106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • k0trapali #74167
    Napos oldal (2012)

Fú hát a csajszi tényleg megérdemelte a díjat! Rohadt brutálul kente vágta a pofákat és beleélte magát a szerepbe! Mindig azt vártam, hogy valamit alakítson a csaj. Valahogy Cooper nem adta annyira. Eltörpült Lawrence mellett és sokszor olyan pofát hogy " wtf de durván színészkedik ez a csaj! " Jó volt az egész összerakva. A végén meg hát az a bizonyos... kajak vicces és jó is volt! :D Izgutlam, hogy mi lesz! Délutáni unaloműzőnek nekem tökéletes volt. Az ilyen filmen nálam mindig csak egyszernézősek, de akkor frankón megteszik a hatásukat.
  • desigo
  • genndy
    Milyen szerencse hogy legalább a többiek eddig figyeltek a spoiler gomb használatára...
  • Blasta
    Hat ennyi, van itt egy Isten alaku sziget es akkor arrol megy a vita, hogy melyik verzio a valosag a filmben?
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony. Saját kép:
  • ManoNegra
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A sziget Visnu Istent szimbolizálja, az egyik vágóképen (éjszaka) jól kivehető messziről, a vízen fekvő Istenalak.
  • Tikal #74161
    A tigrises sztori arra jo hogy megmutassa miert tetszik az embereknek a hit/vallas jobban mint a valosag:) ha van hited konnyebb feldolgozni az 'eletet'...
  • Zephyr Retiring
    Hagyd. A csóka néha zizi :)
  • Blasta
    Reszemrol a tigrises sztori nagyon mese, kivaltkeppen a meerkat sziget, ott mar egybol lehetett erezni, hogy valami nem kerek ezzel a sztorival, de persze elotte is produkalt a tortenet mesebe illo dolgokat. Szvsz a film alapjan egyertelmu nekem, hogy melyik a megtortent sztori (a konyvet nem olvastam).
  • Cuchulainn
    Továbbra sem értelek.

Mi az, hogy azt KELL elfogadni? Mert te azt mondtad? A könyvben és a filmben egyaránt benne van, hogy senki nem tudhatja mi történt valójában csak Pi.
    A "tigrises sztori" semmiben sem kevésbé kegyetlen mint a "nem tigrises". A családja a szeme láttára veszik hullámsírba, egyedül hánykolódik a tengeren, borzalmas dolgokra kényszerül, hogy életben maradjon (Ne feledjük, Pi meggyőződéses hindu, aki szerint MINDEN élőlény szent, számára irtózatos lelki traumát jelent egy hal megölése is) folyamatos veszély mellett él, egy pillanatra sem pihenhet, ugyanúgy györti az éhség, a szomjúság.
    Nem véletlen, hogy sem a könyvben, sem a filmben nem hivatkozik senki arra, hogy az egyik verzió kevésbé megpróbáltatásokkal teli mint a másik (sőt, ha jól emlékszem Pi kifejezetten kiemeli, hogy mindkét történetben ugyanannyi szenvedést él át). Pi maga is csak azt kérdezi meg a japán nyomozóktól, hogy melyik a JOBB történet. És ők úgy döntenek, hogy az állatos. Te úgy döntöttél, hogy szerinted az állatok nélküli történet a jobb - vagy legalábbis az az igazi - de ez ugyanúgy nem bizonyítható a rendelkezésre álló adatok alapján mint az ellenkezője.
    Ez nem baj, mert ebben a kérdésben mindenkinek magának kell állást foglalnia - és így van ez Istennel is.

Szvsz pont ez a könyv(film) lényege.
  • Nyiri
    Azt kell elfogadni, hogy a tigrises történet csak kitaláció, hogy fel tudja dolgozni az eredeti sztorit. Szeme láttára ölnek / esznek meg egy embert és ölik meg az anyját. Majd emiatt maga Öli meg a gyilkost. Utána természetesen a hullákat ki kell dobnia a cápáknak. Mindenki beleőrült volna. Persze hogy kitalált egy ilyen story-t hogy jobban elviselje ezt lelkileg. A kannibál sziget is már csak a napszúrás, éhség, szomjúság hallucinációja. A végén meg azért sír hogy Parker köszönés nélkül lép le (még mondja is, hogy nélküle nem élte volna túl), mert visszacsöppent a valóságba és rá kell ébrednie, hogy mi történt vele.

A végén okkal kérdezi az írótól hogy melyik történet tetszik jobban... Persze hogy a tigrises/majmos.
  • Tikal #74156
    ha tovább repülnek az már légtérsértés...
  • genndy
    Hát azért ez tényleg sok mindent megmagyaráz.
  • sandor8206
    amúgy a könyvben benne van, hogy csak azért viszik addig őket mert az az "országhatáruk" tovább nem mennek...persze ez a film hibája, de annyi meg annyi plusz dolog van, ami a könyvekben benne van és a filmben nincs elég idő ilyenekre. Sajna ez egy ilyen formátum, főleg ha adaptációról van szó, sok apró dolog kimaradhat.
  • IMYke2.0.0.0
    Éppenséggel, lehet pro...
    Amikor a szigetről távozik... nézd csak meg újra, mit is mond Pi...
  • Cuchulainn
    ???

Ezt most tényleg nem értem, én a magam részéről azt, hogy Pi hetekig a csónakba sem mer bemászni hosszabb időre, utána is csak a ponyva tetején tud kuporogni, éhezik, fázik és azzal a tudattal él, hogyha Richard Parker valaha is felismeri, hogy az ő dominanciája csak látszat, akkor valószínűleg megöli semmivel sem érzem kisebb szenvedésnek mint a "másik történetben" történteket.
  • Dynamic
    Akkor lesz igazi a CGI, amikor nem mondják el, hogy amit látsz, az CGI. A tigris igenis kurva jól meg volt csinálva, csak ha mondják előre, hogy szg-pel készült akkor már elve "belelátod", hogy mű, plusz nyilván elkezdesz figyelni olyan részleteket, amit normális esetben nem is néznél.
    A lenti, Audrey Hepburnös videó is pont ilyen. Amikor előre mondták, hogy CGI-vel készült, egyből jöttek az elégedetlenkedők, hogy hát nem valami jó. És tényleg. Ha ezt is azzal a biztos tudattal nézed, hogy ez is szg-es, egyből előjönnek az apró természetellenességek.
  • gombabácsi
    azért nem a sasokkal repülnek, mert nem a bulizósfiatalok világában játszódik, ahol a bulizósfiatalok egyet csettintenek és mindent megkapnak
  • Inquisitor
    De pont az a lényeg nem tudod melyik az igazi, ezért leírni "ami valóban történt" ... nem is lehet.
  • Inquisitor
    Nincs benne a filmben.
  • Nyiri
    "Te nem tudom mit néztél, de ha neked az a cukormázas történet, amit Pi az "állatos verzióban" átél, akkor kíváncsi vagyok mi lehet a nem cukormázas."

Minden szubjektív. Ahhoz a történethez képest ami valóban történt, ahhoz képest cukormázas.
  • Cuchulainn
    Nem emlékszem, hogy a filmben ez benne van-e, de Pit első körben valami indiántörzs találja meg csak később kerül a civilizációba. Találnak nyomokat, pl. a rókamanguszták csontjait de más nem nagyon van megemlítve. (Egy több mint egy évig a tengeren hánykolódó ütött-kopott ladikon lévő hasadásokról eldönteni, hogy az most tigriskarmolás vagy sem...)
  • k0trapali #74145
    Texas Chainsaw 3D (2013)

hahahahha!
    Amerikában minden palinak tökéletes teste van még annak is akit elüt egy kocsi. A húsfeldolgozóban utcai ruhában egy kis köténykében és kötött trendi sapkában dolgoznak. A 3D-s erőltetett jelenetek halál gagyik. Hányszor fogják még ugyan azt elsütni? Fiatalok, Texas, kisváros, ház, kötsög helyiek és a bőrpofa. Aztán tudjuk mi jön. Na jó ennek kicsit más a vége sőt, de ez sem menti meg a filmet. A szőkés barna csaj sírása vagy visítása meg röhögő görcsöt váltott ki belőlem olyan volt mintha disznóvágáson lennék :D
    Gagyi!
  • stargatelost
    " Pi maga mondja, hogy a rendelkezésükre álló bizonyítékok alapján senki nem tudhatja, hogy melyik verzió igaz, csak ő, aki átélte."

Na ez már a film nézése közben is elgondolkodtatott, hogy ez így nem igaz, hiszen csak meg kellett volna nézni, vizsgálni a csónakot (gondolom nem hagyták ott, vagy ha igen, akkor az ott maradt jobb esetben), és máris kiderül, volt-e tigris, vagy sem (karmolásnyomok stb.)
  • genndy
    Na meg ugye a jegyzőkönyv utolsó mondata.
  • Cuchulainn
    Mert nincs igazad.
    A vége a könyvnek és a filmnek egyaránt nyitott, bármelyik verzió igaz lehet - Pi maga mondja, hogy a rendelkezésükre álló bizonyítékok alapján senki nem tudhatja, hogy melyik verzió igaz, csak ő, aki átélte.

": Egy cukormázas, nem igaz történetet választ a valóság helyett"
    Te nem tudom mit néztél, de ha neked az a cukormázas történet, amit Pi az "állatos verzióban" átél, akkor kíváncsi vagyok mi lehet a nem cukormázas.
    Való igaz, a film kicsit elhálivúdiasította a tigrises sztorit, de még így is látni lehet azt az iszonyatos mértékű testi és lelki szenvedést amin Pi keresztülmegy.

A lényeg - mindkét verzióban elsüllyed a hajó, Pi egyik verzióban sem tudja miért, mindkét verzióban a tengeren hánykolódik és szenved. A végén rajta kívül senki nem állapíthatja meg soha, hogy melyik története az igaz - bárki aki meghallgatja maga döntheti el melyikben HISZ.

Pi egyértelműen az "állatos" történetben hisz (még akkor is ha esetleg nem az az igazi), hiszen az író is látja a lakásában a három vallás kegytárgyait - mindezt jóval a hajótörés után.
  • Sir Quno Jedi
    najó, inkább a csaj, mint a tigris, bár szemöldökben ez is keményen ott van... :D
  • genndy
    Gandalf világosan elmondja majd.
  • Totti5
    Miért meglepő? ilyen igényes fantasy film nem terem minden évben, minden 2 évben... aki szerint meg ugyan az mint a GYU az
  • ZilogR
    Éppen ezt várom, h valaki hátha elmagyarázza nekem... :)
  • Tikal #74137
    Nyilvan. De nyilvan az is kiderul miert bilbo kell a csapatba, mert nekem ez valahogy még nem volt vilagos:))
  • daver88
    Nem az az érdekes, hogy megcsinálta Peter Jackson ugyanazt a filmet még1x, hanem az, hogy ugyanannyian meg is nézik a moziban, mint az "elődjét", sőőt...(a Hobbit és a LOTR I. is közel ugyanannyi mozibevételt csinált Amerikában, de ha idevesszük külföldöt, akkor már többet)...és ha a nézőszám marad a Hobbit II-III-ra is, nem csodálkoznék a folytatásokban is...hiszen vannak még néhány "faj", amit be lehet mutatni
  • Blasta
    :)
    En direkt megneztem most, mert en nem ereztem lassabbnak a Gyuru szovetsegenel, Bilbo ebben a reszben a 40. percben szalad a torpok utan, a Gyu.Szov-ben a fiuk szinten a 40. perc kornyeken indulnak el a megyebol :)))
  • stargatelost
    Nyilván beindul, mivel nem a házban forgattak le egy három órás filmet. Pont rosszkor szálltál ki, egy nézést mindenképpen megér a film.
  • k0trapali #74133
    Képzeld láttam!
    Éreztem is, hogy nem igazi tengeren vagyunk... nem a szabadban.
  • Inquisitor
    Így viszont az A verzió azon része, hogy a "fák között rejtőző lótusz" menti meg az életét, úgy elveszik a semmiben a B verzióban ... vagy nem?
  • tomsolo
    Jaja, engem is nagyon zavart, hogy fogták a LOTR-t és - innen várhatóan már pontosan tudom mik és hogyan lesznek a következőkben - lemásolták az egészet, holott a regény (mese) ritmusa rohadtul nem olyan eredetileg...

Mondjuk egy balrog-szerű vmit hiányoltam a végéről - legalább jól megijesztené őket és akkor 1/1 lenne az átirat :) - erre benyomták az irgalmatlan közhelyes sárkány szemespillogást...
  • ManoNegra
    Ebben mondjuk az az érdekes, hogy Pí Patelt azért keresi fel az író, mert neki van egy története, amitől hinni fog Istenben. Szóval bár logikus amit írsz, de valahogy azt érzem nem ez volt a könyv írójának a célja ezzel a történettel...

(Arról nem is beszélve, hogy ez nem bizonyíték semmire Istennel kapcsolatban sem pro, sem kontra.)
  • CalebJoe
    Éppen hogy sokkal jobb mint bármelyik LOTR rész, jó az első kb. 1óra tényleg lassú de utána Fantasy orgazmus.
  • Inquisitor
    "Füstöt és szőrt és vizet se nagyon tudnak még 99% valóságosra csinálni! "
    Ehhez képest a Pi életében, ha láttad a vágó képeket, nagyjából a csónakon és a srácon kívül minden CGI volt, a felhők, a víz, minden ... Gondolom az elefánt azért volt CGI, mert így tudták megoldani 3D-ben normálisan.

Ha meg a tigirs szerinted gáz volt, akkor én biztos másik filmet láttam ...