dynamic
    Amúgy nekem sincs bajom a 3D-vel, csak feleslegesnek érzem, és már rég nem ájulok el tőle. Az első néhány film még odabaszott, de az agyon ajnározott Avatar már kurva nagy csalódás volt, mert azt hittem jobb lesz, mint a többi IMAX film. Részemről tipikusan látványfilmeknél amiben monumentális jelenetek, nagy terek, repkedős jelenetek stb. vannak (Avengers, Tron, Immortals stb.), ott talán áldozok az IMAX 3D-re, de más filmeknél semmi értelme (Torrente...pff)
    Különben meg engem maga a szemüveg zavar, mert egyrészt kényelmetlen, másrészt a vastag keret korlátozza a periférikus látásod, nincs az a szabadságérzet. Olyan mintha csövön át néznék filmet.
  • Bucser
    ja, csak ne akarj kimozdulni a sweetspotból.

btw a mozis 3d-től nekem is megfájdul a szemem mivel a polarizáció miatt ha nem középen ülsz nem mindig tökéletes a kép, így vagy automatikusan bekancsalítassz vagy az agyad próbálja ráderőltetni a képet amitől hányni fogsz.

Az aktiv shutteres megoldás egy fokkal jobb, de ott meg figyelembe kell venni a fényviszonyokat, és azt hogy a 30 fps-es vibrálás a szemüvegen mennyire zavaró. Viszont legalább csinálnak olyan szemüveget amibe beletetetheted az orvos által felírt lencsédet.
  • precision
    bevásárlóközpontokban láttam kitéve szemüveg nélküli 3D TV -t (állítólag magyar találmány, és sajnos még nem gyártják)

na az büntet :) sokkal jobb mint a mostani szemüveges 3D technológiák
  • Nagydög
    A szemem jo. Egyikben talan lassan lesz egy negyed dioptria, de en se leszek mar fiatalabb. Nincs az a technologia, amivel ezt kivedened. A kamerapar fokusza ott van, ahol. Ha megprobalsz mashova nezni a jelenetben, mindenkeppen nyirja a szemed, mert a melyseg, amit az agyad a 3D miatt elhisz, igazabol nem letezik.
  • CSOCSO
    neked is baj van a szemeddel?

Csak olyan regi 3d filmeknel zavar a 3d ahol ki akarjak szurni a szemedet a dolgokkal. Olyankor valoban eszmeletlen idegesito a hatas es valoban mashova akar nezni az ember. De ilyen max 10 eve volt az imaxban meg az ilyen szarfos' spy kid filmeknel van jelen.
  • Nagydög
    Felesleges, idegesito. A kozelebbi jeleneteknel gyakori, hogy mashova akarok nezni, mint a kamera, es a 3D-tol megtevesztve osztonosen probal fokuszalni a szemem. A Hobbit elozetesnel konkretan levettem a szemuveget, annyira szar volt emiatt.
  • precision
    így van, én is rövidlátó vagyok és rühellem a 3D -t... nem is megyek többet olyan flmre
  • Sir Quno Jedi
    Csocso, majd ha szemüveges leszel és egyik, vagy másik lencséd spéci, aminek a derékszög minden pontján máshogy fest, akkor rájössz, majd, hogy az a polárszűrőnek sem tesz jót és szart sem fogsz helyesen látni, a szemed meg kifolyik 10 perc után. Moziban aki rövidlátó, mint én, az kénytelen szemüveget viselni, ezt meg nem azoknak találták ki. Otthon más, mert ott közelebb tudsz ülni a vászonhoz/képernyőhöz és akkor szemüveg nélkül is talán elboldogulsz.
  • CSOCSO
    Ezenkivul nem tudom mi a bajotok a 3d vel. Nekem nagyon bejon. Sot itthon is 3D ben nezem amit csak lehet. Moziban is teljesen zsir. Sot a passziv polarizalt szemcsi elvileg nem is sotetit annyit mint az aktiv szemcsim itthon megis bejon mindketto.
  • CSOCSO
    Meg tudod nezni a filmet de a szemuveget hordanod kell. Akinek jo a szeme ha becsukja az egyik szemet csak egy kepet lat elesen. Ha leveszed a szemed tokmindegy, hogy 1 szemed mukodik vagy 8 es fel akkor is zizis lesz a kep. A szemuveg valasztja szet a ket jelet. Tehat a szemuveggel 1 szemmel eles 2d kepet fogsz latni. 3d-t csak ket szemmel sajnos.
  • Tyler1
    M:I - Fantom Protokoll

A borzalmas harmadik rész után sikerült újra életet lehelni a franchiseba. Jó volt, látványos, szórakoztató, feszült, bár szerintem túl vontatták. Tetszett, hogy kicsit görbe tükröt tartottak az előző részeknek, pl. a röhejes maszkokat végre nem használják, és jó párszor elbalf*szkodják a dolgokat.
    7/10

A Burj-Khalifás rész viszont 10/10, ilyen tériszony képernyőn keresztül még nem tört rám, szó szerint tenyérizzadva kapaszkodtam magamba a falon mászkálós jelenetnél.
  • wesker24
    Akkor ha már afilm megvolt neki is állhatsz a Saw Game-nek az is kb ugyanolyan jó mint a film ! xDD

Persze szigoruan csak KOntroller-el mert PC irányitás katasztrófa !
  • stargatelost
    Ja és persze lehet úgy hat, mintha húzták volna a rétest a részekkel (talán kicsit igaz is), de nagyon durván kerek egésszé zárul a hét rész.
  • stargatelost
    Igen, évenként jött az új rész, sokat el lehet felejteni ilyen sok idő alatt belőle. De higgyétek el, így egybe minden sztoridarabka helyrekerül, olyan szinten zseniális, összetett és fordulatos a történet, hogy beszarás :D És erre kapja a 10/10-et (meg a zenére :P), az ilyen-olyan csapdák, gyilokok csak a körítést adják.
  • REALista
    Az első rész még ütött de utána elindult a leejtőn a sorozat.A csavarok meg egyszerűen bugyuták.Nem is tudom melyik részig jutottam el...
  • zzeN
    Én azt a sz@rt csak kínzásnál vetíteném... 10/10 OMG!
  • stargatelost
    Saw (Fűrész) 1-7

Emberek, ez valami hihetetlen élmény volt. Aki szerette, az egyszer mindenképpen darálja le egybe, mert évente nézve sok minden elfelejtődik, nálam is így volt, ezért gondoltam, hogy meg kell nézni egybe. És baromi jól döntöttem.

Ilyen összefüggő, csavaros, fordulatos sztorit nem nagyon látni, valami elképesztő volt. Részek végén csavar, duplacsavar, korábbi helyszínek csavar, szereplők csavar, az állam meg már nem is találtam, úgy leesett :D

A 3. és 4. rész csavarja valami hihetetlen szinten zseniális, a második végén levő se kutya, a hetedik végén lévő ultrabrutál csavarra pedig nincsenek is szavak, de a sztori többi fordulatára sem lehet panasz. KURVA JÓ VOLT így nagy betűkkel.

És a zene... basszus, az a zene... valami hihetetlen ütős.
    Ez a Fűrész sorozat, mint élmény, és mint sztori egy szép kövér
    10/10
  • desigo
    Imaxban próbáltam,hogy becsukom az egyik majd a másik szemem majd ezt gyorsan felváltva.
    Ha egy szemmel néztem akkor is éles volt a kép csak nem volt pontosan középen.
    Avatart leszámítva még nem volt 3D-s film ami megérte volna a plusz pénzt.
    Egy sima normál lehetőleg nagy teremben full közép-középen a legjobb élmény mozizni.
    pl Duna Pláza 1-es terem vagy Aréna 15-ös terem.
  • Sir Quno Jedi
    Én villámként rohantam a végén, mer "kicsit" hosszú a film és benyomtam közben vagy másfél liter folyadékot, plusz vízhajtót szedek, ez így együtt overkill volt. Magam is átéreztem a végére tisztán a szereplők szenvedését... :DDD
    Bosszúállók (Avengers)

Először néztem 3D filmet moziban és szerintem élvezhető, ha azt nézed mindig ami éles :D
    2 jelenetre emlékszem, aminél be kellett csukni a szemem mert annyira irritált a 3D-s hatás, hogy hátrébb már nem tudtam csúszni az ülésben...
    Annyira tetszett a film úgy teljes egészében, hogy mikor jöttem ki a végén, legszívesebben fordultam volna vissza, hogy megnézzem újra.
    De már zárva voltak a kasszák... :D
    10/10
  • mikromanus
    Ja látom, nincs "Normál" mozi, scak 3D. Ez már milyen gáz ?! :)

Akkro viszont mindegy. Ugyanazt megnézheti, csak drágábban...
  • Nagydög
  • mikromanus
    Lehet. De mi haszna az egyik szemmel nézni sokkal drágábban és gyengébb minőségben ugyanazt? Sokkal egyszerűbb 2D-ben bármilyen standard moziban megnézni ugyanazt. Persze ha társasági eseményként kezeli és a barátokkal/családdal együtt akar beülni, akkor lehet megéri neki a plusz suska, de alapból nem.
  • Nagydög
    Ez nem is kerdes, es nem is erdekes. Pont eleg neki, ha az egyik szemenek szant kepet latja, sot epp ez lenne az "igenye".
  • mikromanus
    No. Itt egy kis szemész vélemény. Logikusan átgondolva tényleg nem tűnik valószínünek, hogy egy szemmel és az egyik szemüveglencsével mindkét szemnek szűrt képet látnád.
    http://videoklinika.hu/video/3d_mozi
  • Dynamic
    Én pl. ma este nézem. Igaz IMAX-ben. Most nem igazán vagyok képben, hogy az ilyen szempontból más-e mint a sima 3D, de mindenesetre letesztelem félszemmel :)
  • Nagydög
    Nulla gondod lesz vele szerintem, de kerjuk meg a kollegakat, hogy aki legkozelebb beul egy 3D filmre, probalja becsukni egyik szemet kicsit, es szamoljon be az eredmenyrol.
  • maci84
    én is az avengers -t akarom megnézni, de ahol lakok nincs 2d-s csak 3d-s vetítés? Azért ez mennyire szar már? Hülye marketing fogás ez a 3d. Semmi több..
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, ha lehet kerülöm minden létező módon moziban a 3D-t. Most az Avenger-t is sikerült pazar 2D-ben megnézni. Tökéletes élesség és fényerő rulez!
  • Nagydög
    Nem kene, mert akkor a ket szemmel is zavaro lenne. Arra szavazok, hogy csak a jo szemednek dedikalt kepet fogod latni. Amugy a legutobbi John Carteres 3D kaland ota amugy is eldontottem, ha lehet nem nezek 3D filmet. Folosleges, idonkent zavaro es faraszto.
  • Zoli007
    Meg tudod nézni, de számíts arra, hogy sokkal rosszabb lesz, mint a sima 2D. Egyrészt mert szemüveg kell, másrészt a van egy kis áthallás a két kép között, ami zavaró lehet.