106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Dean Winchester #69963 Sokszor előkerült a szinkron vs eredeti hang akkor erre most példa lehet a villámdal eredeti nyelven :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Dean Winchester #69962 TED - villámdal
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
"Originally designed by Jack Kirby for the Nick Fury, Agent of S.H.I.E.L.D. serial in Strange Tales #135 (August 1965), the Helicarrier concept has survived multiple redesigns while rarely straying from its originally depicted role as a mobile headquarters of S.H.I.E.L.D. until recent years."
Mondjuk nekem aztán hót mindegy, hogy ki meg mikor rajzolta le először. -
Bővebben, előzményfilmek ( Iron, Hulk, Thor, America )? -
Dean Winchester #69959 fogadom (vow) ez is elvileg valós eseményeken alapul..
valószínű ez lesz a következő film amit megnézek -
S ha már valós események.
"Warriors Of The Rainbow: Seediq Bale - Part 1: Sun Flag", és "Warriors Of The Rainbow: Seediq Bale - Part 2: Rainbow Bridge" 2011-ből.
Összesen 275 perc, és a Wushe-incidens feldolgozása. A film japán-kínai-tajvani kooprodukció.
A japán elnyomás alól megszabadulni vágyó 'seediq'-ekről szóló, szinte már-már meseszerű történet, fantasztikus tájakon [természetesen, az egykori Wushe-ben], csodálatos zenével, és leplezetlen brutalitással, naturalitással.
Könnyű mindkét fél motivációjával azonosulni, és azon veszed észre magad, hogy nem tudod, kinek drukkolj - a vége természetesen már történelem, így tudjuk, mi lett, de a szórakozás garantált.
Aki látta az "Apocalypto"-t, az gyorsan hozzá hasonlítja ezt a filmet, de - természetesen - a kettő ég-és-föld.
Részemről (mindkettő): 10/8 -
"Taiheiyou no Kiseki ~ Fox to Yobareta Otoko" - [2011]
Én így fordítom az általam készülő feliratában: 'Csendes-óceáni csoda – A férfi, akit Rókának hívtak'
Youtube-trailer, kedvcsinálónak.
Megjegyzés: Az amerikaiak az "Oba, the last samurai" címet adták neki.
Valós eseményeken alapuló, japán-amerikai kooprodukcióban, két kiöregedő amerikai sztárral, és egy komoly japán színésszel készült film, a Mariana-szigetek elfoglalásáról, és egy maroknyi japán katona helytállásáról - a saját becsületük érdekében.
Azoknak ajánlom, akiknek csömörük van az 'amerikai filmgyár' hulladékaiból, de teljesen azért nem szeretnének szabadulni a hatása alól [ugyanis, sajnos, az amerikai 'felsőbbrendűség' egyértelmű jeleit tetten lehet érni a filmben].
A japán kultúrát kevésbé ismerők is át tudják érezni mindazt, ami történik - ráadásul az egészet jó alaposan megtámogatja a tudat, hogy valós eseményekről beszélünk.
Részemről: 10/7 -
Na jó, az 1:1-ben költői túlzás - hiszen más szögből látjuk meg az animében a lebegést és mozgást biztosító hajtóműveket... -
Azért felröhögtem, amikor a japán animékben előszeretettel (és úgy kábé 20 éve) használt lebegésre is képes anyahajó mint olyan "megmutatta" magát.
Gyakorlatilag 1:1-ben a "Toaru Hikuushi e no Tsuioku (The Princess and the Pilot) [2011] egyik jelenete volt. -
"The Avengers": 10/5 -
Ha fizeted az utat kimegyek :) A jegyet állom én annyi belefér :D -
GPx8 #69952 Az még jobb, ha valaki már látta a filmet és előre(!) röhög a poénokon... -
Legutóbb a TDKR-nél volt ilyen élményem, a poénos jelenetek alatt a legtöbben kicsit kacarásztak, de mellettem egy faszi teljesen hangerővel így:
De vagy fél percig folyamatosan, már tök más jelenet ment, az meg még röhög mindig. Bane veri a denevércsávót, ez meg megszakad páázmeg.... -
Én annyit tudok, hogy a helyi moziban mikor a film után szóvá tettem, hogy milyen sötét volt a film akkor annyit mondtak, hogy elfelejtették beállítani a 3D-hez a vetítőt. És a színek is szarok voltak meg sötét is volt.
#69949: iszonyú gáz mikor valaki úgy röhög mint egy állat. Azért moziban fékezhetné magát. Az a röhej mikor a Gyűrűk ura 3-mat néztük és volt aki hatalmasakat kacagott 5 percenként. Szánalom. -
Béka Benő #69949 " A moziban pár idióta visítva röhögött..."
Na, azokat tarkólövéssel le kellett volna vadászni !
Az ilyen debilek miatt járok ritkán moziba. -
Inquisitor #69948 Nem értek hozzá, de ha nem a megfelelő fényerővel megy, akkor a színek is rosszak lesznek, nem? vagy az sem zavarja őket? 3D film színei bekalkulálják a bazi nagy fényerő vesztességet, így ne csak a kép sötétsége lenne a gáz. -
Inquisitor #69947 IMAX-ban az utóbbi volt. -
?!?!?! Na ez is erdekes. Hosszu a tortenet de tomoren az a lenyeg, hogy nezegettem uj csemuvegek utan es kisse zavaros volt, hogy melyik DLP linkes es melyik infras szemuveg. Itthon nalam az IR jeladot ugy vettem kulon egy cegtol es a szemcsik is kulon masik cegtol. Valamiert ki akartam probalni az Avengersnel , hogy mi lenne ha a DLP linket kapcsolnam be az IR jelado helyett. DLP vel is mintha mukodott volna a szemcsi. Volt 3D viszont zold volt az egesz kepernyo. Amirol te is beszelsz.
Magyarorszagon elemes (aktiv), sync elhetos szemcsik vannak vagy vekony keretes polarizalt passziv? -
The Avengers 8/10
Nagyon tetszett, nagyon látványos volt, a párbeszédekkel sem volt gond. Nem vagyok fanatikus Marvel rajongó, de ha jön szuperhősös film, azokat általában meg szoktam nézni. HD-ban néztem, a kép gyönyörű volt, a hang tökéletes. Moziban nem tudom hogy tolták, de undorodom attól, hogy évente elmegyek megnézni 2-3 nagy filmet (idén eddig batman, prometheus), és szinkronosan kell megnézni. Prometheust még megértem (3d miatt), de Batman mélynek szánt hangja szánalmas volt. Na mindegy, a lényeg, hogy eredeti hanggal érdemes minden filmet nézni... mint ahogy azt teszem is itthon. -
néha valóban mintha sötétebb lenne, egyszer elfelejtették rendesen beállítani a 3d-t (szemüvegen keresztül szar volt) és nem tekerték vissza az elejére hogy nézzük rendesen, egyszer meg valamit elfelejtettek beállítani és a kép 80%-a zöld volt, mintha greenbox lenne :D én szóltam egy csávónak az valamit ügyködött és még a reklámokat is megnézhettük rendesen elölről!: D más gond nem volt mikor moziban néztem 3D-t. (összesen kb 6 alkalom, ahhoz képest elég soknál volt valami gebanc :D) -
Ha en se allitom at a tv-t itthon akkor nalam is tul sostet lesz a kepernyo. -
En is jobban szeretek itthon filmezni.... 100 filmbol 98 at itthon nezek meg. Par havonta elmegyek a moziba mert valaki elhiv vagy nincs mit tenni. De meg a Prometheust se neztem meg moziban ( Amit igazabol sajnalok mert azt jo lett volna nagy kepernyon latni) -
Nekem nem volt problémám a 3Dvel eddig. ( Aréna )
Persze a képminőség, élesség és minden más sokkal jobb az itthoni 100 centis TVmen BR lemezen full HDban, de ez teljesen természetes dolog...
Mozi élmény ( +3D ) > otthoni TV Blu Ray -
Egyszerűen annyi a gond, hogy lusták átállítani 3D filmre a vetítőt. A 2D-s fényerejével nyomják de abból meg ugye sokat ront a szemüveg. -
Erdekes...Pont akartam irni, hogy nekem megvan mindket verzio. 3D es a sima 2D. Bele neztem mind a kettobe.... 3D>2D
Magyarorszagon valami baj van a mozikkal. En meg az eletemben nem hallottam SENKITOL, hogy a 3D mozi fako meg sotet lenne amerikaban.
Valaki utazzon ki es teszteljuk le:D -
Miközben néztem haverommal én is ezt kérdeztem tőle.:) De egyébként jó volt szerintem is. -
Dean Winchester #69937 adom , 1 percig nem untam! a régebbi részekre való "bevágás" pont annyi ideig tartott amennyi ideig kell! Nem volt se nem túl hosszú , se nem túl rövid :D
a szövegek zseniálisak, a villámdal kegyetlen :A?SD:?AS:?D :?AS:D
egy problémám volt :DSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Johnnak neki tudott menni Ted, de a kisgyerek meg letudta tépni a fülét? :D egy kemény felnőttel elbír de egy gyerekkel meg a homo apjával nem? nem nagy hiba, mert élveztem a filmet és igazándiból nem zavart ez sem, csak hát ha keresni kell hibát akkor csak ezt tudnám felróni ! Egyébként zseniális, régen láttam olyan vígjátékot amin szinte egész vég nevetek, vagy legalább mosolygok
10/9.5 -
Mostanában látott filmek:
Ted - A trailer tetszett ezért vártam a filmet.Szórakoztató volt de összességében csalódás.Egy-egy Family Guy rész sokkal viccesebb.Lassan történtek és túl kiszámíthatóak voltak az események.A moziban pár idióta visítva röhögött ezért sokszor nem is lehetett hallani egy-két mondatot.sux
6/10
The Cabin in the Woods - Ezt viszont volt szerencsém úgy megnézni,hogy semmit sem tudtam előre róla.Okozott is meglepetést egy-két jelenet.Döbbenet,hogy megosztja ez a film a nézőket.Vagy bűn rosszként vagy nagy kedvencként írnak róla.Legutóbb talán a No Country for Old Mennél láttam hasonlót.
Irónikus,komikus,egyedi.Inkább pozitívnak mondanám mint negatívnak.
Sigourney Weaver feltűnése érdekes pillanat volt.
7/10
Battleship - Pörgős két óra Transformers módra tele kliséhegyekkel.Egyszer nézhető látványos propagandafilm.Időnként a CGI minőségével is komoly gondok voltak.
Várom a tetris filmet...
4/10
Abraham Lincoln: Vampire Hunter - Itt is a jól elkészített trailer után egy pocsék filmet láttam.Szeretem az életrajzi és a történelmi filmeket de egy-egy jelenetnél erős késztetést éreztem,hogy kimenjek a moziból.A lovakon ugrálós jelenet az mindent ütött.Ha valami akkor ez nem értem meg a mozijegy árát.
3/10
A Clockwork Orange - Sokkoló dráma Kubrick módra.Egyedi képi világ,meglepő karakterek.A díszletek a zenék a jelmezek mind részletesen kidolgozott profi munkák.A furcsa kifejezések,szlengek is szokatlanok,meglepők.
Elgondolkodtató mestermű.
9/10 -
Egyetértek. Én a TRON-t néztem 3D-ben, jó fos volt, fakó és sötét. -
Nem feltétlenül erre gondoltam. -
Megnéztem én is a bosszúállókat 2D-ben itthon és fényévekkel jobb, mint a mozis fakó, sötét igénytelen 3D-s. És a 3D-t továbbra is baromságnak tartom semmit nem ad a filmhez ellenben fakók lesznek a színek, meg sötétebb az egész. Sokkal jobban élveztem itthon a kis szar monitoron a filmet, mint a moziban a csodálatos 3D-ben. -
Béka Benő #69932 Az altesti humor önmagában még nem vicces...
-
viizo #69931 The Cabin In The Woods
Végy néhány fiatalt, küldd el őket egy redneck vidékre, hogy a sötét erdőben vmi rettenetes dolog várjon rájuk - láttuk már néhányszor ezt az alapötletet. A film mégis az átlagnál okosabb és szórakoztatóbb tini-slasher, meglepően önironikus, néha már már paródiába hajló, de valahogy mégsem teljesen komolytalan.
Bár meglepően sokan emlegetik a filmet a horror megújítójaként, vagy az utóbbi évek legjobb horror/thrillerének, de annyira azért nem volt formabontó. Egy jól sikerült, élvezetes utazás, érdekes és üde egyveleg, aminek elemeit jól keverték, de mindent láttunk már valahol korábban.
Bár a szereplők egydimenziósak (nem véletlenül), a jó forgatókönyv, a korrekt CGI és a zene adott a kellő hangulathoz.
Kedves Hollywood, több ilyen kellene, nem csupán évente egy-kettő!
10/7 -
Bezony megirigyelték, jön a remake. A film után el is gondolkoztam, hogy vajon ki játszhatná a főszerepet egy amcsi verzióban, és beugrott Mark Wahlberg, ami furcsa, mert kicsit sem hasonlít a norvég színészre, és láss csodát, a hírek szerint is ő a legesélyesebb jelölt. -
Fejvadászok/Hodejegerne
Váo!
Egyik, ha nem a legjobb skandináv film, amivel dolgom volt. Olyan akció-thrillert hoztak össze a norvégok, hogy a tengerentúlról is megirigyelnék(vagy már meg is tették).
Főszereplőnk menő fejvadász egy cégnél, sikeres, jól fizetett, van egy gyönyörű felesége, de bizony kissé alacsony. Termeti hibáját kompenzálva, műkincseket rabol másodállásban, hogy a (nála jóval magasabb) feleségét minél nagyobb luxussal kápráztassa el. Munkája révén megismerkedik egy férfival, akinek tulajdonában egy meglehetősen nagy értékű festmény van, ám a bonyodalom itt kezdődik, ugyanis a férfi egyetlen céllal vetődött főhősünk útjába, hogy megölje. És innentől őrült, véres hajsza kezdődik életre-halálra.
Izgalmas, fordulatos, és tempós sztori, ami garantáltan nem enged félrepislogni. A akciók rettentően feszültek, néha azon kaptam magam, hogy nyelni is elfelejtettem. És teszi mindezt úgy, hogy a legutolsó percéig kiszámíthatatlan. Ami talán az egyetlen negatívum, hogy néhány jelenete a józan ész határait súrolja, már-már abszurd és komikus, ami talán komolytalanná is teszi az összképet, azonban így is egy remekül összerakott művet kapunk.
9/10 -
Én is pont ma néztem meg elég jó volt.
Az a Budapestes beszólás mire utalt nem tudtam rájönni? -
Reg5 #69927 Avengers
A többi képregényfilm miért nem ilyen?
10/10, és a DVD megvevős lesz. -
már törölve lett a hsz.
de igazából ez nem "magyar fórum tulajdonság", hanem szimplán egy (megkockáztatom: idióta) kétlábú magánvéleménye...
#69912: filmet még nem láttam, de trailer alapján kötve hiszem h Clerks első részéhez kicsit is hasonlítana -
öö, nem kell szószerint venni hogy comedy.. de ha megnézted a filmet, akkor szerintem leeshetett egy idő után hogy ez azért nem egy vérkomoly horror film lesz, konkrétan már a nyitó képsorok ezt sugallták, meg az egész felvezetés. Nekem sem az év filmje, de nem is volt olyan rossz szerintem mint amilyennek te mondod, sőt ha megnézed a kritikákat, nagyon dicsérik mindenhol. -
Erről a részről lemaradtam....