106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Torrente 4
Már közel nem olyan jó, mint az előző részek... -
Nem látom sehol a "sok" szót, szó nem volt mennyiségről, azt írtam olvasnak annyit, mint a felnőttek átlaga, és ha ez 3-4 havonta jelent 1 darab könyvet, akkor is igaz. A 2 cím meg példa volt, mint jelenlegi népszerű könyvsorozat a FIATALOK körében.
-
hagyjuk már, még feliratot is lusták olvasni az emberek:)
egy szóval nem mondtam hogy felsőbbrendű, csak akinek édenhotel vagy mónikasó? a nagy esti döntése az nagy valószínüséggel kevésbé szelektál az információk között, mint aki mondjuk olvas és tájékozódik (méghacsak ponyvatörténetekről is van szó)
én inkább így közelítem meg a kérdést, szerintem mindannyiunk érdeke hogy ne butuljanak az emberek és ne fogadjanak el minden szart amit a torkukon akarnak lenyomni (legyen az máricsúj, sötétlovag, médiatörvény, acta-sopa stb.) -
OFF: itt szívesen vennék pár ajánlást. de tényleg. 
OFF2: #69551 szerintem kicsit ilyen "unokatestvéremnek a szobatársa mondta" beütés, én még büdös életben nem hallottam soha senkitől olyat h "jajj de égő ha valaki olvas", pedig egy korosztály vagyunk. lehet h egydimenziós pistike a papírt max seggtörlésre használja, de elég nehéz úgy felsőbbrendűnek beállítania az embernek magát (és ugye így másokat "cikinek"), ha épp a műveltség (avagy a felsőbbrendűség leggyönyörűbb forrása) *ellen* szólal fel. -
Inquisitor #69557 "csak egy idő után kifogy az ember az őt érdeklő dolgokból könyvek terén, "
OFF: De irigylem akivel ez történik, én már évek óta csak húzom le a listáról, amire sosem lesz időm. :D
De amíg egy lekerül, jön helyette két másik. Ha csak a legjobb sci-fi könyveknek állnék neki amik kimaradtak, arra se lenne elég időm és nem azért mert lassan olvasok. A többi jó könyv meg még sehol. -
Ezeket a beszólásokat már én is utálom. Pedig egy fiatal írta ezt most épp. -
csak egy idő után kifogy az ember az őt érdeklő dolgokból könyvek terén, aztán vagy lejjebb adja sokkal a lécet, vagy szimplán nem fog találni semmi érdemleges olvasnivalót, akármennyire is éhezik már valami után. -
amúgy ez a jelenet a semmiből tűnik elő (mint pl Grosse Pointe Blank akciójelenetei) és úgy hirtelen rohadtul odabasz
ennyire nem erőszakos maga a film, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!bár azért istenesen hullanak a karakterek -
nincs vele gondom, és elismerem színészként - Man on Fire-ban baromira bejött az alakítása pl, de ezt írtam is. Training Day-ben szimplán túljátszottnak tűnt a karaktere, de valószínűleg direkt volt így, Book of Eli meg... bah. -
Inquisitor #69552 Ja, hogy ha megvesznek két könyvet ami sorozatban jön ki, akkor már sokat olvasnak? :D
Olvasás az, ha hetente vagy kéthetente valami új van a kezedben. -
szerintem az alapműveltség része valamilyen szinten néha olvasni.
ismerek olyan 50felé járó szakmunkásokat akik 8 osztályt alig járták ki és max blikket olvasnak.
szóval régen is volt ilyen, a mai fiataloknál meg látom hogy sokszor ciki ha olvasol (legalábbis az én korosztályomban), bár én inkább szégyellném magam, dehát ők tudják. -
ja, a rohadt mai fiatalok, végül is én se olvastam ki Rejtő Jenő, Stephen King, vagy Nemes István (akinek a nick nevem is egyik könyvéből származik) szinte összes engem érdeklő művét, vagy pakoltam tele több polcot saját magam által vásárolt könyvekkel durván 12 éves koromtól kezdődően...
bezzeg ez a rohadt tv, ez itt pofátlanul rohasztja az ember agyát!
na, eressz még el pár ilyen kommentet, főleg *filmekkel foglalkozó topicban*, garantáltan sok-sok rajongód lesz
-
sandor8206 #69549 layer cake-t bepróbálom még nem láttam, jónak néz ki (duran duran :-D) -
Ejj ezek a "mai fiatalok"...
Biztos tv alátétnek veszik rekordszámra a Harry Potter, meg Alkonyat könyveket, egyenként 600-800 oldallal.
Hagyjuk a hülye közhelyeket, olvas annyit egy mai fiatal, mint egy 30-40-es felnőtt. -
Úgy látom nem szimpatizálsz Denzel papával pedig Samuel meg Freeman mellett korunk egyik legjobb fekete színésze, vagy csak nem értetted a felsorolt filmeket, de nem baj nem egyezhet az ízlésünk. -
A mai fiatalok már nem olvasnak. Azok csak betűk egy könyvben, semmi jó zene vagy jó CGI. -
"és ez volt kb az utóbbi 2-3 hét termése... túl sok szabadidőm és túl kevés nyáron futó sorozatom van."
olvass:) -
"történet röviden: Denzel sétál, fehéreket öl,"

-
fel van véve "a listára", de majd egy fél év-év múlva, most még csak nonstop összehasonlítgatnám őket. (igen, tűzróka, ez is szó)
majd Vanilla Sky eredetijét (Abre los ojos) is meg akarom nézni, bár elvileg azt simán képkockáról képkockára újraforgatták... -
departed mellé ajánlanám az eredeti trilógiát, abban nem sietik el ennyire a dolgokat
Infernail Affairs -
Layer Cake-ről lehagytam egy fél pontot, de nembaj, úgy sem fogja senki elolvasni, mert ahogy elnézem sikerült egy kibaszott kisregényt írnom
-
tömbösítve, először is kettő ami suspension of disbelief csodálatos intézményét piszkálja. (vigyázat, tvtropes. sokszor.)
Man on Fire - 7/10
történet rendben, akciójelenetek és "beszélgetések" is, D.W. nagyon rendben van a szerepében (bár jobban csíptem volna ha szakáll marad, de így is itt volt a legjobb alakítása eddig amit láttam, főleg a szánalmas Book of Eli-hoz képest), sőt, még a mellékszereplők is jók. ami baromira csípte a szememet ellenben:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kedves főhősünk vesz annyi lőfegyvert, amivel Magyarországot elfoglalhatná, köztük két kibaszott *rakétavetőt*... de az nem jut eszébe, hogy esetleg a kicsiny bosszúhadjárata közben rá fognak lőni, főleg úgy h kötések borítják miután két új lyukat csináltak rá, és netán szerezni kellene egy golyóálló mellényt? ostoba halál, na.
viszont legalább tudom most már mi ihlette Max Payne 3-at.
Colombiana - 4/10
az a fajta kétlábú vagyok, aki szereti "kikapcsolni" az agyát egy film közben, és nem gondolkozni a benne lévő faszságokon. tényleg. sajnos, mint a Colombiana bemutatta, léteznek akkor ordító hülyeségek, és lehet olyan erővel az ember arcába tolni, hogy gondolkodás felfüggesztése esélytelenné válik... és az egész film ebből áll. nonstop. nem is sorolom fel őket, mert rámenne az egész napom, és fáj rágondolni... de a legnagyobb ok itt - egyszerűen nevetségesek a pofozkodások, kicsi Zoe van vagy 40 kiló, és... bah, fos.
Layer Cake - 8/10
angol gengszterfilm Daniel Craig-el, de nem olyan - nem egy másik Blöff vagy Ravaszazagy, teljesen más (sőt, még egy "kiszólás" is van ezekre), és nagyon jó. Duran Duran-t pedig szerintem ennél jobban film még nem használt
Hunger Games - 6/10
nem rossz, de messze túl "kényelmes" megoldásokkal dolgozik. egyszer nézhető.
Vanilla Sky - 9/10
Penélope Cruz valami elképesztően imádni való, Cruise jó (bár ez ilyen szerepeket rá szabták), történet/fényképézés kiváló... mi kell még? kurvanagy élmény volt.
The Departed - 9/10
zseniális. ennyi.
The Aviator - 7.5/10
Unforgiven - 7.5/10
Clint kemény, és neki elhisszük. azért annyira nem mint imdb pontszám mutatja, de így is kurvajó.
Scarface - 7/10
annyira nem hatott meg, mint amennyire "legendás". ettől függetlenül bejött, "jópofa".
L.A. Confidental - 8.5/10
kiváló hangulat, remek fényképezés, zseniális színészi játék, kurvajó.
Training Day - 7/10
jobbra számítottam, Denzel csöppet túljátszott karaktere nem igazán volt szimpatikus - bár nem is ez a feladata. a "nagy finálé" bejött, a
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"fogd a pénzt és ne fuss, hanem vidd be a rendőrségre" annyira nem. ostoba döntés, még ha a karakterhez illő is - bár szerintem simán lenyúlhatta volna, már csak a sok szopatás miatt bosszúból
és ha már Denzel, bár ezt régebben láttam:
Book of Eli - 3/10
történet röviden: Denzel sétál, fehéreket öl,SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és az isteni küldetése közben nincs ideje arra, hogy egy nőn akit épp *megerőszakolnak* segítsen, de van ideje megállni feltölteni az ipodját. /slowclap
hatalmas fos, és ezen Mila Kunis sem tud segíteni.
és ez volt kb az utóbbi 2-3 hét termése... túl sok szabadidőm és túl kevés nyáron futó sorozatom van. -
Amerikai pite: A találkozó
Az elején pár poén csúnyán beütött, de aztán szép lassan el is laposodott. Igazából a sztori se lett nagy durranás, felsorakoztatták az összes régi szereplőt, de nem igazán tudtak mihez kezdeni magukkal. Érett felnőttet játszottak, közben próbáltak ugyanolyan kínosan balfaszok lenni, mint bő 10 éve, és ez nem igazán volt szinkronba egymással.
Inkább egy nosztalgiafilm, mint jó folytatás, jó volt újra látni azokat az arcokat, akiken generációk nőttek fel(jól meg is öregedtek baszki), de ennyi, aki nem ismeri az előzményeket, ezen valószínűleg még mosolyogni sem fog. -
Pontosan.... Nem volt semmi dráma -
Blum #69537 Aaaa,ezaz,koszi szepen! :)
[Vegtelenul nagy oromet okoztal most! :D] -
IXEMGabeo #69536 most, hogy mondod Blum, pár hete beírtam a "Mi lehet ez a film" nevű topikba.
115-ös hsz
Kíváncsi leszek rá erre ki tudja a választ, vagy, hogy látta-e ezt a filmet valaki rajtam kívül?:D -
Right at Your Door? -
Blum #69534 Sracok,keresek egy filmcimet!
Mar egyszer lattam par eve es nagyon tetszett,de az Istenert sem jut eszembe a neve.
A lenyeg az,hogy egy fiatal hazaspar valami nagyvaros kulso reszen el es reggel kezdodik a tortenet. A no elmegy dolgozni a belvarosba,de a faszi otthonmarad. Aztan valami terroristatamadas kovetkezteben felrobban par epulet a varosban es valami fertozo hamu hullik az egbol,ami a kulvarost is beteriti. A film vege az,hogy a no valahogy hazakeveredik,de mivel o kintvolt ezert elkell kuloniteniuk egymast a hazon belul es a vegen az egesz hazat lefedik valami foliaval es a csajt (vagy a faszit?...franc tudja) kifustolik.
[Tudom,eleg kaotikus,de hatha valakinek beugrik. :D] -
Az volt a baj a sztorival, hogy nem volt bevállalós. Az író mindig kényelmes és humánus megoldást választott.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nyilván a főszereplő csaj és az újonnan szerzett néger kis csaj barátnője nem kerülnek egymással szembe, ehelyett egyszerűbb volt ha más öli meg. Nyilván a főszereplő csaj és újonnan szerzett szerelme sem kerül egymással szemben, és hogy jaj meg ne haljon a szerelmes fiú, ezért rendhagyó módon most két győztes is lehetett a játékban stb. -
Hunger games
Uh, ez szar volt...most ez valami battle royale akart lenni pg12-ben?? Végig azt vártam mikor lesz már valami meglepetés vagy csavar ha mar semmi erőszak:)) valahogy nem tudtam elhinni hogy itt most élet halal harc megy, nem volt feszültség se, semmi... Persze igy a twilight lecsengése utan gondolom kellett valami a tiniknek.. -
Real13 #69531 Brave / Merida, a bátor
"Nem ez a Pixar legeredetibb filmje, néhol egészen Disney-s ízesítésű, s olyannyira erős jelenet sincs benne, mint a Fel! szerelmes montázsa, de még így is az év animációs mozija eddig."
Linken saját írás, amúgy 8/10 -
vg #69530 Szerintem nincs még hozzá, de teljesen érthető angol felirat nélkül is, nem bonyolítanak benne túl semmit, persze 1-2 mondat értése nélkül nem lesz érthető egyik történet sem. Ráadásul arra lett építve, hogy utána gondolkozzon az ember, agyaljon rajta egész éjjel mi a fenét is látott... ilyen voltam utána éjjel:
-
caps lock #69529 http://www.azsiafilm.hu/ismertetok/hongkong/1936-intimate-confessions-of-a-chinese-courtesan-ai-nu-1972.html
Ez egy nagyon jó film.Aki vevő az ilyesfajta filmekre(én az vagyok)az nagyon jól fog szórakozni.Szerintem kiemelkedő darab.A youtuberól leszedhető,még magyar felirat is készült hozzá itt: http://www.feliratok.info/index.php?search=egy+k%C3%ADnai+kurtiz%C3%A1n+intim+vallom%C3%A1sai&nyelv=&searchB=Mehet
Csak egy a gond!Van egy ominózus leszbi szexjelenet,amelyet kivágtak a filmből,és ennek a 3-4 percnek a megtalálása az interneten szinte lehetetlen.Én bárhogy próbáltam,nem bukkantam rá.A youtuberól is törölték.Mindenesetre ha valakinek mégis sikerülne,feltétlenül jelezze! -
Angol feliratot találtál már hozzá? Vagy anélkül nézted? -
Prof William #69527 Nem hiszem hogyha akár 10%-ban emlékezettet volna a BR-re lemehetett volna a moziba 18-as karika nélkül. Azért a BR elég durva film volt. A Mai mozis "durva" filmek a közelébe sem érnek. -
Nem. -
Nem ennek az írója a Twillight trilógiai írója is? -
Hunger Games
Uhhh.. ev csalodasa! Nagyon kozepes, nagyon nem er a Battle Royale kozelebe. Par kis reszlet jobban tetszett mint a BR ban de maga a lenyeg nagyon gyenge volt.
5/10 -
District 9
Még mindig minden idők egyik legjobb scifi-je számomra komoly tartalmi mondanivalóval és érett, felnőtt megközelítéssel
10/10 -
Legnagyobb atbaszas a Battleship filmben:Senkit nem zavart a Battleshipben, hogy Liam semmit nem csinalt a filmben pedig az elso trailer ota azt vartam, hogy majd Liam lesz az aki nagyon DE NAGYON elpicsal mindenkit?
Lessetek meg az utolso fel percet...Prepare to Fire. Which weapons? All of them! BOOM BOOM BOOM.
Ettol felallt a szor a karomon a hideg kirazott annyira zsir volt ezt nezni fel eve. Erre ez igy meg se tortenik a filmben. Akkora k*cs*gseg,hogy nemigaz!!!!