106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    Iron Man 3 IMAX 3D

vizualisan es hangilag jo volt.
    sztoriilag volt egy par resz ami kevesbe jott be de azert tetszett.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    lakcim bejelentese elegge baromsag volt. Megis mire gondolt? Majd besetal par gonosz az ajton? Siman elkepzeltem volna, hogy radobnak egy atomot... A fogonosz elviccelodesen nem tudom, hogy sirjak vagy nevessek. Az egesz vege erdekes volt ezzel a sok ruhaval. Mindegyik olyan gyengusnak tunt ebben a reszben.

gyenge 8/10 (eros 7/10? legyen 7.5/10)

[hogy en mennyire utalom a 10es skalat. legyen 4 csillag az 5bol es vagjatok, hogy zsir film volt de nem tokeletes]
  • Zephyr Retiring
    Nos akkor úgy vélem, ha a Kék villám nem tekinthető akciónak, hanem inkább helikopteres kriminek, akkor ebből kiindulva a Féktelenül sem akció, hanem buszos krimi és akkor a Fülke is legyen telefonfülkés krimi akció helyett...
    Ja, a Halálos iramban pedig (természetesen) autós krimi lesz akciófilm helyett :D
    Ne már bakker :)
    Most tényleg ennyire fontos ez Neked, vagy csak nagyon unatkozol? :P
  • TaRka0107
    A Good Day To Die Hard (2013)

Hááááát, amennyire vártam annyira csalódtam én is. Tetszett végül is, de én is jobb sztory-t vártam. Így a film végén, van egy olyan érzésem, hogy valami hiányzott a filmből. Lehet, hogy Bruce beszólásai. Sok szövege se volt, csak az "I'm just on a vacation"-t nyomta.

6/10
  • Calver
    első rész korrekt, második talán még jobb is. harmadik tényleg szarcsi-foscsi.
  • Tyler1
    A film lehet jó, szépen fényképezett, látványos háborús love storynak tűnik, de hogy ez a trailer valami kriminálisan gagyi, az is biztos.
  • tomsolo
    A trailert nézve vegyesek az érzelmeim a kiváló <a href="http://1.bp.blogspot.com/-m6VAByxwLkA/TV-8985pgZI/AAAAAAAADa4/RwMpGC8wl4k/s1600/stalingrad-original.jpg" NÉMET </a> Salingrad után...
  • Inquisitor
    A Mátyás Pincével szembeni pizzériát azért lehet sokan felismerik a filmben, még ciril betűs cégtáblával is. :D
  • bcrics
    Ha már oroszok...
  • Blasta
    Pedig a Kek villam pont nem egy akkor hude akciofilm, inkabb vmi akciokrimi vagy helikopteres krimi :)
  • Zephyr Retiring
    Kék villám.
    Na gyerekek, ilyen egy igazi akciófilm.
    30 éve tudták, mitől döglik a légy :)
    Aki még nem látta, feltélen pótolja! :)
  • Susarc
    oké azt vágom,hogy nem a realisztikus helyszín a lényeg csak mint mondtam ugyanaz a Kék merci furgon megy a Bajcsyn mint ami 2 vágókép múlva szágúld a Moszkvai sugárúton:P de akkor ahogy Lantee mondta mikor látszanak a szereplők akkor nálunk vannak mikor meg csak a járművek az meg sokszor Moszkva:P okks!
    Tényleg csak nekünk fura meg a Moszkvaiaknak akkor:))
  • Lantee
    A filmet teljes egészében Budapesten forgatták, Moszkvába csak a second unit ment. Ha valakinek nem lenne világos:
    - Ahol látszanak a szereplők, az Budapest
    - Ahol nem, de látszik Moszkva, az a second unit
    Elvileg úgy volt, hogy forgatnak 2 hetet Moszkvában is, de a stúdió nem engedte, mert már így is teljesen elszálltak a költségek.

Amúgy a magyar - azon belül is a budapesti - nézőkön kívül senkinek sem tűnik fel. Nekünk is csak azért, mert naponta megyünk el az érintett helyszínek mellett, és a legkevésbé sem Moszkva. :D
  • zorrobomber
    nem utolsósorban:
    "vagy a Bajcsyn olcsóbb volt forgatni mind a Dnyeper sugárúton?"
    feltehetően igen!
  • IMYke2.0.0.0
    Gondolkozz ennél egyszerűbben: a forgatókönyv/történet diktálta és nem a valóságot követték, hanem a látványosságra mentek rá.
  • Susarc
    gyerekek aki látta a nevetségesen szar az elődökhöz képest legújabb Dia Hard-ot az árúlja már el /vagy aki ért hozzá:P/ hogy mi értelme van annak,hogy elkezdődik pl. az autós üldözés a blahánál majd befordulnak a Bajcsyra /ez még oké:P/ ,de baszki a következő kanyar után már Moszkvában suhannak a Kitayogordsky sugárúton aztán vágókép bamm a pesti alsórakpart majd az alsó rakpartból a Moszkva folyó melletti rakparton zúznak....nem lett volna egyszerűbb az egészet Moszkvában felvenni ha ott is forgattak?? vagy a Bajcsyn olcsóbb volt forgatni mind a Dnyeper sugárúton?:P viszont az Andrásyn meg drágább mint a Moszkvai fehér ház előt??!! WTF?:)
  • zorrobomber
    Zoolander 2/10

Rég utáltam valamit ennyire. Asszem sokat elmond hogy a legértékelhetőbb "színészi teljesítmény" a filmben Ben Stiller-é.
  • IMYke2.0.0.0
    -egyik
  • IMYke2.0.0.0
    Famke az egyik legszebb színésznők egyike amcsiban. A Természet bizony rámosolygott.
  • tomsolo
    Jancsi és Juliska, a boszorkányvadászok (2013)

Hát ööö... a cím már elég sok mindent elárul mire lehet számítani, van itt mindenféle ócska cgi, igencsak gáz maszkok (a troll jelmezéről a folyton Labyrinth című David Bowie-s mozi jutott eszembe) karatézó(!) boszorkányok, szakócával pattintott történet (mese) és elég béna (és felesleges): gore.

Mesefilmnek véres, felnőtteknek gyerekes, de a legnagyobb baja hogy nem lett elég humoros így a gagyi dolgok megmaradtak szimplán rossznak.

Egyetlen pozitívuma a főboszit játszó Famke Janssen:

aki még viharvert milfként is vonzó tudott maradni sajna szinte állandóan maszkban van.

6/10
  • Cuchulainn
    Hátööö

"A kepregeny atiratokat is vilageletemben utaltam,untattak"

"az ilyen superman/pok/vas/farkasemberek/avengers,stb eleg gyengek ahhoz kepest."

"Btw
    Vasember 3
    Az elso reszt keves film tudja felulmulni"

Ez azért így érdekes együtt...:)
  • dartonita
    En sem vagyok mar tini,soot.A kepregeny atiratokat is vilageletemben utaltam,untattak es hiaba szereti vagy szerette valaki a latvanyos akciofilmeket,a gyerekkent kezben tartott papirt nem potolhatja semmilyen CGI.Felnottunk kozben,es hiaba keszult neha 1-1 Tarzan film,vagy probaltak meg Dr.Justice szeru fohost beletuszkolni a filmekbe,nem erdekelt.Igy voltam anno a Michael Keaton-os Batmannel is,egy kalap szar volt annak ellenere hogy Nicholson egy zsenialis szinesz,es mar akkor is az volt.
    Viszont!
    Amikor unott faarccal(ahogy a mostani jatek/kepregeny adaptaciok ele leulok ha epp van idom) leultem megnezni a Dark Knightot,az nem tartott sokaig.Marmint a faarc.Az a film valamiert beinditott bennem valamit.Talan Ledger monologjai,talan a sotet hangulat,vagy a teny hogy minden percben tortenik valami,a franc sem tudna igy megmondani utolag.Egy biztos,eletem egyik legmeghatarozobb filmelmenye.Nem a Batman vilag miatt,hanem a rendezes,szineszi jatek,kepi vilag,hangulat az ami konkretan [email protected] lehet itt fogast keresni es biztosan talalni is Nolan-en,de engem kilora megvett a faszi azzal a filmmel.
    Bizom benne hogy keszul meg hasonlo hangulatu es minosegu munkaja,mert az ilyen superman/pok/vas/farkasemberek/avengers,stb eleg gyengek ahhoz kepest.

Btw
    Vasember 3
    Az elso reszt keves film tudja felulmulni.Ennek sem sikerult,de RDJ-t nezni meg mindig fun,Ben Kingsley meg kb egy felisten :)
    Szal a 6-ost siman megerdemli a 10-bol.

A hatalom arnyekaban
    Kemeny,azt hittem vegig fogom unni,de nem.Eleg izgalmas es fordulatos film politikai drama.
    7/10

A terminal
    Fuu ezt tok reg lattam,nem is emlekeztem ra hogy ennyire jo hangulatu,kedves kis tomhenksz movi.Pozitiv elmeny.
    7/10

• Zephyr Retiring
    Én meg ezzel kezdtem, de mások is dícsérték az első két részt...
    Tehát fognak kapni azok is esélyt :)
  • IXEMGabeo
    1. részen szarrá nevettem magam többit nem láttam még:)
  • Zephyr Retiring
    Kalandférgek karácsonya. Ezen még a 3D sem segített.
    Kíváncsiságból azért végigszenvedtem. Pár gyenge poént leszámítva:
  • a.carkey
    A két Don egész jól megcsinált alkotás volt, főleg az első. Semmivel sem rosszabb, még táncikálva sem, mint bármelyik amerikai akciófilm.
  • gabe paul logan
    Nincs lényege, kivéve az, hogy a legkisebb apró Jó(és ez a pozitív üzenete) cselekedet is nagy hatással lehet az univerzum történelmének alakulásában.

"- nem veszed észre, hogy amit teszel nem több, mint csupán egy csepp a végtelen tengerben?
    - és mi lenne a tenger, ha nem cseppek sokasága?"

/nem idéztem pontosan/

Akinek tetszik ez a film, ajánlom a Fish Story c. filmet, igaz csak angol felirattal találtam idáig meg, mert egy japán produkcióról beszélünk.
  • Sir Quno Jedi
    Akkó csináljanak 3 verziót. Egy zenéstáncolós mjúzikelt indiaiaknak, egy mindenkimeghalós/ultrarosszvégűt japóknak/koreaiaknak stb. (meg nekem), meg egy hepiendes sajtburgeres butazoidosat az amcsiknak. Esetleg egy értelmetlenül öncélú művészieskedőt a csigazabáló franciáknak... :DDD

Ez nagyrészt vágásból és néhány átszinkronizált párbeszédből kihozható! :D
  • IMYke2.0.0.0
    Én már láttam olyan indiai filmet, ami a táncika és éneklés ellenére is szórakoztató volt - sőt, anélkül kevesebb lett volna.
    Ugyanolyan stílusjegyük, mint a hálivúdiaknak a filmek eleji konfliktus feloldása a végén, európai szemmel szégyellhető helyzetben, de ottaniaktól tapsot, éljenzést kiváltó feloldással átvágva a gordiuszi- és logikai csavarokat.
  • Sir Quno Jedi
    A jeleneteik jók, de a három órás táncikálós kornyikálást nem lehet európai, nodepláne amcsi torkokon letömni. Ha alaposan megvágják és kicsit komolyítanak rajta, akkor akár a jelenlegi blockbuster "comics" amcsi filmekkel is versenyben tudnának lenni.
  • IMYke2.0.0.0
    Én például a "Billu Barber" nem tudom beszerezni BD minőségben - pedig néhány száma durván odavág.
  • tomsolo
    Ez azért már nagyon régóta így van - ettől függetlenül ez is csak egy rétege a filmeknek.

Nyilván, hogy ez legjobban a puruttya mozikban csapódik le mivel a legtöbb filmmel pénzt akarnak keresni, ettől függetlenül azért lehet nézni jó filmeket csak nem biztos, hogy Hollywoodtól kell várni a megoldást - bár például a Side Effects egy üdítő színfolt a mostani filmpalettájukon.

Érdekes egyébként, hogy a hindi filmek mennyire jönnek fel elég csak a Singham-re viccesen komoly jelenteire gondolni vagy a Kahaanira ami egy egész torokszorítóra sikerült alkotás - persze aki elvből nem néz ilyet mert fúj indiai/ázsiai/nemangol annak hiába is mesélek erről (pls. no offense).
  • Cuchulainn
    Most nem azért, de anno is kb. ugyanez volt, csak akkor nem az ikszedik képregényfilm ment a mozikban, hanem az ikszedik "keménycsávó bosszútáll valamiért" akciófilmek.
    A mozi mindig is a lehető leglátványosabban megvalósítható filmeken alapult. (Nem csoda, mert ez az amiben felül tud múlni minden más médiát) Csak most az új technológiáknak köszönhetően elértünk oda, hogy a leglátványosabban megvalósítható filmek már nem ugyanazok mint pártíz évvel ezelőtt.
  • Sir Quno Jedi
    Nomármostan volt idő, mikor sem sf, sem szuperhírós filmek NEM voltak moziban. Na akkor már inkább ez, mint az. Ezeket meg bírom nézni legalább.
  • Blasta
    Valami ilyesmirol beszeltem én is az elmult napokban:

A stúdiók biztosra mennek a nagy, de csekély művészi értéket képviselő blockbusterekkel, a nézők meg közönyösen tudomásul veszik, hogy csak egyféle film kerül a mozikba.
  • precision
    mert nincs is lényege :) annyi eszmét, vallást, "izmust" raktak abba a filmbe hogy ember legyen a talpán akinek nem robban fel tőle a feje
    a kevesebb több lett volna
  • CSOCSO
  • Lantee
    Tudod mit? Nolan szar, új Batman szar! Jó lesz így?
  • Asselm
    Ez már csak szőrszálhasogatás... attól, hogy valaki filmszerető még lehet az átlag néző kategóriába sorolni nem?
  • commissioner
    Mindenképpen megéri újranézni. Először én is csak kb. ennyire értékeltem, de második nézés után már azt mondom, h 10/10-es a Felhőatlasz.

Az a lényeg, h a filmnek van egy lineáris és egy nemlineáris cselekménye. A második nézés után jöttem rá, h az első megtekintéskor túlságosan a nemlineáris értelmezésre koncentráltam, és ezért volt nagy csalódás először.
  • BaliBoy
    Felhő Atlasz

Vesszek meg, de nem értem a film lényegét. Pedig szeretem és szoktam is érteni az ilyen elgondolkodtató filmeket, de ebben nem találom a kapcsolatot az egyes idősíkok között... :S

6/10