106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • AnuluWork #103570
    Bakker, tegnap láttam, de olyan "jó" film volt, hogy tekerni kezdtem az agyam, hogy miről szólt, annyira nem jut eszembe semmi róla. :D

UPD. Közben eszembe jutott, de mivel tegnap láttam a Ghost in the Shellt is, komolyan az maradt meg bennem, nem ez a remekmű, pedig az se volt túl jó, mégis. :)

Projekt Power 6/10

Ghost in the Shell 6/10
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.08.16. 21:03:07
  • nordan
    ütős? últragagyi és olyan fokú PC bullshit megy benne,hogy ha ez fordítva lenne az kb egy Hitleri propaganda filmel lenne egyenértékű....szarrá alázzák benne a fehéreket fel nem tudom fogni,hogy egyáltalán ilyen filmet ki lehet hozni.....

a színészek szomszédok színvonalú játékot adnak elő, hiába van pár nagyobb név.....a vágás a zene minősíthetetlen fos, a statiszták/mellékszereplők még a barátok köztbe is gyengék lennének.....a Netflix nem tud mozifilmet gyártani, nem tudom minek erőltetik! És ahogy az elején mondtam mocskosrohadtféreg propagandát nyomnak
  • DantszEE
    3-as pontra:
    Már ne is haragudj (BASZKI), de ez szimpla empátia kérdése. Ennyi erővel te is nyugodtan meghalhatsz, kit érdekel, majd a jövőben újraklónoznak.
    Ezek az élőlények kínkeserves halált haltak a szigeten. Ezt a szenvedést próbálták megakadályozni.
    Anno Puzsérnak is ez volt a problémája a filmmel. Durva, hogy ezt meg kell magyarázni.

2-es pontra elvileg a következő filmben lesz magyarázat.

Egyébként értem én, hogy tökre vicces, amikor szójátékot űzünk egy film címéből, csak hogy a keresőmotor így rohadtul nem fogja kiadni, ha valaki a Jurassic World élménybeszámolókra lenne kíváncsi.
  • Prof William
    Jurisics Világa: Fallen Kingdom

Már majdnem el is felejtettem, hogy ennek van második része de hála Netflixnek tegnap végre sikerült megnéznünk. Biztos egy kő alatt éltem az elmúlt években, vagy csak nem figyeltem de meglepő volt, hogy a trailerekben kb csak a film első 30 perce volt benne. Ami utána jött, az talán még jobb volt! Hatalmas pirospont, hogy anno nem spoilerezték el az egész filmet.

Talán az első Jurassic film ami nehogy az előző 2015-ös filmhez de majdhogynem a legelső filmhez is felért. A szereplők jók voltak bár Cris Pratt mintha kicsit untabban hozta volna a figurát, mint a 2015-ös filmben, de talán ez volt az első J film amiben VOLT értelme a kisgyerek karakterének, ugyanis derült ki róla 1-2 dolog.

Bár volt benne pár logikátlanság

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1. Miért egy aktív vulkánon csinálták meg parkot? Nem tudták ez anno észrevenni. Egy vulkán tarthat akér 100-200 éves szüneteket is egy kitörés között, de bármilyen geológus meg tudja mondani nlmi felmérés után, hogy mi a helyzet.
    2. A Sorna (Site B) sziget el lett felejtve? Ott is dínók éltek. Vagy ez a két szigetes dolog át lett írva?
    3. Ha nincs is két sziget megvan a technika (sőt az elmúlt 20 évben csak tökéletesedett) hogy hogyan lehet dínókat csinálni. Szóval miért sír mindenki a sziget miatt, hiszen meg lehetne csinálni bárhol máshol is ugyanazt?
    4. A végén annak a 20+ állatnak a kiengedése úgy lett felvezetve, mintha itt most valami világfordító esemény következne be. Pedig szerintem max egy hét lenne újra összevadászni ezeket a dínókat, ha ugyan nem pusztulnak el a gyökeresen más klíma+növényzet miatt.

Ettől eltekintve egy igazán élvezetes és jól összerakott film volt. Várom a harmadik részt.
  • CSOCSO
    Project Power
    szodaval elmegy. Ev eleje ota nem igazan jott ki semmi film. De meg igy is max 6/10est adnek ra.
    Szineszi jatek elmegy. Latvany ok. Sztori "meh". Zene mondjatni semmi. 5 ev mulva senki nem fog errol a filmrol beszelni.
  • gattacalg
    ma is tanultunk valamit, vagy nem?
    keress rá, öregfiu

• BenedekFeco
    Sputnik

Orosz alien movie és rendes iparos munka. Őrült újdonságokra nem kell számitani, kb mindent láttunk már amiből építkezik de különösebb gond nincs vele. Egyszeri, szombat esti sci-finek teljesen jó.

6,5/10
  • Bokafix2
    Project Power: A por ereje (2020)

Végre egy ütős stuff a mostani lagymatag felhozatalban. Na ilyen drogot sem láttam még.

8/10
  • gattacalg
    Fat Girl (2001)
    https://www.imdb.com/title/tt0243255/
    Meglepő fordulat a film végén, mondhatni erotikus. Felhivja a figyelmet egy fontos dologra, hogyan védekezzünk. Nem szeretnék spoilerezni, nem a tulsuly végez vele...
  • Bokafix2
    Becky (2020)

Elég ütős, csak hiteltelen. 13 éves képzetlen csitri lenyom egy raklap kigyúrt köztörvényest... ne má... (A többnyire idióta vígjátékokban szerencsétlenkedő Kevin James itt végre igazi rosszfiú).

6/10

Host (2020)

A járvány miatti karantén okán egyre népszerűbb Zoom alkalmazásról és a videochat közbeni elcseszett szellemidézésről szól. Olyasmi, mint az Unfriended. Közepesen unalmas, de a vége érdekes.

5/10

Furie: Lángoló Harag (2019)

Női Ong-Bak. Egyszer meg lehet nézni. A harci potenciál itt hihetőbb mint a Becky-nél, mert képzett harcművész a csaj, aki egykor az alvilág verőembere/behajtója volt. Az meg hogy szervkereskedők elrabolják a lányát, különösen kipattintja az ereket a homlokán.

7/10

Black Water: Abyss (2020)

Krokodilos tucathorror, felejthető történettel és szereplőkkel.

4/10

Force of Nature (2020)

A Hurrikán melóhoz hasonlítanám. Itt is egy tomboló vihar közben akarnak értékes cuccokat megfújni. Gibson papától már láttam jobbat is.

5/10

Breaking Surface (2020)

A csokorból amit néztem, kétségtelenül ez a legjobb. Két testvér búvárkodik Norvégia partjainál, de egy hatalmas vízbe zuhanó szikla egyiküket a fenékre süllyeszti és alá szorul. A levegő meg csak néhány percre elég. A másikuknak kell kitalálni, hogy mi legyen: felmegy a tartalékpalackért, vagy igyekszik kiszedni a pórul járt hugit a kő alól. Esetleg kérjen valakitől segítséget odafent? Rendkívül jó érzékkel tudja a film generálni a feszültséget a nézőben, és azt, hogy minden pillanat számít.

8/10
  • Kmarha
    Órbita 9

Alacsony költségvetésű spanyol sci-fi. A pénz összeg a két főszereplőn, azon a kevés díszleten és a kép minőségén nem látszik, a történeten viszont igen. Mivel a pénz kevés, így a történet kell hogy érdekes legyen. És az is. A film első harmada nagyon működik. Aztán jönnek a gondok, ahogy kinyílik a film, és megismerjük a kép egészét. Ott már a történet is kezd elvérezni, amit akkor már a film többi része sem tud vagy próbál meg megmenteni. Szerencsére nem húzták el sokáig, így végül is egyszeri megnézésre jó volt.
  • Kmarha
    én mondtam, hogy ma is le lehet ülni és a film kapcsán vitázni (bár most volt ahol én is meglepődtem :D)
    a szappanopera jelleget adom, bár azt azért hozzátenném, hogy film technikailag azért jóval felette áll, és történet ide-oda, a karakter ívek azért itt mozdulnak valamerre, nem egy konstans állandók

kicsikét jobban utána kéne néznem ezen könyvek, filmek készítőiről, körülményeiről, mert már nem az első olyan régi film mostanában, ahol a délieket fényesítik (eddig azt hittem, hogy az az elfelejtett történelem, és max a redneckek körében dívik ezen kornak a visszasírása)
  • AnuluWork #103558
    Ezt a mondatot az Elfújta a szél kapcsán összehozni ...
  • dantor7
    Érdemes olvasni történelmi regényeket is.
    Rohadtul kiábránditó volt látni, hogy kb az egész emberiség gondjai kicsinyes féltékenységből adódnak, buta csordamentalitás
    _M_I_N_D_E_N_H_O_L_
    Ugyanaz mint a suliban, oviban, vannak a "jófejek" akiké minden, akik egymásért akármit, meg vannak akik "nem".
    Illetve, hogy is mondjam, ha te azt választod, hogy az árral szemben úszol, vagy széllel szemben hugyozol, magadra vess!
  • gombabácsi
    amúgy érdemes a filmet megnézni, a mai fideszes köcsög mentalitás ugyanaz mint ami a filmben van
  • gombabácsi
    az a rész különösen gáz volt, amikor a főhőst megtámadta egy tábor EGY lakója, mire a tökösférfiak elmentek és felgyújtották a tábort, meghaltak emberek. hőseinket nem érdekelte, hogy a bűnös halt-e meg... és közben valamiféle nemes, igaz embereknek mutatta be őket a film...
    de az is baj a filmmel, hogy ez egy sima szappanopera. minden ami komolynak akar tűnni benne, csak díszlet, a film lényege az hogy szappanopera...
  • Kmarha
    Gone with the Wind
    Elfújta a szél

4 órás eposz, 1939-ből, mely azóta is megosztja a nézőket, de továbbra is ott él a köztudatban (és nem csak a botrányokra gondolva).
    Az kicsit se érdekel, hogy az akkor ismert normák (főleg, hogy az alapja egy könyv, ami témája a rabszolgatartó déli államok egyik nemesének története), mennyire bántják a mai ember szemét, de az inkább, hogy egy ilyen régi film, ráadásul ilyen hosszal, mit tud még ma felmutatni. És azt kell mondanom, hogy sokkal többet, mint azt én valaha is gondoltam. Nem mondom, hogy nem volt hosszú, két részletben néztem meg. Azt se, hogy nem öregedett egy kicsit sem. Dehogynem. De ami elvehetetlen tőle, az a a látvány világ, a hangulat, maga a film élmény.

Persze, az egymásra vetített hátterek, a (egyébként csodálatos) festett hátterek ma már szembe tűnőek. Ahogy a film zenéje és a színészi játék is sokszor színpadias, régies. A mondani való, a színes bőrűek kezelése, és a családon belüli erőszak bemutatása, erősen megkérdőjelezhető. A főszerepben nem titkoltam, az erős, túlélésre kényszerült nők állnak, akik megtesznek minden tőlük telhetőt (ki így, ki úgy) és akik körül a többi karakter, csak mint bolygó körül a hold, úgy kering.

Meglepő volt látni, hogy a szereplők több réteggel bírtak, merték bemutatni a rossz oldalukat is, a mások kizsákmányolását, tönkre tételét, de azt is, hogy ez hogy viseli és alakítja őket folyamatosan. A történet is kalandos, sok karakter életútját végig követi, így összességében, nézeti magát. Talán túlságosan is karakter központú, így magáról az akkor eltűnt déli világról, túl sokat nem tudunk meg, de talán ez nem is nagy baj. Necces téma bőven van benne, de talán pont ezért, ez a film, remek beszéd és vita téma tud lenni.
  • repvez
    GodzillaÉ king of the monsters 5/10

Röviden too much. Mindent eltúlöztak benne és valójában semmi elörelépés nem történt a történetben. Tul sok volt a szörny és tul sok logikátlan hihetetlen dolog volt benne.

ÉS ahogy az elöttem lévő kommentekben is tárgyalva volt, a saját világában se állja meg a helyét, mert itt nem volt semmi idegen bolygóról jött dolog semmi varázslat itt a földi körülményeknek kellett volna érvényesülni mindenkire , de nem .
  • Sequoyah
    Melyik, a Capali is Capeti?
  • dzsagon
    számomra szarhalom mindkettő
  • Sequoyah
    Agent Cody Banks (2003)

Gyerekkoromban szerettem ezt a filmet, most pedig lattam hogy ingyen van a Youtubeon, szoval kicsit nosztalgiaztam.

Kellemesen csalodtam, mert egyaltalan nem oregedett olyan rosszul mint szamitottam ra. Abszolut elvezheto film ma is. Az film alapfelallasa egyszeru, egy James Bond film karikaturaja, gyerekekkel. Ezt maradektalanul teljesiti is, anelkul hogy tulbonyolitana mint pl a Spy Kids.
    Tovabbra is egy laza, szorakoztato film, ami jol hasznalja ki a helyzeteket, megvannak benne a kotelezo poenok, de nem akar tul sokat markolni, es igy egyszeru marad.
    Persze lehetne kritizalni a klises tortenetet es karaktereket, de egy normal kemfilm karikaturajakent tekintve ra ezek abszolut nem jelentenek problemat.

Egy minusz pont viszont jar amiert a raketa-snowboardot lejton LEFELE uzemelteti, es valamiert ezt teljesen normalisnak veszi. Ez egy ki nem kenyszeritett irrealisztikus hiba. Elfogadom az ilyeneket ha legalabb valami jo poen vagy latvany miatt szuksegesek, de itt semmibe nem kerult volna hogy lejton felfele kelljen hasznalnia.

7/10
  • CSOCSO
    hogy a csecsbe kerult ide ez a hozzaszolas???
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2020.07.27. 00:25:50
  • Kmarha
    Smultronstället
    A nap vége

Egyfajta road movie-ról van szó, ahol egy öreg professzor járja be szülővárosa felé gyerekkora helyszíneit, édesanyja házát, egykori nyaralójukat, hogy végül a kicsit elhidegült fiánál szálljon meg egy éjszakára. Utazását szürreális álmok és különféle útitársak kísérik, melyek végig formálják gondolatait és érzéseit. A téma nem más, mint a múltunkkal és önmagunkkal való szembe nézés, életünk elfogadása, a környezetünkhöz való hozzáállásunk átgondolása, életünk vége felé.

Nem láttam még Ingmar Bergman filmet, de valami hasonlóra számítottam. Kicsit színpadias, művészies, mégis ember közeli. Keserédes hangulatú, és bár a felhozott témák és sorsok mélyén kemény drámák vannak, ez a film mégis valahogy optimistább, megnyugtatóbb (pedig szó szerinti, kimondott lezárása, egyik feldobott történet szállnak sincsen). Érdekes darab volt.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.07.26. 23:41:26
  • Tikal #103547
    ez tök jó, akkor direkt csak ott szakad el ahol megtervezte mr fantastic?
  • extra sensory
    Ellenben Dr. Manhattan gőtéjét szégyenkezés nélkül megmutatták a nagyérdeműnek. Ő meg azért klasszisokkal nagyobb szuperhős, mint Hulk valaha is.
  • Sequoyah
    A Marvel mozikban, foleg a kezdetiekben, az altalam megszokott, es ismert vilagba pottyan bele egy ismeretlen elem. Lehet hogy ez az ismeretlen elem maga teljesen fantasy, de a tobbi azert nem, es a film lenyege a ketto kozotti konfliktus, a foldi megszokott, es a termeszetfeletti ellentet. Ez beinditja a gyermeki oldalam fantaziajat is, hogy mi lenne ha pl nekem lenne Iron Man ruham.
    Persze ahogy haladt elore a Marvel ugy jott be tobb es tobb fantasy elem, de addigra mar megismertem azt vilagot is lepesenkent.

Az Aquaman viszont mese az elejetol a vegeig, es az is azzal az egyszeruseggel, amit inkabb a gyerekkonyvekben latok. Semmit nem inditott meg bennem... Meg csak sajat belso logikaja sincs ennek a vilagnak, mindig ugy rantjak be a kovetkezo fantasy elemet, ahogy epp a kovetkezo fordulat kivanja. Ebben a Justice Leauge volt a legrosszabb, azt is nemreg kritizaltam itt.
  • Dynamic
    Hulk nadrágját Mr. Fantastic készítette valami molekuláris anyagból, direkt azért, hogy ne szakadjon le róla. Ezt már anno, Hulk keletkezésekor is megmagyarázták.
  • Prof William
    Igen az valahogy sosem szakad le róla. A világ még nem készült fel Hulk hatalmas zöld bájdorongjának a látványára.
  • gombabácsi
    23 perces bladerunner fanfilm, egyszerű történet, de marha jó kivitelézés és hangulat!
    https://youtu.be/uyn0cLCMKsM

a "hogy készült" videó is marha jó (szinte alig van cg a filmben!!!):
    https://youtu.be/XJUHbdE0Dmg
  • Tikal #103540
    és Hulk nadrágja mindig vele nő, valami szuper jó anyagból van :)
  • nordan
    :D egyetértek ez alapban impossibile mission
  • Kojiro
    Vegyük pl. a Nolanes Batman karakterét.
    Van egy csávó, aki fizikailag toppon van. Állati jó a mechainikában, számítástechnikában, extrém sportokban (olyanokban is, amiket kb. ő talált ki), csúcs pilóta szárazföldön és az égen, közgazdász/tőzsde zseni, otthon van a politikában, deduktív képességei a legjobbak a világon, a világ legjobbja közelharban, vagy 10 stílus mestere, fantasztikus szerető... kihagytam valamit? Tuti. Ja, a Batcave-et is ő tervezte/építette. Fest, fúr, farag, csiszol, esztegál, kőművel, villanyszerel.
    És mindezt 30 éves koráig megtanulta, sőt tökélyre fejlesztette. És kb. 20-22 évesen egyikhez sem értett.

Na, ha ez valakinek nem elég fantasztikus, nekem az. Akkor számomra már sokkal hihetőbb egy Superman karaktere, hogy egy másik galaxisban nő fel, mint ahonnan származik és az új nap erejétől szuperképességeket kap.
    Inkább ez, mint Batman.
  • Kojiro
    Igen, a Hulkos példa tetszett nekem nagyon, hogy az normális ember csak szteroidon. Tényleg hihető, hogy a gamma sugárzás miatt a testtömege 10x nagyobb lesz, DE 1000x többet tud emelni. Rákerestem, 100 tonnát emel fel.
    Ez kb akkora blődség, minthogy Peter Parkert rádióaktív pók csípte meg és ettől kapott szuperképességeket.

De vegyük a másik példát, Captain America-t. Beadnak neki egy szert és 3p alatt tiszta izom lesz, megnőnek a csontjai, de ettől nem lesz csontritkulásos, sőt még erősebbek lesznek a csontjai. Biztos sokat tud a kedves néző az emberi csontokról, a Havers-cstornákról. Vagy pl. mi történne valakivel, ha hírtelen 20 centivel magasabb lenne.

Sajnos, pont az ilyen nézői igények miatt lettek hangsúlyosabbak ezek a karakterek és szorultak háttékba az egyéb szuperhősök/gonoszak, mert azokra nem voltak készek az emberek. Mandarin karaktere pl.
    Miközben ugyanakkora faszság mindegyik képesség és magyarázat, mese az egész.
  • Tikal #103536
    Ez még érthető is, az már kevésbé, hogy egy Marvel mozi mitől hihetőbb mint egy Aquaman :)
  • Kmarha
    Stalker (Сталкер)
    Sztalker

Hallottam már a filmről, a könyvről (Piknik az árokparton), és természetesen a játékokról is. Tudok a Zónáról és tudok a művész úr (Tarkovszkij) vallási vonzódásáról és művészies hajlamairól, lássuk mi sül ki belőle..

Nos, a film hosszú. 2,5 fél óra, és bőven érezhető, hogy tényleg annyi. Rettentő hosszúra kinyújtott snittek, csiga módjára mozgó kamera jellemzi az egészet. Igaz, itt nem csak amolyan "művész vagyok, élvezzétek" öncélú jellege van az egésznek, hozzátartozik a film hangulatához. Mert amiben jó ez a film, az a meditatív hangulat. Olyan érzésem volt végig, mintha egy vonaton zötykölődve, bámulnák ki a tájra, és gondolkodnék el az életem apró-cseprő dolgain.

Mondjuk, szerintem ez a hibája is a filmnek. Néha annyira meditatív, hogy már rég nem is oda figyelsz, hanem a saját gondolataidra. Aztán pörgetheted vissza, hogy lemaradtál-e valami fontosról. Így lesz a 2,5 órából 3,5. Amúgy nem, nem kell visszatekerni, semmiről nem maradsz le. A film fele az utazás, a másik fele "mélyen" szántó gondolatok monologizálása. Az egyén igényeiről, a létezésünk valódi céljáról, az anyagias világba való kényszeres megfelelés problémájáról, a hit és önkeresésről, satöbbi satöbbi. Semmi új, és ez még nem is baj, azonban biztos vagyok benne, hogy mindezt jobb köntösben is láttuk már.

Az elemzések révén biztos kap új és új réteget a film, egész éves tanórákat lehet rá szánni, hogy minden apró részletével (a nedves, esős világ, a valóság szürkéje és a zóna élénk színei, az egyes szereplők belső vágyai, érzései) és szimbolikájával tisztában legyünk , de engem ez most kevésbé érdekelt. Hogy egy blogról idézzek (akik a rendező szavainak tartják a következőket): "„akik jelentést keresnek a film nézése közben, elszalasztanak mindent. Az ideális néző úgy mozizik, mint egy utazó, aki az éppen bejárt országot figyeli meg”. Egy utazásra tényleg jó volt.
  • Sunrider924
    Nala ez igy mukodik, leirta vilagosan, " Semmi koze a mi vilagunkhoz, es igy azonosulni sem tudtam semmivel, ami sokat levont az elvezeti ertekebol." Neked ez problema? azt hittem ez a topic mar tullepet azon hogy kinek milyen az izlese.
  • Kongy
    Tehát ha egy fantasy-nek /sci fi-nek semmi köze a valósághoz, az elvesz az értékéből. Áhá.
  • Sequoyah
    Iron Man egy normal ember pancelruhaban. Captain America es Hulk szinten normal emberek szteroidon. Thor es a Guardians of Galaxy pedig az urbol jottek messzirol...
    Szoval nagyon is foldkozelbol indult az egesz.

Az Aquamanban pedig az egvilagon semmi sincs ami realisztikus lenne, meg a tengeri elolenyeknek sincs semmi kozuk a valos megfeleloikhez, inkabb mintha a Capali es Capetit neznem...
  • Sunrider924
    Pedig egyertelmu mire utal, amikor anno a felesegem megnezte a Sony-s Pokembert(Toby Mcguire) akkor annak a csalodottsaganak adott hangot hogy nem ezt varta, hanem valami pokemberest, halohintazos akarmit, az hogy a havi szamlakkal kinlodik meg onelemzos monologok az tulsagosan hetkoznapis volt szerinte nem pedig szuperhosos....
  • nordan
    mind a két felszolgáló fekete a hajón....és az összes tiszt fehér...ebbű báj lesz máre