106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #103449
    Milyen jó lett volna, ha ezt a főcím előtt kiírják...spóroltak volna vele egy órát is akár
  • willtex
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A replikánsok abban különböznek az embertől, hogy mesterségesen gyártott szuperemberek, erősebbek, gyorsabbak, ellenállóbbak, okosabbak, gyakorlatilag minden téren felülmúlják a létrehozóikat. Azért hozták őket létre, hogy extrém körülmények között dolgozzanak, ahova normális embert nem szívesen küldenek. Egy rabszolgafaj, akiket azzal lehet kordában tartani, hogy mesterségesen rövid életűek és nem képesek szaporodni.

Abban a pillanatban, hogy ezek a fékek lekerülnek, az emberek, vagyis az elnyomó faj retteghet, hogy az elnyomottak, vagyis a replikánsok ellenük fordulnak, fellázadnak, és végül átveszik az uralmat. Szóval az emberek szempontjából nem mindegy a dolog.

A valós emberi történelemben is lehet párhuzamokat találni, rabszolgaság, rasszizmus, miegymás. Más sci-fi filmekben is boncolgatnak hasonló témákat, a mesterséges intelligencia, gépek lázadása témakörben, Mátrix, Terminátor stb...
  • ximix #103447
    Ezt a kettőt már el is fejtettem ..
  • ximix #103446
    A három rész adja ki igazán a sztorit.
    A középső részt láttad ?
  • RatBaG #103445
    még meleg:

• repvez
    Nem szoktam elmászkálni vagy mást csinálni, csak ugy kezdek bele egy filmbe ,ha tudom, hogy végig is tudom nézni.
    Az amit meg leirsz, nem egyértelmü, mert a föhös se volt biztos benne, hogy ki is valójában, mert mindenkinek voltak emlékei és akár valósak is lehettek. igy akit mondtál, hogy ember is simán hihette hogy az , ha egész végig ugy nevelték.

De a lényegen akkor sem változtat , ha tudja is magárol, hogy migyoda, mert amilyen volt a világ azután is simán elképzelhető, hogy ellesznek egymással, mert legalább tudnak az embereknek csinálni egy olyan replikánst akitül gyereke is lehet, nem csak egy hologrammal beszélget. Meg gondolom, hogy a kurva is replikáns volt, tehát most nem mindegy már nekik, hogy kit kurnak és kitöl lesz a gyerek?
    Nem volt köztük éles határvonal mint más filmekben, Csak annyi különbség volt ember és robot között, hogy volt sorozatszámuk a szemükben, pont és nem tudtak szaporodni.

A sivárság is annyk fényében mondtam, hogy elrepültek egy nagyváros felett ahol minden talpalatnyi helyen épületek voltak mégse volt töbeg az utcákon, nem repült senki a rendoron kivul, csak a hologramok volt a kivetitések.

ugyhogy nem értettem , hogy miért lett volna gond ha egy uj funkcio jön.

mindegy, valakinek bejön, nekem egy unalmasan hosszu film volt a semmirol.
  • DantszEE
    Kitalálom, te az a típusú filmnéző vagy, aki film közben elmászkál wc-re, kajáért, nyomkodja a telefonját, vagy egyéb pótcselekvést végez.
    Ugyanis ha figyelted a párbeszédeket, szinte az összes karakterről kiderül, hogy replikáns vagy ember.

Pl: Wallace kopasz titkára arra panaszkodik, hogy az anyja mai napig siratja a gyerekkori fényképeit. ---> Ember
    A félszemű lázadó vezér öreglány poénkodik, hogy így nem tudják kényszeríteni, hogy balra fel nézzen. ---> Replikáns
    Soroljam?
  • Tikal #103442
    Én nem szeretem a szájbarágós történet vezetést, szóval én inkább örültem, hogy nem magyaráznak meg mindent, bár szerintem nem kell sokat gondolkodni ahhoz, hogy rájöjjünk miért fontos az hogy a replikánsok képesek szaporodni, és milyen kérdéseket vet ez fel.

Nem tudom mit hiányoltál a környezetből egy ilyen sci-fi-ben, de talán ha mondanál egy példát, melyik másik moziban volt ez jobb, az segítene megérteni. Persze kinek mi tetszik...
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.05.12. 10:05:33
  • repvez
    Nos igen ezt eddig értettem, de azt nem, hogy ez mitül változtat a dolgon , mert ez viszont nem lett elmagyarázva. Söt az se tiszta, hogy akkor a földön csak replikánsok élnek már és az emberek mind elköltöztek más bolygöra vagy nem. Semmi összetüzést nem lehetett látni, az emberek és a replikánsok közöütt, hogy félniük kelljen attül, ha ezután szülni is tudnak majd akkor kiirtják az embereket.Semi fontos info nem derül ki . Az meg, hogy ki volt az öperatór nem érdekel ,akkor se mutatott semmit a környezet.
  • Tikal #103440
    Azért kellett megölni a gyereket mert
    egy replikánsé volt... A sivár helyszinekhez csak annyit hogy hollywood egyik legjobb operatőre dolgozott a filmen, végülis ezért kapott oscar-t :D

Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.05.12. 09:35:00
  • Kongy
    A "Mielőtt" / "Before" trilógia szerintem ideális randifilmnek. :)
  • BaliBoy
    Nem is volt egy nagy eresztés. De szerintem az "eredeti" rész sem olyan nagy szám, mint amire tartják. Vangelis muzsikája az egyedüli értéke.
    Persze lehet, hogy ha én is a '90-es években látom, akkor többre értékelném.
  • BaliBoy
    Tegnap délután-este tartottam egy "darát":

Bloodshot

Nagyon sok negatív kritikát kapott. Nem is érdemtelenül. De én úgy ültem le nézni, hogy tudtam mire számítsak. (nem a kritikák miatt, hanem eleve Vin Disel személye miatt). Kikapcsoltam az agyam és így azt mondom, hogy egyszer fogyasztható volt.
    Már vártam mikor szólal meg a háttérben a "maximum power" vagy a "maximum armor"! :D

5/10

Jumanji - Next level

Na erre is úgy ültem le, hogy Dwayne Johnson... De talán még egy kicsit jobb is volt mint számítottam. Persze ez is kikapcsolt agy mellett szigorúan. De végül is szerintem ezek a filmek ilyen nézésre készülnek eleve. Legalább nem akar több lenni mint ami.
    Nem tudom, hogy be van-e már jelentve, de biztosra veszem, hogy lesz ennek még folytatása.

6/10

The greatest showman

Sorrendben tényleg ez volt a 3. film tegnap amit megnéztem és a 3 közül ez volt a legjobb. Ami azért is nagy szó mert rá kellett jönnöm, hogy nem jönnek be a filmes musical-ek. Ez viszont valamiért tetszett. Talán mert nem volt annyira "nyáltenger"!?
    A sztori full kiszámítható, klisé halmaz. De őszintén szólva akkor csalódtam volna, hogy ha teljesen máshogy történtek volna a cselekmények mint ahogy történtek a filmben. Rebecca Ferguson pedig: Istennő!

7/10
  • repvez
    Nem volt egy rossz fil ez az extraction, mert elég realista volt és logikus volt a felépitése.
    Ami nem tetszett, hogy az emberek még mindig nagyon gyorsan meggyógyulnak és sokat kibirnak, elütik autóval, hogy behorpasztja a kasztnit a másik autón is, de utána leporolja magát és ujra tud harcolni és mindene müködik.

Szárnyas Fejvadász 2049. 4/10
    Nem tudom, hogy miért volt ekkora hype ezen a filmen is, mert 3 órán keresztül húzták egy tök egyszerű sztorit amit máshol 1,5 ora alatt sokkal élvezetesebben fordulatosabban megcsinálnak.
    Kb az egész filmet 10 emberrel leforgatták, a helyszinek is eléggé sivárak.
    Semmi súlya mélysége nem volt, hogy miért olyan fontos megtalálni a gyereket. Semmit nem láttunk, hogy el lennének nyomva ami miatt fel kellett volna lázadni, azt se láttuk, hogy ki ellen kellene, mitől lesz nekik jobb ha sikerül stb..
  • Cziras
    Sziasztok :) Szép napot :) Barátnővel nézős kellemes filmeket, és rajzfilmeket keresek. Tudtok ajánlani? :)

Köszönjük :)
  • Sequoyah
    The Other Guys (2010)

Ha szakertokent kellene ertekelni a filmet akkor maximum egy elegsegest kapna, mert a tortenet es a forgatokonyv az egy igencsak osszecsapott munka. Sot tobb ido megy el a viccelodessel mint magaval a tortenettel.
    A karakterek jol sikerultek, es tenyleg karakteresek es emlekezetesek, ami viszont pozitivum.

A viccek felemasak, sok kozuluk nagyon jo, masok viszont eroltetettek. De altalaban fantaziadusak a poenok, es sokszor meglepoek es fordulatot jelentenek. Neha annyira, hogy meg is akasztjak a filmet es teljesen leter a cselekmenyrol hosszu percekre.

Vegeredmenyben stilusos es vicces, ami feledtetheti a tortenet gyengeseget. De Will Ferrelrol van szo, szoval inkabb annak fog bejonni, akinek fekszik a stilusa. Az elso 20 percbol kiderul.

6/10
  • Sequoyah
    Extraction (2020)

Egyszeri akciofilmkent jo film. Az akciojelenetek nagyon profik, jol koreografaltak, elso osztalyu. Meglepo modon epkezlab tortenetet is sikerult irniuk, es olyan karaktereket amiken kicsit el lehet gondolkozni, mert nem feketen-feheren jok vagy rosszak.
    Viszont hianyzik belole az a plusz ami emlekezetesse tenne, de amig neztem igen jol szorakoztam.

Plusz pont amiert egy auto nem nyujt edezeket mint az osszes tobbi filmben, hanem a golyok szepen atrepulnek rajta mint a valosagban.

7/10
  • extra sensory
    Ezt Kevin Bacontól hallottam az Árnyék nélkül-ben először.
  • ximix #103431
    A láthatatlan ember (2020)

YT hsz. idézet
    "Superman meséli:
    - Te Batman, képzeld, ahogy repülök, meglátom a Macskanőt egy tetőn,
    amint széttárt lábakkal meztelenül fekszik egy matracon, és kéjesen vonaglik.
    Annyira megkívántam, hogy odarepültem, s durr bele...
    - És nagyon meglepődött a Macskanő?
    - Hát igen... de közel sem annyira, mint a Láthatatlan Ember..."

hát kb
  • Kmarha
    élvezetes, megható és emlékezetes élmény lett.

(lehagytam a végét :D)
  • Kmarha
    Rang De Basanti
    Ifjú lázadók

Vannak előítéleteim az indiai filmekkel kapcsolatban. A kényszerített éneklős és táncos jeleneteket már a nyugati kultúra filmjeiben is nehezen bírom elviselni, de a túljátszott színpadias színészet sem tartozik kifejezetten a kedvenceim közé, szóval voltak bőven fenntartásaim a megnézése előtt.

Nos, bár ez a film, jóval visszafogottabban bánik ezekkel az eszközökkel, azért az első felében jócskán be tudott néha zavarni. A kamerakezelés is inkább TV filmes vagy zene klippes, a szereplők is, mintha onnan hozták volna "tehetségüket".
    Aztán, ahogy telt az idő, úgy kezdtem egyre jobban befogadni ezt a kicsit másfajta élményt, kezdtem el megkedvelni a fiatal társaságot, élvezni és érezni ennek a világnak a hangulatát.

Az indiai angol elnyomás ellen lázadó fiatalokról készül egy dokumentum film a jelen korban (mármint, 14 évvel ezelőtt), egy elég vegyes társaság főszereplésével. A gondtalan fiatalság mögött azonban meghúzódnak olyan problémák, mint a felelősségtől való félelem, a szülőknek és a vallásnak való megfelelési kényszer, a muszlim és hindu vallás ellentéte. És ahogy a fiúk egyre jobban kezdik bele élni a szerepükbe magukat, egyre jobban megismerik a lázadás körülményeit, áldozatait, a forradalmárok önfeláldozását, úgy kezdik kicsit máshogy látni saját helyüket társadalomban, veszik észre a nyilvánvaló problémákat.

A film második felében megváltozik a hangsúly, és egy tragédia hamar véresen komoly helyzetbe sodorja őket. Erős kritikával illeti az akkori Indiai kormányt, és olvasva a közelmúlt híreit, nem sokkal javult azóta se a helyzet

Nem hittem volna, hogy szeretni fogom ezt a filmet (még a nézése közben sem), de minden (számomra) hibája ellenére is,
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.05.02. 11:54:08
  • CSOCSO
    ah.. ok. nezegettem a creditset, hogy mit kell nezni. Azt lattam, hogy a magyar hangokat is kiirtak a vegen.
  • cleric
    Amikor vége van a filmnek, mennek a betűk, az megvan? Rendezte, szereplők, stb.
    Ennél a filmnél 14 perc 23 másodpercig mennek a betűk, ami rekordgyanús.
    A Gyűrűk Ura bővített változatnál volt egy rész a betűknél, ahol felsorolták a fanok neveit is, az volt kb. 20 perc összesen, de ott is csak kb. 10 percig mentek a normál betűk.
  • hiper KOCKA
    Azér az milyen má, hogy Hoppert egy füstös képű hindu kakaógengszter gyomron lövi? Hát ne má! Ő demogorgonokkal harcolt meg ki tudja miféle fittyfenékkel... ez meg beleküldi a fotelba két lövéssel? Onnantól már nem volt szimpatikus a kölyök.
  • CSOCSO
    Mirol beszelsz????
  • cleric
    Extraction végén a credits 14:23
    Ha a LOTR extra fan credits-t nem számoljuk, van ennél hosszabb?

Szerk: úgy, hogy nincs benne extra jelenet, csak a betűk...
    Utoljára szerkesztette: cleric, 2020.04.26. 21:08:45
  • BenedekFeco
    Time to Hunt

Tipikus "álljunk össze és raboljuk ki a maffia játékbarlangját, végül is mi baj lehet?" film. Az egyetlen kis extra benne, hogy a nem túl távoli jövőben játszódik Koreában. 2+ órásra van elhúzva, ezért egy kicsit lassabb a kelleténél.

5/10

Sea Fever (2019)

Kis költségvetésű "The Thing" típusú, "szörnyes" múvi ezúttal egy halászhajón.

6/10
  • LasDen #103422
    The Platform

A társadalom kritika meg a többi erősen ott van, de mint film engem ez annyira nem kapott el.

6/10

Extraction

A 6 Underground minden szarjával együtt sokkal inkább volt film, mint ez. Ez nem volt más, mint hogy valaki megmutatta, hogy ő honnan jött és mihez ért. Ami az akció jelenetek. De még azok sem voltak kifejezetten jók. Nem rángatta, kitartotta őket, ami dicséretes. A koreográfia is jó, de ennyitől még nem lesz jó. Annyi ritmusa van ezeknek a jeleneteknek, mint az egész filmnek. Semmi. Jelenetek egymásra dobálva és összefércelve. Menjen inkább 2nd unit rendezőnek....

5/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.04.26. 10:22:47
  • Kmarha
    Raging Bull
    Dühöngő bika

Martin Scorsese klasszikusa, Robert De Niro főszereplésével. Az összehasonlítás a Rockyval, ha jól sejtem elkerülhetetlen. Azonos időszakban jött ki, mindkettő témája a boksz, de mindkettő másról, az önmegvalósításról, az egyéni érdekekről szól, mindkettő nyújt némi tanulságot.

A Rocky sokkal könnyedebb és romantikusabb, a Ragin Bull nehezebb, és sötétebb. Az előbbit jó volt nézni, az utóbbi nekem nyögvenyelősebb. A fekete-fehér képi világ, a kamerakezelés és a fényképezés az ellenben nagyon működött. Az összecsapások, a nyilvánvaló lufftok mellett is, brutálisak és erőszakosak. Állítólag 14 perc összecsapás van a filmben, ez mégis többnek tűnik. Köszönhetően annak, hogy számomra nagyjából ennyi volt az élvezhető része a filmnek.

A karakterek, főleg a főszereplő, egy kiálthatatlan mocsok. A film önéletrajz ihletésű, és állítólag a valósághoz képest még visszafogott is. A szövegkönyv egyszerűen pocsék. Ilyen kínos vagy érdektelen párbeszédeket, én nagyon régen hallottam. Ráadásul a rendezői ötlet, hogy mindenki egyszerre beszéljen, és a fő párbeszéd valami zavaró tényező (egy harsogó tömeg, a zuhogó eső, stb) mögött történjen, hogy még kevésbé lehessen érteni, figyelni rá.. nem tudom, lehet autentikus hatást akartak vele elérni, nekem inkább csak zavaró volt. Motyogás, családi erőszak, egy gyors agresszív box, majd kezdődik az egész előröl. A végén a főszereplő bűnhődésében már sem együttérezni sem kárörvendeni nem tudtam, nem találtam meg azt az érzelmi kapaszkodót, amivel bárki sorsához hozzá tudtam volna kötni magam.

Elfogadom hogy klasszikus, a színészi játékba és a technikai részekbe nem tudok belekötni, de ez engem most nagyon nem talált be.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.04.26. 09:30:10
  • darkSectorxxx #103420
    Na erre én is kíváncsi leszek. :)
  • Kandurex
    Úriemberek

8/10

Ez ütött! Az ejtőernyős résznél sírtam a röhögéstől.
  • BenedekFeco
    Extraction

Rambo+Commando Thor-ral a főszerepben. Tipikus zsoldosos, kimenekítős film amilyet már ezret láttunk. De egyben van, jók a figurák, az akció néhol elég brutál. Az autós üldözéses-házban lövöldözős jelenetnél jó volt a vágásnélküli kameramozgás kb. 10percen keresztül.
    Simán ajánlott megnézni, ha bírod az akciót

7/10
  • Jim Morrison
    nekem a polar zenéje még jobban be is jött, napokban is hallgattam (end pl)
  • AnuluWork #103416
    Extraction
    Korrekt, jól összerakott akciófilm. CH sem volt rossz. Az akciójelenetek elég ütősek. A Close személyi védelmes kísérgetése után ez jobban bejött, de valahogy a helyszín nekem ott is, itt is idegesítő volt. Nagy gond a sok klisé ellenére nem volt vele.
    7/10

Polar
    Valahogy anno kimaradt. Az Extraction után kerestem valamit és véletlenül akadtam rá a Netflixen. A szereplők miatt néztem meg, és nem gondoltam volna, hogy jó ennyire jó kis szórakozás lesz.
    Mads Mikkelsen zseniális benne.
    7/10
  • Kmarha
    Igen, már be is van tárazva, csak még le kell zárnom két sorozatot előtte.
  • kutyakiki81
    A sorozatot is érdemes nézni!
  • BaliBoy
    Jojo Rabbit

Nagyon ritkán tudok egyetérteni az oscar díjak kiosztásával, de ez a film a ritka kivételek egyike.
    Tényleg nagyon jó film. A "ffuuu baszd meg" történések nagyon a helyükön vannak és nagyon ütnek.

8/10
  • darkSectorxxx #103412
    Na ezt látnom kell. :D
  • Kmarha
    What We Do in the Shadows
    Hétköznapi vámpírok

Nem emlékszem az elmúlt másfél órára. Elfelejtettem, hogy miről szól a film.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.04.19. 19:39:42
  • PhantomAss
    Jojo Rabbit (2019)

Rég láttam ennyire jó filmet. A rendezőre a Hétköznapi Vámpírok után figyeltem fel, nagyon bejött a humora. Nem tudtam mire számíthatok ebben a filmben, de minden előzetes várakozásomat felülmúlta. A karakterek, a dialógusok, az elejétől a végéig lehetne idézni az egész filmet.
    Egy ízléstelen vígjátékot nem nehéz csinálni.
    Egy ízlésesen humoros filmet már nehezebb.
    Egy olyan filmet csinálni ami egy komoly témát boncolgat humorosan, úgy hogy végig röhögöd az egészet miközben sosem lesz ízléstelen, és a végén amikor összeáll a kép még talán egy könnycseppet is elmorzsolsz...ehhez kell valami plusz.
    Taika te tudsz valamit!

11/10