106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #73008
    Nem :)

Ilyen jól fésült uri gyerekek törnek rá az éppen ott nyaralo családra, fehér sweater-ben kaján vigyorral, talán még egy olyan jelenet is van benne mikor valami golf utővel basz oda a srác, legalábbis a trailerből rémlik egy ilyen rész...
  • Tyler1
    Argo

Kétszer álltam neki, az eleje és a közepe számomra teljesen érdektelen volt, igazán a vége tetszett csak. Ennek ellenére nem mondanám rossz filmnek, akit leköt ez a téma annak biztosan tetszeni fog, mert egyébként szépen összerakott film, a színészek jól lettek összeválogatva még a kisebb szerepekre is, korhű az ábrázolásmódja, remekül használ néhol archív anyagokat, 1-2 zene nagyon hatásfokozóra sikerült, és Géza úr is jól játszott szerintem, főszereplő volt, de nem az ő karaktere húzta a filmet, talán ez volt a szerencséje(mert amúgy továbbra sem tartom jobbnak egy középszerű színésznél). A rendezéseire viszont oda kell figyelni, mert ebben végre tényleg jó.
  • IXEMGabeo
    Kukorica gyermekei?:D
  • TaRka0107
    Én is így voltam a film végére még anno. Tiszta ideg voltam a végén.
  • Tikal #73004
    Nem, azt most néztem...Nagyon felbaszott...
  • Guren
    Eden lake?
  • Tikal #73002
    Mi a címe annak a filmnek amiben néhány kölyök terrorizál egy családot, egy házban játszódik, ha jól emlékszem.
  • Totti5
    A robot és Frank

Jó kis film volt. Ember és a robot kapcsolatát boncolgatja. Nem mondanám egy klasszikus vígjátéknak, de vannak benne megmosolyogtató jelenetek, és nem is mondanám hatalmas drámának, de minden esetre normális módon vetíti elő a közeljövőt egy átlagos, de kedves storyval egy idős ember, a "betolakodó" robot és családja kapcsolatáról, kalandjáról.

10/7
  • IXEMGabeo
    megosztó film lett, de nekem is bejött, egy ilyesmi filmnél nem kell elvárni a történet milyenségét. Expendablesnél is ugyanígy voltam
  • Sir Quno Jedi
    Dredd 2012

Nekem a régebbi Stallones film nagy kedvencem, anno még gyári videókazin is megvolt. DE szerencsére ez egy teljesen más film, nem remake, nem is nagyon lehet őket összehasonlítani. Mindkét film nagyon szórakoztató és megfelelően durva (korának). Ajánlom minden sf kedvelőnek, mert nagyon korrekt kis film, jó szereplőkkel, izgalmas végig és kiváló élmény annak aki szereti Dredd-et.

Sose lássunk rosszabb filmet:
    8/10
  • Tikal #72998
    Flight

hát ez erős volt, denzel nagyon jó volt.... a repülős jelenet pedig óriási volt, végig ugy éreztem ott vagyok és végem, kész meghalok...

8/10
  • Shep
    The Collection

Az első rész nekem nagyon tetszett és ugyan ott sem volt hiány vérből, meg brutalitásból de ebben a részben szerintem túllőttek a célon és egy gyenge trancsír film lett a vége. A végén meg az kézeltörős téma, hát teljesen röhej kategóriává tette a filmet. Persze a történet teljessé válása miatt érdemes megnézni a filmet csak nem szabad túl sokat várni, persze aki trancsírra vágyik az nem fog csalódni.

5/10
  • daver88
    Nana, van azért rá példa nem is olyan régről:

KATT

bár simán nyomták este is 12-es karikával...de a délutáni fél 2-es ismétlésnek biztosan sokan örültek
  • IMYke2.0.0.0
    Teljesen egyetértek.
    Mondjuk, az m1 legalább bevállal ilyeneket. A rötölöklub, meg a tévékettő ugyanazokat a filmeket rotálja minden évben.
  • ProGabe #72994
    Bezzeg a híradóban 10 halálesetről számolnak be részletesen. :D
  • tommygear
    akkor nézzük fekete pákót
  • Tyler1
    Akkor nem adhatnak 18+os filmet. Főleg nem ott.
  • tommygear
    főműsoridőben kéne ilyen filmeket adni
  • tigeroo
  • ProGabe #72989
    Micsoda?!?!!?! D. Wahington detektívet játszik? Biztos a szívét-lelkét beleadja majd!
    / sarcasm OFF
  • cobol
    Talán ez már kemény zsarus film lesz (Színészek OK)
    http://static.filmbuzi.hu/wp-content/uploads//2013/01/2guns-fp-560x357.jpeg
  • Devv
    The Last Stand (Erönek erejével)
    Ahogy a topikjába is írtam, teljesen korrekt akciófilm, kitünö szórakozás.

Némi elfogultsággal 8/10
  • IMYke2.0.0.0
    Királyi TV (m1) - éjjel, 01:05-kor:
    "Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen) - 2009
    Rendező: F. Gary Gray
    Szereplők: Jamie Foxx, Gerard Butler
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony.
  • Prof William
    A köd befejezése valami kegyetlen jó! Ha nem olvastam volna az eredetit, azt hittem volna hogy King találta ki.

Nem csoda hogy köszönetet mondott érte Darabontak.

A vége
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    tulajdonképpen a King novellához mérten Heppyend hiszen a köd feloszlik és megjelenik a hadsereg, de ettől függetlenül olyan zseniálisan gonosz, hogy tátott szájjal néztem végig az utolsó perceket és - szokásomtól eltérően - nem sajnáltam hogy rossz véget kaptunk.
  • Jim Morrison
    Jó kis film volt, a végét tudnám kiemelni én is, hogy mekkorát ütött :)
  • genndy
    Ez a befejezés szerintem filmen nagyobbat ütött, pont a látvány miatt (ugye maga a köd, a címadó dolog az amit ügyesen használtak). Ezt hatásosan leírni nehezebb lett volna. Nekem az eredeti 'nyitott' vége is tetszett.
    Második mondat: igaz!
  • IMYke2.0.0.0
    1408 - hú, az is jó film. John Cusack-kal.
  • Cuchulainn
    Állítólag Stephen King mikor meglátta a forgatókönyvet azt mondta, hogy bánja, hogy ez az ötlet nem jutott eszébe a befejezéshez amikor írta.

Tényleg érdekes, hogy míg King regényeiből készült filmek (szvsz) eléggé középszerűek, addig a novelláiból készültek még jobbak az írott verziónál is.
    A köd is nagyon hangulatos, és az 1408 is zseniálisan borzongatóra sikerült.
  • Szabi84
  • IMYke2.0.0.0
    Spoiler-es: No, ez még inkább felértékeli a filmet.
    Eredeti nyelven, sajna, nem volt szerencsém hozzá. Elképzelésem azért van a szövegeléséről - főképp, a bibliai szövegek előadásmódját illetően [óangolos].
  • viizo
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a Köd egyik werkfilmjében Stephen King megdicsérte Darabontot, hogy rendkívül bejött neki a novellától eltérő, filmbeli vég, mert hatásosabb még az ő befejezésénél is.

más: az eredeti, unrated filmben sincs benne hogy 'összejönnek' Amandával, ahogyan az írásban;

a filmet fekete-fehérben akarták moziba külden, de a stúdió nem bólintott rá - így csak a díszdobozos, 4 lemezes verzióra került a FF kópia. Úgy is érdekes, néhol sokkolóbb is talán :)

a film amúgy nálam is best of, de eredeti nyelven sokkal nagyobbat üt, pl. mrs. Carmody szövegelése
  • IMYke2.0.0.0
    Hú - ezt nem is tudtam. Köszönöm az információt.

SQJ: ránzek.

A köd (2007) - elfogult-vagyok-9/10

A kisnovellához képest voltak eltérések - és most nem a magyarázó dialógusokra gondolok, amik a filmes műfaj miatt kellettek -, de nagyon is fogyasztható film volt. Szinte 1:1-ben visszaadta azt, amit az olvasás közben magam előtt láttam. A karakterek, a helyszínek, a jelenetek, szinte mind tökéletesek voltak
    Csak 3 gondom volt:
    * Carmody vénasszony személye a novellában egy idős szipirtyó volt, míg a filmben nem. A filmben éppenséggel a később a terepjáróba kerülő, és Mrs. Repplert alakító öreg hölgyről gondoltam, az első pillanattól kezdve, hogy Ő lesz a vallásos banya.
    * Amanda és David kapcsolata a filmben nem csúcsosodott ki - aki olvasta a novellát, az tudja, mire gondolok. Vagy, lehet, hogy igen, csak a TV2 censorship áldozata lett.
    * A történet befejezése.
    A novella vége ugye az, hogy egy étterem kőralakú asztalán hagyja David a jegyzeteket, amikben gyakorlatilag elmeséli ezt a sztorit. A filmben pedig hát, ugye, a terepjáróban és terepjárónál történik az, ami.

VISZONT!
    A befejezés eszméletlenül ütött! Tátott szájjal néztem. Kötelező.
  • Jim Morrison
    azt hittem múltkor ez fog menni axn-en, de valami gagyi volt charlize theron-nal. Most akkor ezt megnézem, köszi !
  • tigeroo
    vélemény: idén még nem volt linkelve
  • BewK
    Srácok vélemény?

• Zephyr Retiring
    Ne b@ssz :)
    Akkor én a másikra készülődgetek:
    A vér kötelez
    Csak ez meg John Travoltával :D
  • cylonflatus
    Ettől lefostam a bokámat a röhögéstől
  • Sir Quno Jedi
    Ejnye. Pedig nagyon fáin kis cucc. Ha az elejét túléled és nem leszel öngyilkos, akkor rájössz utána, miért kapott ilyen jó pontszámokat, ugyanis parádésan jó, főleg az öregebb színészek brillíroznak.
  • genndy
    Na akkor az már ismerősebb. Se a sorozatot, se a címét nem tudtam hova tenni, pedig követem King könyveit/filmjeit/sorozatait, de erről még csak nem is hallottam.