106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jakuza1
    A lenyegrol beszelsz ? :P "hát hol látsz ma olyat hogy szétlövik valakinek a fejét a liftben meg még másik két tagot"
    Ez lenne a lenyeg? Persze gondolom a lift maga az egy komoly tenyezo, ilyen felvetesben, ha a helyszint kulon kiemeled.

A CGI gyartas viragzik ja, azok am a jo filmek. :P
    Mint a Sharknado, es a sok kreten meg meg elvezi is a moslekot, amit a pofajaba tolnak. :P
    Na igen annyira jo a 2000 utani filmgyartas, hogy 1x ev alatt, keptelenek voltak olyan kaliberu filmeket csinalni, mint a 90-es evekben. Ponyvaregeny,Remeny Rabjai,Shindler listaja,Harcosok klubja,Hetedik,Baranyok Hallgatnak, stb ()ahol nem csak a CGI vagy a pew-pew volt a lenyeg es megis nagyszeru alkotasokat alkottak azok nelkul is, hogy idezzelek, valakit latvanyosan fobelojjenek a liftben. Egyedul egy olyan film volt, amiben a szineszi jatek a maga tokelyere volt fejlesztve az is egy Sci-fi akcio volt a Sotet lovag.

Manapsag mar sorozatokat csinalnak a filmekbol 3 reszes trilogiak Babo,Gyuruk ura (na jo ez is mar 10 eves es meg a minosegi folytatasok koze tartoznak) vagy a tucat folytatasok mint a Die Hard 5, ami mar a nem jobb folytatasok koze tartozik, pedig egy kozepszeru film tobb mint 90 millioert es semmi extra nincs benne es meg egy Safe House is jobb nala olcsobban. Gondolom ebbol is klasszikus movie lesz, mint pl a Parkerbol, amit csak te akarsz beallitani valaminek, mikozben en egyaltalan nem mondtam azt, hogy klasszikus, egyszeruen megjegyeztem a felvetesedre,hogy az is R kategoria, es most is azt mondom az is egy egyszer nezheto "veraztatta" bullsh*t. Monjuk az a vicc, hogy meg az is megelozi a DH5-t.

A top huszba mennyi 2000 utani film tudott bejutni ?
    3-4 ? Jah es oda szamoljak az Eredetet is, ami egy vicc kategoria, a gyuruk uraval is nehezen birkozik meg az ember, de a nagy ismertsegnek koszonhetoen meg ertheto es azert a volumenevel nem volt olyan rossz.

Na de manapsag jellemzoen nem a 90-es evek trendjet kovetik, ez teny. Mondjuk nincs is ezzel semmi baj, valtoznak az idok es a filmek, de a minoseg rengeteg helyen romlik, mert sokszor csak a CGI meg a latvany a lenyeg es maga a film meg szinvonalaban lerontja az osszkepet.
  • Tikal #78292
    És szerinted Calebjoe arra gondolt hogy megszűnt minden filmgyártás 2000 után vagy arra, hogy nincsenek jó filmek már 2000 után, mint pl a Heat? :)
    Persze ha mindenáron bele akarsz kötni akkor igazad van, tévedtem. A ma gyártott filmek is tele vannak olyan jelenetekkel mint amit említettem, sőt!!! jobbakkal is, Hollywood él és virágzik, én kérek elnézést.
  • Tikal #78291
    Én írtam, nem Tyler :)
  • Tikal #78290
    huu, nagyon komolyra vetted a témát, és másodszori olvasásra se sikerült elkapni a lényeget... persze, látom a listát, de hagyjál már azzal a sok vacakkal, a tpp 30ban ahol a FILMEK vannak, abban van az a három amit említettél vagy kettő, mert lövésem sincs a Parker hol lehet, gyanítom az idei év alján..... egy Tarantino mozi meg egy Safe House, a többiben csak kimondják a FUCK szót vagy valami szar horror vagy vígjáték, a lista maradék része meg low budget akármi. Most ezzel mit bizonyítottál? Hogy tele vagyunk jó R rated filmekkel? Ha szerinted igen, akkor igazad van, valóban szinte minden moziban láthatunk olyan jó jeleneteket mint amit említettem...
  • sandor8206
    "Lásd a nem rég említett Die Hard első három része... hát hol látsz ma olyat hogy szétlövik valakinek a fejét a liftben meg még másik két tagot :D"
    1; próbáld meg értelmezni ezt a mondatot, sztem nem nehéz, de lentebb leírtam

melyik 3 film volt ezek közül 100 milliónál nagyobb budgetű? Django, Parker vagy a Safe House?
    DE + még hogy 100 millió már nem egyenlő big budgettal

Egyszerűbb felfogás végett, hogy mi nem teszik Tylernek (és nekem) a mostani halivúdban, hogy nagy valószínűséggel soha nem fog készülni egy újabb Terminátor 2
  • Jakuza1
    Ne terelj, szo nem volt nagy koltsegvetesrol, amig bele nem keverted.

A kerdes az volt, konkretan "hát hol látsz ma olyat hogy szétlövik valakinek a fejét a liftben meg még másik két tagot"

Ami abbol alakult ki, hogy elotte megjegyeztek, hogy a 2000-es evektol idezem "évektől szűnt meg a film szó (tisztelet a kivételnek),a Heat meg kategóriájában az egyik legnagyobb mű."

Meg szerencse hogy szo nincs ezekben a budgetrol, kis film, nagy film kategoriarol. :P Amugy a 100 millio kis budget ? :P
    Max nalad.
  • sandor8206
    R besorolású big budgetű akciófilmek nincsenek, mint pl: a Die Hard 3, mi olyan nehéz ebben felfogni amit Tyler írt?
    Felhozod a Djangot? 1 se nem akciófilm, 2 se nem big budget
  • Mentol
    Másnaposok 3. - rossz volt!
    Ennek miért ez a címe? Mi köze az előző filmekhez, azonkívűl, hogy a szereplők/karakterek ugyanazok?
  • Jakuza1
    Feleslegesen terelsz senki nem beszelt itt arrol, hogy mi nagy vagy mi kicsi film. Nem az a lenyegi resz. De biztos a "hát hol látsz ma olyat hogy szétlövik valakinek a fejét a liftben meg még másik két tagot" erre utalt nalad. Ez alapjan ertekeled a filmeket ? Te aztan megfogtad a lenyeget!!! :P

Raadasul meg szerencse, hogy lehuztad a Navy Sealses filmet. :P
    Es smugy meg csak vegig se kellett neznem a listat kapasbol harmat felsoroltam az "R" 187 film kozul,annelkul hogy legorditettem volna a listat, de fogadom az egy harmadat legalabb fellehetne hozni peldanak vagy bemutatofilmet kesziteni belole a helyi veradoknak.

• Tikal #78284
    " jo par R kategorias shit."

Erről beszélek, a három említett filmből a Django volt egyedül nagy film meg a Safe house, de az előbbi ugye Tarantino movie, szóval nagyon megleptél, a többi meg shit, mint írtad is :) ... Parker? PSH :D Klasszikus mozi lesz.....

De látom sikerült megfogni a lényeget...szóval hagyjuk is.
  • Jakuza1
    Na akkor emlittek neked par filmet, amiben annyi ver folyt, amennyi az egesz az osszes Die Hardban sem.DE hozzacsaphatjkuk kb az osszes 90es evekbeli akciofilmjet is

Parker,Safe House,Django csak ebben a haromban elkentek vagy tiz tonna ketchupot.
    Es nem csak ez a 3 van am a listaban, hanem meg mellettuk jo par R kategorias shit.
    De a lista konkretan 187 filmrol szol.
  • Tikal #78282
    de tényleg, jó sok...neked melyik a kedvenc, az act of valor vagy a savages?
  • Jakuza1
    Latom vergodsz egybol mar is... :P
  • Tikal #78280
    jó sok tökös akciófilm...
  • Jakuza1
    *187-ig pontosabban
  • Jakuza1
    Jah most erolkodsz hogy mai film ?
    Mert csak az szamit? Vagy hogy a vicc akciofilmek tomkelege jelenik meg manapsag is a mozikban, CGI hegyekkel szuperhosokkel, akik foggal kapjak el a golyokat, kocsik tetejebe kapaszkodva utazzak at a fel varost, vagy eppen a felhokarcolok tetejen ugralnak mint egy artista ? Es egy maguk kivegeznek egy hadsereget a honaljbuzukkel ? :P
    Tudod mint a fos hulladek Olympus has Fallen ? Vagy olyan jol megkoreografalt film, mint a The Hunger Games ???
    De siman ide sorolhatjuk a Die Hard utolso reszet ? Na jo ott csak egy Mi-24 golyoit kaptak el ketszer foggal, mikozben a fel orosz maffiaval harcolt egy nyugdijas. :P

De hogy az R ratedrol beszeljunk kicsit, csak 2012-bol itt egy szazas lista mert csak addig listazzak.

2012 YEARLY BOX OFFICE BY MPAA RATING All R Rated Releases
  • tomsolo
    Surveillance (2008)

Bill Pulmann, Julia Ormond FBI ügynökként megpróbálják összerakni/kihallgatni egy mészárlás eseményeit. Ölég jó lett.

7/10
  • tommygear
    pedig akkoriban még tudtak filmet csinálni
  • Victor1103
    Nyilván a technikai megvalósításra, az emberekre, egyszerűen az öltözékükre, a betárcsázós internetre meg a bunkofonokra gondoltam amiket akkor lehetett kapni. Szóval úgy látni rajta hogy nem ebből a korból való már, de ettől még nem mondtam rá egy szóval se hogy szar film lenne, nem kell ennyire mellre szívni amit írtam...
  • Tikal #78274
    biztos elszivtak benne egy szál cigit azért....
  • Malakai
    Khm, a DH5 akármilyen szar volt, az bizony R besorolást kapott. Ami dettó mutatja, hogy nem ez alapján kell akciófilmet választani.
  • Tikal #78272
    Ja jóó, mert a Die hard 4-ből ezt kispórolták emlékeim szerint, de a legujabból is, nem véletlenül mindkettő PG-13... de kérlek sorold az R rated akciófilmeket az éven vagy tavalyról, lehet elsiklottam mellettük...
  • ZilogR
    The Call - A hívás (2013)

Háát, nem mondom, hogy tetszett, de egyszer meg lehetett nézni. Ellenben sikerült elég feszültre csinálniuk, így annyi apró hiányérzetem maradt, hogy a gonosz bácsi lelkivilágáról nem kaptunk több infót - de hát ez nem egy Bárányok hallgatnak (pedig akár az is lehetne (haha, aki látta, tudja mire gondolok)).
    A vége "megoldás" bődületes baromságnak tűnik, de hát ez már csak ilyen.

Olyan 5-6/10, mert sikeresen ébren tartott. A magyar szinkronos változatban a "szívem" megszólítástól fél percenként, majd a "gyerünk szívem" biztatástól ugrottam.
  • Jakuza1
    Kb az osszes mai akciofilmben ? :P
  • Tikal #78269
    Tény, hogy vannak "elavult" jelenetek, például Die Hard-ban minden terrorista csípőből tüzel, a zsaruk is elég bénácskák, lehet ilyenekre gondolt. Azért ma már elég jól meg vannak koreografálva a zsarus jelenetek még egy sorozatban is pl...
  • TomDantes
    Ezt nem értem. A 2000 előtti filmek...mert mi van? Azok régiek, vagy mi? Nem értem, és Jurassic Park? Nem az ,hogy rossz, de 2000 előttről ez a film jut valakinek eszébe mint jó film? Fú, képzeld, 80 évvel ezelőtt is készültek nagyon jó filmek, sőt még régebben is... vagy...én nem ezt tudom értelmezni. 2000 előttiek kicsit elavultak mi? Nem értem.
  • Szabi84
    Kane and Lynch-ben is lekoppintották
  • Tikal #78266
    Lásd a nem rég említett Die Hard első három része... hát hol látsz ma olyat hogy szétlövik valakinek a fejét a liftben meg még másik két tagot :D
  • CalebJoe
    Ugye most csak vicceltél a két első mondatodban mert gyakorlatilag pont hogy a 2000-es évektől szűnt meg a film szó (tisztelet a kivételnek),a Heat meg kategóriájában az egyik legnagyobb mű.
  • Tikal #78264
    GTA V
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az első közös rablás, mikor a pénzszálítót támadják meg, az igencsak hasonlatos :)
  • Victor1103
    Heat ( Szemtől szemben)

Valahogy úgy vagyok vele kicsit mindig fenntartásokkal kezelem az olyan filmeket amik a 2000-es évek előtt készültek. Nem tudom miért, lehet talán kicsit elavulnak tűnnek számomra, ettől függetlenül persze az olyan filmek mint a Jurassic Park még a mai napig megállják a helyüket.

Ez a film is noha 1995-ös mégis nagyon jól szórakoztam rajta mivel hibát nem nagyon tudok benne találni. A színészi játékok kiválóak voltak benne meg a sztori is tetszett. Fura volt végignézni mert azért voltam kíváncsi a filmre mert egy cikkben olvastam párhuzamot a Grand Theft Auto V-el és tényleg néhány szituáció egy az egyben visszaköszönt :)

9/10
  • Jakuza1
    Szerintem meg nem eleg. Sot nem veletlenul van a fel pont is.
  • Prof William
    Annyi közös volt benne, hogy mindkettőben lőttek. :)
  • Panzermeyer
    Nekem is tetszett a DH4, bár én azt hiszem, hogy megvártam az Extended verziót a megtekintéssel. Viszont a DH5... Hát az valami rettenet. A közepétől tiszta f*s az egész.
  • PetruZ
    Egyetértek (talán csak Mann személyével nem, mert őt nem igazán csípem), és ahogy írtam korábban, nekem nekem nincs bajom a DH4-el sem. :)
  • Riddick21
    A sokat szidott Live Free or Die Hardban hemzsegnek az igazán diehardos momentumok! Lehet, hogy maga a film biceg kicsit, túl nagyot markol és néha mellényúl, de pl. eredeti hangon, unratedben nézve a hibái többsége megoldódik (kapunk anyázást, vért és Timothy Olyphant játéka is helyrezökken kicsit, amint visszakapja a saját hangját), illetve a hangulata azért nagyon ott van!

De mondjon nekem valaki EGYETLEN Die Hardra jellemző momentumot az 5. részből!
    Egy filmtörténelmi mérföldkőként bevonuló, évek óta nem látott minőséget produkáló, befejező hatodik rész sem tudná ezt a mocskot lemosni a sorozat hírnevéről, de azért megpróbálhatná. Csak ennek ezzel a dzsíájdzsós brúszvillisszel már esélye sincs. Egy Brian Helgeland kaliberű íróval, és mondjuk egy Michael Mann-nal a rendezői székben, egy feszes, két és fél órás akcióthrillert akarnék, az első részre jellemző, keserű és cinikus humorral, R-besorolással, fejlövésekkel, kurva jó párbeszédekkel, régi karakterekkel (Holly és a gyerekek beleférnek, de a főszereplő McClane legyen!), stb.
    De ilyen SOHA nem lesz. Minden szarra van pénz és akarat, csak erre nincs.
  • PetruZ
    Szerintem a DH5 scriptje egyszerűen nem is a DH5-höz készült eredetileg, csak ráhúzták és átírták.* Annyira elütően látszik a különbség még a DH4-hoz képest is, hogy az valami letaglózó. És ettől lett igazán rossz DH film.

* Azt tudni lehetett, hogy először valami moszkvai sztorit fontolgattak, ahová McClane egy nemzetközi rendőrségi konferenciára érkezik, de később az volt a hír, hogy ezt elvetették és újra amerikai helyszín lesz. Ezek szerint mégsem így lett, bár kihagyták a konferenciás részt, amitől még idiótább lett a kezdet ("megyek a letartóztatott fiam után a semmibe...") és a folytatás.
  • Bokafix2
    "...így aztán az A Good Day to Die Hard nem egyszerűen egy szimpla "rossz film" számomra."

Miért is van ez? Ja hogy John Moore miatt? Ja, hogy mert már a Max Payne-t is elrontotta?

Ezt teszi egy rossz rendező és egy cefetül, egy délután alatt megírt forgatókönyv...
    Willis ha jó rendezőt kap, mint annak idején Tiernan volt, hozta volna a jobbik formáját, jóllehet már lehet nem a régi, de ő még rendben lett volna sztem. Én úgy döntöttem egyáltalán meg sem nézem ezt a részt. a 3-dik résszel számomra befejezték ezt a szériát... a 4 már nem tetszett és ezt már meg sem akarom nézni.
  • Riddick21
    Akciófilm és legfőképp Die Hard rajongó vagyok, így aztán az A Good Day to Die Hard nem egyszerűen egy szimpla "rossz film" számomra. Mindannak, amin felnőttem, amit imádtam a 100%-os meggyalázása. Annyira vállalhatatlan fos, ami spontán össze sem jöhetett, egyszerűen akarni kellett, hogy ilyen szar legyen.
    A Die Hard nálam minden idők legjobb akciófilmje, legalábbis ha az akciófilmet, mint letisztult műfajt nézzük (szóval ne jöjjön senki a Mátrix-szal meg a Heattel, bár ezek nem is jobbak a Die Hardnál), egyértelműen 10|10-es film, az a bizonyos 5*. Innen eljutni arra a szintre, amit az utolsó rész képvisel, az bizony a nézhetetlen kategória. Nemhogy az agyamat felbaszta, de konkrétan megszólalni nem volt kedvem napokig. Több, mint 70-szer láttam kölyökkorom óta az első részt, fekete-fehérre néztem a kölcsönzői videókazettát, Bruce Willis volt 8-9 évesen a minden! Szerencsére pont egy olyan filmbe szerettem bele, amin semmit nem fog az idő, és ezt sikerült idén olyan szinten meggyalázni, amire nincs mentség.

Amúgy nem tévében néztem. Die Hard rajongó vagyok, a magyarországi IMAX premieren néztem, tulajdonképpen az országban ott voltam az elsők között (a sajtóvetítéseket nem számítva). Mindezért 400km-t utaztam, szabadságot vettem ki, stb. Persze lehet ezért hülyének nézni, de én fanatikus vagyok, a filmeket is nagyon szeretem, úgyhogy innen nézve nagyon jó okom volt rá. A következő résznél már megvárom a kritikákat.
  • Myselor
    The Great Gatsby
    8/10
    Nekem nagyon tetszett,rég láttam ennyire jó dráma filmet és a romantikus dolgokat se nagyon szeretem de nagyon rendben volt az egész film és DiCaprio is nagyot alakított:) tuti hogy megfogom majd még nézni egyszer valakivel ^^