106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • mulli1986
    Deathwatch 7/10
    Szerintem azért a 6-os értékelésnél bőven többet tud a film. Háborús misztikus film. Elég korrekt CGI-vel, korrekt színészi játékkal. Érdekes a történet is. Egyszer nézősnek több mint tökéletes.
  • Sequoyah
    Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Az alapotlete a filmnek nem egy nagy szam, de a megvalositasa nagyszeru lett.
    A szineszi alakitasok egytol egyig nagyon jok, a tortenet fordulatos, 1 percig sem unalmas, es ahhoz kepest hogy drama, es szemelyes tragediakkal van tele, nem ereztem kellemetlenul magam.
    Joggal jeloltek mindenfele dijakra.

9/10
  • repvez
    nekem a pain and gain volt ilyen. alapjában véve egy vigjátékos poénos film volt, de voltak benne olyan részek aminél konkrétan felfordult a gyomrom. néha még a horror filmekben sem csinálnak ilyet.
  • REALista
    Vígjátékoknál nincs magasan a léc mostanság, de ennek még azt is sikerült bőven alulmúlnia. Elképesztően gyenge lett sajnos...
  • Sequoyah
    The Spy Who Dumped Me (2018)

Azt hittem egy atlag olcso vigjatek lesz, de kellemesen csalodtam. Kifejezetten jo lett. Van ertelmes, es egyedi, fordulatos tortenete, a szereplok karakteresek, erdekesek es szerepukhoz merten szimpatikusak is.
    Erdekessege hogy a hulye es laza viccek keverednek eleg brutalisan eroszakos jelenetekkel, ilyen kevereket meg nem nagyon lattam. Tobb kritikat is olvastam ahol ez nem tetszett a kritikusnak, de nekem eppen hogy ez a kettosseg tetszett.

Ami viszont nem tetszett, az csak nehany jelenet ami atcsapott nagyon szurrealisba. Az ilyenek altalaban a vagoasztalon vegzik...

8/10
  • Kmarha
    The Ballad of Buster Scruggs
    Buster Scruggs balladája

Coen tesók írták, Coen tesók rendezték. Akik tudják, hogy ezt mit jelent, ők be is tudják lőni mire számíthatnak. A többiek számára pedig a kulcsszavak: elborult, abszurd.
    A legjobb az egészben, hogy ez egy antológiafilm, 6 külön álló kis novella, mind különböző stílussal és hangulattal, tehát Coenék összes stílusjegyét megkapjuk. A körítés, egy western könyv, melyet lapozgatva elevenednek meg a mesék. Van itt éneklős Lucky Luck gonosz tükörképe, kétszer akasztott ember sorsa, kéz és láb nélküli előadó művész néma tragédiája (ami azért is abszurd, mert Ő közben az előadásait végig monologizálja), klasszikus western regényeket idéző karaván történet, természetfilm kincskereséssel és Edgar Allan Poe ihlette elbeszélés.
    Egy a közös bennük, mindegyik a sors kegyetlen fintoráról szól, hol humorosan, hol keserűen tálalva.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.05.27. 23:18:41
  • Kmarha
    The Lodge
    Téli menedék

A Heredaty és a Midsommar farvízén evező, nagyon lassan építkező, a feszültség keltést, a kényelmetlen érzés elnyújtását eszközéül használó lélektani horror film, mely fele annyira sem lett emlékezetes, mint az előbb említettek.

Ettől függetlenül, a feszültséget tényleg sikerült fenntartani, igaz engem a babaházas horror dolgok valahogy mindig betalálnak. A színészi játék, főleg a gyerekek részéről, messzemenőleg kielégítő, de a csavar kicsit erőltetett, és elégé hiteltelen (igaz, a karakter múltjához, egész jól passzol). Szemét film, lehet benne sajnálni embereket (állatokat), de ugyan így gyűlölni, megutálni is, nagyjából bárkit.
  • CSOCSO
    Erdekes egybeeses! Neked is eget ha pisilsz???

Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2020.05.19. 23:06:38
  • Dynamic
    Nálam is ugyanez szó szerint. Gyerekkoromban jelentek meg az első műholdas csatornák (Sky Channel), ott láttunk először menő "nyugati" rajzfilmeket (Transformers, Ghostbusters, He-Man, Inspector Gadget stb.). Gyakorlatilag mindent megnéztünk, pedig semmit nem értettünk belőlük, de a Scooby-Doot gyerekként is utáltuk és elkapcsoltuk :)
  • CSOCSO
    Nekem sosem tetszett... 8-9 evesen is ha bejott a cartoon networkon inkabb atkapcsoltam a hirekre es neztem a politikai baromsagokat.
  • Kongy
    Scoob! (2020)

Ne kérdezzétek miért, - talán mert "ingyen" volt, talán mert gyerekként szerettem a Scooby Doo-t -, így hát megnéztem ezt a filmet. Egy színes szagos katyvasz az egész, aminek alapvetően jó volt a marketingje, mert hát jól átvert, hogy majd egy eredettörténetet kapunk, hogy hogyan is állt össze a Rejtély Rt. Nos, spoiler... ez a film első 10 percében le van tudva. Utána pedig egy nagy összevisszaság az egész. Én 25 éves fejjel nem tudtam követni, de a gyereket bizonyára leköti majd a látványos animáció, mert az tényleg jól néz ki, meg mozgalmas is. Valamint a film telis tele van nagyon trendinek szánt és up-to-date, ellenben borzasztóan erőltetett popkult utalásokkal, komolyan már vártam, hogy mikor kezdenek el TikTokozni Dianáék...

4/10
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2020.05.18. 15:53:35
  • LasDen #103478
    Nem ér ennyit ez az izé. Még csak nem is film...
  • Tikal #103477
    Nem hiszem hogy Villeneuve most kezd majd el szart csinálni, jó az anyag :)
  • BenedekFeco

Persze, hogy problémás és "iszlmafób" ez a film
  • crater
    Egyetértek. További példák bukott filmekre: Az ember gyermeke, Warrior, Harcosok klubja, ...

Emellett szerintem így a Dűne is jobb kezekben van, mint bárhol máshol, mert ez a stáb mer bátor lenni.
    Utoljára szerkesztette: crater, 2020.05.15. 17:40:43
  • mulli1986
    Wonder women source 10/7

Hááát hogy is mondjam. Nekem tetszett, bár az én sexuális vonzódásom se éppen a misszionárius pózban merül ki. Szeretem a változatosságot. Igazából azon agyaltam sokat, hogy azért tetszett, mert nagyobb látószöget adott a világra és igazából az aberrált embereknek is vannak komoly érzelmeik vagy ez csak az "önigazolása" és mentése egy szexuálisan beteg "párnak". Mindenesetre manapság ez már messze nem olyan elutasítandó, sőt sok férfi vágya lenne és a muszlim közösségekben évezredek óta elfogadott dolog. Meg azt is jó tudni, hogy egyes szuperhősöknek mi volt a magalkotásának gyökere. Kíváncsi lennék más szuperhősök hogy születtek ezekben az időkben.
  • Tikal #103473
  • willtex
    A science fiction, különösen a hardcore sci-fi, amibe a Blade Runner is tartozik, eleve réteg műfaj. A cyberpunk meg még inkább az.

Az, hogy a stúdió kissé elszámolta magát, és a film veszteséges lett, nem jelenti automatikusan azt, hogy rossz is. És ez fordítva is igaz, attól, hogy egy film nyereséges és népszerű még nem lesz automatikusan jó. Például a Blade Runner 2049-et bármelyik Avengers filmnél többre tartom.
  • Sequoyah
    Ezzel meg nem is lenne baj, csak 150 millios blockbuster budgetbol nem lehet retegfilmet csinalni a rajongoknak... Veszteseges is lett emiatt.
  • Seth
    A Jumanji is folytatás ;)
  • BaliBoy
    Csak a Jumanji egy reboot, míg a Blade runner 2049 egy folytatás. Azért ez nem mellékes.
  • CSOCSO
    Nem kell latni az elsot ( eredetit) de mekkora kiraly mar latni a csavot akir az elsoben is benne volt es magyarul beszel. Jo.. volt benne egy magyarul karattyolo oregcsaj az egyik lepcsohazban de akki nem latta vagy 10-15 eve latta az elsot annak kurvara nem esik le, hogy Deckard mit erezhetett mikor meglatta Rachaelt. Tudom...tudom.. enelkul is erteni. Nem azt mondom, hogy ettol 2szer jobb a film. De igenis jobban aterezni a fajdalmakat es a sok visszatekintes is segithet abban, hogy jobban elvezed a filmet.
  • CSOCSO
    A jumanjinal NEM kell meglesni az eredetit, hogy ertsd vagy jobban elvezd az ujat. Szerintem a szarnyas fejvadasznal kotelezo lett volna vegig ulni az elsot is. Igen... lehet erteni az elso nelkul is de anelkul NULLA erzelmi kapcsolodas nem lenne se Deckardhez sem a csajhoz.

Az elso film szerintem ritka szar mai szemmel. De Elso megnezesre siman 7 vagy 8 pontot adtam miutan meglestem az elso resz utan nemsokkal. Eltelt jo sok ido. Meglestem ujra a felesegemmel, es mar kozel sem tetszett annyira.
    A lenyeg, hogy ha az elsot latod akkor utanna az uj is jobb 1-2 pontszammal.
  • Sequoyah
    Nincs ezzel baj, csak igy garantalt a kisebb nezoszam. Csak annak fog tetszeni, aki latta az elso reszt, de kozuluk nem mindenkinek, uj nezot pedig nem fog bevonzani. Egy reteg-film lesz belole.
    Persze a rajongok elvben igy jobban jarnak, mert szamukra egy jobb film keszul.
  • Tikal #103465
    Villeneuve maga nyilatkozta, hogy nem kell a régi filmet megnézni ahhoz hogy értsd az újat, ők is tisztában voltak a szituval, de olyan forgatókönyvet próbáltak írni, ami ugyan passzol a régihez de anélkül is értelmezhető. Sikerült is.
  • willtex
    Én eleve úgy néztem az újat, hogy előtte leporoltam a régit, nehogy valami kimaradjon. Korábban is láttam már kétszer vagy háromszor, de az új film megjelenéséhez viszonyítva vagy tíz évvel korábban volt a legutolsó megtekintés. Szóval én nem tudom pontosan megítélni, hogy mennyire működik a dolog a régi film ismerete nélkül, mert nem úgy néztem.

Ilyen megközelítésben az új film tökéletes folytatása a réginek, az új film igazodik a régihez, ennek köszönhető a manapság már lassúnak számító tempó és a sivár képi világ. Nekem nagyon bejött.

Az, hogy mennyire szomorú, ha egy mostani folytatáshoz kell az évtizedekkel korábbi előzményfilm, vita tárgyát képezheti. Az új Star Wars filmekhez sem árt ismerni a régieket, bár amilyen pocsékul sikerültek, védhető érv, hogy tök mindegy.
  • Tikal #103463
    Kivéve, hogy a film megértéséhez nincs szükség az első részhez. Ha láttad, jobban fogod értékelni, észreveszed a kikacsintásokat, a visszautalásokat de a történet megáll önállóan is.
  • repvez
    csakhogy a halálos fegyvernek a részei között nem is tellt el 20-30 év. A kettüt nem is lehet összehasonlitani, abban azért a szereplökön kivül nem igen volt kapcsolat a történésekben.
  • Lantee
    Azért alapvetően a Blade Runner egy rohadt nagy klasszikus, és a filmnek hatalmas rajongótábora volt és van. A Blade Runner 2049 teljes mértékben épít az előzményre, rengeteg utalás, kikacsintás van benne, a visszatérő szereplőkről már nem is beszélve. Ha valaki az eredeti ismeretének a hiányában áll neki megnézni az újat, akkor nem csodálom, hogy csomó kérdése van, és nem igazán áll össze neki a dolog.
    De egy Halálos Fegyvert sem a negyedik résszel kezdünk nézni...
  • Tikal #103460
    Nem kell. Anélkül is érthető a történet.
  • repvez
    igy van nem láttam az eredeti részt. elég szomoru, ha egy 30 évvel ezelötti részt is meg kellene néznie mindenkinek , hogy a folytatást is érteni lehessen.
  • mulli1986
    Thor aki most katona 10/5
    Kb 80-as évek akciófilm, csak a probléma, hogy nem annak képzeli magát. Van néhány szép vágás, de a CGI sok helyen szörnyen néz ki. Tele van klisékkel. Sztori alap, érzelmi vonalak nevetségesek (ezért írtam, hogy nem annak képzeli magát). Nem tudom miért húzták fel itt páran pár hete, ami miatt letöltöttem. Én időhúzásnak éltem meg mint szórakozásnak....
  • mulli1986
    Megsúgom, hogy a két film közötti kapcsolat
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A főcím és a kategória (vígjáték)

De nyugodtan próbáld egy lapon említeni...
  • IXEMGabeo
    alapjaraton egy gyalazat h ujragondoltak Dwayne Johnsonnal....ZS korosztalynak keszult szenny...

Robin Williamsek mellett elbujhat ez a "valami"
  • CSOCSO
    Te meglested az eredeti film megnezese nelkul??
  • REALista
    Ezzel nem is lenne gond, de rendkívül érdektelenre és unalmasra sikerült sajnos.
  • Sequoyah
    Jumanji: "De végül is szerintem ezek a filmek ilyen nézésre készülnek eleve"

Nem hogy eleve ilyennek keszult, de azon ritka filmek egyike, amikben minden agyatlansag teljesen logikus is, mert az az egesz koncepcio lenyege hogy egy szo szerinti fantaziavilagba csoppennek:)
  • DantszEE
    Elmondják/Kiírják.:)
    Arra viszont nem emlékszem, hogy az első vagy a második rész elején.
    Utoljára szerkesztette: DantszEE, 2020.05.13. 18:30:17
  • Tikal #103451
  • repvez
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csakhogy ebből amit leirsz kb semmi nem derült ki a filmböl. az se derül ki, hogy miként tudnának szaporodni, ha meg is lesz a gyerek és sikerül a lázadás. nem derül ki, hogy embernek kell e megtermékenyiteni vagy kell egy replikáns férfi is hozzá, de ugye arról nem volt szó, hogy azok sterile e vagy nem. ha meg ember kell hozzá, akkor ahhoz meg megint nem tudnak tömegesen szaporodni. meg ugy általában is az egy uj faj lenne mi elönye származna a régi verziónak ebböl, ök sehogy sem lennének képesek erre , mint amiért a régieket is levadászták, ugy ö rájuk is ez lenne mert ök nem képesek a szaporodásra akkor.

Szóval sokkal több a megválaszolatlan kérdés mint amirül valójában szolni akart a film, és igen ha ezt a pár mondatot leirják vagy elmondják az elején akkor nem 3 óráig huzzák a semmit és talán lehetett volna egy kis cselekmény is benne.