106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • I.C.ram
    Hozzátartozók tudtommal semmit nem tudtak a filmről...

Ne haragudj de ezek a filmek számomra ugyanúgy középszerűek. Armageddon, Bad Boys, most komolyan? Ne vicceljünk már. The Rock volt talán az egyetlen említésre méltó filmje.
  • Tyler1
    Igen, a hozzátartozóknak biztos azt adták be, hogy életrajzi drámát forgatnak az áldozatokról-.-

Ez Bay egyik legjobb filmje, attól még hogy neked nem tetszett. Az utolsó mondat meg egy vicc, ezt már a nethuszárok adják egymás szájába. A szikla, Armageddon, Bad Boys, A sziget, csak pár film a "teljesen tehetségtelen" Baytől. (én a Pearl Harbor-t sem tartom rossznak, na bumm)
  • I.C.ram
    Pain and gain...

Ekkora fost régen láttam már. Félretéve, hogy maga a film is egy kalap szar, most frankón abból csinálnak vígjátékot, ahogy egy banda brutálisan megölt egy ártatlan házaspárt, és nem szégyellik többször is kiírni, hogy megtörtént esemény?

Rokonok helyében a szart is kiperelném ezekből. Bay meg újra bebizonyította, hogy teljesen tehetségtelen.
  • WhiteStar
    végigjátszottad? tudod te miről beszélsz ember? jaaaaaaj néha tudsz produkálni olyan sötét dolgokat hogy önmagukba omlanak vissza a pixelek a monitoromon
  • gombabácsi
    mi van, taláékoztál egy véleménnyel ami más mint a haveri kör véleménye? :D
    botrány!!! kiálts TROLLT!!!! az az über megoldás mindenre! :D
  • Kmarha
    Na az tökös egy rendező lenne, aki bevállalná :)

Pedig milyen jó kis bosszú film lehetne belőle
  • Mirk
    Túl a fenyvesen.

Hosszú volt de megérte. Nem úgy izgalmas, mint egy akciófilm, de voltak benne fordulatok.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A főszereplőváltás meglepett :)
  • WhiteStar

te... hupazmeg.
  • gombabácsi
    startrek into darkness vagy mi

kb transzformersz "minőség" :D
  • gombabácsi
    a masseffekt egy ipari termék, nulla eredetiséggel...
  • ProGabe #77639
    Nagyon nem szeretem, ha ezt lopásnak hívják, offolok miatta 1-2 sort :)

Mindenki folyamatosan "lop", főleg igaz ez a művészetekre, legyen az zene, film, vagy alkalmazott grafika.

Amikor pl. egy kezdő designer meglát egy jó terve(ke)t, ami megfelelő lenne az adott feladatához, elkezdi lemásolni, de úgyis belerakja saját magát, a emberi és szakmai tapasztalatait, stbstb és ettől más a végeredmény. Amikor meg már tapasztalt lesz, akkor is "másol/lop", csak akkor már a fejében lévő "képekből"! Ehhez kell ugyebár a sok éves tapasztalat, a rutin.

Minden ember folyamatosan másol: így tanultad meg az anyanyelvedet, hogy köszönni kell, vagy hogy hogyan kell reagálni egy kínos szituációban. Tehát egy művész sosem lop, hanem tapasztal és azt beépíti a saját munkáiba.
  • Bucser
    "Az egész Elysium kinézetét – csak hogy minek is erőlködjenek mindenféle új fantasztikus kinézett kitalálásával - egy az egyben lopták a Mass Effect Citadeljének körgyűrűjéből."

Nezd meg barmilyen Gundam mangaban a coloniak kinezetet. Aztan rajossz, hogy ezeka designerek es muveszek egymastol lopnak.
  • Sir Quno Jedi
    Na azt végképp nem lehet filmre vinni sztem. Alfred az egyik legnagyobb valaha is élt sf író volt. Az a könyv a szinesztéziára is épít, nem tudják más médiumra vinni anélkül, erősen hogy sérülne az értelme. Persze ettől még VALAMIT ki tudnának hozni belőle, de talán jobb ha nem erőszakolják meg. Ahhoz ő maga kéne és a víziója.

Meglátjuk mit hoz a jövő...
  • IMYke2.0.0.0
    Ja, vagy nem érted a "majmolás" lényegét. Értem...
  • IMYke2.0.0.0
    Olvastad az 1931-es történetet vagy sem?
    Ha igen, akkor nem értem, miért is nevettél (magadon)?
  • tomsolo
    Ahaha, sry de irgalmatlanul felnevettem.

Én egyébként egy Tigris, Tigris feldolgozásnak örülnék, ahogy szét jauntolják egymást :P
  • tomsolo
    Érdemes pedig mert az első könyv viszonylag egyszerű az utána lévőkhöz, az uccsó részek pedig már kb. Dűnei bonyolultságban lebegnek.
  • gulyasandras

Hümmmmmmm, hümmmmmm, hümm.
  • genndy
    Dehogyis, ne írj többet, csak azt hittem ebből ráismerek, de soha nem hallottam róla.
    De ennyi infó már elég, így már meg tudom nézni, meg a könyvre is rákeresek.
  • PetruZ
    Nem is tudom... Az Ender's Game csavarjának csavarját valami háromszoros spoilerbe kéne tenni és még akkor is zűrös lenne (bár az is igaz, inkább anno, akkoriban ütött nagyot, ma már azért messze nem annyira hűha). A filmtől én is tartok, mivel a trailer alapján valami másféle... "értelmezést" szeretne nyújtani.

A Rama film meg el van átkozva, nem is tudom, hányszor futottak már neki, hogy megcsinálják. Most legutóbb Morgan Freeman karolta fel, mint producer, és szerintem pont ráillik az "űrhajótörött" öreg szerepe is, hátha bevállalja...
  • Sir Quno Jedi
    Nem mesélem el a sztorit, mert az spoiler. Ha akarod elmondom spoilerben, de nem érdemes. Meg nem is olyan 1xű... :D
  • genndy
    Nem hallottam még róla, de köszi az infót, megnézem.
  • IMYke2.0.0.0
    Yesss... keverem-kavarom ezeket.
    S ez is bizonyítja, hogy
    * ezer éve olvastam őket,
    * saját kútfőt használok, nem Kuglit.
  • ZilogR
    :D az lehet, de Huxley írta... ;)
  • IMYke2.0.0.0
    Konkrétan az Elysium a "Szép új világot" majmolja.
  • ZilogR
    ...azt hiszem INNENTŐL lesz érdekes a csevej(ly?) a topikban... :DDD
  • IMYke2.0.0.0
    A Philip K. Dick "Szép új világ"-át kell elolvasni és pont.
    Utána már semmi társadalom kritikás történet nem tud újat mondani.
  • bcrics
    Akkor most jól beaposztrofáltad magad a Szellemi elit legfelsőbb körébe.
  • Hoz_Hun
    Én nem olvastam egy csomó etalon scifit, pedig szeretem a műfajt. Ez van, ettől nem érzem hülyébbnek magam, mert bármely fórumra bemegyetek, mindig van egy ügyeletes mindentudó, aki listákat vág az arcunkba, hogy "Na EZT se olvastad?" Már ne vedd magadra. Csak azt kell megérteni, hogy pl a Háború és Békét sem olvassák el sokan, pedig vannak akik szerint az alapmű. De lehetne még sorolni a dráma, stb műfajokban országonként, koronként a könyv hegyeket, amik kiemelkedő produktumok és mondhatnánk "illene" elolvasni.
    De maradjunk a scfinél. Az alapművek sem egyformák és nem jönnek be mindenkinek. Én pl ki nem állhatom a Dűnét. Se könyvben se filmben. Pedig próbáltam megszeretni, hisz a környezetemben mindenki imádta. Nem sikerült. Sem az írásmód, sem a világa egyszerűen nem fogott meg. Ellenben Asimov Én a Robot-ját nagyon szeretem (a könyvet nem a filmet).
    Erről az Ender's Game-ről speciel még nem halottam, legyen bármekkora alapmű. Engem az nem zavar, ha gyerek a főszereplő, rengeteg jó film van amiben gyerek a főszereplő. Bár ha túlzottan meg akarnak felelni a mai elvárásoknak, az átültetés aggodalomra adhat okot (mondjuk nekem mindegy mert nem olvastam a könyvet). Majd kiderül. Harrison Ford miatt amúgy is várós a film.
  • Blasta
    Elfogjak kurni kegyetlenul az fix.
    Bar en csak az elso konyvet olvastam, de az alapjan es amit a trailerben lattam konkretan a falat kaparom.
  • Sir Quno Jedi
    Nyilván.
  • tomsolo
    Én imádom az Ender könyveket, de a filmtől félek mint a tűztől.
    (Sztem ótvar lesz az eddigiek alapján, de ne legyen igazam.)

Meglepődnék ha végig élné az összes részt.
  • Sir Quno Jedi
    Épp olyan sorozat, mint Asimovtól az Alapítvány.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ender%27s_Game

77-es rövid sztoriból dolgozta át 85-ben, majd 91-ben ápdételte. A tartalmát nem lőném le, főleg hogy a sorozat eléggé elvont irányokba megy el az első részt követően.

A film lassan kész (október vége-november eleje a bemutató, de nálunk ki tudja mikor, keressetek rá). Az egyik legismertebb szereplő maga Harrison Ford.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ender%27s_Game_%28film%29

Nyilván érdemes előbb elolvasni az első könyvet (ezt filmesítik egyelőre meg) és utána majd megnézni a filmet. A film nem adhatja tökéletesen vissza a könyvet, mert az kivágná a biztosítékot az amcsiknál de durván. Így először könyv, aztán film...
  • Hoz_Hun
    Jogos. Egyszerűen csak annyi időt töltöttem a Mass Effect univerzumban, hogy a körgyűrű látványa egyből mellbevágott.
  • genndy
    Na akkor erről az Ender's Game-ről csöpögtessél némi infót légyszi :)
    (film/könyv/író/bemutató/szereplők?)
  • Dynamic
    Lehet. Mentségemre legyen mondva, hogy aznap 4 órát aludtam, és úgy mentünk az esti előadásra, és bár majd elaludtam, azért úgy éreztem, hogy képben vagyok.
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem nem figyeltél. Több dolgot konkrétan megválaszoltak a filmben (mozgóképben is, szóban is). Már persze ha ugyanazt a filmet láttuk, ugyanúgy megvágva.
  • Dynamic
    Annyi fájdalmas baromság volt az Elysiumban, hogy már majdnem zokogtam. Azon már fenn sem akadok, hogy 150 évvel később(!) ugyanúgy néz ki minden, mint most (ugyanolyan lcd monitorok, autók, ruhák, öltözetek, rádiók stb.), csak vannak robotok meg gyógyító ágy, na hurrá...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egyáltalán minek akartak bevándorolni, ha úgyis lelövik őket? Meg mit csinálnak bevándorlás után, ha pillanatok alatt kiderül, hogy nem az Elysium gazdag lakóinak polgárai és úgyis kitoloncolják őket? Meg miért nem szereztek a FÖLDRŐL egy gyógyító ágyat, amikor amúgy is ott gyártották azokat, ne adj isten miért nem dobott össze akár ezer ember egy gyógyító ágyra?(gondolom a jegy ára Elysiumra nem 2 fillér, vagyis ebből az árból ezren biztos össze tudtak volna dobni egyre, ha már annyi eszük nem volt, hogy lopjanak egyet). Meg egyáltalán, mi a fasz volt ez a rendszer újraindítás? Mitől lett minden bevándorló Elysiumi polgár, amikor csak annyi történt, hogy letöltötték a programot és újraindították a rendszert, miközben ilyen funkciót, nyilván nem írtak bele a programba? Miért van benne olyan ostoba védelem, hogy nyugodtan el lehet ugyan lopni(!) sőt a tolvajtól is le lehet tölteni, "mindössze" annyi történik, hogy a tolvaj meghal?

és még ezernyi kínzó kérdés...
  • Sir Quno Jedi
    Ááááááááá ezek lefikáznák azt is, mint a főoldalon az Ender's Game-et. Ami csupán csak a valaha írt legjobb scifi a 100-as listán (no.1), de szemlátomást ezek még csak nem is hallottak róla, olyan sötétek szegínkík, ámde fikázni, na azt tudták. Én élve behaltam és a füleim visszanőttek a fejembe a hülyébbnél-hülyébb hozzászólások kapcsán. Nyilván Vernét is fikáznák, mert azt sem ismerik (meg úgy semmit sem az sf-ből kb.)...
  • genndy
    Abból mennyire filmet kéne már csinálni...