106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    Mortal Kombat Legends: Scorpions Revenge 2020

Hogy ez mekkora volt. Mr. Hasashi egy igazi hentes. Mondhatni pacalpörköltet csinált a rá támadókból. Hulk egy fingos óvodás hozzá képest. Az ellenfelei ezt akkor ismerték fel, mikor elkezdtek gecizni Mr. Hasashi családjával. Nagyon állat a harcok és a sztori. Ha negyed ilyen jók lettek volna az élő szereplős filmek is, én már csak egy sört kérnék.

8,5/10
  • Kmarha
    Made it, Ma! Top of the Topic!

White Heat
    Fehér izzás (1949)

Még mindig meg tudok lepődni, pedig már nem az első 60+-os film, amit mostanában látok, és bőven megállja a helyét ma is. Krimi-akció film abból a korból, ahol a nyomkövető még egy fehér vászondarabot jelentett, amit megkülönböztető jelzésként a kocsi lökhárítójára kötöttek, és a háromszögelést még nem a mobil telefon alapján, hanem a kocsi alján elrejtett oszcilloszkóp sugározta jel bemérése segítségével történt.

De a pszichopata már akkor is ugyan azt jelentette. Az őrület határán egyensúlyozó banda vezér, James Cagney játéka (főleg a film vége felé), nagyon is Joker karakterét és a Psycho főszereplőjét idézi. Mély anyakomplexusba szenvedő hidegvérű gyilkos, aki pénzért és sértettség miatt, gondolkodás nélkül lemészárol bárkit aki az útjába áll. Azonban egy félre sikerült rablás következtében, miután családja, édesanyja és felesége körül is már szorul a hurok, feladja magát egy másik államban, egy, az ott elkövetett, enyhébb bűntett miatti rabosítást vállalva. Ezt a rövid, pár évnyi büntetést azonban sem a rendőrség, sem a bandavezérségre áhítozó bűnöző társa nem nézi jó szemmel, és mindkét oldal beépíti egy-egy emberét a főszereplő mellé. Az egyiknek megölnie, a másiknak életben tartani a célja, legalábbis addig, amíg a korábbi rablás körülményeit nem sikerül kiszedni belőle. Vagy amíg az elméje végkép meg nem bomlik.

Izgalmas,, akcióban bővelkedő krimi, ötletes és izgalmas jelenetekkel, meglepően komplex karakterrel, forgatókönyvvel és színészi játékkal. Remek mozi.
  • Kmarha
    Lik wong
    Story of Ricky

A "film" amiből megtanultam, hogy ha átlövik a kezem, akkor a saját ereimmel össze varrhatom azt, ahol a statisztákat a cirkuszból, a főszereplőket pedig a diliházból szalajtották, az írói csapat pedig valószínűleg egy állatkert providens lakói lehettek. Mentségére legyen mondva, hogy normális kamerát használtak, nem egy kézi szutykot, és a vérben tocsogó bábuk majd 10%-ával, sikerült elfogadható trash jelenetet összehozni. Szerencsére a másik 90% is úgy volt röhejes, hogy végül is, a maga beteg módján, el tudott szórakoztatni.

Se megnézésre, se átpörgetésre nem ajánlom, de ha éppen ez a fétised, egészségedre, láttam ennél már rosszabbat is. A pontjait elnézve, ebben a D kategóriás trash műfajban, lehet némi rajongó tábora is.
  • CSOCSO
    Sonic
    kellemesen csalodtam. Csaladdal tokeletes volt. Jatek adaptacionak nagyon jo volt. Perfekt kikapcsolodas. 7/10
  • Kmarha
    Underwater
    Árok

Ahogy azt már előttem is leírták, az Alien és a Life-hoz való hasonlítás, nem légből kapott. Alap horror sablonból építkezik, szűk hely, kevés túlélő, teljesen elzárva a külvilágtól. Egyfajta katasztrófa filmként indul, B-kategóriás szörnyes horrorba fullad. Onnantól, hogy az ismeretlen fenyegetés testet ölt (amit kb az első perctől tudunk, hogy meg fog történni), kicsit veszít a színvonalából.

A kellékeken, a fényképezésen és a díszleteken látszik, hogy szántak időt az elkészítésére, az ilyen apróságok (mint egy kis felírat a búvár"páncél" hátán), mindig fel tudják dobni a filmet nekem. Gyors, rövid, egyszerű kikapcsolódás.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.04.10. 23:25:24
  • CSOCSO
    Underwater

6/10
    Life-nal jobban tetszett. Szerintem azt pontozhattam 4re vagy 5re a 10 bol.
    Kristen asszony talan eddigi legjobb szerepe. Egyenesen jol allt neki a rovid haj es hogy nem kell mosolyognia.
    Erdekes, hogy mar megint "az" a csavo hal meg eloszor.
    Voltak jo jelenetek benne. Az "alienek" kisse gagyik voltak. Vegeben semmi meglepo. De manapsag minel nem mondhato ez el? 70,80 es talan 90es evek filmjei utan mar semmi nem meglepo.

De hogy a bad boys filmet szarabbra pontozzatok mint az invisible-t aze az komoly.
  • viizo
    Ezer éve nem írtam ide (saccra 4-5 éve :D), de most pótolom az utóbbi hetek termését, mivel némelyik mozi határozottan megérdemli.

Underwater / Az Árok

Határozottan kellemes meglepetés volt, főleg annak tükrében, hogy semmi jót nem vártam. A főszereplő kisfiú Kristen Stewart sem volt vészesen rossz, sőt elfogadható alakítást nyújt. A történet a szokásos 'találkoztunk az ismeretlennel' sémát követi, de a tenger alatti világot kellően kreatívan és egészen ügyesen mutatják be, amivel a szinte állandó sötétség ellenére kifejezetten érdekes atmoszférát teremtenek. Valahol olvastam - talán itt - hogy nyomokban Alien utánérzése volt a nézőnek, bennem is ez fogalmazódott meg. És ez bizony a film felé járó dicséret. Az Élet után ismét egy kis guilty pleasure, több ilyet, ha kérhetem.

10/7

The Gentlemen / Úriemberek

Az év eddigi talán legjobb szórakozását nyújtotta, Guy Ritchie iz bekk. A meglehetősen kapkodó kezdet után nagyon ügyes sztorivezetés, jópofa karakterek, néhol minden polkorrektséget nélkülöző poénokkal.

10/8

Hotel Mumbai

Torokszorító film minden értelemben - valahogy így kell(ene) egy terroristákról szóló filmet feldolgozni.

10/8

The Invisible Man / Láthatatlan Ember

Helyenként kifejezetten ötletes volt, mégis számomra erősen túlfújt movie. Értem, hogy nincs várospusztítás, égő anyahajó, miegymás, és ez a visszafogottság sokaknak tetszik, de valahogy mégis karcsú.

10/5
  • Tikal #103402
    Bad Boys for life 3/10

atyaég mi volt ez, rohadt béna dialogusok, rohadt béna operatőri munka... ez egy sablon szar volt, nulla kreativitással. Will Smith is megindult a Bruce Willis lejtőn?
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.04.06. 21:53:38
  • Kmarha
    Ace in the Hole
    A nagy karnevál

Nagyon is az aktualitását éli (és ezek szerint mindig is élte) alkotás, 69 évvel ezelőttről. Billy Wilder rendező tartotta görbe tükör, a szenzáció hajhász média és azt a két pofájára tömő emberiség szatírája. Éles kritika a bulvár világáról, ahol nem számít sem erkölcs, sem lelki ismeret, csak a pénz és a hírnév.

Az, hogy a film 1951-ben készült, egyedül a fekete fehér képről és a kicsit teátrális színészi játékról lehet megmondani, de mindkettőhöz nagyon gyorsan hozzá lehet szokni. A karakterek felépítettek, a történet kicsit sem öreges, a párbeszédek pattogósak, feszültek és érdekesek. Remekül meg van rendezve, rengetek statiszta van mozgatva, látványos és élő az egész film. Egy eldugott amerikai városban járunk, ahol az egykoron neves New Yorkból jött nagyvárosi újságíró, akit nem mellesleg Kirk Douglas játszik valami szenzációsan, új lehetőséget keres egy kisvárosi lapnál, hátha talál egy olyan történetet, amivel újra felugorhat a nagyok közé (vagy csak kihívásra vágyik, esetleg lelkiismerete kényszeríti kicsit bűnhődésre?).
    Egy a biztos, egy átlagos kiruccanás alkalmával, a sztori a kezébe pottyant: egy eldugott kis település indián barlangjában, omlás következtében bennragad egy ember. A főszereplő azonnal nagy felhajtás csap, amire felfigyel az országos sajtó és az olvasó közönség egyaránt. Egy kis ügyeskedéssel akkora cirkusz kerekedik a mentés körül, hogy nem lesz nehéz meggyőznie sem az újraválasztásáért kampányoló helyi seriffet, sem a kimentésért felelős, pozícióját féltő brigád vezetőt, hogy mindenki jót kereső érdeme az, ha nem sietik el ezt a kimentést, elhúzzák addig amíg az egyre nagyobb hírverésből, mindenki be nem zsebeli a maga jussát.

A filmnek jó a lendülete és ez a fajta szemtelenség egész szórakoztató módon van tálalva, mégis egyre nehezebb lesz nézni. Egyszerűen nincsen kedvelhető szereplő. Mindenki egy utolsó önző rohadék, vagy pedig egy szánalmas szájtáti katasztrófa turista. Ráadásul ahogy haladunk a végkifejlet felé, úgy lesz a csapdába esett ember és családja sorsa egyre kilátástalanabb, fokozva a feszültséget, és a néző ellenszenvét a történések iránt. Nem mondom, hogy az elmúlt évtizedekben, nem láttunk még ilyent, vagy nem kaptunk erről a témáról már hasonló példázatot, de figyelembe véve a film korát, és azt, hogy a mai napig mégis ennyire friss és a mai szemnek is teljesen befogadható tudott maradni, azért jelent valamit. Megkockáztatom, hogy a 12 dühös ember mellé, és simán be tudnám válogatni, ha valakinek egy jó, de régi filmet kell majd ajánlanom.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.04.06. 21:52:10
  • CSOCSO
    Bloodshot
    Tokeletes katona 2020?
    Erdekes, szodaval elmegy. Szerintem egyaltalan nem volt szarabb mint barmelyik ujabb fast and furious movie ami kb pont ennyire sci-fi mint ez. Voltak benne egesz ertelmes jelenetek. Szerintem egyaltalan nem annyira gaz 5/10

Bad Boys for life
    Nekem tetszett. Nem tudom mi bajotok vele. Jo volt latni oket. 7/10
  • Kmarha
    Ready or Not
    Aki bújt

Ekkora ordas nagy baromságot.. Csillagszemű leányka házasodni készül gazdagék dinasztiájába, akiknek azonban van egy furcsa szokásuk. A nászéjszaka előtt, éjfélkor, le kell ülni, és játszani kell velük egy véletlen húzta játékot. Egy játékot, mely ez alkalommal, a bújócska lesz. Amit a főszereplő egy nagyon röpke ideig nem tud, hogy ezt a játékot itt lőfegyverekkel és hentes bárddal játsszák, véresen komolyan.

Rövid, feszes, szórakoztató bár néhol kicsit paraszt fekete humorral és némi nem túl fröcsögős gore elemekkel tarkított horrorocska. Nagyjából végig röhögtem a filmet, és a nyilvánvalóan elripacskodott színészi játék mellett is, tökéletes kikapcsolódás volt. Bőven lehetett volna jobb és több, de amire szánták, azt maradéktalanul teljesítette. Remekül szórakoztam.
  • LasDen #103398
  • mulli1986
    Láthatatlan ember - 5/10

Az alap sztori és ötlet jó lenne, de a kivitelezés olyan gyatra. Annyi logikátlan döntés/cselekedet van benne, ami miatt teljesen kicsapta nálam a biztosítékot a film, hogy hihetetlen. Teljesen rommá veri a filmet... Egyszer és utoljára...
  • mulli1986
    Hát de a hetedik nem is tengerpartos film...
  • Cziras
    Nagyon szépen köszönjük mindenkinek :)
  • IXEMGabeo
    gyenge volt foleg a befejezese pedig a koncepcio, alapotlet nem volt rossz
  • REALista
    A tenger vadjai
    Páros mellékhatás
    A part
    Pokoli édenkert
  • hiper KOCKA
    Parancsolj: szigetes tengerpartos filmek a romkomoktól a túlélősig.

első
    második
    harmadik
    negyedik
    ötödik
    hatodik
    hetedik
  • LasDen #103391
    Bloodshot

Ez is mehet a levesbe. Ez sem volt egy megváltó film. Értem miért őt választották, de szerintem egy X-O Manowarral sokkal előrébb lenne most a Valiant-Sony páros. Na mindegy, ennyit erről az univerzumról. Nem hiszem, hogy ezután lesz bármilyen próbálkozás még...

5/10
  • AnuluWork #103390
    A nyaralás vége (Phuketben játszódik). "Ákciós film"
  • Cziras
    Sziasztok Olyan filmeket keresek amik olyanok mint pl a Görögbe fogadva. Előre is köszönöm szépen mindenkinek az ajánlásokat.

Továbbá a párom szeret tengerpartos dolgokat nézni.

A kék lagunát is azért szereti pl. Ha van bármilyen lakatlan szigetes tulélős film írjátok meg.

Gyönyörű tengerpartokon ... szigeteken játszódó filmek.

mesébe illő tájakon játszódó filmeket mondhattok. Olyanokat mint a Kek laguna. Tehát tengerpartos szigetes is és túlélős filmek is. :)

Köszönjük :)
  • davidka003
    Invisible Man

Ismerős ódákat zengett, hogy milyen jó, érdemes volt moziban nézni stb.

Ehhez képest én megnéztem itthon és kb a rááldozott időt nem érte meg. Zs+ kategória. Kb semmi érdekesség, semmi feszültség, semmi csavar.
    4/10
  • LasDen #103387
    Bad Boys for Life

Hát ez egy rakás szar volt. Gondoltam ha már mozikban siker volt, akkor egy elfogadható lövölde lesz, de nem sikerült.

3/10
  • nordan
    hát pont ez a bajom :S mindig csak ilyen primitív szinten lévő "alienek" vannak
  • Tikal #103385
    mégpedig?
  • LasDen #103384
    nem is nagyon akart róluk mondani semmit a film. csak a területüket védték osz jóvan...
  • nordan
    engem az zavar,hogy nulla agya van az ilyen lényeknek és csak odáig terjed az agyuk,hogy együk meg az embereket...........
  • LasDen #103382
    Underwater

ide vagy oda, nem volt ez egy nagyon jó film. De rossz sem. Cassel végig olyan, mint aki titkol valamit amit tud és mások nem. Aztán kiderül, hogy lófaszt sem tud ő se :D Korrekt thriller, horror, akármi volt. Szerencsére nem húzták túl a dolgot. A 1,5 órás játékidő bőven elég volt...

6.5/10
  • BenedekFeco
    Vivarium

WTF-ot néztem egyáltalán? Mintha a Truman show-t keverték volna a Spongyabob egyik részével, amikor Tunyacsáp tunyacsápfalvára költözik :) Amúgy nem rossz, és nem mindennap látni ilyet, de "érdekes" ;)

6/10

Underwater

Nem volt ez olyan rossz, főleg hogy falnám a szörnyes múvikat ha lennének jók. De ez is csak pont addig "jó", amíg a monsták nem jönnek. Addig tök rendben van a klausztrofóbia, a Space marine felszerelés, meg úgy általában a helyszín. Persze, már itt is szét lehet szedni a filmet, hogy "sablon-figurák", semmi felvezetés hanem a 3. percben bumm bele a közepébe. De még ezekkel is, nálam simán jó, aztán jön a vége... meh.

7/10

The Gentlemen

Tipikus Guy Ritchie film, ráadásul a jobbak közül, annak minden kellékével. Aki bírja a filmjeit, annak szerintem ez is bejön majd.

9/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2020.03.28. 15:53:53
  • Kandurex
    Bloodshot

Szerintem ez a szerep nem működik Diesel bácsinál. És még a film is átlagon aluli.

3/10
  • kutyakiki81
    Swept away? :D
  • Tikal #103378
    Azért bőven akad abban a portfolióban kritikán aluli munka, főleg az utóbbi 10 évből :)
  • LasDen #103377
    az elmúlt pár évben azért ezt a kijelentést eléggé megcáfolta...
  • nordan
    The Gentlemen

11/10 ! Guy Ritchie nem tud hibázni! Mestermunka!
  • BenedekFeco
    Igen vannak nézhető filmjeik, nem is állítottam az ellenkezőjét. :) Azért ha "átlagjóskát" megkérdezed bollywoodról, nem valószínű, hogy a jó alkotásokat fogja sorolni. A dalokkal sincs bajom, én csak a táncikálást írtam, az meg lehet bármilyen filmben nálam alapból kasza :)
  • LasDen #103374
    Nem egészen értem miért kell egy szar filmet egy ország film iparához hasonlítani. Akik azon túl, hogy megvannak a saját szar filmjeik, igen is nagyszerű filmeket csinálnak. Amik tele vannak elszállt dolgokkal, de ettől szép a dolog. Egyedi filmeket csinálnak, és tudod mire számíthatsz a legtöbb esetében. És szerintem vannak igen catchy dalaik :D
  • BenedekFeco
    Bloodshot

Ha a trailert megnézed, láttad az egész filmet. Az egyetlen dolog, ami nem tűnt fel nekem a bemutatóban (pedig benne van), hogy Magyaroszágon is játszódik.
    A film épp annyival jobb, mint a bollywood alkotások, hogy nem táncikálnak benne, meg a látvány néhol azért tűrhető. Unalmas, kiszámítható, 1000x látott sztori, gyenge alakítások.

3/10
  • Sequoyah
    Viszont belekerul az a jelenet amivel lelovik a film csavarjait...:D

Sajna a trailereket ossszevago marketingesek sokszor nincsennek jo viszonyban a filmkeszitokkel...
  • Sequoyah
    Bombshell (2019)

Jo film, de kettos erzeseim vannak vele kapcsolatban.
    Valos torteneten alapul a film. Es nem is nagyon probaltak mast csinalni, mint hogy a tortenteket bemutassak. Ugyan par lyukat kitomkodtek fantaziaval (nem titkolva), de a tortenet alapveto vonala nem valtozott. Emiatt kicsit szaraz lett a film, nem tul dramai, viszont realisztikus.

Szoval az egyebkent eros kozepes film 2 dolog miatt lett megis jo:
    - A temavalasztas. Az atlag SG forumozonak lehet irrelevans, de sok embernek nagyon is fontos a tema, foleg az elmult 1-2 evben.
    - A szineszi jatek. Erre kapta a legtobb Oscar jelolest, es ez nem veletlen. A fobb es mellek szerepekben egyarant jo alakitasokat latunk.

7/10
  • DantszEE
    Manapság már mindennapos, hogy a trailerekben ellőtt jelenetek nagy része nem kerül bele a film végső változatába. Sőt, egyre népszerűbb az is, hogy csakis az előzetes kedvéért forgatnak le 1-1 jelenetet.