[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
End of Watch
Nagy kedvencem a Southland nevű sorozat, úgyhogy gondoltam az ötödik szezon kezdete előtt megnézem ezt a filmet, mert nagyon hasonló. Nem bántam meg, bár személy szerint a sorozat nekem jobban bejön.
Ami mindenképpen nagyon jó az az életszerűség, ugyanúgy ahogy a southlandben, itt sem szuperhősök a rendőrök, és jól bemutatja a munka "piszkosabbik" oldalát. Tetszett, hogy nagyobb időintervallumot ölel fel a film, jobban meg lehet ismerni a karaktereket, és segített a realizmusban is, hogy nem három nap alatt történik minden.
A karakterek jók, részletesen kidolgozottak, sikerült pozitív figuraként bemutatni őket anélkül, hogy irreálisan jók lennének. Az apró nem-munkahelyi jelenetek is jól kidolgozottak, épp elég van belőlük, hogy színesítsék a filmet, de nincs belőlük annyi, hogy unalmassá váljanak.
Két komolyabb problémám volt a filmmel, az első inkább a formátummal kapcsolatos: Aki kitalálta a kézikamerázást azoknál a filmeknél ahol a költségvetés nem indokolja, azt addig rugdosnám amíg mozog. Teljesen felesleges, semmit nem ad hozzá az élményhez - különösen így, hogy bizonyos jeleneteknél használják máshol meg nem - ellenben ronda és idegesítő. Külön bődületes baromság, hogy néhol a rosszfiúk oldaláról is kapunk kézikamerás felvételeket ami még a realizmusba is jól belepiszkál. Valószínű, hogy a gengszterek akik épp arra készülnek, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!felveszik kamerára a tervezgetésüket. What could possibly go wrong?megöljenek két zsarut
A másik a szintén teljesen értelmetlen "időben előreugrunk" jelenet a film közepén ami konkrétan lespoilerezi a film végét. Persze zsarudrámáról van szó, nem számítottam arra, hogy a végén a két főhős csillámpónin ellovagol a pillangóvölgybe, de az, hogy a film közepén egy-az-egyben elmondják, hogy mi lesz a vége idegesített.
Mindent összevetve azonban még így is egyértelműen ajánlani tudom mindenkinek aki szereti az ilyen típusú filmeket, Southland rajongóknak meg kötelező.
7/10