106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Jogyerekek vagunk mind Magassagosur! :)
  • Sir Quno Jedi
    Hé! Imike jógyerek, Blasta is jógyerek, szóval tessék szeretni egymást!
  • Blasta
    Igy van, ezert szoltam, hogy legkozelebb gondolkozz kirol mit nyilatkozol. Plane, hogy nem is Veled beszelgettem, csak bebofogtel a beszelgetesbe nonszensz baromsagot.
  • IMYke2.0.0.0
    Továbbra is alpári vagy. Szánalmas.
  • Blasta
    Elveszitem a stiluserzekem, ha vmi degeneralt egy olyan dologgal kapcsolatosan "alacsony ingerkuszobozik" le, amit konkretan le sem szarok.
    Gondolkozz legkozelebb mielott beszolsz!
  • IMYke2.0.0.0
    "Meszpicsaba" te, stílustalan fórumozó társam.
  • Blasta
    Jaja, reszemrol is ez az ertekeles.
  • viizo
    The Impossible / A lehetetlen

A 2004-es Dél-ázsia térségében történt cunamiról szóló, igaz történet alapján készült dráma egy amerikai család szemszögéből. Nem is igazán magával a katasztrófával foglalkozik, inkább az azt követő káoszt, szétszakadt családtagok keresését mutatja be. A látvány hatásos, a szereplők nagyot alakítanak (főleg Naomi Watts), kétségtelenül nagy hatású film - de mégsem tetszett maradéktalanul. Már csak a témájánál fogva is mindenki ontja rá a 10/10, és hasonlóan kiváló pontszámokat, leírja hogy komplett zsebkendő csomagokat sírt tele, de miért is?

A film előnye, hogy igaz, és tényleg meghökkentő történet, de a spanyol rendező eszköztárának lapossága miatt hiányoznak az átütő, katartikus részek. A filmzene egyedül abban a pár jelenetben hatásos, amikor egyáltalán méltóztatott komponálni valamit a zeneszerző - sokszor csak a síri csend fogad. Drámainak drámai, csak éppen nem ettől lesz jó.

10/6
  • Cuchulainn
    Ez lemaradt.
  • Cuchulainn
    Az európai folklórban a vámpír olyan ember és/vagy tetem akit éjszakánként megszáll egy gonosz démon és vagy megeszi az embereket vagy a vérüket szívja (a vérszívás későbbi). Nappal normális emberek vagy normális halottak és nem pusztítja el őket a napfény de csak éjszaka tudnak előjönni.

A "modern" vámpír első példája a Bram Stoker féle Drakula, aki nem tud alakot váltani napközben és gyengébb is kivéve DÉLBEN amikor a legerősebb. (Nem emlékszem fejből hogy ez mivel volt megmagyarázva)

Azóta irgalmatlan mennyiségű vámpír volt, némelyiket azonnal elpusztítja a nap, van amelyiket csak megégeti, van amelyiket csak zavarja és van amelyikre semmi hatással nincs. A legtöbb vért iszik valamilyen formában, de változó, hogy bármilyen vért csak embervért, csak egy bizonyos típusú ember vérét issza, és vannak olyanok amik teljesen mást (a keleti vámpír gerincfolyadékot iszik, sok régi vámpírmesében halottakat esznek vagy emberhúst esznek). A nemrégiben felkapott George R.R. Martin vámpírtörténetében pedig
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mindenféle növényekből-ásványokból összeállított koktéllal tudják helyettesíteni a vérivást
  • Blasta
    Meszpicsaba!

Vegszokent hangsulyoznam: LE SEM SZAROM SEM A VAMPIRFILMEKET/MITOSZT, SEM A ZOMBIFILMEKET/MITOSZT, elhangzott itt 1-2 kijelentes az I am Legend illetve a Let he right one in kapcsan, amiket nem tartottam igaznak es azokra reagaltam tegnap, plusz a Twilight kapcsan hoztam egy peldat, hogy reszemrol az mar a nonszensz kategoria, aki azt a filmet elfogadhatonak, mitobb kurvajonak erzi annak intezetben a helye (a keszitokkel egyetemben). A Warm Bodies-t valszeg meg sem fogom nezni, ugy gondoltam, hogy jelen kontextusban nem emlithetjuk meg, mert az a film egyfajta fricska a trailer alapjan (amit kb. fel szemmel neztem, mert ugyan ugy nem erdekel mint a tobbi idiota, utolso rakas szemet amirol itt szo volt)

Remelem vilagos voltam, ha megsem, irjatok, megprobalom a tobbi IQ fighter ertelmi szintjen is elmagyarazni.
  • IMYke2.0.0.0
    Hopp - ez nem is jutott eszembe :)
    Nekem már a trailer is rettenetes élményt nyújtott.
  • genndy
    Nem az ingerküszöbe alacsony, a fájdalomküszöbe magas
    Ettől a filmtől én se várok sokat, de nem sikerült eldöntenem, hogy komolyan gondolják-e, vagy csak paródia. Félek az első lehetőségtől.
  • IMYke2.0.0.0
    "A Warm Bodies-t viszont a trailer alapjan viccnek, viccesnek szantak"

Eléggé alacsony lehet az ingerküszöböd... S azoké is, akik beülnek majd erre a filmre.
  • Blasta
    En azt mondom, hogy ertem mirol beszel, vilagos, hogy sokfelekeppen kepesek az alkotok ertelmezni egyik-masik mitologiai lenyt, de reszemrol a Twilight tul messzire ment, lasd a Darth Vader-es peldat. A Warm Bodies-t viszont a trailer alapjan viccnek, viccesnek szantak, azzal nincsenek komolyabb problemak sztem.
  • Guren
    "Oke, melyik europai/akarmilyen folklorban birjak a vampirok a napfenyt/csillognak es nem halnak meg a napfenyben/vegetarianusok???"

lent még azt írtad, hogy érted miről beszél. ezek szerint mégsem.
  • Blasta
    "Azért kiváncsi lennék mekkora nyígás lenne, ha mondjuk a farkasemberek az ördögtől kapott varázskenőccsel kenegetnék magukat átváltozás előtt(klasszikus európai folklór)"

Oke, melyik europai/akarmilyen folklorban birjak a vampirok a napfenyt/csillognak es nem halnak meg a napfenyben/vegetarianusok???
  • Blasta
    Ehhh, jogos (bar sztem nem igazan irtam meg le ezt a szot :D)
  • Blasta
    En? Miert? Kulonosebben nem erdekel a vampir/farkasember tema, megcsak kedvenc filmem sincs a temaban, csak beszelgettunk egy temarol.
  • Blasta
    Csak ido kerdese es Darth Vader is lehet mitologiai alak, ne ebbe kossunk bele sztem. Vicces pelda volt.
  • Cuchulainn
    Darth Vader egy kitalált személy és nem egy mitológiai lény. Nem volt a Star Wars előtt rengeteg másik mese, monda, könyv, film amiben mind máshogy ábrázolták Darth Vadert. Nem igazán összevethető a kettő.

Azért kiváncsi lennék mekkora nyígás lenne, ha mondjuk a farkasemberek az ördögtől kapott varázskenőccsel kenegetnék magukat átváltozás előtt(klasszikus európai folklór) - szerintem kb. ugyanennyien hördülnének fel, hogy "Nem is igazzy farkasemberek!"

• Jabar
    Cuchulainn-nak van igaza szerintem.

Blasta kb olyan vagy most mint amikor valakinek van egy nagy kedvenc filmje amit remegve istenít/védelmez és aki nem ért vele egyet az hülye és nem is érti a filmet. :D

• Galy
    "szamurály"
  • Blasta
    En ertem amit mondasz, de nem adok igazat. Foleg a Twilght kapcsán nem tudok igazat adni, mert a Twilight egyszeruen mar tuuuuul messzire ment.
    Pelda: mi lenne ha vki keszitene egy filmet amiben egy Darth Vader nevu, fekete balettruhát es szamurálysisakot viselo, ÜR szamurály-zsoldos a fonokét leverné egy lézerparittya és a fia, Lucy társaságában, aki pedig az apja kepességeit orokolve emberfeletti erövel rendelkezik HA tabasco szószt fogyaszt???

Na, Szerintem kb. ezt muvelték a Twilight-ban a vámpirokkal és a farkasemebrekkel.
  • Cuchulainn
    ...

Kb. ugyanazt írod mint én és mégsem érted meg.
    Azok a "mesebeli manó-elfek" amiket te mint másik elfeket elképzelsz szintén sok tucat vagy talán sok száz változatban léteztek Tolkien előtt is és után is.
    Voltak köztük olyanok, amik bizony sokkal jobban emlékeztettek a tolkieni elfekre, mint a "manókra". A régi mitológiában a "fair folk" bizony sokszor szerepel különös idegen szépségű embermagas, sápadt hegyesfülű alakként, az egyetlen igazi különbség Tolkienhez képest, hogy szinte mindig gonoszak, de legalábbis veszedelmesek és szeszélyesek. Jóval több volt ez, mint szerencsétlen névválasztás.

Ugyanez a helyzet a vámpírokkal, zombikkal, sárkányokkal és lényegében minden mítikus teremtménnyel - mindegyik rengeteg alakban létezett az idők során, és egyik sem jobb vagy roszabb a másiknál.
    Ha valaki szexuálisan túlfűtött tini filmet csinál velük, hát tegye. Nem kell megnézni, és nem fogják felégetni a többit miatta. Mindenki nézze azt a verzióját a kedvenc fantasy teremtményének amelyiket akarja.
  • Cuchulainn
    Van az a rész amikor

Eli megfertőzi a lányt aki a négy kocsmázósarc barátja és ott le van írva, hogy érzi, ahogy valami fekete dolog él benne és próbálja átvenni az irányítást (pl. megakadályozza, hogy elmondja a barátjának, hogy mi van vele) Nincsen nagyon bőven kibontva, de ott van.
  • IMYke2.0.0.0
    A filmben semmi ilyesmi nem volt. Egyszerű fertőzöttek voltak [lokalizált fertőzés].
  • fifi
    what?

semmi ilyen nem rémlik nekem sem...
  • Hoz_Hun
    Én olvastama a könyvet, de semmi ilyen daganatos dologra nem emlékszem (az eredeti svéd filmben meg tuti nem). Vagy ez az amerikai remake-ben volt?
  • IMYke2.0.0.0
    Két szerető (Two Lovers) (2008) - Nyolc (8)/10
    Rendező: James Gray
    Szereplők:
    * Joaquin Phoenix - Klikk!
    * Gwyneth Paltrow - Klikk!
    * Vinessa Shaw - Klikk! + Képek
    * Isabella Rossellini - Klikk! (ő még idősen is milyen gyönyörű!)

Egyszerű a sztori, mint egy rajzszeg - s mivel az ember előre sejti, hogy mi lesz a vége, van idő figyelni a színészi rezdülésekre, érzelmekre, közvetített sorsokra. S ettől működik a film. Nem attól, hogy tudjuk, nem a mesebeli hősös megoldással zárul a film.
    Ilyen bármelyikünkkel megtörténhet(ett) már.
  • precision
    De miért nem lehet felfogni, hogy a Tolkien féle Elf -nek semmi köze a mesevilágbéli (manó)elf -ekhez? :) link

"The modern English word elf derives from the Old English word ælf (which has cognates in all other Germanic languages). Numerous types of elves appear in Germanic mythology, the West Germanic concept appears to have come to differ from the Scandinavian notion in the early Middle Ages, and Anglo-Saxon concept diverged even further, possibly under Celtic influence.[1] Tolkien would make it clear in a letter that his Elves differ from those "of the better known lore",[2] referring to Scandinavian mythology.[3]"

De mondom, ez a vita egyszer már itt lezajlott, és akkor is arra jutottunk, hogy szerencsétlen névválasztásról van szó Tolkien részéről, és nem véletlen hogy a magyarban sem manónak van fordítva az elf (holott előtte már egy raklapnyi mesében az elf -et manónak fordították)

na de mind1. :)

én inkább az ellen "kampányolok" (vagyis inkább nem tetszésemet fejezem ki), hogy miért kell ezekkel a kitalált lényekkel nedvtermelő szexuálisan túlfűtött tini filmeket csinálni... beteges és perverz, ráadásul tényleg semmibe veszik a kultúrát, de tényleg ez legyen a legkisebb gond
  • Cuchulainn
    Basszus most tényleg végig kell menni ugyanezen az elfekkel is?
    A mese-mondavilág nem ennyire szabályközpontú, a különböző lények azonos névvel, vagy azonos lények különböző névvel teljesen általánosak.

Tolkien - ugyanúgy mint előtte és utána sokan mások - vett egy nevet a mondavilágból és alkotott hozzá egy saját mitológiát. Az, hogy neked SZEMÉLY SZERINT ez a változat tetszik, nem teszi ezt az egyetlen jó verzióvá. Az, hogy máshol már külön szavakat is használunk ugyanarra az angol szóra (manó-tünde) szintén semmit nem jelent, ahogy írtam eredetileg is a különböző hiedelmekben sokféle teremtmény szerepelt sokféle névvel és leírással. Nekünk magyaroknak még ott van az a problémánk is, hogy a mi ilyen népi hiedelemvilágunk az angolhoz képest sokkal szegényesebb (abban az értelemben, hogy sokkal kevesebb maradt meg belőle) így sok dolog nehezen is lefordítható, vagy új szavakat kell rá alkotni.

Vámpír, farkasember, elf, ork, troll, törpe, zombi, démon - mindegyik tucatnyi névvel és tucatnyi formában szerepel a különböző kultúrákban, és a modern feldolgozásaik is az alkotó szája íze szerint szemezgetnek a nekik tetsző tulajdonságokból és nevekből.
    Ezek után amellet kampányolni, hogy a nem létező lényekből csak és kizárólag az egyik nem létező változat az igazi szerintem baromság.

Jaés csak most csak neked: melegzombis film :)
  • precision
    volt már róla szó itt a topikban is, hogy Tolkien alkotta elf (tünde!) nem egyenlő a mesevilágból ismert manókkal(!) akik cipőt varrnak éjszaka :)

a Gyűrűk Ura a szépirodalom része, Tolkien nem csak a lényeket kreálta meg, hanem egy új világot, nyelveket...stb.

és garantálom neked, hogy jönni fog majd a trollos meg orkos tini love story, és igen, joggal lesznek felháborodva :)

aztán majd ha elfogytak a mítikus lények akkor kezdik előröl a meleg változattal, meleg tini kisfiú és meleg felnőtt selyemfiú célközönséggel :)
  • tomsolo
    Jah van ebben igazság, pl. Krokodilok bölcsessége- szinte semmi klisé nincs.
  • tomsolo
    Killing them Softly

Minden nagyon szép volt, minden nagyon jó volt csak a film lett borzasztó érdektelen, és csattanó nélküli...

olyan 5/10
  • Cuchulainn
    Az hogy részedről ilyen a vámpír az teljesen rendben van, csak arra próbáltam rámutatni, hogy az alapján elítélni egy filmet (itt most a warm bodiest, de akár a twillightot is) mert az általa közölt kép egy mitológiai lényről nem egyezik az egy másik kitalált történetben szereplő képpel éppen akkora ostobaság, mintha valaki elkezdené fikázni a gyűrűk urát amiatt, hogy az elfek nem a kandalló repedésében laktak és nem stoppolták meg senkinek a zokniját egy bögre tejért....
  • Cuchulainn
    A filmet nem láttam, de a könyvben
    egy rákos daganat szerű izé volt ami félig-meddig kényszerítette a gazdatestet hogy vért igyon és sötétben maradjon, a kislány azért törte ki a nyakát mindenkinek mikor megölte őket, hogy nehogy elérje az irányításával a testet.
  • tomsolo
    az igen rossz filmben inkább zombik voltak - sok lopott zombis jelenettel pl. Romerotól.
  • Blasta
    Sima=klasszikus
  • Blasta
    Ja es a let the right on in-ben nem parazita szallta meg a kislanyt, sima vampir volt O is.