106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Cuchulainn
    Hát, jobb mintha a végét lőnék el...
    Nem rajongok érte, de együtt tudok élni vele. Itt viszont a film közepén, az esküvőn van egy bevágott jelenet amiben
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A rendőrfőnök részegen elmondja, hogy a partnere aki szinte a testvére volt úgy halt meg, hogy a neki szánt golyókat felfogta a testével, közvetlenül a beszélgetés után, hogy "gondoskodok a barátnődről ha valami történik veled". Na mi a film vége? Jó lehet, hogy nem konkrét spoiler, de annyira egyértelműen csak emiatt bevágott jelenet, hogy nekem nagyon nyilvánvaló/zavaró volt.
  • IMYke2.0.0.0
    Én szerencsére láttam a filmet, de eléggé érdekesen oldottad meg a spoiler témát.
    Egyik helyen spoiler tag mögé teszed, de a végén az egészet felfeded :)
  • stargatelost
    Bár nekem nem rémlik ilyen jelenet, ahol a film közepén elspoilerezik a végét, de ha már felhoztad, és Southland, akkor ott nem zavar, hogy minden epizód elején lelövik az adott rész egyik csúcspontját? :D Engem marhára, mert semmi funkciója nincs, felesleges spoiler, és irritáló :D
  • Cuchulainn
    End of Watch

Nagy kedvencem a Southland nevű sorozat, úgyhogy gondoltam az ötödik szezon kezdete előtt megnézem ezt a filmet, mert nagyon hasonló. Nem bántam meg, bár személy szerint a sorozat nekem jobban bejön.
    Ami mindenképpen nagyon jó az az életszerűség, ugyanúgy ahogy a southlandben, itt sem szuperhősök a rendőrök, és jól bemutatja a munka "piszkosabbik" oldalát. Tetszett, hogy nagyobb időintervallumot ölel fel a film, jobban meg lehet ismerni a karaktereket, és segített a realizmusban is, hogy nem három nap alatt történik minden.
    A karakterek jók, részletesen kidolgozottak, sikerült pozitív figuraként bemutatni őket anélkül, hogy irreálisan jók lennének. Az apró nem-munkahelyi jelenetek is jól kidolgozottak, épp elég van belőlük, hogy színesítsék a filmet, de nincs belőlük annyi, hogy unalmassá váljanak.
    Két komolyabb problémám volt a filmmel, az első inkább a formátummal kapcsolatos: Aki kitalálta a kézikamerázást azoknál a filmeknél ahol a költségvetés nem indokolja, azt addig rugdosnám amíg mozog. Teljesen felesleges, semmit nem ad hozzá az élményhez - különösen így, hogy bizonyos jeleneteknél használják máshol meg nem - ellenben ronda és idegesítő. Külön bődületes baromság, hogy néhol a rosszfiúk oldaláról is kapunk kézikamerás felvételeket ami még a realizmusba is jól belepiszkál. Valószínű, hogy a gengszterek akik épp arra készülnek, hogy
    megöljenek két zsarut
    felveszik kamerára a tervezgetésüket. What could possibly go wrong?
    A másik a szintén teljesen értelmetlen "időben előreugrunk" jelenet a film közepén ami konkrétan lespoilerezi a film végét. Persze zsarudrámáról van szó, nem számítottam arra, hogy a végén a két főhős csillámpónin ellovagol a pillangóvölgybe, de az, hogy a film közepén egy-az-egyben elmondják, hogy mi lesz a vége idegesített.
    Mindent összevetve azonban még így is egyértelműen ajánlani tudom mindenkinek aki szereti az ilyen típusú filmeket, Southland rajongóknak meg kötelező.

7/10
  • Lipi1980
    A csodálatos Pókember

Nekem valahogy jobban tetszett ez a fajta Pókember, mint a Tobey Maguire féle franchise!
  • genndy
    Intacto milyen jó ötletre épülő film!
    Hajlandó voltam elmenni és moziban megnézni, nem csalódtam. Nagyon eredeti.
  • tomsolo
    Jaja. Bár nekem az erre hajazó "remake" is tetszett. Másik nagy kedvencem a spanyoloktól az Intacto.
  • Zero 7th
    Sőőőt, Shaun of the Dead? Végén zombihaver konzolon játszik...
  • Zero 7th
    "eddig csak az I Am Legend -ben láttam a zombiktól intelligenciára utaló jeleket"

Day of the Dead..?
  • genndy
    Az interjú a vámpírral-ban is nagyon tetszett. Ténylegesen 12 évesen nagyon komolyan hozta a 200+12 éves vámpírlányt.
  • Cuchulainn
    Ezzel egyetértek, a film egyébként sem lenne nagy szám, de az ahogy a főhősnő végig agresszívan buta arckifejezéssel bámul mindenre rengeteget ront rajta.

És ő a legszebb a vidéken...aha persze.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezért írtam, hogy Ő még nincs elveszve. A meztelenkedésén felül is, a Melancholiában nagyon jól alakított.
  • Blasta
    Mondjuk Kirsten Dunst felbukkan muveszfilmekben/kiskoltsegvetesu fuggetlen filmekben is (Melancholia, All good things, Eternal sunshine...) es semmi baj nincs vele azokban. Nekem mondjuk pont mint "bombano" nem jon be, amilyennek probaltak beallitani.
  • IMYke2.0.0.0
    Valószínűleg sokat nyom a latban igen az eléggé réteg-kedvelt Alkonyat-sorozat is...
  • Tyler1
    Nem is írtam, hogy színészóriás lesz. Talán főszereplőnek kevés, de szvsz a megítélésében sokat nyom ez a közutálat az Alkonyat irányába.
  • IMYke2.0.0.0
    * Kristen Stewart, bocs.
    Bár, írhattam volna akár Kirsten Dunst-ra is. De, azért neki még akadhat babér később.
  • IMYke2.0.0.0
    Szubjektív véleményem: Kirsten tehetségtelen.
    Van nem egy színész az amerikai színész porondon, aki teljesen hétköznapi munkásból lett színészóriás. Ez a lány esélytelen. Egy egész élet kevés lesz a számára.
  • Tyler1
    Azért az Alkonyat előtt is viszonylag foglalkoztatott színésznő volt már egész fiatalkora óta, nem rég a tv-ben láttam egy filmet amiben még kis lapátfülű kislányként játszott valami megerőszakolt csajt, Út a vadonban c. filmben is játszott, Hipervándorban is cameozott. Hófehérben meg alapból az összes karakter nevetséges, Therontól is majdnem agygörcsöt kaptam.

"Edward" meg szerintem még lehet jó színész, az elefántos filmjében(aminek nem jut eszembe a címe és nincs is kedvem rákeresni) egész jót alakított.
  • bakkerman
    megnéztem a hófehér és a vadász című filmet,kifejezetten azért,hogy meglessem Kristen Stewart a twilight-on kívül milyen alakítást tud lehozni...hááát...maradjunk annyiban,hogy ha anno nem őt választják ki a castingon a vámpíros filmre,akkor ő most egy sokadosztályú,maximum csokoládé reklámokban szereplő tucat "színész" lenne
  • bakkerman
    a könyv csak jobb lehet a twilight filmeknél,még az alaptörténet nem is rossz,a lehető legtöbbet hozták ki belőle,csak a BŰNGYENGE,harmadosztályú színészi "alakítások" ölték meg kompletten az egész szériát,és a 14-16 éves lány korosztály tagjain kívül ez mindenkinek nyílvánvaló is
  • Blasta
    Nincs azzal semmi baj, Bruce altalaban mindenkit lelö :D
  • Cuchulainn
    Bazz és tényleg. :D
    Az elején a 2044et elnéztem 2440-nek...

Ellenben még egy dolog eszembe jutott ami zavaró. A jelenet amikor Brúszvilisz egyszercsak mindenkitlelő abszolút nem illik a filmbe, logikátlan és semmi más célt nem szolgál, mint hogy folyjon egy kicsit a vér...
  • Seth
    "nagyon nem tűnt úgy, hogy 400 évvel járunk a jövőben"

hát mert nem járunk 400 évvel a jövőben :D
  • Cuchulainn
    Looper

Ez jól sikerült, nagyon tetszett, hogy nem az időutazásra fűzték fel az egész sztorit, mint ahogy vártam volna. Ugyanakkor ötletesen használták fel a történet előregördítéséhez, és nagyrészt elkerülték a paradoxonokat egyszerűen azzal, hogy nem említették őket - és a karakterek jellemével simán hihető volt, hogy ők sem foglalkoznak velük.
    Kicsit talán lehetett volna látványosabb, nagyon nem tűnt úgy, hogy 400 évvel járunk a jövőben, és ami CGI volt azt sem vitték túlzásba.
    Egy olyan logikai bakit találtam ami kifejezetten zavaró volt
    Ha ilyen bődület nehéz megölni bárkit a jövőben akkor kicsit fura a főhős fegyveres rabló karrierje, és a feleség mellékes lepuffantása is.

Mindent összevetve egy nagyon fasza, néhol elgondolkodtató akciófilm.

8/10
  • gombabácsi
    elképesztően hatalmas film:

http://www.youtube.com/watch?v=RkAgPoiHCEg
  • cylonflatus
    John Dies at the End

Óriási marhaság... viszont jó kis marhaság, nekem nagyon bejött.
  • tomsolo
    Rurouni Kenshin (2012)

Kicsit féltem, mert ódzkodok az ilyen lányos képű főhősöktől. (A mangát nem ismertem.) Ehhez képest egész érdekes lett. Sok minden elnagyolt, kisarkított karakterek meg ilyenek ehhez képest egész fogyasztható köszönhetően az érdekes alapvetésnek valamint a cuki ázsiai színésznőknek. :D

6,5/10
  • tomsolo
    a Twillight könyvben sokkal jobb mint filmben - ez nem azt jelenti hogy könyvben ultra jó, de sokkal kevesebb zavaró momentum van benne

Egyébként - imho - nincs baj azzal, hogy tágabb értelemben kezelik egyes sszerzők a Vámpír kérdést vagy jelleget, csak legyen benne tartható logika. (Pl. Anne Rice - míg sikerült magát ehhez tartani :D.)

De mondhatnám a Darren Shawn könyveket is - Ő pl. nagy kedvenc.
  • Blasta
    Csakazertse, IQ harcosokkal nem
  • ProGabe #73739
  • Jakuza001
    Csahos, te csak huzz bort a fogadra, olyan normalis embereknek ugatsz be mint Imike, azt meg neked all feljebb.
  • Blasta
    Az amerika verzio sztem nagyon tragya lett sajnos, a sved filmet viszont kedveltem, sajatsagos hangulata volt
  • Hoz_Hun
    Én meg először a filmet láttam és valószínüleg sokat vártam a könyvtől.
  • Cuchulainn
    Huh, elbizonytalanítottatok, meg is nézem majd ha haver visszaadja a könyvet. Azért furcsa, mert emlékszem, hogy olvastam kritikát a sztoriról és ott sok párhuzamot felhozott a Necroscope-al amiben a vámpírok szintén valami parazita miatt vámpírok.

Amúgy érdekes, nekem a könyv sokkal jobban bejött, mint akár a svéd akár az amerikai film, lehet azért mert én a könyv alapján nagyon másképp képzeltem el sok szereplőt.
  • Blasta
    Bazmeg, az ilyeneket nem hiszem el. Mindenki abbafejezte mar orak ota, EN MAGAM KERTEM, hogy hagyjuk abba, a kedelyek szepen lenyugodtak, erre bejon megegy idiota es beugat. Agyam dobom el baszki...
  • Jakuza001
    VAUUUUUUU. Ne csaholj mar ennyit!!!
  • Hoz_Hun
    Valószínüleg különbözöképpen interpretáljuk a történéseket, de hát épp ez a szép egy könyvekben. :)
    Mondjuk speciel én akkorát csalódtam a könyvben. A svéd film nekem kedvencem, imádom. Aztán megjelenéskor megvettem a könyvet és, pfuj... Örülök, hogy a rendező ebből a történetből egy ilyen remek filmet csinált.
  • Blasta
    Ahhh, semmi szukseg erre, felejtsuk el, legyen vilagbeke
  • Blasta
    "Eleg alacsony lehet az ingerkuszobod..."

HOL VAN EBBEN AZ IRONIA B+???? Melyik betu, melyik pont a harombol jeloli az ironiat, vilagosits fel, kerlek!

Varj, mutatok en is hasonlo ironiat:

"Nekem már a trailer is rettenetes élményt nyújtott."

Talan mert biztosan nem reg engedtek csak ki a Petho Intezetbol es emiatt meg uj neked ez a vilag...

Na? Kapisgalod mar?
  • IMYke2.0.0.0
    Nyilván, átment volna az irónia, ha 12 szmájlit teszek a mondatok (netán minden szó) mögé.
    Bíztam benne, hogy vagy annyira intelligens, hogy észrevedd - tévedtem. Van ez így.