106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • r4pt0r
    Itt mit kéne látni? Mert azt látom hogy a Netflixes sokkal jobb mint a másik gumiarcú mű emberek. :D
  • LasDen #103085
    nem igazán...
  • RatBaG #103084
  • Bokafix2
    The Room (2019)

Ki ne szeretne új kecó vásárlásakor titkos szobára bukkanni? Főleg akkor, ha ez egy olyan spéci szoba, amely minden kívánságot (is) teljesít... ráadásul egy pillanat alatt. Kérhetsz dollármilliókat, flancos ruhákat, rengeteg alkoholt, parfümöt, különleges ételeket, Oled TV-t, társasjátékot, meg szó szerint bármit. Hőseink annak módja szerint bele is vetik magukat a bulizásba. Majd utána szintet lépnek: olyat kívánnak ami élő. Talán ezt már nem kellett volna.

Szerintem az ebben a koncepcióban rejlő lehetőségeket nagyon jól kiaknázza a film. Izgatottan vártam mi fog kisülni belőle, és tulajdonképpen nem csalódtam egyáltalán. Tökéletes reflexiót kapunk korunk fiatalságának nemtörődöm, meggondolatlan életmódjára és konzumidiotizmusára. Szinte biztosra vehető, ha valakinek ténylegesen az ölébe hullana egy ilyen lehetőség, akkor pontosan ugyanúgy viselkedne, mint ezek a tirpákok a filmben. Az atmoszféra egyre fojtogatóbbá válik, főleg amikor kiderül, hogy a szoba hatalma sokkal nagyobb mint ahogy azt eddig képzelték. Azonkívül egy súlyos morális dilemmát is elkezd feszegetni a film, és ez még külön is elgondolkodtató. Utóbbi idők legjobb thrillere számomra.

8/10
  • ximix #103082
    OFF
    A gugli apó elmentette elvileg a bannert, csak sajna kisebb méretben
    552x 91 link
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Nem tudom visszaszerezhető e a nagyobb vagy eredeti kép.
    730x121 volt az eredeti mérete ?

Ezt a kisebb felbontást nagyítva nem az igazi, de lehet más többet kitud hozni belőle vagy csinál újat .
    link
  • Sequoyah
    A 40 evvel ezelotti filmsztarokra sem emlekszunk ma mar, csak a nehany kiugroan jo kedvencre...
    Epp ezert nem is osszehasonlithato a ketto. Ha megnezed majd kik ulnek a legkozelebbi Oscar-dijatadon, 90+%-ukra nem fogsz emlekezni 40 ev mulva.

• BenedekFeco
    Once upon a time... in Hollywood

Én bírom Tarantino filmjeit, mégpedig azért, mert egy alapjáraton unalmas filmet is érdekessé tesz a párbeszédekkel meg a "mellékes" sztorizgatásokkal. Ez is tipikusan ilyen, a vége meg... beszarás :)

8/10

The Ruthless

Olasz maffia film, semmi extra. Láttunk már ezer ilyet.

5/10

47 Meters down: Uncaged

Meh...

3/10

Serenity

Na, ez tetszett. Egész végig sejtünk valamit, aztán az egész megy a levesbe. :) Ezt nem láttam jönni.

8/10

• Szacsa HUN
    Az is egy érdekes kérdés, hogy kb 40 év múlva, vajon hányan fognak emlékezni a mai YT influencerek neveire azok, akik most ismerik őket?! :)
  • gombabácsi
    Black and Blue
    nagyon jó rossz zsaru-jó zsaru akciófilm, totál profin megcsinálva és rendezve, nagyon jó akció jelenetekkel. realisztikus az egész, egyszerű, de jól kitalált történettel és jó üzenettel. hogy miért csak 6 ponton áll az imdb-n... érthetetlen... nálam ez 9, az egyik legjobb a kategóriájában, és bekerült az "ismeretlen és alulértékelt" listámra is.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
    jól összerakott film, bár nem túl érdekes... néha pont azokra a kérdésekre nem ad választ, amire a néző várná, pedig tudjuk hogy van rá válasz... ez idegesítő.

A törvény felett
    https://www.imdb.com/title/tt6901252/?ref_=rt_li_tt
    tipikus és nagyon jó francia bűnügyi film. ez is 6-on van az imdb-n... érthetetlen...

The Two Popes
    ez is profin össze van rakva, de kissé gyanúsan túl finom a kat. egyházzal, és a pápákkal (pedót áthelyező pápa...). a bűnök "bevallása" jelenetek kínosan súlytalanok... valahogy ugyanaz a nyálkás-sötétség érezhető a filmen, mint a katolikus egyházon, de sajnos nem azért, mert a filmeseknek ez volt az üzenetük...

The Laundromat
    újabb "pénzügyi rendszert leleplező" film, amiben igyekeztek minél érthetőbben és egyszerűbben elmagyarázni a dolgot, és ez talán sikerült is. jó film.

• Kissssss0 #103077
    a nagy elmélkedés közben hogy ki mire emlékszik meg mit kellene ismernie én itt hagyom ezt a videót :)
  • MrAndree
    Számodra, itt a kulcszó. Én se ismerem őket, de mondjuk számomra az általad felsorolt filmek egyikd sem igazán jelent semmi. Hallottam mróluk, néhányat láttam is, de egyik se olyan amit rohannék újranézni. Pedig mondjuk 34 vagyok, szóval még csak nem is különösebben fiatal. :)
  • hawkie22
    37 vagyok, azért olyan öregnek nem mondanám magam. :D Viszont az idióta influenszerek nevét nem is akarom megismerni, számomra nem tettek le semmit az asztalra.
  • Sequoyah
    Ez csak annyit mutat hogy oreg vagy.
    De te meg a YT influencerek nevet nem tudod gondolom felsorolni, amit a fiatalok mind ismernek.
  • repvez
    Egy kis modositás egy ingyenes softverrel vs netflix verzió
  • Kmarha
    Itt Budapesten elég sok filmklub tart klasszikusokból vetítéseket, és kis mozik raknak fel régi filmeket a nagyvászonra. Meglepően sok fiatal szokott lenni ezeken a vetítéseken (ahogy tele volt a Miskolci Cinefeszt de még egy 3,5 órás Az Ír premier előtti vetítés is fiatalokkal)

Az arányok biztos elcsúsztak már, és kisebb ez a halmaz, mint régen volt (főleg, hogy kevés vidéki városban (faluban pláne), van ilyen lehetőség (gondolom), amíg az internet elérés most már az anyatejjel érkezik), de nőnek még fel bőven filmszerető és érteni szerető kamaszok

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.01.08. 08:17:40
  • hawkie22
    Azért elég sokat tudnék. Frank Sinatra, John Wayne, Steve McQueen, Paul Newman, Charlton Heston, Richard Burton, Clark Gable, Humprey Bogart, Elisabeth Taylor, Romi Schneider, Charlie Chaplin, Laurel Hardy (Stan és Pan), Gregory Peck, Richard Harris, James Dean, Audrey Hepburn... soroljam még? És nem egy filmjüket láttam is.

Nekem még mond valamit, ha valaki azt mondja:
    - Elfújta a szél
    - Van, aki forrón szereti
    - A szomszéd nöje mindig zöldebb
    - Piszkos Harry-sorozat
    - A nagy szökés
    - A majmok bolygója-sorozat (a régi)
    - 12 dühös ember
    - Száll a kakukk fészkére
    - Volt egyszer egy vadnyugat
    ...
    és még lehetne sorolni a klasszikusokat a végtelenségig, amik a mai fiataloknak semmit se mondanak. Viszont a sok idióta YT-influenszer nevét meg kívülröl fújják.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2020.01.07. 23:31:03
  • LasDen #103070
    " akik szeretik a filmeket."

de nem mindenki szereti őket, ezt kéne megérteni...
  • Szacsa HUN
    Hidd el, elég sokat tudnának azok, akik szeretik a filmeket.
    Bogart, Gable, Wayne, Newman, Lemon, Curtis, Poitier, Marvin, Douglas, stb és ezeknek még a keresztnevüket sem kellene mondani. :)
  • Seth
    Ha téged megkérdeznének nálad jóval idősebb emberek, hogy ismered e ezt meg azt a színészt a 1940,50,60-as évek filmjeiből,ami szerintük jobb,mint a 80-90-es évek filmjei, vajon te mennyit tudnál felsorolni?
  • LasDen #103067
    alapvető dolgokkal nincsenek tisztában az emberek a mai világban, miért pont a filmekkel kellene nekik?
  • hawkie22
    Megkérdeztem, azt se tudták, miröl van szó. De legtöbbször még a régi klasszikus filmsztárokat se ismerik. Mindenféle zsánerböl van 90-es évekbeli klasszikus, sajnos nem ismerik a többségüket a mai fiatalok. Ezt nem rosszallásból mondom, csak szomorú, mert azért egy-két filmet illene ismerni, pl. A remény rabjai meg hasonlók.
  • darkSectorxxx #103065
    4.1 már. :D
  • extra sensory
    Ne aggódjál, megy az lejjebb szépen, már csak 4.2... de simán megy az még 4 alá is.
  • LasDen #103063
    igen
  • darkSectorxxx #103062
    Uristen, ami 1.7-en áll a port.hu szerint? :D
    Imdb meg 4.7 vagy mi? :D
  • LasDen #103061
    de
  • darkSectorxxx #103060
    Várjcsak ez nem véletlen az Átok Háza néven jelent meg?
  • Bokafix2
    The Grudge (2020)

Szerintem teljesen felesleges volt leforgatni. A régi se volt közepesnél jobb, itt viszont tényleg minden kifakult klisét elővesznek, ami csak a stelázsin akad. Ehhez hozzájön még a rendező fantáziátlansága és ötlettelensége. Egy unalmas hitvány bóvli volt az egész.

2/10
  • Synchronous
    Nem tudom miért lenne akadálya a születés ideje annak, hogy valaki ismerjen egy filmet... főleg az internet korában. Nem biztos hogy nem ismerik a régi filmeket, lehet hogy egyszerűen csak leszarják ezt a zsánert, mert már elavultnak tartják.
  • hawkie22
    Ezt mondjuk én is aláirom, nekem van pár kolléganöm, akik a 90-es évek közepe-vége környékén születtek, a 90-es évek klasszikusait nem is ismerik. Ötödik elem, Die Hard, Indiana Jones (bár ez korábbi), hogy csak párat említsek. Az ilyen 60-as, 70-es évekbeli filmeket meg felejtsük el, hogy a '90 környékén születettek ismerik, tisztelet a kivételnek. Sajnos.
  • DantesHUN
    Hát igen, de hát megváltozott a világ. Ma már nincsenek azok a filmsztárok, ma celebek vannak. Megváltozott a sztárkultusz, a filmekhez való hozzáállásunk is.
    És hát erről is szól Tarantino filmje.

Szerintem azért régen Steve McQuuent amikor élt, a fiatal csajok is ismerték. Legalábbis az USA-ban, szőke, férfias, nagyon menő csávó...
  • LasDen #103055
    Arra kell rájönni, hogy vannak emberek, akik szeretik a filmeket, sorozatokat és azokból sokat néznek. Az iparági híreket is követik. Rengeteg alkotót, színészt, színésznőt és alkotást ismernek. És vannak azok, akik csak hébe-hóba néznek meg egy filmet, mert éppen nincs más vagy akkora a hype körülötte, hogy még hozzájuk is eljut a híre. De nem fogja neked megmondani, hogy kijátszott A sziklában vagy A Gyűrűk Urában. Még akár azt sem, hogy ki játszotta Amerika Kapitányt. Mert őket nem ez érdekli. Ők nem ezzel foglalkoznak, mert teljesen más hobbiban mozognak. Steve McQueen meg max amerikában a köztudat része, sehol máshol...
  • Szacsa HUN
    Mondjuk "A nagy szökés"-nek szerintem még a 60-as években sem a huszonéves hölgyek voltak a célközönsége. :)
  • DantesHUN
    Beszélgettem 20 évesekkel, lányokkal, 90-es évek eleji filmekről se halottak még! Nem hogy a Nagy szökésről...
  • Bokafix2
    Jellem tekintetében tényleg egy rakás szar volt. Mindenkivel balhézott, ha valami nem a szája íze szerint történt. Türelmetlen volt, önelégült stb. Wei Lo-t, aki a filmjei egy részét rendezte, is elmondta mindenféle faszfejnek, csak mert közölte a véleményét valamiről a film kapcsán. Ettől eltekintve persze a harcművészeti zsenije vitathatatlan.
  • LasDen #103051
    Ford v Ferrari

Bár a cím alapján azt hihetné az ember, hogy amennyire szól a Fordról ez a film, szól a Ferrariról is, de ez nem így van. Ők inkább csak az ellenségkép, a legyőzendő "gonosz" a nagy Enzoval az élen. Ez Ken Miles és Shelby filmje. Nem túl gyorsan, de mégis jó tempóban halad, mindig az jön aminek jönnie kell. Van néhány felesleges jelenet, amitől nyugodtan meg lehetne szabadulni és semmilyen csorbát nem szenvedne a film, de így sem lehet panaszkodni, még a 2.5 óra után sem. A verseny is jóra sikeredett, bár Mangoldnak is előszeretettel vágta be a váltót, mint egy varázspálca, amitől meglódul a gép.

Utána olvasva vannak itt történelmi pontatlanságok, de nem égbekiáltó marhaságok, így a dramaturgia szempontjából elnézhető dolgok ezek. Damon és Bale hozzák a formájuk, nem lehet rájuk panasz...

7/10
  • Szacsa HUN
    Nem volt egy kedves, társasági ember, az biztos.
    Egy ilyen jelenettől viszont még nem lesz nevetséges.
  • Blasta
    "Kb. ő lenne az utolsó, aki vásznon vagy akár szóban nevetségessé tenné Lee-t"
    Tudomásom szerint Tarantino konkrétan kitweet-elte, hogy Bruce Lee egy beképzelt pöcs volt :)
  • Kojiro
    Igen, ez is benne van!

Szerintem, Tarantino a Bruce Lees jelenettel jelezte, hogy a film nem a valóságban játszódik, és ezzel rávezet a film végi megoldásra.
    Aki olvasott már Tarantinoról, tudja, hogy mekkora Bruce Lee rajongó. Kb. ő lenne az utolsó, aki vásznon vagy akár szóban nevetségessé tenné Lee-t. Szerintem, ez egy jelzés a néző felé, hogy amit látni fog, az nem az amire számít(ana normális körülmények között).
    Szeretem az ilyen filmes eszközöket. A szimbolikájukat főleg.
    Egyik kedvencem a Batman v Superman film, ami tele van ilyenekkel. Pl. mikor Superman kiment valakiket a tűzből és épp halottak napja van - a hálálkodó, csontváznak festett tömeg körbeveszi és megérintik. Ez a jelenet előrejelzi Superman halálát.
    Vagy pl. minden nagyobb katasztrófát megelőz egy ló-szimbólum a filmben (az apokalipszis lovasai). Az elején, mikor Bruce fut az összeomló felhőkarcoló felé, vele szemben menekül egy ló. Vagy a tárgyalásos jelentnél a bírónő mögötti lószobrok, és utána a BUMM.

Hasonló híres rendezői fogás a Keresztapában, hogy amikor megjelenik egy narancs a jelenetben, akkor valaki meg fog halni.

Ugyanígy, üzenet a Hollywoodban a Bruce Lees jelenet. A rendezőtől neked, a nézőnek.
  • ProGabe #103047
    Nem ertem miert allitja barki is, hogy BL "meg lett alazva". Nem egyertelemu egyeseknek (nem rolad van szo), hogy az a jelenet Cliff fejeben jatszodik le? Ezert van eltulozva es ezert intezi el Cliff Lee-t olyan konnyen, almodozik a csavo
    Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2020.01.02. 22:52:30