106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bachstein
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Chang pedig magát Istent jelképezi. Refn is a forgatás során folyamatosan azt suttogta a fülébe a jelenetek előtt: "You are God"... Ezért is kvázi megérinthetetlen. Gondolj csak arra, amikor Julian-nel bunyózott. Julian egy szimpla ütést sem tudott rámérni. Na meg a semmiből előhúzott kard, amivel isteni igazságot szolgáltat. A végső jelenet pedig maga a megváltás, mikor Julian elfogadja a sorsát és bocsánatot nyer, megszabadul az erőszakot és gyilkosságot jelképező kezeitől.
  • Blasta
    Ohh igen, a verfertozo kapcsolat volt az en tippem is, koszonom! Ahogy az elejen az erkezese utan simogatja/utasitja Julian-t, az eleg beszedes volt
  • cylonflatus
    Könyvelnem kéne a hozzászólásaid? Vezetni precízen, nehogy lemaradjak egyről? lol :) Rosszul esett mi, hogy nem te vezettél rá erre a filmre, egyem a pici szíved :)
  • DaemoonHunter

Nagyon jó meglátás!
  • DaemoonHunter
    Én ezt csak annyival tudom magyarázni mint amit írtam is, az elnyomott tudat sokféleképp ütközik ki, változatosnál változatosabb, akár perverz formákban, attól függően milyen a jellemünk, milyen közegben vagyunk. A kézlevágás büntetés, egyfajta bűntudat. Gondolom előtte is volt már kapcsolata Chang-el, vagy elég ha látta, az máris elég volt(mármint a külseje) tudat alatt, olyan igazi szigorú, - megnevellek én - apapótló szerepre.
  • Bachstein
    Julian anyja vérfertőző kapcsolatban állt mindkét fiával, ez egyértelmű. Ezért volt ez a bizarr kapcsolat a gyermekei és közte. Julian kezei pedig az erőszakot és a megbánást szimbolizálják. Az összes kirobbanó jelenet előtt mereven bámul az ökölbe szorított kezeire, vagy gondolj csak arra, mikor mossa a kezét a csapban, majd rátekint, és minden csupa vér.
    Julian azzal, hogy felvágja az anyja méhét, és visszahelyezi bele a kezét, kvázi áttestálja a saját bűneit az anyjára, aki mondta is előtte, mielőtt megölték, hogy Julian a pusztai kezeivel ölte meg az apját. Persze ez lehet annak is a szimbóluma, hogy Julian végre kiszakadt az anyjából, már nem kötődik hozzá, végleg elhagyta a méhét. Amúgy ezt is felvetette neki az anyja, hogy el akarta őt vetetni. Én így értelmeztem, de persze mindenki azt lát bele, amit akar.
  • Tyler1
    Hát amennyire a 300-nak köze volt a Thermopülai csatához, annyira lesz ennek is köze a valós történethez. Ezek fantasy filmek, nem történelmiek.
  • tomsolo
    Oblivion

Nem nagyon vágom ezt az Oblivion lelkesedést, szimpla erősen klisés egykaptafás blokk lett. A trailernek felemlegetett nagy csavar sztem hülyeség mert 8 általánossal is megjósolható a film kimenetele az első 20 perc után.

Ezek az amerikai életérzésekre épülő flashback-ek 2013-ban már kínosan égők szerintem, a Mass Effectből lenyúlt design és zene meg tovább fokozta ezt az ambivalens érzést.

A drónok jók voltak csak irreálisak - mint a legtöbb ilyen dolog egyébként a filmben.

6/10
  • Blasta
    Koszonom a magyarazatot!
    Hat igen, az anyjatol tart, ez nem kerdes, engem csak az erdekelne, hogy mi a kapcsolat vagy magyarazat a kezekre/ujjazasra/halott anyuba benyulasra, illetve mi lehetett ennek a beteges allapotnak az oka.
    Az anyja ugyebar nem is igazan akarta Ot a vilagra hozni, emiatt gondolom nem is bant vele ugy ahogy egy anyanak a fiaval kellene (mondjuk meg szep, hogy nem, hisz valszeg egy agressziv bunozo szemelyiseg volt a muter), a batyjat is sokkal jobban szerette. Csak nem tudtam ennek a kezlevagos/ujjazos/anyameh-kitepos dolognak a tenyleges jelenteset dekodolni es ameddig ezt nem ertem nem akarom ertekelni.
  • Calver
    azért ez túlzás. legtöbbje csak minimálisan spoiler-es (és várhatóan nem fogod belőle tudni h most igazából ellőtt valamit), sőt, van néhány ami kifejezetten a másik irányba megy el (Side Effects? egy büdös mukk nem derült ki a filmből a trailer nézésekor), és bizony azért nem ártanak kedvcsinálóknak.

de amikor az alkotónak csöppet elgurul a gyógyszere és ellövi a fél filmet (Grosse Pointe Blank trailer? másfél perc nem kellett és a befejezést mutatja), az mindenkit bús pandává tesz. bár legalább egyes bölcs kétlábúak szépen listába is szedik őket [apro]vigyázat, tvtropes.
  • DaemoonHunter
    Én úgy értelmeztem, hogy Julian egy jóval gyengébb jellem Billynél, s ez, illetve az anyjától való félelem előidézett benne egy rejtett, elnyomott szexuális, perverz vágyat az anyja iránt(akitől félünk az a markában tart), ami egyébként gyakran elő is jön. Pl. mikor az elején benyúl a sötét helyre(valami ajtó) és levágja Chang a jobb kezét az is erre utal, rosszat teszek, bocsánat! De akkor is mikor ül a bárban, mellette a "nője", aki egyébként az anyja iránti vágyak alanya, fantáziál, amin úgy tűnik röhög a két ferdeszemű, ezért kapnak a pofájukba. Biztos lesz aki nagyon másképp értelmezte, nálam ez volt a logikus, kíváncsian várnám a tiédet/ öbbiekét is.

• Seth
    Az emberek 99,99 százaléka soha nem is hallot a 47 ronin sztoriról, jó alapanyag egy látványfilmhez,ami akár folytatásokat is kaphat majd
  • stargatelost
    Soha nem szabad trailert nézni. SOHA.
  • Bucser
    Csak ugye erdemes-e egy meset Romulus es Remusnak hivni, ha mondjuk Odusszeuszrol szol?:)

Erted:)

A 300 legalabb nagy vonalakban kovette a valos esemenyeket. De ez, ami itt a trailerben van, ez semmi.
  • IMYke2.0.0.0
    S akkor ez most rossz, vagy jó hír?

//Szerintem, nem az. Akit az igazi érdekel(t), az úgyis ismeri már.
  • Bucser
    Ahogy varhato semmi koze nem lesz a valos 47 Ronin incidenshez...
  • Calver
    ez első perc után ellő valamit, ami a filmben közel óra után derül ki
    és annyira ellövi, h hiába sok-sok hónapja láttam a trailer-t, tökéletesen emlékeztem rá, és sikerült a budin lehúzni a film egyik "nagy csavarját". ami azért kurvára gáz.
  • Seth
    Ami fel sem tűnik ha még nem láttad a filmet
  • Calver
    jó tanács azoknak, akik az itteni veszettül magas pontszámokon felbuzdulva neki akarnak ugrani az Oblivion-nak:

ne nézzétek meg a trailer-t, mert valami brutálisan spoiler-es
  • Blasta
    Only God Forgives - avagy Szociopaták pizsipartija Tájfoldon

Nem tudom még pontozni, aki látta és értette A-Z-ig, segithetne elmagyarázni, hogy
    mi volt a helyzet ezzel az ujjazos tortenettel Julian-nél? Mi volt a kapcsolat az anyjával? Van némi sejtésem, de nem vagyok 100as benne. Illetve miért "látta" elore, hogy lefogják vágni a karját?

Koszonet!
  • sandor8206
    rendező szerint azért lesz meghagyva az egyik keze, mert a filmben az egész Robotzsaru-projektet a cég marketingként kezeli, minden a marketing körül forog (teszem hozzá, ahogy mai cégeknél is :-)) és fontos számukra, hogy jelképezve legyen, hogy emberi és nem gép és mi lenne emberibbnél, hogy odamész hozzá és kezet fogsz vele
  • sandor8206
    szeretem az ilyen keleties fantasyket, szóval nálam alap lesz
  • Tyler1
    Aszondják "japán 300", de jónak néz ki.

• Zeller01
    Movie 43
    A legaberráltabb film, amit valaha láttam. De én nagyon élveztem! :)

Django
    Amint megláttam, a film első perceiben, hogy Christoph Waltz is szerepel... Nagyon ajánlom mindenkinek.

Metro 2013 orosz katasztrófafilm
    Nagyon félve ültem le elé, hogy valami ZS kategóriás fos lesz, de kellemesen csalódtam! Nézzétek meg és ha eredeti nyelven nézitek, az sem zavaró.

Oblivion
    Én nem láttam "a hold"as filmet, nekem új volt a sztori és így egész jó volt.
  • Prof William
    Jó fejek voltak a készítők hogy meghagyták az emberi kezét. :) Így majd a kritikus pillanatban ki lehet lőni belőle a fegyvert.
  • tomsolo
    Érdekes flick.
  • bcrics
    The Purge /2013

Mi történne ha 12 órán keresztül bármit megtehetnél Büntetlenül.
    Ölj, Rabolj, Erőszakolj, bármit...
    Erre épül a film, Meg is lehet nézni, de azért vannak benne Eden Lake-i makacsságok.

A házban és körülöttük élők pedig Pleasantville-i ostobaságokkal és együgyű világképpel vannak megáldva.
    A végén semmi extra, kiszámítható befejezés.
    A sinister jobban bejött.

De legalább a Pleasantville újranézem.

6/10

• mrzed001
    Oblivion

Nem is tudom, hogy hol kezdjem.

A sztori alapja, na az 1:1-ben A Hold (Moon) koppintása. És ez úgy kb a 10. percben már egyértelmű egy nem amerikainak.
    45 perces Outer Limits részből is láttam 2x ilyen tartalmasat, és ezzel ellentétben a végén ütős, csattanósat.

Scifi őrült vagyok, de ezen egyszerűen unatkoztam.

5/10 ... egyszer nézhető.

2 év múlva már senki sem fog emlékezni rá.
  • Sir Quno Jedi
    Oblivion

Nos igen, ez már SF, nem kamu. Voltak benne hülyeségek is nyilván, de alapjában véve a sztori jó, mégha kiszámítható is. Ilyeneket kérnénk TÖBBET!

Mai sf ínséges időkben ez azért simán 9/10, azaz lehetne jobb talán, de nehéz belekötni.
  • Tyler1
    Tényleg rohadt jól néz ki, mondjuk sok nem derült ki a sztoriból, utána olvastam, egész érdekes film is lehet ebből még, ha Bullock képes lesz nem elbaszni az egészet a jelenlétével. Na meg ha volt akár egyetlen ember is fizika könyvvel a kezében, aki részt vett az elkészítésében.
  • Zephyr Retiring
    Honnét szeded, hogy ingyen volt? :)
    Lehet, hogy fizettek érte...ki tudja? ;)
  • Zephyr Retiring
    És Neked is. Látom lemaradtál :) #76791 .
  • Zephyr Retiring
    Csak mert nem figyelsz :) #76791 .
  • k0trapali #76937
    Pacific Rim

Teljesen jó látványfilm. Olyan ahol nem fontos a sztori hanem magával ragad a látvány és nézed és kész. Nálam is ez történt. Azon vettem magam észre, hogy csak lesem.
  • Zero 7th
    Vagy csak OC, OmniCorp?
  • Zero 7th
    OOC lett a cég neve OCP helyett?
  • cylonflatus
    Jézusom, ez baromi jól néz ki! Várós. Nem kicsit.
  • cylonflatus
    Vao, köszi a tippet, érdekesen hangzik. Pont valami újra vadászok, amit még nem láttam.
  • kaposi1
    Köszi az ingyen reklámot.
  • kaposi1
    Nem is olyan régen írtunk róla itt.