106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kandurex
    Miért ne lenne az? Elég magas felbontásról lehet vissza skálázni, akár eltérő arány esetén is.
  • LasDen #103975
    mert ez nem ilyen egyszerű.
  • Blasta
    Koszi haver, egy Sheath boxert rendelek is asap
  • Kmarha
    Onward
    Előre

Annyira ötletes külső mögé rejtették, hogy elég lassan esett le, mennyire egy átlagos történet is van ilyen szépen becsomagolva. Mert hogy az alapja (és kb minden esemény szála és karaktere), nem több egy ezer éves klissénél. Adva van két testvér pár, az egyik a város különce, nagy hangú, hiperaktív, magasról tesz mások véleményére. Még a saját öccse is szégyelli őt egy kicsikét. Az öcsi a visszafogottabb, meghúzódó, barátok nélküli, félénk srác, mindenféle különleges képesség nélkül, beolvadva a mindennapi szürkeségbe.
    Mindaddig, míg bele nem kerülnek a nagy kalandba, mely során szembenéznek félelmeikkel és egymás iránti érzelmeikkel. Kiderül, hogy a félénk testvérnek hatalmas ereje/képessége van, amit használva felülkerekedik szorongásain, míg a másikuk furcsa hóbortja és elvont szokásai életmentő és irány mutató információkként szolgálnak a kaland során.
    Először közelebb kerülnek egymáshoz, majd jön az összeveszés, és a végső csatában kibontakozó felismerés, ahol rájönnek hogy az egész kaland valójában kettejük összetartozásáról szól.. bla-bla-bla..

Ez a hihetetlenül unalmas alaphelyzet viszont tényleg remek körítésben van tálalva. Ez a fantázia világ remekül kidolgozott és részletes, elég bárhol megállítani a filmet, és biztos talál az ember rajta valami apró érdekességet. Az elvadult (és elfajzott) unikornisokon át, a háziállattá szelídített sárkányon keresztül bőven kapunk némi vicces társadalom kritika féleséget is, de a hangsúly elsősorban a humor faktoron van, nem akar a film semmi komolyba belefolyni. Mondjuk a végső drámai szál egész felnőttesre sikeredett, tetszett hogy milyen visszafogottan kezelték a fiú-apa drámát a végén. Nem túl hosszú, gyerekeknek felnőtteknek is szórakoztató alkotás, mondjuk nálam az egyszer nézős kategóriába fért csak bele.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.03.20. 19:19:25
  • repvez
    Pont ezt nem értem én sem, hogy amikor a CRT-ről váltottak szabványt és bejöttek a szélesvásznú formátumok akkor miért nem abba a felbontásba adták ki a TV-ket mint amekkora a film maga volt.
    Hogy ne legyen a fekete alul felul csik.
    Mert se a HD sem a FULL HD vagy a 4K felbontás sem egyezik meg a nativ videok felbontásával, igy mindenképp lesz fekete csik vagy el lesz nyujtva a kép. Meg legalább a közös többszörösére hozták volna ki, hogy ha valakinek nem HD, FHD vagy 4K TV-je van akkor azt torzitás mentesen lehessen kisebb felbontáson is nézni, pl a 720P az 1440P és 2880P lett volna az 1080P és a 2160P helyett.

Nem értem mikor meg volt a lehetőségük miért nem az egyszerübb megoldást választották
  • Tikal #103971
    Biztos tetszett neki a Saul fia...
  • Kandurex
    Zack Snyder's Justice League

Egyértelmeűen jobb, mint az előző.

Viszont,...mi a faszér kell ezeket a képarányokat behozni? Mi volt a koncepció lényege? Így se értem, hogy miért van többségében filmeken a két vastag fekete csík, emeljék a felbontást és kész, így mi értelme van a nagy képernyőnek? Hogy legyen mit felezni?
  • CSOCSO
    Ezt mindenkeppen nezzetek meg. Par dolog kimaradt nalam. De nem is csodalom.. mikor mar 3 es fel oraja nezel valamit es orulsz, hogy lassan vege a filmnek, akkor nem figyelsz a hatterben levo eldugott kis dolgokra.

• Szacsa HUN
    Flash nagyon gáz. Egy igazi kretén a sorozatbeli karakterhez képest.
  • Prof William
    Az poén hogy a Justice Legaue -nek PONTOSAN MOST kellet volna kijönnie.

A szénné vágott előző változat óta kb minden főbb karakter megkapta a maga előzményfilmjét, amolyan marvelesen, szóval éppen most lenne időszerű JL megjelenése és nem 4-éve.
  • Tikal #103966
  • Tikal #103965
    Az az érzésem hogy nem azért lett hosszú a film mert minden ki lett jobban bontva hanem mert 0.5x a lejátszási sebesség.. ez valami őrület, minek kellett bele ez a sok lassítás, felér egy kínzással a sok gagyi epikség a nyálas zenékkel...Ha nem erőltetné ezeket még jó rendező is lehetne :D

Az amazonos epizod-ban borzalmas volt a cgi és még jó pár jelenetnél sajnos, de legalább a kép nem volt vörös mint legutóbb.

Azért összességében árnyalattal jobb lett mint az előző probálkozás, és jobb mint az Avengers mozik, de ha nem készült volna el akkor se bántam volna.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Aquaman-ről azt gondolnád hogy nagy környezetvédő de úgy bebaszta a whisky-s üveget a tengerbe a pólójával együtt mint egy paraszt, de legalább macho volt.

6/10
  • cylonflatus
    Hasonlóan látom. Darkseid egy kicsit ellentmondásos figura lett, sőt nem is kicsit. Árész megküldte a baltával, azt le is feküdt gyorsan :) Sokkolóan gyorsan ahhoz képest. Az a jelenetsor szerintem egy csomót rontott Darkseid imázsán. Látjuk sebesülve, öntudatlanul - ez tönkreteszi azt a legyőzhetetlen, istenszerű képet. Onnantól már igazoltan "nyomható" a karakter.

Amikor Aquaman elmerült a habokban, majd rákezdett az a népi kórus, szégyenlem de elröhögtem magam...
  • Blasta
    Justice League
    Nem pontozom, ez olyan mehhhh nekem. Az elso verziótól ugyan jobb, de nem sokkal és részemrol ebben a sztoriban marhára nem volt 4 órányi anyag. Akárhonnan nézzuk, ez a sztori azért jóval szimplább mint pl. a Végtelen Háború volt, aminek teljesen jogos volt a hossza és a két részbe vágása.
    Az eredeti verzió sem volt jó film, nagyon nem, de azzal, hogy tobbet idozott Snyder a karakterekkel azért ez sem lett sokkal jobb film, csak hosszabb. Cyborg megérdemelte a torténetének kibontását, Supermanbol pár jelentéktelen jeleneten kívul (minusz a vállalhatatlan bajuszos jelenet) egy centivel sem volt több, söt talán kevesebbet is kapott a végso csatában mint az eredeti verzióban.
    Aquaman-nel se foglalkozott túl sokat a film a második felére, csak úgy ott volt és zúzott amikor kellett (és elvettek tole pár poénosabb jelenetet ha jól emlékszem). Flash engem eddig sem zavart túlzottan, ebben sem zavart, az viszont jó, hogy a bugyuta családmegmentos részét szanálták (Dosztojevszkij...istenem, egy full idióta is tobbet gagyog oroszul ennél).
    Steppenwolf jobb volt valóban, mind a torténete, motivációja, mind a kinézete upgrade-et kapott, ezzel minden rendben volt.
    Ja és csak néztem hulyén amikor lenyomták Steppenwolf-ot és még volt fél óra hátra a filmbol... WTF???
    Unalmasnak éppen nem mondanám a filmet, bár két részletben néztem meg, de tényleg a "3 dobozt osszegyujt a gonosz, majd ezeket osszegyúrja egybe de elotte még felébresztik Supermant a halálból" sztorira 4 órát szánni picit overkill nekem.
    Nem lett tobb a világ ezzel de igazából kevesebb sem.
    De a 4:3-as képarányért egy jó nagy maflást lekevertem volna Zack-nek. Valahol olvashatta, hogy attól, hogy szukebb a kép a nézok depresszivebbek és jobban átérzik a drámát...bullshit baszki, felejtsuk már el ezt, még az igazi drámáknak sem kell ez a képarány a hatáshoz, nemhogy egy nyomorult szuperhos filmnek 0 drámával. Remélem a kovetkezo sotét Snyder film 4:5-os képarányt kap, hogy Instán is szipi-szuperul nézheto legyen...
    Utoljára szerkesztette: Blasta, 2021.03.19. 22:09:28
  • Jim Morrison

Örültem, hogy elkészült, sokkal kerekebb lett a sztori, sok mindent helyrerázott (képregényt, stb nem ismerem). A képaránnyal... nem igazán tudok mit kezdeni.
    Aki veszi a fáradságot a 4 órához, az szerintem nem bánja meg. Anno talán 6 pontot adtam rá, most simán 8.
  • nordan
    thanks a lot
  • Bokafix2
    Éppen, hogy nem lett túl OP... Snyder Darkseid-ja inkább egy dúvad gladiátorra emlékeztetett, mintsem a képregénybeli Sötétség Urára. Előszedtem pár régi képregényt, pl. azt amelyben Superman az Apokalipszisre kerül. Esélye sem volt, végig rejtőzködött az alattvalók között, egy sima apokalipszi polgárnak adva ki magát, mert tudta, hogyha Darkseid megtalálja, akkor gebasz van.
    A képregénybeli sötét úr rideg, komótos, megfontolt, nem siet, és minimális erőbevetéssel ver agyon mindenkit. Még a kezét sem használja. Olyan gyors mint Flash, (ha nem gyorsabb) és egy kilométerrel arrébb állva úgy kapta el Superman grabancát, hogy az észre sem vette, hogy megmozdult.

Az omega sugárral meg képes bolygókat is elpusztítani, szóval hihetetlen volt látni, hogy Zeusz meg Árész - két ilyen kis elmaradott csíra - megsebesíti és meghátrálásra készteti a nagyurat. Ez több mint nevetséges. Esélyük sem kellett volna hogy legyen. Darkseid, amúgy is mindig a pribékjeit küldi mindenhová, ő maga szinte el sem hagyja a bolygóját, mivel minden ellenfele rangon aluli, ezért tökéletesen elég a Big Bardát, meg a fúriákat elküldeni hódítani.
    Tény, hogy a filmben nagyon sokat nerfeltek Darkseid-on, pedig lehetett volna jó a történet úgyis, ha nem változtatnak ilyen módon a karakteren. Éppen hogy az izgalomfaktort növelték volna ezzel, hiszen mindenkinek szinte 0 eséllyel kellett volna szembenéznie vele.
  • LasDen #103959
    Soha nem értettem ezt. Mintha az elmúlt 100 évben nem létteztek volna ensemble filmek. Ezen logika mentén ezek a filmek nem lehettek volna sikeresek, mert a karakterek nem kaptak önálló filmeket és a főgonoszt nem vezették fel 20x1 perces semmitmondó nézésekkel. Lehet iylet csinálni. Még a szuperhős filmekkel is. Csak ne Chris Terrio írja...
  • CSOCSO
    En eddig 3 orat birtam a filmbol. CGI neha kisse silany, batman kb eddig szarra se volt jo. Max 3 pofont osztott ki. lol
    Majd holnap befejezem.
  • CSOCSO
    dehogynem tudod VLC vel. jobb klikk... video.. crop es 16:9
  • Sequoyah
    Azert a CGI az nem az 5 ev miatt volt gagyi . Az a CGI 2010-hez kepest is nagyon gagyinak szamitott:)
  • repvez
    ugy értettem , hogy az elözöö kiadáshoz képest. a avengert eleve ugy tervezték.
    Ennek az első kiadását meg 2 órába kellett belesüriteni.
    Amit ha az elözö rendező is megkapta volna a 4 órát talán nem lett vplna annyira rossz.
    Most meg dula anyni időben 5 évvel rá jobb CGI képességekkel , könnyü azt mondani, hogy bezzeg igy is meg lehett oldani.
    erre mondam, hogy nem egyenlö a mérce.

mintha egy tervezőnek azt mondanák, hogy tervezzen egy házat kézzel 2 hét alatt, majd 5 évre rá egy másiknak , hogy ugyan azt tervezze meg számitógéppel 4 hét alatt. és utána oda dugják az orra alá az elsőnek, hogy látod igy is meg lehet ezt oldani, nem olyan silányan mint ahogy ő.
  • BenedekFeco

4 órányi epikség kimaxolva. Csak az első 10percben több "kúlság" volt, mint az utóbbi évek összes szuperhősös filmjében együttvéve :) És ez még csak az opening credits volt.
    Steppenwolf for president...
    1pont minusz a hülye képarány meg a "poénfaktor" Flash miatt. Néhol kilógott a CGI meg a greenscreen, de összességében odabaszós volt minden jelenet, még a sima beszélgetések is :)

9/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2021.03.18. 22:23:50
  • Sequoyah
    A 3. Avengers film is 4-5 oras, szoval ez nem ujdonsag.

A DC-nek pedig mindig is azzal volt a baja, hogy fejest ugrottak a kepregenyesdibe, es nem bontottak ki a karaktereket jo elore.
    Ha mindenki kap elozmenyfilmet, es esetleg a fogonosz sem egy jottment, hanem mar volt rola szo korabban is, akkor 2 ora eleg lett volna. Ha ezt at akarjak ugrani, akkor kell a 4 ora.
  • viizo
    Darkseid (és alvezérei) olyannyira durván badass karaktereket kaptak, hogy végig az volt az érzésem, ha a másik filmuniverzum őrült lila titánja és annak kompániája találkozna ezekkel, Thanosék szűkölve bújnának el az univerzum legkiesőbb zugának legeldugottabb sarkába... :)
  • mégvadabbdisznó
    Zack Snyder's Justice League 9/10

Azért szignifikáns különbség van az előző, meg e között. Ha a rendező elég időt kap kibontani egy jelenetet, nagyban növelheti vele az élményfaktort. Nincs összecsapva semmi, elég lehetőséget kapnak a karakterek is, 3 dimenziósabbá válik az egész sztori, és javítva lettek a cgi effektek is. Pl. Steppenwolf igazán ütős suitot kapott, és minden harcjelenet sokat javult. Nemcsak azért mert javítottak a minőségén, hanem elég sok plusz jelenetet toldottak hozzá, így pl. az amazonok dobozának a megszerzése egy igazi epikus csata lett az előző film ugyanezen jelenetével összehasonlítva, pedig itt még csak az elején vagyunk a sztorinak.
    Szóval Snyder olyan epic snitteket szór az arcunkba már az elején, amik sok film final fight-jában találhatók meg csak, és ezt a későbbiekben csak fokozza és fokozza.

Diana terroristák elleni harca is fel van rendesen pörgetve és rengeteg a pluszjelenet, így kb. kétszer olyan hosszú az egész, mint az első filmben. De az ősi csata az Apokalipszis seregével is ki van bontogatva, és aprólékos gonddal lett részletezve. És itt még kizárólag olyan jelenetekről beszéltem, amik a film első felében vannak. A folytatás meg még jobban odabasz.

Természetesen ha már rengeteg pluszjelenet van, kapunk mellé plusz karaktereket is, pl. Marsi Fejvadász, DeSaad és Darkseid. Snyder szépen beleilleszti őket a történetbe, így nincs olyan érzése a nézőnek, mintha ők kilógnának. Szóval aki megnézi ezt a rendezői változatot, olyan érzése támad, hogy egy sokkal jobb, sokkal profibban és részletesebben megtervezett filmet látott az előzőnél. Gyakorlatilag mintha két különböző film lenne a kettő, annak ellenére hogy visszaköszönnek ismerős jelenetek.

Egy élmény volt.
  • mégvadabbdisznó
    És külön öröm, hogy megjelenik benne a Nagyúr is, egy hatalmas Omega jellel a mellkasán. Olyan OP lett, hogy a levegő is retteg körülötte.

for Darkseid
  • nordan
    gyerekek nem lehet valahogy 16-9 vagy 16-10-re rakni a Zack Synderes filmet? VLC vel nem tudom :(
  • repvez
    ja vagy azok akik azt mondják, hogy persze, hogy most jol ki tudta bontani a dolgokat mert 4 orát hagytak neki és nem kellett kivagdosni mindent , hogy beleférjen a normális 2 órás keretbe.

Mondjuk , ugy hogy nem voltak egyenlő feltételek a két rendező között.
  • viizo
    Két és fél órát néztem eddig a Snyder Cut-ból, de több (jólesően) libabőrözős jelenetsort láttam eddig benne, mint az elmúlt 5 év egyéb képregényfilmes terméséből.

Nem lennék meglepve, ha most a fanok a #ContinueTheSnyderUniverse -t követelnék - és milyen jó lenne :)
  • LasDen #103946
    az igazság az hogy ez egy 1.33:1-es képformátum, ami sokkal jobban illeszkedik egy IMAX vászonhoz. És akkor itt jön Snyder faszsága, hogy ezt otthoni megtekintésre is ráhúzza...
  • repvez
    sztem ,akkor ö nem visual director csak azt hiszi, hogy még mindenki CRT-n nézi, mert akar még ebből is egy fekete fehér verzios rókabört is lehúzni.
  • LasDen #103944
    6 fejezetre van osztva a film.
  • LasDen #103943
    de
  • Tikal #103942
    de, mert ő egy visionary director, hiszen látta hogy mindenkinek van már otthon egy IMAX mozija :D
  • Sequoyah
    Mivel otthonrol nezzuk, vehetjuk ugy is mint egy mini-sorozat, es megnezhetjuk tobb reszletben.

Vannak nyilvanvalo pontok ahol meg lehet szakitani a nezest, es masnap folytatni?
  • repvez
    de azért nyugtassatok meg, hogy nem 4:3as képaránnyal megy az egész film mint a trailer?
  • Synchronous
    Jaja. Az eredeti játékidőre + 2 órát pakolt rá a csávó. Ez egy giga nagy director's cut. Nem aprózta el. Bejövős.
  • extra sensory
    Zack Snyder's Justice League 8/10

Na így kell ezt valahogy. K*rva hosszú, de nem unatkoztam.
  • Kmarha
    Sound of Metal

Rég tervbe volt véve, csak a hangulatom hiányzott hozzá. Viszont most az Oscar jelölések kíváncsivá tettek, tényleg ennyire jó, vagy csak a felhozatal szegényes. Nos, is-is.

A film egy zenész (dobos) hallásának elvesztéséről szól, és ennek a folyamatnak a feldolgozásáról, a főszereplő szemszögén keresztül. A film erőssége a módszer, ahogy bevonja a nézőt ebbe a helyzetbe. A hangok torzítása, a csend használata, egyszerűen remek, hatásos és sokkoló tud lenni, főleg ha hozzá tesszük a fényképezést és a remek színészi játékot.

Ami ne tévesszen meg senkit, a metál zenének semmi köze nincs a filmhez, zenestílustól függetlenül megnézhető. Azonban a tempója, lassú, és darabos. Nem egy pörgős darab, főleg a végét nézve. Nagyjából úgy van felépítve, ahogy a tragédia feldolgozásának a fázisai. A tagadásnak, a dühnek, az alkudozás és elfogadásnak jól érezhetően megvannak a szakaszai. Ezen a téren, semmi újat nem tud mutatni. Ettől függetlenül, ez egy jó film, mondanivalóval, lélekkel, érzelmekkel teli. A főszereplő srác előtt pedig le a kalappal.