106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Seth
    Ok,értem én, de akkor a készítőkbe köss bele, ne a fórumozókba
  • tigeroo
    figyu ez már nekem kínos
  • Tikal #75608
    LOL
  • Zephyr Retiring
    Látod, most van az, hogy beismerem: tévedtem. Még ha picit is, de azért igazad van.
    Köszönöm a pontos információt :)
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Értem, hogy mit jelent a gipsy.
    Fél évig éltem angol nyelvterületen :)
    Magával a szóhasználattal voltak gondjaim.
    A "cigány veszély" nem egy pozitív jelzőhasználat.
    Pozitív viszont a cigány zene, a cigánykerék...
    De ebben az esetben mire asszociálhat a néző?
    Sajnos az alkotók "elrejtették" a rasszizmust a szereplő nevébe szándékosan.
    Csak mint említettem, ez sajnos mostanra általánosan elfogadottá vált. Ma mindenkit zsidóznak, niggereznek és cigányoznak bármerre is jársz kelsz és az a legszomorúbb, hogy fel sem fogják mit tesznek: mások lelkivilágába taposnak bele sokszor szándékosan, néha meg akaratlanul is...
  • a.carkey
    Niger az Nigert takarja, mivel az egy ország. Pont Nigéria mellett van ...
  • a.carkey
    Cigányútra ment a téma.
  • Seth
    Hasonlóan elnézted, belekötöttél Te is a Gipsy Danger-be (magyarul biza CigányVeszély, ha tetszik,ha nem), mint a kép alatti illető
  • Zephyr Retiring
    Csak egy gondolat...
    Nem lehet túl sok barátod a való életben, ha így oldod meg a felmerülő problémákat körülötted. Nem mindig minden sületlenség amit annak hisz az ember. Sokszor csak tanulatlan és nem tud mit kezdeni az új nézőpontokkal és megközelítésekkel amivel találkozik.
    Egy ember életében a legnagyobb hiba, ha más nézőpontokból nem tudja szemlélni a dolgokat. Hiba, mert sokszor nem is akarja elfogadni azt, amit nem ért.
    Van ellenszer: tanulásnak hívják :)
  • Zephyr Retiring
    Ebben az esetben a "Niger" Nigériát takar és nem "niggert".
    Nehéz eldönteni a megnyilvánulásodról, hogy ez most komoly, vagy csak vicc :)
    Magam részéről úgy gondolom, az élethez mindenkinek joga van. Mert az ember mindig képes változtatni és változni.
  • vg
    Ezt a Djatlov-rejtély dolgot már annyira szeretném megnézni, de csak sajnos valamilyen oroszul beszélő hd cucc van belőle.

Erről jut eszembe, tegnap én is megnéztem Die Hard új részét. Egyszerűen borzasztó volt. Összevissza vágott jelenetek, brutálisan béna Bruce Willis. Hihetetlen, hogy ennyire gagyi. Egy jelenet viszont nagyon tetszett, amikor a végén fut a helikopter után(3 másodperc talán).
  • Eneff
    Én is utálom a mocskos rasszistákat, ki kéne irtani mindet!!!!444

• tomsolo
    Ebbe a csoportba tartozó emberekre jellemző viselkedés, hogy amikor az összehordott sületlenségeiket megcáfolják, akkor egy semmibe sem kerülő "sorry/benéztem/faszvagyok" helyett elkezdenek másról okoskodni, pedig az még kínosabb mint az eredeti baromság. Ennyi.
  • Seth
    Hogyan jutottunk már megint a Gipsy Danger-től a vallásokig? -_-
  • Zephyr Retiring
    Na igen.. Ők is hisznek abban a számunkra elfogadhatatlan dologban, ami nekik meg szent küldetés és a valhallába (vagy menyországba) jutnak általa. Számomra ez annyit takar: legyünk képesek mindig a jó döntést meghozni önmagunk számára...de (szerintem) ne minden áron!
    Pont emiatti nézetem gátol meg abban, higy bármelyik valláshoz is csatlakozzak.
    Egyetlen dolgot tudok csupán elfogadni erről a területről. Morgan Freeman mondta a Minden6ó-ban: "A szabad akarat szent és sérthetetlen." Ergó: higgyen mindenki abban amiben akar. Csak engem hagyjanak békén vele :D
  • Zephyr Retiring
    Egy picit rám tört a retró láz ma :)
    Robotzsaru.
    Hihetetlen, hogy ez a film még ennyi idő után is tetszik nekem :D
  • Tikal #75594
    "az igazi hit minden felett áll."

pont ez a probléma, tudod ezt mondják azok is, akik a tömegbe rohanva felrobbantják magukat, na de ez itt nagyon off...
  • Zephyr Retiring
    A téma megközelítése tetszik részedről, bár az emberismereteden még nem árt csiszolnod. Segítek egy picit..
    Bár kiscsilliószor elmondtam már, hogy én nem vagyok semmilyen vallású (sem sci, sem kato, sem jezsuita sem semmi egyéb) látom számodra ez elfogadhatatlan :)
    A hívőkről akiket ismerek egyet megtanultam: az igazi hit minden felett áll.
    Megmásíthatatlan és eltérítethetetlen, mert mindennél erősebb. Egy Istenhívő egyetemista professzor barátom mondta nekem egyszer: "Mindegy Te mit hiszel, Isten létezik és gondolj bármit is, ezen semmi sem változtat."

Egy pillanatra csak a Te kedvedért játsszuk azt, hogy sci-s (vagy mifene) vagyok :)
    Szerinted nem hirdetném mindenfelé az "igét" és vagy az "örök igazságot" bármerre is járok, bárhová is írok?
    Pont én ne tennék ilyet, aki bárkivel, bármiről képes társalogni?
    Hidd el barátom, ha tényleg az lennék, nem csak Te gondolnál annak, hanen MINDENKI TUDNÁ errefelé, mert én semmiből sem csinálok nagy titkot :)
    Az, hogy Te kik is mi ellen lázadsz, legyen a Te kereszted és legyen erőd kitartani ebbéli hitedben. De ez engem nem érint, mert én nem vagyok vallásos...így pechedre sci sem :D
    A "csokker" fogalmam sincs mi, de ez is elég sértőnek hangzik :D
    Az sem világos teljesen, hogy ez a "húzzák le a segítségre szorulókat" most kire is értendő. Rám (vagy a hozzám hasonló gondolkodású egyénekre) vagy a sci-kre?
    Ítélkeztél felettem, mert megnéztem és ajánlottam valamit, ami tetszett nekem.
    Ráadásul egy olyan dolog miatt vádoltál meg valamivel, amit meg sem néztél máig sem :D
    Onnan tudom, hogy az ajánlott kisfilm gyakorlatilag egy szóval sem említi, hogy "légy scís, add ide a gubád oszt fogd be a pofád" :D
    Én is megnéztem és lám nem lettem sci-s.
    És a nyakamat rá, hogy az a több ezer ember sem, aki szintén megnézte már.
    Muteromnak is megmutattam, s közöltem vele, ha belép ebbe a szektába és nekik adja a nyugdíját, házát, bármilyét, nagyon morci leszek :)
    Megsimogatta az arcom és mosolyogva ezt kérdezte: "Ilyennek ismersz?"
    Hát nem. Ő sosem tenne ilyet. Mint ahogy én sem. És más sem, aki figyel és tanul. Tanul mások hibájából is és a maga javára tud fordítani minden jót. Te is képes vagy erre?
  • Tikal #75592
    gond egy szál se, érdemes figyelni a véleményedre :)
  • Attila8805
    Akkor a magyar is az ?
  • Blasta
    Side Effects - 6/10
    Nem volt ez rossz, de a beharangozo kritikak utan valamivel jobbra, utosebbre szamitottam. Soderberg utobbi munkainal mindenesetre jobb, nezhetobb.
  • Blum
    Es ezzel mi a gond?
  • IMYke2.0.0.0
    Én pont hogy a 'roma' szót rühellem - a cigány a valódi népesség besorolás.
    Az, hogy a fuxos francia cigányok magukat romáknak szólíttatták az 50-es évektől (egészen más nyelvjárást beszélnek, mint az európai cigányok többsége - nálunk, Magyarországon ők a romungrók: akik bár cigány származásúak, nem, vagy alig beszélnek cigányul, és előszeretettel vallják magukat magyarnak. S tudni kell: nem minden cigány(nyelv is) egyforma: 13 kis csoport és nyelvjárás van csak hazánkban! Hát még Európában!) és Horváth Aladár és a brancsa úgy gondolták, a rendszerváltás és a fehérvári balhé környékén, hogy ideje a magyar cigányokat is így hívni... behányok.
  • IMYke2.0.0.0
    A cigány szó a görögöktől származik - ugyanis, ők találkoztak velük először a 13. században -, akik a csoportot városszélen letelepedő kézműves vándorárusokként, kovácsokként, jövendőmondókként, és nem utolsó sorban (s kicsit később, mikor sokan hozzájuk kapcsolódó rossz cselekedeteket jelentettek a városokban) veszélyforrásként ismertek.
    Ezért helyből nem szívesen engedték a városokba, településekbe őket, amit életmódjuk miatt ők nem is vettek annyira zokon.
    Romániában (Erdélyi területek) a 14. században rabszolga munkát végeztek, ahonnan tömegesen vándoroltak / szöktek az anyaországba és azon át nyugat felé.
    Franciaországban, Angliában például szabadon ölhették őket, és velük töltötték fel a börtönöket, ispotályokat is. Féltek tőlük, mint a tűztől, miközben Európa nekik köszönhette az azóta már természetesnek vett kézifújtatót, a tökéletesített patkolást és más egyebeket.
  • Blasta
    Felesleges, már a balhé elején leírtam neki szép nagy betukkel, hogy TULAJDONNÉVROL van szó, le sem szarta, csak nyomatta tovább az ostoba szovegét. Ködösít. Magasröptu szövegekkel helyettesíti a kínos kérdésekre adandó válaszokat. Elképesztö. Ezért is ruhellem a szci-ket, ezért sem tudok elmenni (és nem is fogok) emellett a csokker mellett, mert ezzel a taktikával b*sszák át és huzzák le a segítségre szorulókat.
  • precision
    de hogy egy kis ON is legyen már

tegnap este Film+ -on ment a Leon a profi... sokadjára nézve is remekmű :)
  • Cuchulainn
    És ráfotosoppolnak egy nagy bajuszt...:D
  • Kmarha
    Hát ha Roma Veszélynek, akkor besírok :)
  • tomsolo
    Mondjuk az érdekesebb kérdés minek fogják fordítani a szinkronban, hátha Zephyr ismerősei is ott fognak ülni a fordító bizottságban:

pl. Kockázatos Rajkó :D

• precision
    én értem mire gondolsz, de vedd figyelembe, hogy ez itt Magyarország, a roma szó pedig nem magyar szó...

én cigány származású vagyok és egyáltalán nem zavar az a szó, hogy cigány :)

ha mindenféle jelzőket pakolnak elé vagy utána az már más kérdés persze :) én magáról erről a szóról beszélek... semmi sértő nincs benne, ez a magyar szó rá :) ráadásul jövevény szó, a németből jött, ha jól tudom... (Zigeuner)... majd egy okosabb kijavít ha nem így van
  • tomsolo
    Megkönyörülök rajtad:

Most, hogy fossá égetted magad: alles kla.
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem "te vagy egy értetlen", hogy ilyenekkel egyáltalán szóbaállsz és felhúzod magad! :DDD
  • Zephyr Retiring
    Majd elfelejtettem, amiért jöttem :)
    Csajok háborúja.
    Egy nő életében a legfontosabb dolog, mielőtt gyerekeket szül, az esküvő.
    A legfontosabb és a legjobb.
    Vagy az utóbbi talán mégsem :D
    Zseniális romantikus vígjáték a műfaj szerelmeseinek.
    Figyelem! Horror rajongóknak kerülendő!
    Nekik e film megtekintése pokoli kínokat okozhat :D
  • Tikal #75577
    szólok nagyanyámnak, hogy legközelebb ha félrenyelek, ezt mondja: roma útra ment! :D
  • Blasta
    Az eszem megáll, na jo, tényleg reménytelen. :DDDDD
    I'm off now.
  • Zephyr Retiring
    Mindkettőtöktől kérdem:
    Miért van az, hogy csak azt látjátok meg, amit akartok és minden egyéb, ami számotokra nem fontos, az lényegtelen?
    Részemről befejeztem és búcsúzóul javaslom még egyszer számotokra a #75560-ast elolvasni.
    Talán második nekifutásra már érthetőbb lesz :)
    Szevasztok!
  • Blasta
    Arrol beszéltunk eredetileg, hogy TE rasszistának nevezted azt a kommentet amiben a Cigányveszély szót használták, majd tovább okoskodtál HELYTELENÜL a cigány szó használatáról.
  • Tikal #75573
    a cigány szóról beszéltünk, hogy rasszista e vagy sem, rasszista e az adott hozzászólásban vagy sem, erre jössz nekem itt az amerikai história x-el :DD
  • Zephyr Retiring
    Tényleg?
    Rasszizmusról beszéltünk.
    Az ajánlott film is erről szól.
    Szerinted miről beszélgettünk?
    A nádiposzáták párzásáról?
    Mert akkor tényleg félreértettem valamit nagyon.. :)
  • Blasta
    Rasszista!!!