106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • vass17
    És azt hitte, hogy senkinek sem fog feltűnni..:D

Ne vicceljünk már, minden filmnek van ilyen vagy olyan alapja, amire épít, nem attól lesz NAGY, mert eredeti a története, hanem a megvalósítástól. Persze mindenkinek meg lehet a véleménye, elég sok zenét tudnék még linkelni a Django-n kívül, ami megfogott, arról lehet vitatkozni, hogy illett a filmbe 2Pac, személy szerint az elején én is meglepődtem, másodjára már nagyon tetszett, senki nem mondta, hogy komolyan kell venni a filmet, mondhatni szabad stílus, van akinek tetszik, van akinek nem :)
  • Tikal #73247
    Jézusom, tényleg nem érted? :D Persze hogy ismerem a zenét, de nem tekintem lenyulásnak csak azért mert felhasználta ő is a filmjében.

Zemeckis kitől lopott mikor felhasználta a gimme sheltert a flight-ban, mert abban biztos vagyok nem ő volt az első.

Szóval tarantino lopta a zenét, a film címét, de még Franco Nero-t is ellopta.. értem :) Hogy tekintheted lenyúlásnak mikor bevallottan 100%ig világos módon tisztán napnál is világosabb hogy az eredeti film meg a többi western miatt készítte a filmet, az adta az ihletet neki, egy fajta tisztelgés mások munkássága előtt, és nem ez az első ilyen filmje amiben ezt teszi, gondolom láttál már tarantino filmet...
  • Jakuza001
    Ezt hivjak terelesnek, amikor kicsinyiteni akarja valaki a tenyeket egy gunyosnak tuno megjegyzessel valaki, mikozben valaszt nem ad.

Csak neked. Remelem felismered a zenet, amit szinten nem nyult le es a ami a filmet kiemeli :D

• Tikal #73245
    Még a film címét is LENYÚLTA!! :D
  • Jakuza001
    Leirtad, hogy miert irjuk le azt.
    Miert megkerdezem megegyszer, hat nem nyulja le masoket?
    Sajatjait hasznalja ? Egyszeru valasz eleg lesz koszi, nem a magyarazkodasra vagyok kivancsi.
  • Tikal #73243
    semmit nem misztifálok tul, nem pontoztam, nem áradoztam, cask leírom mit gondolok a zenéjéről, meg a nyúlásokról :)
  • Jakuza001
    Te ezt a filmet a rendezo miatt tulmisztifikalod es a film reszeleteit is.
    Lehet nem rendeznek olyat, de ha rairnak hogy Tarantino rendezte, meg a gyenge vagy kozepes szart is ralehetne sozni az emberekre.

Nem veletlenul az a trend, hogy a neves rendezoket irjak be producereknek, tarsrendezoknek a b kategorias filmeknel es szazalekosan tobb nezot vonzanak.

Ez a film nem egy kimagaslo mu, nem azt mondtam, hogy kontarmunka, de semmi extra nincs benne, max annyi, hogy manapsag ez a mufaj igen elhanyagolt es mindig jol jon belole valami uj mozi.
  • Tikal #73241
    A film attol lesz jo, hogy ott van morricone zenéje amit ugyan nem ehhez a filmhez írtak, de attól az még JÓ, a JELENET jo, a zenétől meg csak jobb lesz :) ha te készítenél egy filmet és bell raknád morricone legjobb zenéit se lenne jó a filmed mert szar a rendezésed, a dramaturgia meg a képek :)
  • tomsolo
    Igazából itt csak az a megfogalmazással van a baj, hogy juj mennyire kiemelő a film zenéje - amik : más filmek zenéje/átírása plusz amit a mester hallgatott a mester a youtube-on. (Jó nem ott hallgatja a mester a hivatalos legend szerint, az öreg Malcolm is tök véletlenül mixelt neki 2 másik számból egy harmadikat lsd. Kill Bill).

Ellenben a tegnap megnézett Grabbersben ahhoz képest, hogy B kategóriás vicces horror, meglepően jó zenék volt - értsd lehet érzeni a melót hogyvki ezen dolgozott - mégha nem is passzolt talán mindenhol 100%-osan.
  • Jakuza001
    +1 ott a pont. Ott ki is kerekedett a szemem es megkerdeztem magamtol, hogy most bohozatot akar ezzel mimelni, vagy komolyan gondolja ?

Kb annyira volt hiteles, mint a dinamitos resz a vegefele, amikor tarantinonak ugye meg kellett jelennie a filmben es egy elcsepelt kozhelyes es groteszk jelenetet epitett be a filmbe, ami csak a szinvonalat rombolta szvsz.
  • Jakuza001
    Miert, nem lenyulas ? :D
    Utana meg takarozni, hogy a zene emeli ki a filmet?
    Morricone egy zseni ezt mindenki tudta eddig is. De nem az o regi munkajatol kellene lennie jonak egy filmnek. Legkonnyebb, egy mar sikeres kesz termekkel sikereket learatni.
  • Tikal #73237
    ja, mert tarantino mindig is autentikus zenéket választ, arról híres :D
  • Tikal #73236
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Franco-t is lenyúlta, nem? bele cgi-zte, hogy majd a filmszakértők elmondhassák, őt is lenyúlta :)
  • tomsolo
    mondjuk bevágni a niggeres rapzenét mert sétálgatnak a mezőn a nékerek - az kb. annyira illet a filmbe mint Kiszel Tünde bal szemöldöke
  • Tikal #73234
    miért mondja mindenki hogy lenyulás, mikor Tarantino elmondta, hogy mi van... mindig ezt csinálja, soha nem titkolja hogy éppen honnan vett valamit.
  • Jakuza001
    Igen kozepes, attol meg ne legyek mar elajulva, hogy az eredeti Django zenejet lenyuljak es beleteszik a filmbe. :D

• Tikal #73232
    Félrefordítás az a szinkronban is ott van.. sőt, ott sokszor még rá is kényszerülnek, emiatt zavaros is lesz a film egy két részlete.
  • Jakuza001
    Szerintem nem ez a problema a felirattal. Hanem elvonja a figyelmet valamennyire a filmrol.
    Viszont az is teny, hogy rengeteg igenytelen szinkron van jelenleg. Meg a film cimeket, se tudjak leforditani rendesen.
    Biztos nem szorakozna egy mai forditassal egy Fredi-Beni - senki, mint regen.
    Raadasul neha olyan forditasokat hallok, hogy tepem a hajam, mert hallottam az eredeti szoveget is.
  • vass17
    A színészi játék közepes? :) Az viszi el az egész filmet, abban igazat adok, hogy a történet átlagos, de a hangulat, a színészek és a zenék kiemelik így is a tömegből.
  • Jakuza001
    LOL. Szerinted. Meg hogy nem lehet egy szineszi jatekot osszehasonlitani. :DDD

Hat mit nem lehet osszehasonlitani azon ? A megvalositast, a beleelest, a szerep megformalasat, a mimikat, a szerepbol mit tud kihozni a szinesz ?

Szerintem inkabb ne akarj errol papolni. Ennek kb nem sok koze sincs a film stilusahoz.

Raadasul egy spagetti western viszonylag jol behatarolhato kozeg, altalaban csak a cselekmenyben ill a tortenetben van kulonbseg, de altalanossagaiban azonos forrasokbol taplalkozik es eleg sablonos pontokat hasznalnak az osszesben. Ezert mar a megjegyzesed a sci-fis hasonlatoddal, olyan santa volt, mint oreganyam volt 70 evesen.

Mert ott sokkal szerteagazobbak a lehetosegek, lehet teljesen mas a film, egy elmeben megtett sajat idoutazastol, akar egy urlenyes horrorig vagy egy fikcioig, hogy az eletedet idejet fizeted, ahol azt megvasarolva kell elned abban a vilagban stb.

Ellenben a spagetti western az egy teljesen mas mufaj, altalaban a rossz es jofiuk harcarol szol, csak a tortenetekben van elteres es ez csak egy resze a westernek mint kategorianak.

Igy ket ebben a kategoriaban keszult filmet sokkal konnyebb osszehasonlitani. Es nem, nem ugy ahogy te gondolod, hogy a rendezes az mas,ezert osszehasonlithatatlan, mert az a rendezok sajatja, hogy milyen elveket vett es probalja lattatni a filmet, ellenben a minoseget a filmnek osszelehet ettol fuggetlenul hasonlitani egy ilyen eleg zart lehetoseggekkel biro kozegben mint ez a stilus.
    Raadasul maga Tarantino jelentette ki, hogy ez egy spagetti westen es ugyanazok az elvek ihlettek meg, mivel nagy rajongoja volt a mufajnak.
    Igy azert lehet valamelyest viszonyitani az elodokhoz kepest.
    Nem azt irom, hogy nem nezheto, siman elmegy a kozepgategoria folott, de a hype miatt jocskan tulertekelt, mint tobb filmje is,es ezt ugy mondom, hogy pl a ponyvaregenyt etalonnak tartom tole.
  • Tikal #73228
    csak hogy egy ismert példával jöjjek:

Sötét Lovag, Joker :DD jó a szinkron rohadtul
  • Mentol
    Ez most vicc volt?
  • Seth
    Majd legközelebb odarakok párezer szmájlit,hogy a hozzád hasonlóknak is leessen, csak vicceltem .
  • Mentol
    Ja, marha jó, hogy itt ennyien beszélnek nemmagyarul. Csakhogy, rajtatok kívül vannak még néhányan (illetve, inkább ti vagytok a kisebbség, szerintem), akik nem értenék a nemmagyarul beszélő, nemmagyar feliratos filmeket. Úgyhogy, örülünk, hogy ennyire túlképzettek vagytok, csak nem kéne túllihegni!
  • Tikal #73224
    Istenem, te tényleg nem érted :D

A szinkronnál honnan tudod hogy jo a szinkron és nem félreforditás? :D Ne legyél már idiota, azért nézem eredeti nyelven mert a nyelv, a hanghordozás, ahogy a hangsullyal játszik a színész az hozzátartozik a játékához, a magyar nyelv teljesen más mint az angol, japán indiai, más a ritmusa stb, gondolom ez azért világos
  • TomDantes
    Ja értem. Felirattal eredeti nyelven. Az oké, és a szinkron az azér nem jó, mert szar...de a felirat? Honnan tudod hogy a felirat jó, és pontos? Példáéul egy indiai filmnél vagy norvágnál-már ha ezeknek a nyelveken nem beszélsz? Lehet hogy a felirat is rossz nem? Félre fordítás, nem helyes...nem adja át a lényeget a fordító hibája miatt, ez nem lehetséges?
  • TomDantes
    Tényleg? Tudsz japánul és kínaiul is? Hát ez tényleg nem semmi.
  • Zephyr Retiring
    Egyetértek.
  • Zephyr Retiring
    Bocs, ha fárasztottalak.
    Rendben: ne fárasszuk már egymást :)
  • Tikal #73219
    hívd ahogy akarod, nem az a lényeg. a "rajongoi" fordítésokban sokszor több a hiba, főleg helyesírási :)
  • Zephyr Retiring
    Szentigaz :)
  • Tikal #73217
    ja, persze felirattal, ne fáraszuk már egymást..
  • Tyler1
    Nem, sem a rendezést, sem a színészi játékot nem lehet összehasonlítani, főleg egy Tarantino film esetében. Te egy klasszikus vonalú westernhez hasonlítod a Djangot, pedig még csak a közelében sincs annak.
  • Guren
    a szinkront is átlagemberek csinálják
  • Zephyr Retiring
    Azt sem mondanám hivatalosnak.
    Csak egy elérhető feliratnak a menüben.
    Átlagemberek írják azokat is. Semmi hivatalos nincs benne :)
  • Zephyr Retiring
    Ha felirattal nézel valamit akkor oké.
    Látom, később már szépített is a kolléga :)
    Amúgy meg mit gondolhatnék mást, mint hogy llinkel az az emberke, aki 7-8 eredeti anyanyelvű filmet is néz?
    Mondom: felirattal már más a helyzet.

Üdvözlettel: egy balfék :)
  • Tikal #73212
    mondjuk a blu-rayen amit megveszel? ...
  • Tikal #73211
  • Zephyr Retiring
    Miért hol szerezhetek be hivatalos feliratot?
    Esetleg a Jenőnél Polgárhivatalban megkérdezhetném :D
  • QuippeR
    hacsak nem kell nyelvészprofesszornak lenni ahhoz, hogy valaki magyar nyelvű feliratokat olvasson, a kommented teljesen értelmetlen balfékség.