106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
senkik, random emberek. És tökmindegy hogy kik voltak... :D -
Részemrol nem is volt annyira gyenge a The Midnight Sky.
Viszont rendesen félrevezetett, mert
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hiába vágtam hamar le, hogy családi kotelék van a prof és Iris kozott, hiszen az Aether-en is a terhes Sully leendo lánygyerekének mindenféle virágneveket ajánlanak így végig arra számítottam, hogy "Nolan"-es féreglyuk lesz a dolog megoldása és persze idoutazás.
Ezt pedig azért gondoltam, mert a prof. megtalálta azt a lezuhant "repulogépet" amiben 2 ember volt. Az egyiknek hiányzott a feje, a másik viszont életben volt és mondott valamit a profnak és az hasonlított az Aether legénységébol az egyik tagra. Plusz a gép is lehetett volna az az urkomp amivel végul a két asztronauta leszállnak a Foldre, hogy megkeressék a családjukat. Talán fehér ruhában is volt a pilóta? Végul nyilván nem azok voltak, de akkor kik voltak abban a lezuhant gépben és mit mondott a haldokló ember a profnak?
Amúgy nézheto volt teljesen sztem. -
A vadak ura (1982) és Támadás a Krull bolygó ellen (1983)
Kicsit retróztam a hétvégén. Eredetileg azt a filmet kerestem, amiben az a vagány dobó csillag volt. Úgy emlékeztem, hogy A vadak urában volt, de rá kellett jönnöm, hogy nem. :D Aztán kiderítettem, hogy a Krull-ban volt olyan dobó csillag amire emlékeztem. Viszont a magára a filmre nem emlékszem kölyök koromból. Vagyis pontosabban úgy rémlett, hogy ez a dobó csillag (dobó tőr) egy olyasmi filmben volt mint A vadak ura. Egy alig ruhában rohangászó vademberre emlékeztem meg arra, hogy annak a filmnek a vége valami olyasmi, hogy egy óriási kő teknős (???) hátán "ellovagolnak" a főszereplő csajszival.
Gyanítom nem is 2 hanem több film jelenetei keveredtek össze a fejemben. :D
Pontozni nem pontoznám őket, mert hát így 2021-ben nehéz lenne magas pontot adni rájuk, de azért nosztalgiának jók voltak. :)
Wonder Woman 1984
Jajjj... Nekem az első rész kimondottan tetszett. Ez viszont... akkora katyvasz a története, hogy ember legyen a talpán aki logikát talál benne. Pl. a végén mindenki visszavonta a kérését (vagy visszavonódott, nem teljesen világos) de ugyanakkor mindenki emlékszik mindenre?! Nagyon zagyva. Ráadásul csak annyit kellett volna kívánni, hogy az elmúlt x nap történései ne történjenek meg.
A legfájóbb pont mégis az, hogy Patty Jenkins fogja a Rogue Squadront is rendezni. Egy rian johnson doszt elég volt pedig a marhaságaival! :(
5/10
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2021.01.03. 14:31:51 -
Come Play (2020)
Ötletes kis horror, néhol még ijesztő is, és nem az a kibelezős slasher, meg gore elemekkel tarkított öncélú faszság. Vannak tanulságai is, ezen a téren a Babadook-hoz hasonlít, de szerintem jobb annál. Larry is hasonló szörny mint a Babadook, csak a poén az, hogy ő nem akar semmi rosszat, csak barátkozni szeretne, és a kiszemeltjét átvinni az ő világába.
Viszont aki az útjába áll ezen szándékának, azt kegyetlenül megförmeszti. Ilyen lény ez a Larry, és félelmetes külsejű is, legalábbis simán a frászt hozná bárkire.
7/10 -
Szacsa HUN #103809 "az elso reszt szerintem siman veri"
Gondolom Dévényi Tibi bácsi is ezt mondja. :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!igen igen azok is... érdekesek voltak. De a gremlin elverését a végén én eltudtam hinni. Eléggé megjárta addigra a szörny, így úgymond hihető volt. Meg ilyen adrenalin hajtotta helyzetben volt már példa emberfeletti tettekre... :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én is jót hahotáztam a robbanásos jeleneten(fizika rulez), nameg a repülő szárnyán mászás, meg a végén a gremlint pusztakézzel csinálta ki. Hogy nézett szegényke :D
Utoljára szerkesztette: Seth, 2021.01.01. 23:12:24 -
Nekem simán bejött. Az a robbanásos jelenet simán kabaré volt tényleg. Egy fél percet azért röhögtem rajta hangosan, ilyet nem vártam volna belőle :D A "titkos" küldetés elég gebasz volt, de amúgy hozta. Möretz jól adta. A végén még kaptunk egy solid boobshotot is tőle :D A gremlinek meg azé kellettek, mert csak a japán vadászokkal nem lehet eladni ezt a sztorit. Az is kellő egyszerűség volt... -
Shadow in the cloud
Mi az aktuális b@szás volt ez? 2. világháború meg gremlinek. A csaj akár Marvel kapitány dublőre is lehetne a trailerben látott robbanásos jelenet után. Fél ponttal több, mint a Breach, mert néhol egész bejött a szintipop aláfestés.
2,5/10
Monsters of man
Egyszerű ember vagyok, robotos filmet látok, megnézem. A színészek néhol elég pocsékul játszottak, meg néhol vannak hülyeségei és egy kicsit hosszú ez a 2óra, de tetszett, hogy nem voltak szívbajosak. Akinek meg kellett halni, az meghalt, mindenféle teketória nélkül. Gyerek? paff! Nő? Paff! Helyi menő csávó, orvostan hallgató? Paffpaff! Pont úgy, ahogy egy harci robothoz illik, és még egy kicsit brutális is volt.
4,5/10
-
Nekem nem jött be, se nem volt vicces, se komoly, semmilyen nem volt, csak a szokásos netflixes irányvonal. -
Demolition Man 10-es
-
Az idei végleges lista... :D -
Death to 2020
Nagyszerű összefoglalója az évnek, és az emberi hülyeség határtalanságának...
9/10 -
James Bond - Halálos rémületben
Mivel Dalton és Lazenby Bondjait kevesebbet adták a tv-k, így azokból sose láttam egy percet se. Ha már fenn vannak HBOGO-n gondoltam adok egy esélyt nekik. Kb fél óra után elvesztett a film...
elaludtamrajta/10 -
dehat az elso egy kalap szar volt
-
Mivel nem vagyok gyerek, sem apuka igy ez engem pont nem izgat. Szerintem jó hogy nem ökörködésről és fingós poénokról szól az egész. Nem vágom ezt az “újgenerációs pixar” dolgot, 11 éve az Up meg a Wall-E is full komoly alappal rendelkezett... vagy az már az új gen? -
De legalább megkapjuk Mando-t sisak nélkül... :D (mikor az elnökkel beszél el is csattan egy Star Wars-os utalás) -
hapi #103796 WW84 4/10
ötlettelen, unalmas első másfél óra, kihagyott ziccer, az elsőnek a nyomába sem érhet. -
WW84
Egyaltalan nem volt olyan fosadek mint az majdnem mindenki mondja. Teljesen kulturalt, egyszer siman elvezheto film volt. Nem volt kimagaslo de az elso reszt szerintem siman veri. 6/10
Az iron man elotti hulk meg pokember filmekkel szerintem siman vetekszik.
-
Nem mondtam, hogy tobb mondanivaloja van a croodsnak. A croods egy szorakoztatobb es jobb film. Tokmindegy melyiknek mi a mondanivalopja. A soul erdekes volt de semmi tobb. Mig a Croods szorakoztato. -
Pont ez a bajom az újgenerációs Pixar filmekkel. Túl komolyan veszik magukat. Az utolsó pár filmjük(Coco,Onward,meg ez) a halálról szól vagy az okozója a cselekménynek.A gyerekek szeretnek jól szórakozni, nem bőgni, már ha megértik a mondanivalót. -
Hát azért némivel több tanulság van benne mint a Croods-ban.
Egész konkrétan a létezés problematikáját feszegeti, az álmok megvalósítását, és azt, hogy mit éri meg feláldozni azért, hogy elérd amiről álmodtál, no meg hogy megtaláld azt, ami boldoggá tesz. Nekem legalábbis ez volt a tanulsága.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2020.12.28. 23:29:59 -
Soul
Nezheto volt. Nem volt se tul poenos se szomoru de tanulsagot se vontuk le belole nagyon.
6/10
Ha meset akartok nezni akkor az uj Croods sokal jobb volt. -
Wonda Woman 1984
teljesen jó film, tökéletes kikapcsolódásra. Szerintem jobb, mint az előző.
7/10 -
Ha nem hiresseg akkor valszeg a filmen dolgozott.. Ja es amugy ott van egy Toth is jobb oldalt.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2020.12.28. 17:14:26 -
piamania #103788 Ha van frászbukod,akkor ott van egy csoport,ahol sorozatokkal együtt van egy nézési sorrend. -
Azért ezek elég jól sorrendezhetőek, szerintem bízhatsz bennük.
Idővonal alapján:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Captain America: The First Avenger (takes place during WWII)
Captain Marvel (takes place in 1995)
Iron Man (takes place in 2010)
Iron Man 2 (takes place after Iron Man)
The Incredible Hulk (time unspecified, pre-Avengers)
Thor (takes place six months before Avengers)
The Avengers (takes place in 2012)
Iron Man 3 (takes place six months after The Avengers)
Thor: Dark World (post-Avengers, pre-Ultron)
Captain America: Winter Soldier (post-Avengers, pre-Ultron)
Guardians of the Galaxy (sometime in 2014)
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (after Guardians)
Avengers: Age of Ultron (takes place in 2015)
Ant-Man (takes place in 2015)
Captain America: Civil War (post-Ultron, pre-Infinity War)
Spider-Man: Homecoming (post-Civil War, pre-Infinity War)
Doctor Strange (takes place in 2016)
Black Panther (takes place in 2017)
Thor: Ragnarok (post-Ultron, pre-Infinity War)
Avengers: Infinity War (takes place in 2017)
Ant-Man and The Wasp (ambiguous, but fits nicely between IW and Endgame)
Avengers: Endgame (starts in 2017, finishes in 2022)
Spider-Man: Far From Home (post-Endgame)
megjelenés alapján:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Phase One
Iron Man (2008)
The Incredible Hulk (2008)
Iron Man 2 (2010)
Thor (2011)
Captain America: The First Avenger (2011)
Marvel’s The Avengers (2012)
Phase Two
Iron Man 3 (2013)
Thor: The Dark World (2013)
Captain America: The Winter Soldier (2014)
Guardians of the Galaxy (2014)
Avengers: Age of Ultron (2015)
Ant-Man (2015)
Phase Three
Captain America: Civil War (2016)
Doctor Strange (2016)
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Spider-Man: Homecoming (2017)
Thor: Ragnarok (2017)
Black Panther (2018)
Avengers: Infinity War (2018)
Ant-Man and the Wasp (2018)
Captain Marvel (2019)
Avengers: Endgame (2019)
Spider-Man: Far From Home (2019)
Phase Four
WandaVision (TV show – January 15, 2020)
The Falcon and the Winter Soldier (TV show – March 19, 2021)
Black Widow (May 7, 2021)
Loki (TV show – May 2021)
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (July 9, 2021)
The Eternals (November 5, 2021)
Ms Marvel (TV show – late 2021)
Untitled third Spider-Man movie (December 17, 2021)
Doctor Strange in the Multiverse of Madness (March 25, 2022)
Thor: Love and Thunder (May 6, 2022)
Black Panther 2 (July 8, 2022)
Captain Marvel 2 (November 11, 2022) -
Dean Winchester #103786 sziasztok!
Tervbe van egy marvel maraton, szeretném az összes filmet megnézni (mivel az utolsó pár x-man és bosszúállókat, pókember filmeket nem is láttam így érdeklődnék,hogyan lenne érdemes nekifutnom a filmeknek.
Hogyan érdemes tehát Időrendben ahogy következik vagy a filmeket ahogy kiadták sorban egymás után, azt követni inkább?
Ha időrendben akkor valaki esetleg sorba tudná írni az összeset,hogy sorban melyik melyik után következik? Wikin fent van lehet, de azt bárki szerkeszheti, azért az sg-n írtakat jobban elhiszem nektek :D Köszönöm előre is -
vajon ki lehet ez a Balogh Tamás...? A Soulban látható ez...
-
A második résznél lepattantam róla. Később még lehet, hogy megpróbálom.
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2020.12.28. 11:47:35 -
Ha az tetszett, akkor sürgősen kezdj neki a Sweet Home-nak is (sorozat), ha még nem volt hozzá szerencséd. Eddig szerintem kurva jó. Ezek a koreaiak tudnak valamit. Ez ráadásul nem sima zombis stuff, ebben vannak mindenféle szétzuhant lények is, vagyis olyan mutánsok, hogy a fal adja a másikat. Az alapsztorija lerágott csont, (fertőzés, járvány, zombik, karantén, cél az életben maradás stb.) viszont kegyetlenül jól nyúltak a témához.
Ezenkívül gyomorforgatóan brutális és kendőzetlenül megmutat minden zaftos részletet. Véletlenül akadtam rá, illetve valaki nagyon méltatta egy filmes oldalon, és még az imdb rátája is meggyőző, szóval már csak az volt a kérdés, hogy popcorn vagy csipsz...
-
Prof William #103782 Az Aliveben az tetszett nagyon hogy a főhős - a zombifilmek 99% -tól eltérően- pontosan azt csinálta amit a TV-ben mondtak neki. Otthon maradt ás bezárkózott + nézte a TV-t az új infomrációkért. :) Kb azt tette amit az átlagemberek nagy része tenne hasonló esetben. -
Unalmas lenne az élet, ha mindig csak jó filmeket néznénk :) -
Ha Willist nem érdekli a film amiben szerepel, akkor téged sem kéne hogy érdekeljen... :D -
Breach
Rettenetesen szar minden szinten. Amikor a "Space Nazi" beszédett tartott a kantinban, és hörögve üvöltözött, már akkor majdnem kinyomtam a francba, és ez még csak a 10. percben volt. De Willis papa miatt végigszenvedtem, nektek már nem kell.
Kerüljétek!
2/10
Alive
Jópofa túlélősdi a csontig lerágott "parkour-zombi" témában. Érdekes volt látni, hogy a "magamfajta" kocka, hogy próbálna életben maradni egy ilyen szituban :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Minden adott volt egy drámai befejezéshez, ami szerintem ütött volna. Kár, hogy nem lépték meg
6/10 -
That Demon Within
Nem egy nagy tekervényes sztori. De ha máshogy közelíti a témát egy kicsit, akkor sokkal nagyobb is lehetett volna a payoff...
6.5/10 -
Midnight Sky
George Clooney netflix film. Kihagyhato. A sztori irto gyenge. Plot lapos es nulla csavar, emiatt kb olyan semmilyen befejezesnek tunik amit a vegen kapunk. Es az egyetlen csavar is felig-meddig annyira levaghato, hogy az mar szanalom.
4/10 mert legalabb az effektek jok voltak es ugy nezett ki a film mint egy blockbuster.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Annyira levagos volt, hogy a csaj nincs ott vele. Az elso masodpercben egyertelmu mikor a kis csaj nem akart semmit mondani.... -
hvitya #103776 WW 1984
Jó ideje nem néztem filmet, jóideje nem néztem képregény filmet. Lehet jobb is lett volna.
Szerintem gagyi sztori, színészi játék is felejtős, arról nem is beszélve, hogy 2020-ban ilyen bűn rossz CGI-t csinálni, hát no comment.
Ez egy abszolút TV film kategória és ezen voltak kiakadva, hogy nem került moziba?
4/10 jóindulattal -
Wonda Woman 1984
Semmi xtra összességében. Gadot nagyszerű. Pine nagyszerű. Pascal nagyszerű. Wiig szerencsétlen meg kapott egy szar karaktert, amiből sok jót nem lehetett kihozni.
A Cheetah érdektelen, de Barbara sokkal több is lehetett volna. Szerintem a Rebirth origin, ahol Diana és Barbara régi barátok és Urzkartaga okozza az egészet, sokkal jobban működött volna a filmben. Így csak lóg a levegőben és nagy dráma, hogy korrumpálódott.
Max Lord nem egy emlékezetes gonosz, de legalább egy fokkal jobb a papírmasénál. De Pascal eladta, amennyire lehetett.
Ez a három elviszi a sztorit a hátán. És ennyi elég. a 2,5 óra szépen elment, igazából nem panaszkodhatok. A végső harc mondjuk tetszett nekem. És okos megoldást találtak ki, ami jól összhangban van Diana karakterével. Ő rá lehet és kell is építeni a DC-nél. Cavill többet érdemel. Mindketten nagyszerűbb filmeket érdemelnének...
6/10 -
Végre van időm filmet nézni, itt a következő két adag:
The King
V. Henrik (2019)
Kosztümös film egy jól ismert történelmi eseményről és személyről, kicsikét szokatlan köntösben. A film realista, mocskos, sáros és könyörtelen. Szemlátomást kevés pénzből készült, így nincsenek nagy totálok, hatalmas díszletek és brutális tömegjelenetek, de cserébe levisz minket a szereplők közvetlen közelébe, testközelben élhetjük meg a szegény várost, az intrikáktól túlfűtött királyi udvart, a belekben és sárban fürdő hadteret. A fegyveres összecsapások sem a látványos kardpárbajokban merülnek ki, két-három kardcsapás után, ha az ellenfél még talpon van, jön a földre terítés, birkózás és hasba-nyakba szurkálás, hogy mielőbb kivérezzen a másik.
Jól áll neki ez a natualista stílus, és ez a súlyos nyomasztó hangulat. A film nem gyors, nem látványos. Sokkal inkább a szavaknak van súlya, sem mint a tetteknek. A karakterek nagy része introvertált, így látványos színészi játék sem fogja elvinni a showt. De azok megformálása remek, mindenkinek volt személyisége, és mindenki teljesítette amit kell. Személy szerint alig várom hogy a főszereplőt Paul Atreides szerepében láthassam. Érdekes film volt, bár nekem kicsit felhypeolták előtte, így kicsit kevesebbet nyújtott mint amit vártam. Egy biztos, a stílusa emlékezetes marad.
Circle
Kör (2015)
2020-ban az Among Us sikere után, a film kap egy kicsikét más színezetet, főleg a vége csavar tekintetében. Aki esetleg analóg öreg róka, annak a "Gyilkosos" játékból lehet ismerős kicsikét a felállás. Körben áll huszon valahány ember. Nem emlékeznek hogy kerültek oda, de a körből ha kilépnek, azonnal meghalnak. 30 másodpercenként, valaki véletlenszerűen meghal. Azoban hamar világossá válik, hogy tudják irányítani a halálok sorrendjét, tudnak szavazni, szavazni arra, ki haljon meg legközelebb.
És elindul a kicsinyes, előítéletektől mentes vádaskodás és kiszavazás. Ki az aki feláldozható? A 80 éves öregúr amúgy is a halál közelében van. A 70 éves sincs messze, de hol álljunk meg? 60nál, 50-nél? És mi van azzal, aki szemlátomást börtönviselt. Vagy azok, akiknek gyermekük van, többet érdemelnek? A melegek? A feketék? A rasszista? A sokat kiabáló idegesítő fazon jobb oldalt? Igen, szépen lassan elharapóznak az indulatok. Morális kísérlet, ahol a nézőből is egy szavazó válhat, ha belemerül a filmbe.
Érdekes ötlet, kicsikét szegényes megoldás. A színészi játék az elmegy és a rossz között ingázik, a karakterek néha hiteltelenek. De a végjáték ahova kifut, ezzel a két táborral érdekes (és ténylegesen Among Us-os), és hosszban sem vállal fel túl sokat, 1,5 óra pont bőven elég ehhez a történethez.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.12.25. 21:39:16