106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Most ment a TV_ben a Titkok kulcsa, Skeleton Key.
Szuper kis film, már sokszor láttam de még mindig nagyon jó. -
Melyik 2? -
Köszi! :D kettő már jön is le :D -
Betépve
Forrás
Remény rabjai
Halálsoron
Requiem for a dream -
Üdv! Valaki tudd mondani valami jó dráma filmet?:D -
21 Jump Street
Jó volt! :)
7,5/10 -
Ez hozza eddig az első rész hangulatát a legjobban...
Bár itt nincs annyi szereplő, nekem mégis tetszett...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mivel jóformán az egész az űrben játszódik egy-két hajón, kivéve a végét, így nincs meg a bolygós/alagutas paráztatós hangulat, de nem rossz... -
Pusztán látványra mentek rá, vagy esetleg fel lehet fedezni némi hangulatot is az első rész mintájára?
-
Gondoltam, hogy nem lesz egyértelmű. :D
Igen az fasza volt.
De például mikor a Kreml összeomlott vagy mikor volt a homokvihar az lehetett volna jobb is. -
Mármint melyik CGI? A tornyos jelenetet egy az egyben kamerával vették fel, semmi CGI nem volt benne. -
Starship Troopers: Invasion
Sokkal jobb mint a 2.-3.-ik rész, mondjuk azoknál nem nehéz.
Szerencsére az egész igényes CGI, ilyen minőségű scifi/fantasy jöhet még bőven.
6/10 -
Mission: Impossible - Fantom protokoll
(Mission: Impossible - Ghost Protocol)
Hűha ez ütött. 9/10-et simán megér. Egy percig sem volt unalmas. A tornyos mászás jó volt. Bár a CGI lehetett volna jobb is. -
Battleship
7/10
Nálam az ilyen film jelenti a teljes kikapcsolódást. Nincs semmi lényegi mondanivalója, nem kell utána filozofálgatni, nagyszerű látvány. Azt hozta amit vártam tőle. Jól szórakoztam. -
Abraham Lincoln - Vámpírvadász
Nagyon tetszett a film!
8,5/10 -
A problema az, hogy az online feluletek szerkesztoi es iroi meg, az esetek tobbsegeben nem igazan vannak az irodalmisag (sot neha sima helyesiras) magaslatain, ezert a fiatalok csak a szlenget tanuljak el, azt is hibasan leirva tomondatokban... -
The Dark Knight Rises
Nem tudom hogy ez vagy a 2. rész a jobb. Bane brutális minden téren és simán hozzá Jocker szintjét káosz teremtésben és a színész is nagyot alakít. Többször meg kell majd nézni mint ahogy az előzőeket is. Bruce/Batman ábrázolás nagyon jó arányban volt és még valóságosabbnak tünt mint az előző részekben. Zene látvány, dialógusok, macskanó mind telitalálat.
ugyan annyira jó mint a kettő / 10 -
Igazából egy mai negyvenes nem olvas, hanem gürizik, mert ő még a szoci időkben volt fiatal, amikor nem volt számítógép, a regény a "Távolban egy fehér vitorla" volt, menetelni kellett minden "nemzeti" ünnepen, nem kellett beszélni tudni angolul, de mire kijárta az egyetemet már volt számítógép, már kötelező nyelvvizsga kellett a diplomához, a munkahelyeken a multik uralkodtak és állásinterjúkra kellett mennie. Ha van melója ideges nap mint nap, hogy a mai korosztály mellett labdába tudjon rúgni, mert bár lelkiismeretesen megfelelt az elmúlt 25-30 év alatt, sok esetben nem ez a nyerő manapság, a nagyon jó tudása kevéssé teszi ebben a megváltozott világban.
És akik napiszaron élnek, ezt nem értik.
Majd fogják, amikor ők lesznek 40 körül és arra eszmélnek, milyen sok év veszett el ennek a mocsoknak a bámulásával, ahelyett, hogy olvastak volna valami őket érdeklőt inkább...
Amúgy:
The Raven
Érdekes elképzelés Poe műveit sorozatgyilkolásra használni. Mér van az, hogy a szuperokos gyilkos itt is a végén előáll és azt mondja, h kukucs, húsz gyilkosságig nem tudtátok ki vagyok, akkor most kapjatok el már. TÉNYLEG ilyen a sorozatgyilkos, hogy híres akar lenni? Olyan balfaszság sztem...
Ellenben nagyon átjött az a kép Poe-ról, amit ez előtt nem tudtam elképzelni, hogy ő egy ilyen figura volt, akinek eleve efféle "sötét" látása volt. Nagy királyság lehetett akkoriban tőle olvasni sztorikat valszeg ő lehetett a korszak Stephen King-je... A Lee Annácska ebben a megvilágításban is jó volt, teljesen máshogy látom ezután a film után a műveit.
Ettől függetlenül, főként amit az elején is írtam, maga a film olyan közepes: 6/10
Jégkorszak 4
Csak 2D-ben, látszik, h rámentek a térhatásra, a vásznat majd felszántották a közeli orrok, át- és vissza ugráló szereplők innen-oda és a sok-sok belesiklunk a tájba jelenetek.
Vicces volt a két tapír vagy mi a túró.
Olyan 7/10, mert erre voltam hangolva.
The Secret of Kells
Szép is, jó is, félelmetes is, hangulatos is, kicsit mókás is, de ez egy gyereknek nagyon nehéz sztori és nem is fogja érteni, mit akarnak ezek az emberek megmenteni...
Sokan dicsérik, mint végre nem Disney giccsparádé, sztem meg épphogy giccsparádé az ezer szivárvány színbe mosott népi motívum, mint háttér. Ha ilyen lenne a népművészet, akkor most mindenhol befüvezett színorgiás fafaragások figyelnének, a kékfestők meg locsolnák a világ összes színét a rongyokra és a Néprajzi múzeum teli lenne batikolt pólókkal...
Amúgy jó volt, de erősebbre számítottam. Kb. 6/10. -
Mennyi sok jó filmet látattok? Aztaaa :D -
Inquisitor #69583 Nem csak ponyva irodalom létezik ám. :D -
Inquisitor #69582 A tücsök és a hangya meséje.:
A hangya egész nyáron szorgalmasan gyűjtögetett, a tücsök pedig csak ... Ősszel meg is döglött mind a kettő. -
csgj #69581 Én nem csak a tanulságról beszéltem. Attól, hogy az nem mindig helytálló, az irodalmi szöveg olvasás hasznos és személyiségfejlesztő hatású. De én nem mondok erről többet, ez elvégre egy filmes topic, mi meg nagyon offolunk... -
Mire nekem az anyám mesélte a tücsök meg a hangya történetét gyermeki naiv fejjel magamtól rájöttem, hogy ez így logikus. Aztán pár évbe telt míg rájöttem, hogy egy bullshit az egész, és MINDIG a szorgalmas szívja meg. Igen, tök jó gyerekkorom volt. -
mosmé, "lafonten" nem ezt csinálta a gyerekekkel? -
csgj #69578 Egy másik személy (az író) egész gondolkodásmódja ráragadhat az olvasóra, vagy legalábbis gondolkodásra készteti. A szereplők érzelmi világát is átéli, döntéseket olvashat, átértékelhet dolgokat a saját életében, tehát segíti az életében. Pszichológia az egész. De biztos van könyv, ami baromira tud rombolni is. Helyén kell kezelni az ilyet. -
Megtanulsz intelligensen sírni ha Twilight-ot olvasol. -
És mégis, hogyan fejleszti egy könyv? -
csgj #69575 Attól még, hogy annak tartod, létezik, és irtó fontos dolog. -
Pont azért röhögök, mert hallottam róla, és f***gnak tartom. -
csgj #69573 Mi olyan vicces ezen?
EQ - nem hallottál róla?
http://www.karriertipp.hu/keplet/erzelmiq.htm -
Érzelmi intelligenciát, LOL. -
csgj #69571 Hali! Mint informatikus könyvtáros végzettségű, ehhez azért hozzászólnék... Ugyan vita van arról, hogy mi számít rendszeres olvasásnak, de szép- ill. szórakoztató irodalom olvasása egészen más dolgokat is fejleszt, mint mondjuk a fészbúk folyamatos vakulása. -.- (Például érzelmi intelligenciát, helyesírást, helyes beszédet. Sajnos, amit a weben böngésznek, az többnyire nem alkalmas erre...) -
bcrics #69570 Pedig a mai fiatalok 95% olvas.
Igaz nem rejtő jenő regényeket, hanem online felületeket.
Facebook, napiszar, folyóiratok online megfelelői, stb... -
hehe ezeket én is olvastam, van is jópár könyvem, még középsuliban olvastam utoljára:D -
Volt valahol egy kétezer-valahanyas statisztika, amiben benne volt hogy a fiatalok 25%-a olvas rendszeresen, a többi pedig ritkán vagy soha. Azt nem tudom, hogy ez évről évre mennyit változott(tehát nem tudom, hogy a "mai" fiatalok hogy állnak a régiekhez képest), de tény, hogy a fiatalok 3/4-e nem olvas, vagyis általánosságban(!) is kijelenthetjük, hogy a fiatalok nem olvasnak, hiába van 25% aki igen. -
ne aggódj, a "mást dumálnak és mást feliratoznak" műsorszámot simán eljátsszák halláskárosultaknak készült feliratokon is, nem egyszer néztem végig 20+ feliratot h találjak egy olyat, amit valami drága lélek kijavított, és tényleg az a szöveg állt benne, ami mondtak is a szereplők. (lásd Scarface feliratai) -
"mert elveszi a figyelmet arról ami képernyőn történik, és mert baromi idegesítő mást olvasni, mint amit hallasz" + szétbasz az ideg a béna fordítástól azonnyomban, mivel óhatatlanul is ránézel néha a feliratra és máris feldűhítenek, hogy ezt mégis hogy képzelték...
Angol felirat még elmegy, de csak ha szószerinti (pl. halláskárosultaknak készült), mert ha nem, akkor ugyanúgy rém idegesítő (nomeg illúzióromboló néha), hogy mást dumálnak és mást feliratoznak. -
az ilyen "mai fiatalok" típusú oltári baromságokra eldurran a búrám (bár a "kulturált" fórumozás keretein belül), sry, és szeretem belengetni, hogy mekkora faszságot írt. ahogy elnézem, nem vagyok ezzel egyedül.
#69563:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az, egy rohadt gerinctelen suhanc, de kurva jó karakter
na meg ő volt azt hiszem "Az élőhalott balladája" egyetlen túlélő karaktere Bredan-on kívül (aki halhatatlan), ami azért teljesítmény, főleg h ő hozta a szart mindenki más nyakába
amúgy Gyémántvárosra már egészen bekéményít, de ööö... az is egy kurva sötét fekete komédia, szóval...
-
Te vagy egyedül a "mai fiatalok"? Nyilván ilyenkor átlagot kell érteni alatta és nem személyesen Calvert. -
hehe calver így már ismerős, jó nagy gyökér volt:D -
feliratot sokan azért nem kedvelik, mert elveszi a figyelmet arról ami képernyőn történik, és mert baromi idegesítő mást olvasni, mint amit hallasz - nem feltétlenül értek egyet ezzel a felfogással, de meg tudom érteni.
én is szívesen töltőtollat állítanék annak az aranybogárnak a nyaki ütőerébe, aki angol nyelvű filmhez a dvd-re lerövidített feliratot rak, ami sokszor köszönőviszonyba sincs a hallott szöveggel, mivel azt a feliratra oly' kedvesen megnyirbálják - elképesztően idegesítő ha teljesen mást látsz ott, mint amit hallasz, főleg ha az ember szinte tökéletesen érti alapból a szöveget, és a feliratot csak a biztonság kedvéért nyomja be.