[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
viizo #74284 Óz, a Hatalmas / Oz, The Great and Powerful
Sam Raimi rendezett egy teljesen középszerű, helyenként Tim Burton Alízára emlékeztető mesét, csak sokkal kevésbé elvontan, és jóval több cukormázzal.
A beleölt milliók ellenére a látvány steril, túl műanyag, a 3D átlag alatti, kevés jelenetben éreztem a térhatás jelenlétét, pedig itt aztán ki lehetett volna használni bőven.
A szereplőkről sokat elmond, hogy egy porcelánbaba mindenkit lejátszik a vászonról. Kedvelem James Franco-t, de itt helyenként igencsak túlripacskodja a filmet.
A gyerekek biztosan élvezni fogják ezt a néhol vicces, de inkább egysíkú filmet, viszont a felnőttek a teljesen kiszámítható történet, a vártnál gyengébb látvány, és a bárgyú karakterek miatt már kevésbé.
10/5
OFF: lehet hogy régen voltam hasonló családi filmen moziban, de mérhetetlenül zavart, hogy 1-2 család és néhány tizenéves hangosan végigp*fázta, magyarázta és vihogta a filmet. Már azon voltam (mint utóbb kiderült a feleségem is), hogy felállok és odamegyek. Régebben ezt fővárosi mozikban tapasztaltam csak, most már bejött ez a fajta 'teszünk a többiekre' kultúra vidékre is. Hurrá.