106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • gombabácsi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    itt végül is nem az volt önmagában a lényeg hogy lelőtték, hanem a karakterek felépítése. a "kisember" aki csak egy smasszer volt, végig ott volt előttünk a filmben, jól fel volt építve, pedig csak a háttérben volt mindig. egy láncos kutya volt, én nem vártam hogy ő tesz pontot a történet végére. nagyon ütős volt ahogy felépítették a háttérben a karakterét.
    marha nagy volt ahogy az üvegkalitkában ott szenvednek ezek a figurák, és a főnökük arca, ahogy megvilágosodik hogy mégis a főhősnek lett igaza, bejött a hazárdjáték, marha nagy pénz lett az ügyeskedéséből. aztán kopp... ja, és a főnököt is lelövi a smasszer...
  • Jim Morrison
    Uncut Gems

Ja, valóban nehéz volt nézni, már a sok ordibálástól megfájdult a fejem, ehhez képest a rick and morty semmiség.. :C
    Hosszú két óra volt, annyi biztos
    A vége:

Én már kérleltem, hogy lőjék már le, így inkább csak örültem, hogy ezzel vége lett :C

5/10
  • gombabácsi
    Braven
    jó kis "civilek vs gengszterek" film, szeretem az ilyeneket. az átlagnál kevesebb hülyeség van benne, de a vége nem túl jól sikerült. egyszer nézhető.

MI-5
    az angol titkosszolgálatot ki akarja csinálni az usa, vagy valami ilyesmi. egész jó az alapötlet, és a megvalósítás is. a vége is elég jó.

Kiss the Girls
    ahogy a legtöbb sorozatgyilkosos film, ez is teljesen hatástalan, erőltetett. de még az átlagnál is rosszabb.

Uncut Gems
    huh... ez brutális volt... szó szerint szenvedés nézni, de nem azért mert rossz film, hanem mert az főhős, meg a világ amit bemutat... hát, erősen fejfájdító. :) végig nem esett le, hogy mi is lesz a film üzenete, de a vége... hát, igencsak ütösre sikerült. az utolsó 10 perc... és a lezárás... marha jól kitalált és összerakott.
  • Seth
    Senki nem említi, de a Speed Racer egy anime adaptáció, mindjárt máshogy nézi az ember
  • LasDen #103204
    Sokan nem értékelik a Speed Racert, pedig egy jó film. Egyetlen percében több zsenialitás van, mint a halálos széria bármelyik epizódjában. Őrületes versenyzés, de ez a helyén van és nem hajmeresztő hülyeség...

De a legangyobb őrület az a Redline. Sci-fi fantasy versenyfutás világokon keresztül.

• BaliBoy
    Azt még nem láttam, de lehet ezek után nem is fogom megnézni. :D
  • Synchronous
    Már nem emlékszek rá milyen szabályokat követ, mert régen láttam. Bennem csak a hajmeresztő hülyeségek maradtak meg, amiket bemutat.
  • Jim Morrison
    The Gentlemen

Nekem nagyon bejött. A sztori (és sztori vezetés), a karakterek, a zene, a vágás (egy guy ritchies filmben kell is). A poénok is jók voltak, nem igazán volt unalmas rész a filmnek, mindig történt valami, és sosem tudtuk, hogy pontosan hova.

Bejött, újranézem még az tuti.
  • Kmarha
    Double Feature:

Ford v Ferrari
    Az aszfalt királyai

Ezerszer látott sablonokból építkező sport film. Semmi extrát nem add, viszont élvezhető, szórakoztató darab. A két fő versenyszám látványos és izgalmas, és bár sport filmnek tituláltam, magából a versenyautó építésből és a versenyre felkészülésből, viszonylag keveset látunk. Sokkal inkább épít a karakterekre. Jó rendezés, Christian Bale-től ismételten remek beleélés. Talán a témában járatosabbaknak többet is tud nyújtani. Aki a címben szereplő Ferrari szó miatt nézné meg, az felejtse is el, ez a film a Fordról és főleg Shelbyről és Miles-ról szól. A vége azért meglepett, nem erre számítottam.

És ha már nem erre számítottam:

Once Upon a Time ...in Hollywood

Volt egyszer egy... Hollywood

A korszak ugyan az, csak az autóverseny világából, a filmek világába csöppenünk. Egy, a régi mozik filmjéért rajongó rendező meséje egy korszakról, rengetek valós esemény és személy felhasználásával. Olyan, hogy történet, nem nagyon létezik, ez inkább egy hangulat film. Egyfajta életérzést próbál átadni annak, akit érdekel, és biztos vagyok benne, hogy többen gyűlölik, mint szeretik. Engem, valamiért, mégis megfogott. Nem rövid, és tényleg kevés minden történik benne, de ez a csillogó letűnt korszak, és a benne tébláboló karakterek, átbillentettek egy olyan hangulatba, amit szeretek. A vége pedig.. na azt teljesen elborultra sikeredett. Margot Robbie-ből sokkal többet is elnéztem még volna, bár sejtem, miért volt csak ennyi a szerepe. Leonardo DiCaprio és Brad Pitt pedig kapott egy kis hakni főszerepet, amit szemlátomást rendkívül élveztek. Nekem sikerült átadniuk.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.02.01. 21:43:19
  • LasDen #103199
    az teljesen más kategória. A film már az első pillanattól kezdve felállította a saját elszállt szabályait arról, hogy mi lehetséges abban a világban. És ezt konzisztensen követi is a film. Míg a Halálos széria egy hétköznapi világként kezdte, amiben ránézésre tudtuk mi lehetséges és mi nem. Amit aztán lépésről lépésre folyton átlépett. Persze mondhatjuk, hogy mára már konzisztensé vált az őrültség, de a kettő mégsem ugyan az...
  • Synchronous
    Ha ez neked autós filmből sok, akkor mit szóljunk a Speed Racer: Totál Turbóhoz? :D
    Olyan agymenést a műfajban mint az, még az életben nem csináltak szerintem.
  • CSOCSO
    A repulos reszig eleg elvezhetonek tunt. Mi a kovetkezo? Dom belep az Avengersbe? Nomeghat a kocsi-tarzanos jelenet.
    De a legdurvabb, hogy bemesz a moziba es az ilyen jeleneteknel rengeteg ember lesz aki majd "de kemeny" "asztakurva" "de durva" "uh bazmeg"-ozni fog..... es a film utan az lesz a kedvenc reszuk. Lehet fikazni aki rendezte a filmet de van eleg agyalapi ember akinek ez gecire bejon.
  • repvez
    mondjjuk ez a szorozat teljesen hiteltelenné tette önmagát. mert az mégcsak egy dolog, hogy miket csinálnak benne, ha ez a film egy sci-fi lenne egy kitalált helyszinen.
    DE erről szó sincs, ez a földön játszódik napjainkban .És ha ez igy van akkor azért a fizikától és a gravitációról ne feletkezzünk már meg.Plussz arról se, hogy ez nem egy hős film ahol mindenki sérthetetlen és szuperképességei vannak.

Amikor kiugranak házakból, vagy 20mes kamion csak úgy felrepül a levegőbe majd még kézzel el is lökik akkor az na ,nem kóser.

A másik oldalról, meg ez a sorozat ott kezdődött, hogy egy vidéki kis senki volt mindenki semmi pénzük nem volt és a garázsba reszelték a kocsikat.
    Most meg a semmiből olyan kütyüket meg dolgokat akasztanak le ami mégha meg is valósitható lenne vagy kapató lenne akkro a szereplőknek nem lenne rá lóvéja.Mert azt nem tudni, hogy miből szerzik a pénzt.
  • Tikal #103195
    óó Charlize de miért? :D

Milyen romantikus volt ahogy ott szerelte a 70 éves traktort, teljesen elhittem.. haha
  • LasDen #103194
    Uncut Gems

Nemtom. Én nem értem mé jó film ez. Egy bunkó fasz élete, aki mindent még megcsavar, mer függő meg egy fasz. Sandler nagyon jó, de ezen túl nem látok semmi értékelhetőt. Az utolsó 5-10 perc húzott felfele a filmen, de az már rég késő volt....

5/10
  • BaliBoy
    Én kb. a 6. vagy 7. részig bírtam. Amikor elkezdtek a felhőkarcolók között átugratni.... na az már nekem is sok volt.
    Az előző részek is tele voltak irracionális dolgokkal, de még emészthető volt. De a vízesésként hömpölygő autók meg a jég páncél tetejére kilőtt torpedó, amit kézzel térítenek el.... na az már sokK.
  • Shep
    Pont ezért jó, mert olyan lehetetlen akciók vannak benne amiket egyetlán más film sem tud nyújtani. Értem, hogy van akinek ez már megemészthetetlen, de igen is kellenek az ilyen filmek is amit csak megnézel és kikapcsol arra 90-120 percre.
  • Szacsa HUN
    A minőség szubjektív. A film néhol kifejezetten hatásvadász.
  • Dynamic
    Egyetlen részt láttam ebből a méretes mocsokból (7-ik?). Már az elejénél majdnem kijöttem a moziból, csak az tartott vissza, hogy meghívásra mentem egy társasággal. Nem játszom az agyamat, hogy nekem csak Scorsesenél kezdődik a film, de valami rohadt ellenszenves ez a paródiába hajló a tömény tesztoszteron szagú macsóskodás, amin igazából még izgulni sem lehet, mert tudod, hogy soha nincsen veszett ügy, soha nincsen veszélyben senki, mert bármit, mondom BÁRMIT képesek megcsinálni.
  • Lantee
    Az FF sorozat kb. a harmadik rész óta erről szól: látványos, de totál irreális akciójelenetek, csúcs kocsik, jó csajok, nagy verekedések, dobhártyaszaggató zenék. DE azért a művelt közönség minden egyes előzetesnél lefikázza, mintha legalábbis valami díjnyertes drámát várnának. Nem értem....
  • LasDen #103188
    Röhej a köbön. Ezt látni kell majd... :DDD
  • Sequoyah
    Csak mennyisegileg tobb, minosegileg a film sokkal jobb mint a konyv.

Bar mennyisegileg is inkabb csak az esemenyek szamat tekintve, mert nem tul reszletesen kidolgozottak azok az esemenyek, nem egy vastag konyvrol van szo... Nem is volt egy kifejezetten sikeres konyv, es meg csak a film sikere se tette azza, bar par plusz eladast nyilvan generalt...
  • Szacsa HUN
    Szerintem a Gumpra pont nem igaz. A könyv sokkal több mindenről szól.
  • gombabácsi
    szerintem a benjamin button megelőzte a korát: randomgenerátorral alkották meg a történetét :)
    (ma ilyet láthatunk pl a disney star wars-ban) XD
  • Kojiro
    így van, és annyi hozzátennék, hogy a film klasszisokkal jobb és több mindenről szól, mint a novella (mondjuk ez igaz a Gumpra is)
  • Riddick21
    Nagyon kevés film szól a halál és az elmúlás elfogadásáról, az ötlet pedig, hogy mindezt egy fiatalodó emberen keresztül mutatják meg, egészen elképesztően hatásos. Manapság minden hosszú filmről elhangzik, hogy túlnyújtott és unalmas, és ez nyilván néha igaz is, de a Benjamin Button egész játékideje egy felfedezés, soha nem időzünk el egy-egy életszakaszban túl hosszan, így mindig érdekes már maga a helyzet is, ha esetleg valamiért nem jönne át az érzelmi töltet. Igen, a - kvázi fogyatékkal élő - főhős amerikai történelmen keresztüli sodródása tényleg emlékeztet a Forrest Gumpra, de ettől még ez annyit jelent, hogy van két kurva jó filmünk, amik szerkezetileg egymásra mutatnak, de tartalmilag totál különbözőek. Az egyik egy kifejezetten életigenlő, a másik végig az elmúlással foglalkozó film.
  • mulli1986
    Hát sajnos vagy nem, de a kisebbségbe tartoztok ezzel a véleménnyel :)
  • Kongy
    Mindegy mikor írták, egy gyökér ötlet volt, és egy unalmas, túlnyújtott film lett az eredménye.
  • Kojiro
    majdnem

az 1920-as években írta az a fószer, aki a Great Gatsbyt
  • Prof William
    Hogyan született meg a Benjamin Buttton film...

- Na mit szólsz főnök? A Forest Gump szerű filmeket zabálják manapság az Oscaron!
    - Remek munka volt! Akkor...
    - Hé főnök a maszkosok most szóltak, hogy ők is szeretnének egy Oscart!
    - Oké nem gond megoldjuk valahogy... Mondjuk kezdődjön a film a főhős öregkorában és érjen véget fiatalként...
  • ToxiMaxi
    :D persze.
  • Mentol
    Ezt idézhetem? Kitűnő mondat! :-D
    "ékes bizonyítéka annak, hogy nem kell parkinson-kóros operatőrt szerződtetni, hogy egy akciójelenet lendületes legyen"
  • vérpocok
    Leginkább azért jó, mert ironikusan és néhol gúnyba hajlóan reflektál arra, hogy milyen sötét és primitív az a rendszer, ami a problémák forrását a származásból vezeti le, ugyanakkor kitolja két szélsőséges pólusra a dolgot és azt állítja, hogy az egyik árja, a másik meg nem is ember. Persze a tébolyult fanatizmus gomba módra növekszik, mikor bekamillázzák a jónépnek, hogy ők a felsőbbrendű faj. Az ilyen hazugságokat olyan könnyű elhinni, mivel szinte masszírozza az egót.
    Így nem csoda, hogy a józan ítélőképességgel még aligha rendelkező kisfiú kanalastól nyalja be a náci propaganda dumát. Ha a tisztje azt mondja neki hogy Hitler aranyat szarik, akkor az úgy is van. És a kontraszt is remek, mikor a kis náci találkozik a zsidó lánnyal. Persze az egésznek kissé elveszi az élét az agyatlan humor, de szerintem ez is volt a cél.
  • Kongy
    Jojo Rabbit

Valljuk be, Taika Waititi körül elég nagy a hype, igazából indokolatlanul nagy is szerintem. Ettől függetlenül valóban remek 2. világháborús szatíra volt a Jojo Rabbit, amiben egyszerre szörnyülködhetünk, de legfőképpen röhöghetünk az emberi gyarlóságon. Mindezt egy fanatikus kissrác szemszögéből. Mindig félek a gyerekszínészektől, de abszolút nem idegesítettek, mindenki remekül alakított. Szórakoztató és jó film volt persze, de azt az ajnározást és végtelen ömlengést, amit bizonyos emberektől hallottam nem igazán tudom megérteni továbbra sem. 7/10
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2020.01.27. 21:19:41
  • extra sensory
  • mégvadabbdisznó
    Dolittle 4/10

Ezért kár volt
    Tony-nak az élete árán kinyírni a kopaszt. Dr. Strange mondott egy olyat, hogy ha elmondja mi fog történni akkor nem történik meg. Nos, ez szerintem is így van. Ha elmondta volna hogy a következő filmje ilyen bukás lesz, nem ragaszkodott volna ahhoz a csettintéshez, hanem marad a Bosszúállós filmeknél.
  • ToxiMaxi
    1917

6/10
    Ami jó volt: Operatőri munka, fények, hangok/zenék, ezek mind nagyon jó atmoszférát teremtettek és ékes bizonyítéka annak, hogy nem kell parkinson-kóros operatőrt szerződtetni, hogy egy akciójelenet lendületes legyen. Színészi alakítások is helyén voltak, a főhőst biztos lehet majd látni más filmben is.

Ami kevésbé tetszett: az a történet egyszerűsége
    Ha a társa kicsit tovább életben marad, akkor színesebb lett volna az egész, így elég kevés lett a párbeszéd onnantól és a végén már olyan Revenantos érzésem volt, hogy csak a szenvedés a lényeg

Többször nézhetőség: 2/5 (ahol az 5 a már holnap újranézném, az 1 pedig a soha többet.)

Összegezve, nem rossz film, de sokat dob rajta a technikai megvalósítás, tehát a történet magában annyira nem jó.
    Érdemes megnézni de feltehetően nem ez lesz az év legjobb filmje, mint film nem feltétlenül érdemel Oscart, de a technikai megvalósítás mindenképpen.

They shall not grow oldot érdemes a film előtt megnézni. Magához a film történetéhez nem ad hozzá, de egy kiváló összehasonlítási alap a valóság és fikció között.
  • BaliBoy
    Már láttam. Az nekem akkor tetszett, bár igazság szerint már nem emlékszem részletesen a sztorira, a fő t9rténet mellett. Szóval most nem tudnám megmondani, hogy az annak idején miért tetszett (tényleg vontatott volt-e).
  • Bokafix2
    Ha igazán híg fospermetet szeretnél látni Brad Pitt-től, akkor ajánlom a Benjamin Button-t. Na az milyen vontatott, hosszú és unalmas.
  • BaliBoy
    Ad Astra

Ezt a kalap f*st. Unalmas, vontatott, értelmetlen.
    Menet közben többször is ki akartam kapcsolni. Így utólag sajnálom, hogy nem tettem meg.

4/10 (csak mert végig kínlódtam)