106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Divide? Ez a film engem rendesen megviselt, utána még jó ideig a hatása alatt voltam.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sajnáltam nagyon a bunkeres faszit (Michael Bien, nem emlékszem a filmben hogy hívták), bár az elején tényleg úgy tűnik, hogy egy nagy seggfej, azonban ő volt az egyetlen emberséges figura. Menedéket adott idegen embereknek, megosztotta velük a víz-, étel készleteit, stb. Nem azt érdemelte, amit... -
Insensibles
Gyerekek, akik olyan rendellenességgel születtek hogy nem éreznek fájdalmat és el kell különíteni őket hogy ne okozzanak kárt magukban és másokban.
1. jelenet: kislány meggyújtja a karját és vidáman nézi ahogy ég...
bizarr és kemény thriller horror és a sztori se annyira sablon
10/7 -
Zero 7th #74285 Total Recall (az új)
Hát ez... vegyes.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
+ Látvány terén egyértelműen veri az Arnoldos változatot, még ha a nagyja CGI is.
+ Ez poszt-cyberpunk, a scifi előző verzióval ellentétben.
+ A három különböző helyszín (Anglia, Ausztrália, meg a Zóna) képi világának különbözősége jól el van találva.
+ Dögös nemezis
+ Nagyon tetszett, hogy ugyan vannak azok a robotok, de nincsenek a filmben túlerőltetve. Legtöbbször emberek ellen harcolnak a főhősök, a robotok ritkán tűnnek fel. Kevesen képesek megállni, hogy ha raknak a forgatókönyvbe ilyen cuccot, akkor azért ne váljanak kizárólagos ellenséggé.
+ Közlekedésmérnök fanservice. Nagy, bolygón keresztülzuhanó lift, lebegtetett, lógatott mágneses autó, kerekes autók, repülő, metró, mindenfelé közlekedő kockalift, stb...
+ Akciójelenetek tetszenek.
+ Technológia megjelenítése jópofa. Kicsit kevés az implant az ízlésemnek (van működő robottestrész, van bőr alá ültetett telefon, 'igazi' kiborg viszont nincs).
-Az a telefon azért kurvára kényelmetlen lehet, és nem nagy ötlet pont jobb kézbe tenni. Most nem tudom megnézni, de nem véletlen ugyanazon a kezén volt a lőtt seb is, mint a teló?
- Hollywood fizika minősített esete. A Fall nevű szerkezetnek miért csak a közepén nincs gravitáció, ha az egész úton szabadesésben halad? A mágneses autó amikor leesik, miért taszítja a kocsit, amire rázuhant?
- Quaid nagyon szeret hátsó kameraállásból nézve leugrani, és átzuhanni valami tetőn.
- Fehér rohamosztagos Star Wars óta nem menő. Ha már rendőr, lehetett volna kék...
- Semmi nem maradt a régi 'na most ezt csak álmodta, vagy megtörtént?' kérdésből. Teljesen egyértelmű, hogy amit látunk, az a 'valóság'. A Verhoeven rendezte verzióban sosem derül ki, hogy miután bement a Recallhoz, onnantól csak az álmát látjuk, vagy a tényleges történéseket. Itt semmi ilyesmi nincs. A film első jelenete az álom, amiben szerepel a csajszi, ez teljesen kizár minden minden egyéb értelmezést. A végén, a zárójelenetben megpróbálják még elhinteni a dolgot, hogy nincs ott a karján a fasztudjami, amire a nővérke célzott az infúzióval, de ugye azt senki nem akarja bemesélni nekem, hogy tetkó volt, és ott kellett volna maradnia? Az baszna be, ha elmennék oltásra, és egy ügyetlen, vénát nem találó nővérke bénázása miatt megbillogoznának egy életre... Dick egész életművének központi kérdése a 'mi a valóság?' (nem csoda, tekintve hogy súlyos skizofrén volt), ebből sajnos semmi nem maradt.
- Ha a zóna a tiszta levegőjű városból föld alatt metróval megközelíthető, és a levegővel van baj, akkor mégis azon a pár kilométeren mi szűri meg a levegőt? Továbbá az intróban egész Nagy-Britannia ki van világítva, ránézésre a Zóna a La Manche-on túl kezdődik, nem egy párperces metrónyira Londontól...
- Nem teljesen tiszta Cohaagen motivációja. Már úgyis az egész Colony azt csinálja, amit ő akar, minek kell, hogy oda is menjen? A hatalom már megvan, függőséget is kiépített, elnyomás már minek mindezek tetejébe? Tökfölösleges jujdegonoszezazember karaktervonás, kár, hogy ez adja a film fő cselekményszálát.
- Szép munka, Quaid, tönkretetted az egyetlen járművet, ami összeköti a világ két felét, továbbá munkanélkülivé tettél néhány százezer embert. De legalább mindenki örül neki.
Összességében tetszett minden faszság ellenére. Örülök, hogy ennyire eltér az előző feldolgozástól, legalább nem az volt, hogy úgyis előre tudom, hogy megmenti a Marsot... -
viizo #74284 Óz, a Hatalmas / Oz, The Great and Powerful
Sam Raimi rendezett egy teljesen középszerű, helyenként Tim Burton Alízára emlékeztető mesét, csak sokkal kevésbé elvontan, és jóval több cukormázzal.
A beleölt milliók ellenére a látvány steril, túl műanyag, a 3D átlag alatti, kevés jelenetben éreztem a térhatás jelenlétét, pedig itt aztán ki lehetett volna használni bőven.
A szereplőkről sokat elmond, hogy egy porcelánbaba mindenkit lejátszik a vászonról. Kedvelem James Franco-t, de itt helyenként igencsak túlripacskodja a filmet.
A gyerekek biztosan élvezni fogják ezt a néhol vicces, de inkább egysíkú filmet, viszont a felnőttek a teljesen kiszámítható történet, a vártnál gyengébb látvány, és a bárgyú karakterek miatt már kevésbé.
10/5
OFF: lehet hogy régen voltam hasonló családi filmen moziban, de mérhetetlenül zavart, hogy 1-2 család és néhány tizenéves hangosan végigp*fázta, magyarázta és vihogta a filmet. Már azon voltam (mint utóbb kiderült a feleségem is), hogy felállok és odamegyek. Régebben ezt fővárosi mozikban tapasztaltam csak, most már bejött ez a fajta 'teszünk a többiekre' kultúra vidékre is. Hurrá. -
Pontszám lemaradt - 6/10 -
Wreck-It-Ralph
Nagyjából ugyanazt éreztem mint a Hotel Transylvániánál - nem tudták eldönteni, hogy ezt most kinek készítik. A sztori teljesen az ifjabb generációra van szabva, egy kedves mese kicsit szájbarágós tanulsággal. Ezzel szemben a kikacsintások, és a más játékokra történő utalások mind onnan származnak, amikor ez a célközönség még meg sem született. Poén nem sok van, és azok is inkább aranyosak mint viccesek. Az említett kikacsintások jópofák, de kevés van belőlük és szinte mindegyik a film elején. Szintén hiányoltam az utalásokat arra, hogy egy játékban játszódik a történet, egy-kettő ugyan akad, de többnyire lehetne akár egy random mesevilág is a helyszín.
Összességében egy jópofa mesefilm, aki ilyesmit akar látni az vágjon bele bátran, de aki csak a retró játéktermi feelingért és/vagy a régi arcade játékok kiparodizálásáért nézné meg, az csalódni fog.
-
thx a tippet, utána nézek :) -
vasembertől nem nehéz jobb filmet csinálni :D -
Ha az Ong-Bak-hoz hasonló filmet keresel, akkor nézd meg a Merantau-t, ugyanezzel a sráccal és ugyanezzel a rendezővel. Mindjárt össze is hasonlíthatod a kettőt. :)
(Szerintem az Ong-Bak sokkal jobb rendezés, de Iko kategóriákkal jobb színész, mint Tony.)
U.i.: Amúgy lesz Raid 2. :) Két órával az első film vége után fog kezdődni, gondolom, valakik el akarják majd hallgattatni az öreg tisztet, szóval megint valami pusztítás várható. :)
-
Jaa meg projektel valamit van Damme-al, abból még jó is kisülhet, na meg készül a The Protector 2, amiben ismét Pinkaew irányítása alatt lesz, szintén bizalomgerjesztő. -
Én sem estem tőle hanyatt annyira egyébként. Történet és karakterek terén tényleg nagyon gyenge, engem is ez zavart benne leginkább, de az akció és bunyós jelenetek elég komolyan odasütnek az utóbbi évek Hollywoodi akciófilmjeinek orra alá. -
Kényszerleszállás
6/10 -
hát én mint filmet untam... a Tom Yum Goong -nak meg az Ong Bak -nak sem volt semmi egetverő sztorija és nem voltak Oscar díjas alakítások sem, még is sokkal jobb filmnek tartom őket a Raidnél... pedig én imádom a harcművész látványfilmeket, de ezt alig vártam, hogy vége legyen már :)
na mind1 :) na majd a Kung Fu Hustle 2 és a következő Tony Jaa filmek reméljük jók lesznek :) -
Tavalyi év egyik legjobbja. Semmi színészi játékot nem vártam tőle, csak hardcore pencak silat az egész és azt rohadt jól adja. Látható az angol ürge keze, nem hétköznapi thai film. Mint ahogy Tony Jaa sem ér semmit megfelelő rendező nélkül (még csak nem is színész), ezt az Ong-Bak folytatások bizonyították, amikor otthagyta Pinkaew-et és saját maga csinált mindent. Olyan is lett, ugyanolyan béna B-film gagyi, mint a többi Rittikrai-rendezés... (Én láttam párat, tudom, mit beszélek. :) )
-
persze, nem is mondtam, hogy ott a színészi alakítások viszik el a filmet, és nincs is rá igény... csak ennél a Raidnél feltűnően gyengék voltak a színészi alakítások... az is lehet, hogy a kritikán alul angol szinkron miatt látom így... kb. olyan mint amikor japán animet szinkronizálnak angolra
mindenki jókat ír erről a Raid Redemption -ről... lehet velem van akkor a baj :) bele is tekertem párszor, annyira untatott -
Kegyetlen bánásmód.
A film, amit most láttam :) -
Hát a Tony Jaa filmeknek sem a színészi alakítások az erősségük :) Egyébként nézd meg az Ong-Bak 3-mat, ahhoz képest a The Raid kult.film. -
The Raid Redemption - iMDB
Nagyon nem értek egyet az imdb pontszámával. Faék sztori, semmi felvezetés, durr bele a közepébe. Irdatlanul pocsék színészi alakítások... oké, bunyósok és kaszkadőrök meg ilyesmi, de akkor is feltűnően gyenge színészek. Ráadásul sikerült kifognom az angolul utószinkronizált verziót, ami rém pocsék lett.
Volt benne egy-két szép harc/akció jelenet, de ennyi. Hol áll ez egy Tony Jaa filmhez? Sehol.
3/10 -
Blum #74269 Egyetertek.
Tikal: Nekem sikerult! :DD -
Jah, nem rossz film, de kicsit elnagyolt, eltulzott, bar sosem eltem meg tul atomcsapast.
Mellesleg sztem nem Bien a foszereplo, es nem bunkerben jatszodik. -
Ha nem lett volna benne az az utolsó tíz perc(!), ami mellesleg csak a nagyon hosszúra nyújtott, kurva unalmas előjátékhoz képest volt izgalmas, egyébként az sem hatott meg... szóval, ha az nem lett volna, kíváncsi lennék, hogy akkor hány pontra értékelték volna a filmet azok, akik sírtak a gyönyörűségtől mennyire brutál jó, meg szuper izgalmas az Argo. -
sajnos objektiven nem lehet értékelni filmet :) -
Béka Benő #74265 Itt a Sötétségben - Star Trek legújabb előzetese :
Ez talán még a Vasember 3.-nál is jobb lesz !
-
A pontozas valszeg azert aranyos mert lattam a masikat elotte. Azt se talaltam tul jol filmnek de ez meg rosszabb volt. Leginkabb azert mert unalmasabb volt es mondhatni SEMMI extrat nem nyujtott az utolso fel ora sem. Mire fel adjak neki jobbat? -
Blum #74263 Argo
Ha szubjektiven kene ertekelnem ezt a filmet,mondjuk foghuzas kozben...kapna egy 8/10-et. Merthogy erdekes volt,meg neha meg a fenekem is osszehuztam,amikor a vegen felszallt a repcsi meg kicsit okolbe is szoritottam a kezem,mondvan hogy "ezaz!"
Aztan ha objektiven kene ertekelnem a filmet,kapna egy budos nagy 0/10-et. UNCSI!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!6 nyugati artatlan emberke megreked a gonosz keleten,kuldjunk erte egy helyi kabbefaszom'-at,majd az megoldja. Mindenki visszajon,seggnyalas itt-seggnyalas ott,alkalmi szupersztarunk oriasi hos,vegere egy kis kulfoldi zene-szines ego oszt joejszakat. C'mon....

-
S azt sem jelenti hogy rossz. Na most erre varj gombot:) -
IXEMGabeo #74261 Hasadás (2011)
FSZ: Michael Biehn, Lauren German
Kijött megint az emberi természet, habár néha túlzónak tartottam azokat a határokat, amiket ezek a szereplők átfeszítettek bár részben elképzelhető. Hasonló téma, mint a Kísérlet c. film, csak ez egy bunkerben játszódik. Aki teheti nézze meg én végig a körmöm rágtam olyan izgalmas film volt.
8/10 -
igen, én nem voltam pontos, B kategoriás film 6 pont, mellette meg 3 a másiknak... így elég kontrasztos volt :) -
bocsanat. 6 pont volt az de szvsz ugyan az. -
5 pontot!!??!! -
1 is, 100.000.000 légy is a lósütire száll. -
Béka Benő #74256 Ami sok embert érdekel, nem jelenti azt hogy jó is ! -
A hangover elso resze egyszer siman nezheto, humor is akad, de sztem sem erdemes rá még +2 részt pazarolni -
IXEMGabeo #74254 azért a Resi 1 az még jó volt... -
Tudom, értem én, csak vicceltem...
Valószínűleg az áll a dolog mögött hogy a befektetett pénzt visszahozzák, még akkor is ha nem jó filmek szerintünk, de sokakat érdekel, mint látjuk...sok vizet nem zavarnak, mondjuk még nem láttam a Hangover-t lehet pótolni kéne már :) -
Lantee #74252 Nézd, az emberek valamiért kajálják, és megveszik rá a mozijegyet, DVD-t, bármit. Tehát anyagilag jövedelmező. Annak ellenére, hogy bármikor elnézem Milla Jovovich latexbe bújtatott seggét, még én sem tartom jó filmeknek. A Hangovert sem igazán szeretem, de ez már megint ízlés kérdése. Ha nagyon rossz filmek lennének, akkor nem nézné a kutya sem, tehát nem lenne harmadik, negyedik, ikszedik rész. Igen, valakiknek a RE is jó. Még egyszer, nekem egyik sorozat sem tetszik, se a RE, se a Hangover. -
áá, akkor már értem miért van annyi resident evil rész, hát mert olyan jóóó :) -
Az volt. Neked nem tetszett. Van ez így. Vannak benne olyan részek ami örökre emlékezetesek maradnak.
IMDB 7.8 biztos azért mert senkinek nem tetszet. -
Lantee #74249 Igen, valószínűleg ezért csinálják már a harmadik részt is, mert annyira rossz volt az első kettő, hogy a kutyát se érdekelte.
-
Béka Benő #74248 A Másnaposok egyik része se jó vígjáték...ez se lesz az.