106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Szerintem ott nem a drón tétovázott, hanem a Tet kalkulált. Szerintem csak kényszerítette volna, hogy menjen föl a túlélővel. De ez persze csak spekuláció. Én ezzel magyaráznám. -
Az azért túlzás, hogy továbbra is engedelmeskedett Jacknek, csak nem ölte meg. Jackel még tervei voltak, szerintem egy új "csapat" létrehozásán gondolkodott. De ezt te is leírtad :) -
Fegyverével sem stimmelt szvsz. valami, ezé késlekedett a második lövéssel, ott bénázik is. -
Én is azt riasztottam volna. Másodpercek alatt kezelte a helyzetet, vagy küldte volna azt ami 20km-re arrébb a tornyoknál járőrözik? Igen, teljesen logikus döntés volt ;) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Izé. Az a javítás alatt álló cuccmucc ott volt alattuk pár méterre a hangárban. Mégis melyiket "küldené rájuk". Ez is bőnyállal elég lett volna a likvidálásukhoz és ha mégsem, akkor jön a többi stb. Valószínű mindegiyk drónnak ettől fogva az volt a parancsa, hogy ha hatótávon belül észlelik, akkor likvidálás.
Ami érdekesebb, hogy a sok gép miért engedelmeskedett továbbra is nekik. Annak ellnére is gáz ez, hogy genetikailag egyeznek a fiúk egymással. Pl. faxé műxött a röpzijük, miért tudták irányítani?! Mondjuk ez betdható annak, hogy ha nem volt közvetlen irányítás a TET-ről, akkor is mentek a drónok is, meg nekik is kellett javítgatni. Ők magukra voltak ilyenkor utalva és a drónok is. A lázadók is ilyenkor támadtak, hiszen egy drón a központ összehangolt irányítása nélkül elveszett, könnyű préda, mert csak a saját IQ-jára tááamszkodhat és nem tudja össezhangolni a taktikáját a a nagy egésszel (hibás tervezés, mer amúgy ma is megoldható máshogy).
-
Mivel az ott volt mellettük 3m-re... plusz az már teljesen működőképes volt, ezzel kezdődik a film, hogy a csaj jelenti "Sally"-nek, hogy a drón javítása elkészült, csak várják hozzá a páncélzatot. 2 ember meg még páncél nélkül se jelent nagy veszélyt egy olyan dögre... -
Igen, nem derül ki a filmből, ez csak az én ötletem.
Egyébként az Űrodisszeiában kiderül:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A 2001-ben a monolit csinálja a Csillaggyereket Bowmanből, a 2010-ben meg a Jupiter csillaggá alakításához kellenek, utána meg őrnek a friss bolygóra, hogy ne zavarjuk az evolúciót. -
Nem mondtam, hogy másfajta csak azt, hogy külön. (Értsd: nem a jól működőket küldi rájuk, hanem azt az egy nyomorultat ami a film eleje óta szerelget. Logikus. ) -
Vagykitudja. Lehet valami nagytávú hiperugrásra készült, avagy féregluknyitásra, egy másik dimenzióba, galaxisba, vagy uninerzumba (pl. lehet hogy a naprendszerből ő sem tudott simán eljutni a legközelebbi másik rendszerig ÉS csak simán megtankolt éppen). Az is lehet, amit mondtál, hogy szaprodáshoz kellett, avgy valamit fel kellett volna építenie (egy doomsday machine-t pl.), esetleg invázióra készült egy valóban fejlett civilizáció ellen, vagy valóban csak egy másik világot kellett volna táplálnia az erőforrásokkal. Az is lehet, hogy egy csillagot kellett volna "kijavítania", vagy pont fordítva. Hogy ne legyen nova, vagy pont az legyen. Lehet a létezés egy következő szintjére készült éppen, vagy csak tudást gyűjtött az univerzumban, a gazdáinak, akik már lehet nem is léteztek.
Nem tudhatjuk mi volt az eredeti célja. Az Űrodüsszeia-ban sem kötik az orrunkra, hát itt sem vitatta meg velük őIstensége. :D
-
Plusz még valami, hogy ki javította Jack előtt a drónokat. Nagyon egyszerű: senki. Nem voltak drónjai előtte, azokat akkor lettek gyártva amikor elkezdte a termelést (phase2). Amúgy aki kicsit szemfüles észrevehette, hogy a drónoknak az ilyen jelző, meg figyelmeztető "bípjei"-t is lopta a Tet: ezek az űrhajó számítógépének hangjai voltak, amiben elragadta Jackéket. Ez kurvára tetszett! -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem a víz és a nyersanyagok pont ahhoz kellettek, hogy a TET 'szaporodni' tudjon. -
Tudom, továbbgondoltam. Bocs. -
B+, majdnem ugyanezeket akartam írni. Most hiába gépeltem vagy 10 percig :D -
Én nem mondtam olyat, hogy a könyvnek köze lett volna ahhoz, hogy a drón rátámad. -
Oblivion ezmegaz...
Amúgy szvsz. a főAI az űrben, a hajója közepén elvolt mint a befőtt, mivel úgy tűnt, hogy olyasmi lehet, mint a replikánsok a StarGate-ben, azaz változott az alakja, nyilván tudta magát alakítani, több millió részből állt, amik mozogtak és egységet alkottak mégis, afféle kaptár, kollektíva.
Viszont a kis droidok sima tecno voltak, nem olyanok, mint ő, buták és limitáltak (ezt láthattuk), sok sérülékeny ponttal. Azonban a célnak bőven megfeleltek így is, csak gondoskodnia kellett a karbantartásukról, erre meg jók voltak az emberek. Nyilván SAJÁT magát ő sem bírta előállítani több pédányban, vagy nem is lett volna alkalmas a célra, hogy a bolygót tisztogassa/járőrözzön, így célgépeket állított elő, talán pont akkor és pont erre kizárólag.
Jó kérdés, hogy MIÉRT kellett neki Julia. Én azt mondom, mikor felismerte, hogy a pasi éa a nő EFFEKTÍV csapatot alkotnak eleve, ellentétben a Vica-val és a pasi ragaszkodik hozzá, az élete árán is, akkor nyilvánvalóvá vált számára, hogy nem a megfelelő embereket kapta el és nem jó a csapatösszeállítás. HA Julia lett volna a Vica helyén eztán, akkor kedves barátunkban a büdös életben nem merül fel, hogy valami nem "stimmel", hiszen a szerelmet a gép sem tudta indikálni benne, viszont az már eleve megvolt és a kötődés is. Így lehet lényegesen hatékonyabb csapatot felépíteni. A gép számára meggyőző volt, mikor arra hivatkozott a tesztnél, hogy nem akarja, hogy Julia meghalljon és azt akarja, hogy az emberi faj fent maradjon, hiszen ennek logikus és a gép számára egyetlen elfogadható módja volt a rabszolgaság. Amíg az ő céljait szolgálják ráadásul ÖNKÉNT, addig létezhetnek. Ne feledjük, a gép őket a teremtményeinek tartotta, úgy gondolta az emberek terminológiájában Ő az ő istenük. Így "bevette" az indoklástm, mivel kis barátunk NEM hazudott (és a gép ezt csekkolta). Idővel valamiféle vezető is lehetett volna az új ÖNKÉNTES szolgája a többi, agymosott szerencsétlen felett stb., illetve más célokra is könnyebben fel tudta volna őket használni (hiszen vannak még más kiaknázandó világok nyilván stb.)
A víz azért kellett neki, mert a nukleáris fúzióhoz nehézvíz kell és ezt tengervízből is elő lehet állítani. A víz nagyon ritka dolog az univerzumban, ez tény és a Földön nagy mennyiségben szabadon fordul elő. Ez afféle nyílt színi bányászat (Avatar eniván?).
A gép nem sokat programozott át az embereken, csupán törölte a rövidtávú memóriájukat és ezt-azt, majd közölt velük új információkat/új sztorit, amiket ezekután meg sem kérdőjeleztek. Ők is tudták, hogy törölték az elméjüket, ezt többször említi is a fickó, de ők ezt úgy tudták, hogy ez csak biztonsági törlés, az ő érdekükben. Rém 1xű kondícionáls ez. Ma is részben megoldható.
Logikus, hogy egy adott bolygón a bolygóhoz már eleve maximálisan alkalmazkodott faj a legideálisabb felderítő/karbantartó/katona. Minimális erőforrások bevonásával ez így 1xű takarítás. Nem akart az AI legyőzni senkit, neki más feladata volt. Az embereket sem írtotta ki még maradéktalanul, mivel ez nem volt a célok között eredetileg. Csak annyira gyengítette meg őket, hogy ne okozzanak biztonsági problémákat (aztán okoztak és itt jön a film).
Miért volt minden angolul, meg arab számokkal?! Mert a robikat erre a célra alkotta és így minden illeszkedett a tervbe, amiben embereket használt eredeti haderőnek. A "partraszállás"-t emberek (klónok) hajtották végre, a robotok csak a gépesített támogatást adták. Nem akart és nem is volt szükséges más nyelvet és számrednszert megtaíntani az emebrei számára. Minek? Neki nem kellettek jelzések a robikra, mert nyilván nem ez alapján azonosította őket, de a klónok így SOKKAL könnyebben elboduglnak (ők is számot kaptak eleve). A szerviz manualok is ezért voltak emberi nyelven, nem is szólva a HUD-okról. Pláne, hogy így kevésbé hihetetlen a sztori és lassabban lesznek irányíthatatlanok a klónok.
-
Ezt mondjuk nem hiszem, hogy egyből kinyírta volna őket. A drón csak egy gép volt, egy automata, szerintem fingja sincs arról, hogy mi az hogy könyv, meg önállóan ilyen szintű döntést nem hoz, azt csinálja amire a TET utasítja. De még ha fel is fogta volna (vagy továbbítja a Tetnek, hogy nézd má' könyvet olvas) nem is láthatta mert ki volt kapcsolva... amikor a csaj kimondja, hogy már nem hatékony csapat, akkor kapcsol be a drón, gondolom a Tet távirányítása által. De még az is lehet, hogy a Tet is tudott Jack érdeklődéséről a régi kultúrák iránt, csak ennyit egyszerűen nem tartott rá nézve fenyegetőnek. Na bumm, néha eltesz egy talált napszemcsit, könyvet, stb. Amíg hatékony a csapat nincs gond. Meg a klónokat cserélték is elég sűrűn, tehát nagyon ideje se volt mélyen gyökeret vernie semmi ideológiának. Még ha el is bizonytalanodott, mire veszélyessé vált volna jött a friss hús. Nem hiába érdeklődött olyan sűrűn, hogy hatékony-e a csapat. -
Jah, a csóka ott szerelgette, javítgatta, vakargatta a fejét, meg olvasgatta a titkoskönyvcskéjét. Ha fent lett volna az orrpáncélja és jól működtek volna a fegyverei, nem lett volna sérült és még félig kijavított, akkor simán lemészárolja őket és kakukk. -
Nem volt semmilyen másfajta, sötét színű drón, lol. Az egy javítás alatt álló drón volt, amiről hiányzott a páncélzat. De ez el is hangzik a filmben, nem is egyszer... -
Még mindig Oblivion: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem mai klónozásra kell gondolni, hisz azonos, felnőtt darabokat nyomott ki sorozatgyártásban. Valószinüleg inkább atomi szinten sokszorozta, ebbe beleértve az agyban lévő energiákat. Amiket gondolom korlátozva megpróbált törölni, hogy a harctudása megmaradjon, de a szerelmet nem lehet kitörölni, vagy a lelket, vagy mi. :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ja tényleg, egy klónnak miért kell törölni a memóriáját? Klónozták az eredeti memoriáját is? Érdekes.... -
Persze, el kell fogadnunk a film szabályszerendszerét.....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egyébként az mi volt, hogy elveszett a kapcsolat a Tet-tel ha nem volt pont felettük? Hahó, műholdak?? :) -
ja, 2013 van és nem idegen bolygókat meghódító faj vagyunk :D -
Most komolyan ezen vitatkoztok? :) Ha nem lenne ott szerelni emberünk, nem lenne film és történet :D -
gyerekek... tudjátok ti is, hogy miért emberek voltak az Oblivionban a munkások és nem robotok
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy a végén lehessen egy happyendes hollywoodi lovestoryt kreálni... :D a szerelem mindent legyőz, klónokon és memóriatörléseken át is utat talál magának, és minden rózsaszín és kibaszott nagy happy van
ennyi. nem kell itt logikát keresni. ez is ugyanolyan film mint a többi, csak a körítés más és szokás szerint hemzseg a logikai bakitól, csak hogy a végkifejlet olyan legyen amilyen -
"ergo nem tudott jobbat csinálni"
:D
Hogyan javította magát a TET és a dronónokat amíg ideért és nem voltak klónjai?
Mi értelme van a klónoknak egy kvázi luxustornyot építeni, valamint az igazihoz erősen közelítő történelemre kondicionálni, ahol aztán az első kapcsolatfelvételnél kilóg a lóláb?
Sokkal egyszerűbb lett volna vmi vallási kondicionálást végrehajtani (eg. TET = god / drones = angels / Mad Max guys = heretics) aztán beépíteni Jack-éket.
Üzemzavar esetén meg ne már hogy egy külön drón kelljen (sötét színű ofkórz LOL) rendet rakni a toronyban, hanem egy gombnyomás és pukk...
Jack retro völgye is ezért volt gáz, főleg utólag mert nincs rá normális indoka mi a pék lapátért mászkálgat arra, ez meg C64-nek is feltűnő kellet volna, hogy legyen hogy ideje purgálni...
Az is rettenetesen gáz, hogy angol nyelven kommunikált mindenki (pl. megnéztem volna Morgan arcát ha a nagy monológja utána azt mondják neki: Siento, no hablo Inglés) a drónokban human, angol nyelvű GUI futkos (alap LOL) etc...
Egy szó mint száz, irgalmatlan egyszerű(primitív) hollywoodi klisé ez az egész.
-
Igen, a fogalmazásom rosszul sikerült, valóban nem filmzene, a filmben elhangzott szám. Elnézést. -
sandor8206 #77103
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de pont ez a lényeg, hogy filmben se láttál, jobb és hatékony robotot mint az ember, ergo nem tudott jobbat csinálni
most ilyen dumákkal nem tudok mit kezdeni, hogy AI és nem igaz, hogy nem tudott jobbat csinálni és ez hülyeség a filmben...ez volt a filmben, hogy nem tudott és kész
egy film "szabályrendszerét" amit ott felvázoltak azt sajnos el kell fogadni
ha pl: AI humaoid robot lett volna és nem 1 kocka, akkor azt mondom igazatok van
ezért is mondtam pl: hogy sztem nem AI volt, hanem egy sima "aratógép" beprogramozva ahol gyakorlatilag az egyik funkciója az volt, hogy ha alkalmazkodni kell így kell csinálnia, fog egy őslakost és klónozza -
Bocsánat, de filmbuziként ellent kell mondanom pár apróságban...
Már akkor is imádtam és faltam a filmeket, mikor még nem volt színes tévém sem csak egy öreg használt piros műanyag házas Junosztyom, amit a fatertól kaptam. Lett még valahonnét egy használt VHS-em is, beiratkoztam a helyi VICO videókölcsönzőbe és hármasával (max ennyit lehetett egyszerre) vittem haza a filmeket...
Csóró szakmunkásként ennek is örültem és bár imádtam igazi moziba járni, kismillió filmet akkoriban sem játszottak már a mozik..
Az igazi vérbeli filmbuzit nem foglalkoztatja még az sem, ha egy filmet a wifis telóján a buszpályaudvaron is kell megnéznie (legalábbis ott elkezdenie és ahol lehet majd befejeznie) mert csak a film varázsa számít és semmi más. Hány de hány éjszakát virrasztottam át huszonéve azért, hogy egész éjjel filmeket nézhessek! Persze másnap meg majd kibuktam az iskolapadból a fáradtságtól :)
Bizony voltak idők, mikor még sokunknak be kellett érni ennyivel!
Természetesen mára fordult a kocka, s otthon az 50"-os 3D plazma, ami mondhatsz akármit, egy rendes házimozi erősítővel nagyon is odab@sz és igencsak vetekszik egy nagymozis élménnyel :)
Filmkérdésekbe most inkább nem folynék bele (hogy a Transformers 3D vagy az Avatar3D sz@r filmek e vagy sem) mert ennek meg aztán az égvilágon semmi értelme sincs.
Mind különböző emberek vagyunk egyéni és személyes ízléssel, s így bármikor előfordulhat, hogy amelyik filmtől Neked az állad leesik én (vagy bárki más) csupán egy harmatgyenge 2-esre fogja értékelni azon a képzeletbeli 10-es listán... -
Nem azt mondtam, hogy nincs ilyen, hanem hogy régen rossz, ha egy film nem élvezhető eléggé anélkül, hogy dübörögjön a hang, meg egy többméteres vászon legyen a képed előtt.
Amúgy erről beszélek. Mind a Transformers, mind az Avatar szar filmek. Lehet jó a CGI, meg fasza a 3D, meg látványos, de ettől függetlenül szar filmek maradnak, ha moziban nézem őket, ha itthon.
Amúgy meg az igazi filmbuzik nem stereo hanggal, és nem egy kis tv-n élvezik a filmeket, hanem adnak a hobbijukra, és kiépítenek otthon egy olyan rendszert, ami ténylegesen hozzátesz a filmélményhez.
Persze, a mozit egyelőre semmi sem tudja felülmúlni... -
BADARSAG!! Rengeteg peldat tudnek mondani ahol igenis sokat szamit a hang es a kep. Transformerst is siman lehet ertekelni jobbra egy komoly rendszeren mint a 72cm es tv den stereo hangszorokkal.
1 talan ket pontot siman valtoztat a vegeredmenyen. Oblivionnal kapcs: Ha vki pl 7 esre pontozza akkor azt mondom, hogy ok nem tetszett neki annyira. 6 pont??? Sok kozepes film van a piacon de ez siman veri a kozepes filmeket.
az avatar se lenne olyan jo a grafika nelkul -
es az autokat megis emberek javitjak. nem robotok................. -
A kettő nem zárja ki egymást, a chaku chaku meg a robotok. Nyilván vannak olyan folyamatok ahol az ember ügyesebb... de ne mond már hogy visszafelé fejlődünk :) Ismerem mi megy az ilyen Jabil meg hasonlo gyártóknál, akik apró kis szarokat raknak össze az autogyártóknak.. de térjünk vissza a filmre, miért is jó egy embert alkalmaznia egy gépnek? :) -
Thnx, ezekért kell megnéznem még párszor - nameg úgy eleve önmagáért! -
sandor8206 #77095 jajjjj, hát gondoltam, hogy a sajtolást, meg hegesztés, meg nehézipari összeszerelést az automata :-)
egy autoösszerakása hát persze, hogy az, de oda el kell jutni, ott már szinte minden készen van, készen jön a motor, a váltó, az elektronika, a műszerfal, az ülések csak be kell csavarozni
de amúgy ebben dolgozol???, mert én igen a világ no.1 autoalkatrész beszállítójánál dolgoztam
és ott a jövő a chaku chaku line, minden új sor már olyan -
ha nem jönne be a video..A jelen gyártástechnológiája... -
Oblivion
Korrekt volt. Nem mondom, hogy felejthetetlen, de az évi átlagban üdítő szórakozást nyújtott. Vfx nagyon igényes lett. Cruise pedig eléggé magára talált, ezt a szintet tartsa még egy darabig. Edge of Tomorrow is faszásnak ígérkezik. -
sandor8206 #77092 kicsit nézz utána a chaku chaku lean manufacturing, természetesen buzi japánok találták ki és őket majmolja mindenki -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tessék, itt a vadiúj gyártósor, vajh miért nem 20 évvel ezelőtti technologiát alkalmaznak...
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!én meg ezt nem értem, hogy ez neked honnan jött? :) A végén egész kellemesen elbeszélgetnek.. egyébként teljesen lényegtelen hogy AI vagy sem, olyan kibaszott fejlett technologia amit bemutat, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy emberekre van szüksége a karbantartására... -
sandor8206 #77089 menj el egy gyárba és kérd meg, hogy mutassanak egy 20 évvel ezelőtti és egy vadiúj gyártósort