106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Megnéztem pár filmet mostanában:
Django unchained
Szerintem nagyon jó lett simán 7/10 nálam.
Ha már Brigantikat is felhoztátok, na az sokkal kevésbé tetszett, 4/10
Cloud Atlas
6/10
Talán többet vártam és azért nem fogott meg annyira.
Zero Dark Thirty
Egyszer nézős nálam, de nem rossz. 5/10
Dredd (2012)
5/10
Nem vagyok a régi film rajongója, simán jó egyszer nézős film.
-
Hotel Transylvania
Aranyos volt, jópofa karakterekkel, nagyon hangulatos animációval. Drakula különösen jól sikerült, nagyon jól belevitték a "vámpírságot" a mozgásába, gesztusaiba (amire persze erősen rájátszottak). Adam Sandler hangja kifejezetten jól illett a figurához.
A sztori persze faeék komplexitású, a poénok megértéséhez sem kell diploma, de az egész egyveleg nagyon hangulatosra sikerült. Egy twillight fricska azért még itt is befigyelt. :)
A vége felé viszont kicsit olyan érzésem volt, mintha két órásra tervezték volna a filmet de aztán meggondolták magukat - az utolsó negyed óra kifejezetten összecsapottnak érződik. Nem váltja meg a világot, de egyszer simán nézős. Amúgy a célközönségben nem vagyok biztos, az egész megvalósításából úgy tűnik mintha kisebb lurkókra lenne szabva, viszont ők valószínűleg kevéssé vannak képben a szereplőkkel, úgyhogy nem biztos, hogy lejön nekik az összes poén. (Jó persze, Drakulát meg a farkasembert alighanem a 10 év alattiak is felismerik, de a múmia, a láthatatlan ember vagy éppen a gremlinek már lehet hogy gondot okoznak...)
6/10 -
Brigantyk-at még nem láttam.
Meg van, meg is nézem majd..
akárcsak ezt az új QT filmet...
hátha nekem (is) bejön :) -
Szerinted Rád, vagy rám gondolt? :D -
sandor8206 #72844 ???"...Mit adnál ha nem tetszett volna? :D..."
pont ez a lényeg nem tetszett, brigantik jobb volt, de az sem a szívem csücske -
sandor8206 #72843 ahogy látom hatalmas problémáid vannak az internetes troll fogalmával
-
Poligamy - 7/10 - Lekötött, nevettem is rajta, jó volt.
MacGruber - 1/10 - Mi volt ez? Ki adott erre pénzt? Csak azért néztem végig, hogy legyen valami háttérzaj, amíg valami produktívat csinálok. -
ne etessétek a trollt... -
Inquisitor #72840 Ó mi ez egy Zebraman-hez képest? :D -
4/10?
Mit adnál ha nem tetszett volna? :D -
sandor8206 #72838 Django unchained
Brigantik jobban tetszett, de végül is nem sokkal, szóval legyen olyan 4/10 -
Hotel Transylvania
rég szórakoztam ilyen jól, ajánlom mindenkinek -
hát ennél még a tromafilmekben is több craft van -
A Machine Girl alkotójának új filmje...no cemment xD
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!DiCaprio sem akarta őket elengedni, legalábbis nekem ez volt a benyomásom. Minek erőltette ennyire a kézfogást, ha nem azért, mert esze ágában nem lett volna szabadon engedni azokat, akik átakarták baszni? Aláíratta a papírokat, lett volna legálisan 12 ezer dollárja, mivel ha kinyír egy fejvadászt, akkor a pénz az államé. De ő meg üzletember volt, nem törvényen kívüli. -
TomDantes #72833 Hát igen, de épp ez az. Veled még sosem volt olyan, hogy olyasmit tettél, amiről biztosan tudtad hogy rossz döntés, de meg kellet tenni mert...becsület, ilyesmi? Amúgy QT-nál ez megszokott. Kutyaszorítóban zárójelenet? Ott sem kellet volna így végződnie feltétlenül. A Kill Bill-ben, a Menyasszony is, felépülése után elmehetne , elszökhetne,( jó persze akkor nem lenne film,) de inkább bosszút áll. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!azt én se értettem minek lőtte le dicapriot, ezzel csak kinyíratta magát, meg kibaszott django-val is, lehet simán elengedte volna őket dicaprio, hiszen amikor őrjöngött akkor is megölhette volna őket, a másik meg ez a nigger harcos sztori, sztem ez is valahogy felesleges volt, megmondták volna, hogy kell nekik a nigger csaj itt van 1200 dollár, szervusz
persze ezek nélkül nem lett volna film se, de valahogy ezek szemet szúrtak nekem és szerintem máshogy kellett volna megcsinálni őket, de ezek ellenére is egy remek film -
TomDantes #72831 Ja igen. Mlég egy dolog. A lezárás, az kissé halványra sikeredett. Lehetett volna valami bombasztikusabb is, a nagy lövölödzés után egy kicsit mintha a hangulat, a színvonal visszaesett volna. Kicsit elsikkad így a vége. -
TomDantes #72830 Na hát akkor Django. Két napja néztem meg, addig érleltem magamban, hogy mit gondoljak róla. Hát elősször is, meg kéne nézni mégegyszer...moziban is...meg amint kijön DVD-n is. Ez már tuti. Ismét egy baszott jó filmet csinált a jó öreg Quentin.
A zene mint mindig zseniális, tökéletesen passzol a megfelelő jelentekhez. Meg van a szokásos humor. A durvaság, a vér, de valahogy mégis kissé meseszerű, egy véres-durva-kegyetlen mese némi fekete humorral, és jó néhány kikacsintással. Ahogy az lenni szokott.
Ahogy kezdődik, és látjuk a kietlen tájat, szól a zene, egyből eszembe jutott Sergio Leone. Aztán, egy másik jelenetnél, mikor két főhős beporoszkál a városba, a felcsendülő Morriccone zene...teli találat.
A humor, mint említettem most is ott van, bár eddig a Ponyvaregény aranyórás története, és a Brigatnik -beszéljünk olaszul jelenete eddig a legpoénosabb Tarantino jelenet szerintem. De itt is, a ló, aztán a zsákos emberek...ezeken jókat derültem.
Amikor már épp kezdett volna unalmas lenni, és leülni a történet, na akkor mesterien úgy felcsavarta a feszültséget ,hogy csak na. Persze ehhhez a színészek játéka is kellet, DiCaprio, és Waltz között szinte tapintani lehetett a feszültséget. Le a kalappal előttük!
Na és aztán...SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tarantino előszerettel öli meg a karaktereit. Szegény doki. De tudtam hogy ez lesz a vége. És itt is remek alakítást láthattunk, onnan kezdve hogy lebuktak...úgy tűnik azért csak-csak megmenekülnek, de erre DiCaprio kezet akar még fogni...itt a vége. Persze, lehet mondani, hogy ugyan miért lőtte le Dicaprio-t, csak kezet kellet volna rázniuk. Ha lelövi, akkor meghal ő is másodperceken belül, mégis megteszi. Mert ezt diktáltaa fejvadász fura értékrendje. Embereket öl pénzért, de a kegyetlenség, kutyákkal széttépetni embereket, rabszolgát tartani, és valaki ezt megússza, ez már nem fért bele, és becsületből agyonlövi, mégha tudja ő is meghal emiatt. Ostoba tett mondhatjuk, de valahogy mégis igaza volt.
aztán még egy kicsit ömlik patakokban a vér. Meg jön egy kis végső leszámolás, a végén felcsendülő muzsikán ismét egy jót vigyorogtam. A színészeket pedig nem lehet eleget dícsérni. DiCaprio-t régóta egy remek színésznek tartom, ismét bizonyított. talán Waltz nekem itt kicsit halványabb mint Hans Landa-ként, az egy kicsit hálásabb, vagy érdekesebb szerep volt, nekem az jobban tetszett, de itt is remek. Foxx szintén, de Samuel L. Jackson? Hát sok mindenre számítottam, de nem arra hogy ilyen karaktert fog-egyébként nagyon jól- alakítani.
Mivel QT és nagy western rajongó hát régóta vártam hogy végre csináljon egyet, és nagyon faszán sikerült. Csak apróságokba lehetne belekötni.
Például meggyőző női karakter az nem igazán volt benne. Nem úgy mint Brigantikban, ott két jó női karakter is volt. -
Nem követek minden egyes bejegyzést...szóval kimaradt, de egyébként tényleg elég durván vad lett ez a maszk, inkább vmi light mutánsra hasonlít :D A következő hozzászólóval egyet kell hogy értsek valószínűleg akkor a felismerhetőség rovására ment a dolog, bár nálam nem szúrt szemet annyira mint egyeseknél. -

-
Szerintem szándékosan így csinálták, hogy minden fontos színész, aki a többi idősíkban is játszott azért felismerhető legyen. Én legalábbis szeretném ezt hinni... (érdekes, hogy mindenhol máshol nagyon jól sikerültek a maszkok, a végén sokszor csak pisolgtam, hogy ki-kicsoda is volt. Szóval lehet hogy mégse volt szándékos...) -
erre már válaszoltam néhány napja, újra nem írom le.
félvér ázsiai 1
félvér ázsiai 2
félvér ázsiai 3
frankenstein-klingon keverék
a "távoli" jövő pedig továbbra is ~100 év múlva. -
sniper55 #72825 Nagyon köszönöm az ajánlást.Még azanap este letöltöttem és megnéztem a Djangot.éjfélkor kezdtem nézni és valóban az a 3 óra teljesen lekötött.Az utóbbi idők egyik legjobb filmje.A szinészek nagyon hozzák a figurákat.a sztori is jó a zenéről nem is beszélve.Én is csak ajánlani tudom mindenkinek
10/10 -
Inglourious Basterds??
nemár, hogy nem tetszett a zene...?? :) -
Ezzel kapcsolatban egy-két apró érdekesség:
- először a zenét választja ki (hatalmas lemezgyűjteményéből) és ahhoz írja (formálja) a jelenetet
- a Django az első filmje, amihez szöveget tartalmazó zene készült
- miután elkérte a jogokat a zenéhez - a Djangóról van szó - nem kérte azok digitális változatait, hanem a saját lemezét digiztette be (még a tű lerakása is hallatszik), hogy a nézők is pont azt és úgy kapják, ahogy azt ő megszeretette
forrás: le interwebz
"Nem is nagyon emlékszem olyan filmjére, amiben sz@r lett volna a soundtrack"
Én igen: Basterds :\ -

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://www.youtube.com/watch?v=PGqB6JIUzBo -
Lipi1980 #72821 Tarantino bácsi mindig is jó érzékkel választott zenét a filmjeihez.
Nem is nagyon emlékszem olyan filmjére, amiben sz@r lett volna a soundtrack. A zene nélkül nem is lenne olyan "Tarantino-s"! -
Már sokan írták ezt a fehér ázsiai maszk szánalmas dolgot, de egy dologra kíváncsi vagyok: nem lehetséges hogy direkt egyfajta keverékek voltak a távoli jövőben? -
vg #72819 Nekem is tetszett a Paranormal Entity! Sok kézi kamerás film van. Legutóbb pár napja a A Night in the Woods filmet néztem, sokkal jobb mint a PA4. Ezeket valóban érdemes megnézni, mert bár kis költségvetésű filmek(nagyrészt inkább a hangeffektekre költenek), tele van remek ötletekkel. -
Django Unchained
Tipikus Tarantino film...még szerencse hogy szeretem a stílusát...Ami biztos, hogy szerintem Oscart nem fog nyerni legjobb filmként, de az eredeti forgatókönyvet ha nem Tarantino kapja, akkor nincs igazság...Legjobb mellékszereplőként Waltz mellé simán beférne DiCaprio is, olyat játszottak mindketten, hogy az nemigaz...Nem is beszélve Samuel L. Jacksonról...:)
De azért egy dolog kiderült a filmből...Tarantino inkább maradjon a kamera másik oldalán :)
9/10 -
Susarc #72817 alapmű:) -
4 szoba?
Nem láttam még. Utána járok.
Kösz a tippet :) -
Susarc #72815 nekem erről még a 4 szoba jut eszembe/ott is van egy recepciós-londiner/ ezeket anno egymás után láttam az is ,dejó volt:P -
Szenzációs recepciós.
Michael J. Fox klasszikusa most is elvarázsolt, ugyanúgy mint annakidején a 90-es évek derekán is..
Adva van egy recepciós, aki mindent elintéz mindenkinek.
Adva van egy szerelem, amire nincs idő, de mégis lesz..
És adva van még pár ismert színész is.
M.J.F. rajongóknak kötelező darab :)
10/9 -
goldmember #72813 Zero Dark Thirty
Oszamát egy tisztességtelen Counter-Strike meccsen headshottal likvidálják, hogy ne tudja elmondani miért is engedte meg az USA neki, hogy véghezvigye a 9/11-et.
8/10 -
bcrics #72812 Érdekes módon a film bevételeinke hatására az Asylum elkészített a saját verzióját Paranormal Entity néven.
Rohadjak meg de az már tényleg para, azt tényleg érdemes megnézni, Persze nem nappal hanem este monjduk barátnővel, tuti nem lesz alvás az éjszaka:)
Nagyooon durva. -
bcrics #72811 Az első rész elég para, pedig megnéztem már pár horrort életemben.
2-3 már csak szódával elmegy, csak a történet hovatovábbja miatt érdemes megnézni.
Remegni már nagyon nem lehet rajta.
A 4. részt moziban néztük de semmi de semmi az égvilágon nem volt rémisztő benne, max. az utolsó 10 másodperc, annak is a maszkos megoldását már leáttuk az első részben, kb ugyanúgy ért véget.
Vki gonosz arcal hirtelen belezúg a kamerába.
kész.
Persze ha kijön a következő rész megnézem, mégis hová viszik tovább a történetet.
De emiatt a film miatt kár volt kaszálni/nyugdíjazni a Fűrész sorozatot, abból pár részt még elviseltem volna -
már a negyedik résznél tart a sorozat? még az elsőre sem vettem rá magam :) -
vg #72809 Paranormal Activity 4
Vacak tinihorror lett ez is. Pedómaciknak biztos jó szórakozás lesz, nézni a szöszi, 14 éves csajszit hálóindben és rövid pizsiben. A végé jó, de az is 10 másodperc.
1.5 pont/10