1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kojiro
    Igen, ez is benne van!

Szerintem, Tarantino a Bruce Lees jelenettel jelezte, hogy a film nem a valóságban játszódik, és ezzel rávezet a film végi megoldásra.
    Aki olvasott már Tarantinoról, tudja, hogy mekkora Bruce Lee rajongó. Kb. ő lenne az utolsó, aki vásznon vagy akár szóban nevetségessé tenné Lee-t. Szerintem, ez egy jelzés a néző felé, hogy amit látni fog, az nem az amire számít(ana normális körülmények között).
    Szeretem az ilyen filmes eszközöket. A szimbolikájukat főleg.
    Egyik kedvencem a Batman v Superman film, ami tele van ilyenekkel. Pl. mikor Superman kiment valakiket a tűzből és épp halottak napja van - a hálálkodó, csontváznak festett tömeg körbeveszi és megérintik. Ez a jelenet előrejelzi Superman halálát.
    Vagy pl. minden nagyobb katasztrófát megelőz egy ló-szimbólum a filmben (az apokalipszis lovasai). Az elején, mikor Bruce fut az összeomló felhőkarcoló felé, vele szemben menekül egy ló. Vagy a tárgyalásos jelentnél a bírónő mögötti lószobrok, és utána a BUMM.

Hasonló híres rendezői fogás a Keresztapában, hogy amikor megjelenik egy narancs a jelenetben, akkor valaki meg fog halni.

Ugyanígy, üzenet a Hollywoodban a Bruce Lees jelenet. A rendezőtől neked, a nézőnek.