106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #104057
    power rangershöz hasonlítani teljesen balgaság. Vizuálisan és technikailag sokkal előrébb ttart ez a film. Az tény, hogy az emberi szál gyatra. Viszont a püfölés közelébe sem érhet a rangeröknek. A worldbuildingről nem is beszélve...
  • LasDen #104056
    pedig pont ott...
  • repvez
    egyébként hol nézitek ? nálam a torrent nem játszik, a HBO Go-n meg nem találom moziba meg nem vetitik .
  • viizo
    A kritikák (számomra érthetetlen módon) nagyrészt dicsérik, akiknek nincsenek elvárásai azok dicsérik, aki viszont a gyermetegnél kicsit is jobb történetet vagy bármi mást várt, annak csalódás.

Értem én, hogy itt csak két
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    vagyis izé, három
    böszme püföli egymást, de láttunk már azért egy-két soros alapötleteknél is egészen jó sztorikat, megvalósításokat. Nekem is a Power Rangers szint ugrott be néhányszor az egészről: volt amikor már elnevettem magam, egy-két dolog annyira szemforgatós volt.

Az első újgenerációs, 2014-es Godzilla még mert feszült és drámai lenni, a 2017-es Koponya sziget mert régi vágású kalandfilm lenni, ez meg semmi nem akar lenni, csak amolyan 'engedjük össze vmi hülyeség miatt a két monsztát aztán majd csak kifut ez valahová' mozi.
  • BenedekFeco
    Godzilla vs Kong

Meh.
    Nálam nagy negatívum, hogy Kongnak túlságosan emberi viselkedést adtak. A kinézete meg gyerekes volt. Ha jön valami képregény történész, hogy "pedig ez az 1847-es, eredeti kőbevésett fekete-fehér gyűjtői kiadásban is így volt csak azt vitték most vászonra". Nem érdekel, 2021 van, vérgagyi volt. Kb power rangers színvonal, csak a gumijelmezeket lecserélték CGI-ra.

4/10
  • Magnum PI
    Elvárás kérdése. Ez nem akart olyan drámai lenni mint az előző részek, a mellékszálon történő cselekmény meg csak ilyen vicceskedő bohóckodás (nekem egyenesen irritáló volt a kis hármas kalandja). Ha csak annyit vársz el a filmtől, hogy böszme nagy szörnyek verekednek akkor nem fogsz csalódni.
  • mégvadabbdisznó
    Ennyire szar volt? Eddig akitől hallottam, mindenki dicsérte.
  • cylonflatus
    Godzilla vs. Kong: ezt a két órát az életemből már senki nem tudja vissza adni :(
  • Synchronous
    Way Down

Egy briliáns bankrablás a foci vb közben. A jobb fajtából való, végig izgalmas nincs üresjárat.

8/10

• Salmaa
    Igazad van. Próbálkoztam, elbuktam. További kellemes topic életet, még a sötétebbjének is :-)
  • Kmarha
    Amúgy nem akar ez a fórum lassan visszatérni a Filmekhez is, ha már ezen célból lett létrehozva?
  • Bokafix2

Te szándékosan játszod a hülyét, vagy alapból vagy ilyen? Most sem állítottál semmi konkrétumot, csak benyögsz két wikipédia cikket, mintha ezzel bármit is megmagyaráztál volna. Mit akartál mondani a mozgási energiával? Meg tudod fogalmazni a saját szavaiddal? Egyáltalán képes vagy önállóan érvelni? Vagy mivel hallottál már Newtonról egyből atomfizikusnak képzeled magad? Vagy hogy van ez?
    A példámban nem volt semmi fizikának ellentmondó dolog. Olyat sem állított senki, hogy a fizikában nincs kapcsolat a sebesség és az erő között. A példa lényege arra vonatkozott, hogy nincs szükség nagyobb sebességre nagyobb erő kifejtéséhez. A lenti két idézetet sem értetted meg, mivel a példámmal épphogy nem a szuperhősuniverzum szabályrendszerét próbáltam magyarázni, hanem a valós világ fizikájára volt egy példa. Ennyit rólad. Jobb lett volna ha csendben maradsz.
  • Salmaa
    Nos, egyszerű barátom, alant az általam említett okosságok elérhetőségei.

- Newton : https://hu.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newton
    - kinetikus (mozgási) energia: https://hu.wikipedia.org/wiki/Mozg%C3%A1si_energia

Segítek picit: Az elsőben egy híres fizikusról olvashatsz, a másodikban pedig láthatod annak a fizikai törvénynek a leírását és magyarázatát, melyre utaltam. Nem hiszem, hogy elolvasod, azt sem, hogy felfogod, de hátha..

Búcsúzóul két idézet Tőled:

"Én sem tudnám átszúrni egy vályogház falát egy éles karddal, akármilyen gyorsan próbálnám is beleszúrni a kardot, míg ha egy buldózer elé kötöm, simán át tudom nyomni a falat még egy csiga sebességével haladva is. Az erő a lényeg, nem a sebesség."

" az általános iskolai fizikával próbálja magyarázni egy szuperhősuniverzum szabályrendszerét meg az emberfeletti karaktereinek a tulajdonságait, az fényesen mutatja mennyire nincs lövése az egészről."

(Segítek ebben is: magadat hülyézted le.)

• Kmarha
    Minari

Amíg nem olvastam el a kritikákat, azt hittem, hogy ez egy ügyes marketing fogás volt a producerek részéről, hogy ennyi díjátadóra betuszkolták (gondoltam az Élősködők tavalyi sikerét meglovagolva). Aztán elolvastam a véleményeket, és úgy látszik, rajtam kívül mindenki oda van a film minimalista stílusáért. Akkor legyen.

A film egy koreai kivándorló sajátfilmje (írta és rendezte) egy koreai kivándorló családról, akik Texasba költöznek, hogy a család feje, megvalósítsa a farmjáról szóló álmait. Van egy konfliktus helyzet, mégpedig hogy ezért mindent félre dob. A fia szivbeteg, a kórház órákra van a farmtól, a felesége barátok és ismerősök nélkül marad, hja meg nagyon pénzük sincs az egészre. Csak bankkölcsön.

Aztán történik amit előre tudunk hogy történni fog. Mindez szépen lassan, kirohanások és drámai betétek nélkül. Ami tragédia történik, az is mind lassabban, nyugodtabb tempóba esik meg. A vége nagyjából (úgy vettem le) oda fút ki, hogy az apa beismeri, hogy mindent nem tud egyedül megoldani, talán némileg benne lehet az is hogy eltávolodott az ezoterikus világtól és túlságosan anyagias lett, de ez most változik.. nem tudom.

Abszolúte semmit nem tudott nekem nyújtani ez a film azon kívül, hogy szépen megidézte gyerek koromat, mikor mamának a földjén robotoltam "nyaralás" címszó alatt. Se a karakterek, se a történet nem kötött le, igaz nem is nagyon bántott. Ami viszont nagyon is jó volt, az a fényképezés és a zene. Az operatőrnek remek szeme van, és ténylegesen jól ki tudta használni a természet adta szépséget.

Én már jövő héten nem fogok emlékezni arra, hogy ezt a filmet láttam.
  • Bokafix2
    És képes vagy újra eljátszani a semmitmondó cinikus mellédumálást... hihetetlen. Mondjuk nem is vártam többet ennél. Lehet hogy reagáltál a példámra csak megérteni nem értetted hogy mire vonatkozik. Magyarázhatod a bizonyítványod, innentől fogva már felesleges.
  • Salmaa
    Ne haragudj, azt hittem, a Newton név ismerős lesz, és ha rákeresel, elolvasod pár megállapítását, alapvetését a vonatkozó fizikai törvényszerűségekről. Másfelől, nem a kitalált univerzumbéli marhaságaidra reagáltam, hanem a kard-vályogfal-targonca sületlenségre ( ahogyan azt a rövid idézet jelezte). Buta vagy, és még beképzelt is, nagyon rossz kombináció.

Még egy ködös utalás, hátha ezt megérted: Valóban nem érdemes galambokkal sakkozni.
  • ximix #104041
    Tudja fene, hogy van e átjárás, de itt csak simán én vagyok a hüle
    Amúgy érdekes, hogy mindkét világban van egy Drax.
    Marvel
    DC
  • Bokafix2
    Olyan vicces, ahogy érvelés és indoklás nélkül, ködös utalásokkal próbálod nyomatni a sódert. Kifejtenéd, hogy hogy jön ide az általános iskolai fizika, vagy hogy Flash sebességéből miért következne akkora erő, amivel szuper anyagsűrűségű lényeket meg tudna ölni? Mert kb. ezen indult el a vita. Bár aki az általános iskolai fizikával próbálja magyarázni egy szuperhősuniverzum szabályrendszerét meg az emberfeletti karaktereinek a tulajdonságait, az fényesen mutatja mennyire nincs lövése az egészről.
    Szóval ez a hozzászólásod sem sikeredett sokkal intellektuálisabbra az előzőnél, leírtad ugyanazt a semmit csak más szavakkal. Remélem harmadjára képes leszel meg is fogalmazni hogy mire gondoltál pontosan, mert eddig csak a szél lobogtatta a szád.
  • Salmaa
    Értetlen vagyok, mint az a pasas, aki régebben írkált badarságokat, valami Newton, vagy ki a csuda.. Két DC film között műveld magad picit, hátha több szerencséd lesz, mikor gondolkodni próbálsz.
    Utoljára szerkesztette: Salmaa, 2021.04.02. 00:36:56
  • hapi
    Dehogy, itt mindenki hülye csak te vagy helikopter :)
  • hawkie22
    Azt hogy ölte meg az öccsét, Draxx-t, amikor Darkseid DC-gonosz, Draxx meg Marvel-karakter? Vagy van átjárás a két kiadó karakterei között?
  • LasDen #104036
    Godzilla Kong ellen - Az igazság hajnala

Szerintem teljesen jó volt. Jókat verekedtek, az emberek meg vergődtek, hogy relevánsak legyenek. Plusz ez jó megoldás volt, nem hátráltak ki a küzdelemből. Egyértelmű győztes született.

7/10
  • Bokafix2
    Az csak egy saját példa volt, Flashnál viszont nem a vályogfal játszik, hanem Steppenwolf, aki sebezhetetlen, ergo szupersűrűségű. Tehát, ha a sebesség jelentené az erőt, akkor Flash lenne a legerősebb a csapatban. Csakhogy Flash egyáltalán nem erős. A sebességét és a gyors gyógyulását leszámítva csak átlagos.
  • ximix #104034
    "Flash kezében nem ér szart sem Diana kardja"
    Azért megnézném azt a kardot amit fénysebességre gyorsítanak, és nem megy át a vályog falon
  • Bokafix2
    Te az előbbi kommentelő vagy csak másik profillal? Mert tény, hogy ugyanolyan értetlen vagy mint ő.
  • ximix #104032
    Darkseid lehet csak bal lábbal kelt fel . . van ilyen
    Ő se volt badass rögtön csak miután öccsét Draxx-t

megölte és megkapta az Omega erőt, lett isten.
    Aztán kétszer így is jégre tették egyszer Anti-Monitor

egyszer meg Orion.

Kiolvastam wikit seperc
  • Salmaa
    De nagyon buta vagy... javaslom az általános iskolai fizika tankönyvek olvasását.

"Facepalm... a gyorsaság nem egyenlő az erővel... értsd már meg. Flash kezében nem ér szart sem Diana kardja. Én sem tudnám átszúrni egy vályogház falát egy éles karddal, akármilyen gyorsan próbálnám is beleszúrni a kardot, míg ha egy buldózer elé kötöm, simán át tudom nyomni a falat még egy csiga sebességével haladva is. Az erő a lényeg, nem a sebesség."

• Bokafix2
    Ugyanezt mondom... mit gondolt Snyder, hogy így szétnerfeli a Sötétség Urát? Nekem csomó Superman-es képregény megmaradt gyerekkoromból... 90-től 97-ig vettem őket. És amelyik számban csak feltűnt Darkseid, mindegyikben ő uralta a szituációkat. Egyetlen potenciális ellenfele van, az Időrabló, de ő a 30-dik század második felében tűnik fel először, tehát nem érinti Superman és társai idejét.
    A ligatagok személye viszont csak egy könnyed málnaszörp szódával Darkseid számára. Mikor Superman az Apokalipszisre került, a fúriákat is alig bírta legyőzni, pedig azok csak Darkseid őrsége.
    Persze tudtam, hogy Snyder nem fogja szolgaian követni a képregények stílusát és történetvezetését, de hogy ennyire lealázza a nagyurat, az nagyon tré. Ahogy egy buzogánnyal szalad a serege élén, mint egy lelkes kidobófiú, az derékban töri ketté a mítoszt. Ez nem Thanos. Ez a kisujját sem mozdítaná egy Zeusz meg egy Árész ellen, mert ezeket még a Nagyi is leverné.
    A képregényekben is úgy késztették meghátrálásra, hogy kihasználták hogy szavatartó, mert bár lelketlen pszichopata, de a szavát állni szokta. Nem következetlen. Ezt tudták ellene kihasználni. Ha neki is mentek, sosem tudták lenyomni, csak legfeljebb csépelték egy ideig, majd belátták, hogy felesleges. Maximális erőbevetéssel is csak feltartani tudták valameddig, itt meg vérezni kezd egyetlen baltacsapástól... ez volt a legcringebb jelenet az egész Snyder cutban.
  • cylonflatus
    Nem halhatatlanok. Öregedés, betegségek, stb ezek náluk nem játszanak, de ha megsebesülnek ugyanúgy meghalnak mint az ember. Csak nyilván ők szívósabbak, de ha rájuk szakad egy kisebb hegynyi szikla mint a filmben, akkor teljesen mindegy. De a Wonder Woman filmben pl egy első vh.-s puskával ölik meg azt akit Robin Wright játszik. Nem halhatatlanok. Tudod ki halhatatlan? Darkseid. (Neki ez a test amit látunk, az nem maga Darkseid, csak az avatarja. Darkseid valódi formája, lényege, a valódi önmaga egy multidimenzionális absztrakt forma.) Pont ezért óriási hiba volt Snydertől, hogy Steppenwolfot lecserélte Darkseidre a földi csatajelenetben. Őt úgy kellett volna bemutatni, mint aki ha idejön, akkor vége mindennek, game over, jóccakát. Darkseidet egy másik bolygó leigázásával kellett volna bemutatni, ahogy könyörtelenül eltapos mindenkit a csatamezőn. Csak papol, hogy a százezernyi elfoglalt világról, de mi csak annyit láttunk tőle, hogy Zeusz éppen csak megcsiklandozta egy kis villámmal, aztán Ares meg egyet suhintott és kész. Ez a félelmetes, legyőzhetetlen, halhatatlan Darkseid? Ájulva viszik el a csatamezőről... Nem is értem, hogy Snyder ezt hogy gondolta. De mondhatnám úgy is, hogy ha Ares lenyomta Darkseidot, Wonder Woman meg Árészt, akkor WW keményebb mint Darkseid, nem? És akkor ott van még Superman is....
    Ráadásul ha az a bizonyos antilife equation ha a Földön van, akkor ezt csak úgy elfelejtette? Mindennél jobban kell neki, megtalálja, csak nem tudja megszerezni mert lenyomják. És utána? Elfelejtette, hogy hol van? Kiment a fejéből? Vagy észre sem vette amit Steppenwolf azonnal észre vett? Nem is értem...

A képre ill a fejődéses dologra meg: azzal az íjjal-nyíllal az amazonok királynője célzott lövést adott le egy másik kontinensen álló célra.... :) Ehhez a teljesítményhez nem is egyetlen fegyver, hanem egy komplett, csillió dolláros fegyverrendszer szükséges. Valamilyen robotrepülő, mondjuk egy Tomahawk rakéta, műholdas infrastruktúra a navigációhoz, célzáshoz,stb.
  • Kmarha
    akkor pontosan az amire számítottam
    kollégiumi sörös estékre való, kár hogy már rég elmúlt az az időszak. Mostanában nem találom az alkalmat arra, hogy az ilyen gagyi hülyeségeket élvezni tudjam, pedig még sör és whisky is van itthon bőven :D
  • viizo
    Godzilla vs Kong

Végre egy igazi szörnyfilm! Kellett már egy ilyen jól megtekert történet, valódi lélekkel rendelkező, könnyen azonosulható emberi szereplők, és ez a fotorealizmust súroló, mégis rendkívül precíz és földhözragadt látványvilág! Végre egy olyan mozi, ahol hiába láttál belőle egy-két trailert, szinte percenként érnek a meglepetések, az áll-leejtős mozzanatok, és "wow, erre aztán tényleg nem gondoltam" mozzanatok. Teljességgel megérdemeltek a jó kritikák róla!

Ja, a fentieket nem ide.

Tehát:

Faék egyszerűségű és 'a trailerben minden benne van' sztori, pipa
    Már az első előzetesben is ellőtt money shotok, pipa
    Még egy jobb 4K TV-n is full CGI-nak ható bunyók, pipa
    Fejvakarásra késztető sci-fi látványvilág sok helyen, pipa
    Kötelező gyerekszereplők (kötelező lúzerkarakterrel!), akikért izgulni kell, hogy majd jól besegíthessenek a NAGY VÉGSŐ ÜTKÖZETBEN, pipa
    Kötelező viccesen lökött fekete fazon, pipa
    Kötelező meccselünk aztán összefogunk, pipa
    Alternatív fizika a földön, vízen, levegőben, pipa

10/4

Sajnos kár érte, mert vártam - így nálam még mindig a 2014-es Godzilla a legjobb a szériából annak minden hibája ellenére. Ja, és hogy a fenti, közel sem teljeskörű felsorolás ellenére a GvsK jobb kritikákat kap, mint a Snyder Cut? MUHAHAHAAAHAAAAAA

• Stockbauer33 #104026

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2021.03.31. 14:25:21
  • Bokafix2
    Ha esetleg a szuperhősök (konkrétan két karakter) kontextusában próbálnád értelmezni a leírtakat, még sikerülne is felfogni. Az általános iskolai fizikát ne keverd ide, az nem legit fénysebességgel mozgó emberek, meg szupererős lények környezetében. Sőt az a fizika, épphogy tagadja ezeket.
  • Szacsa HUN
    Azért a sebességnek van némi köze az erőhöz. ;)
    F=ma
    a=dv/dt
  • hapi
    Jókat mulatok itt az okfejtéseken, de azért ez mindent visz:
    "Én sem tudnám átszúrni egy vályogház falát egy éles karddal, akármilyen gyorsan próbálnám is beleszúrni a kardot" majd "Az erő a lényeg, nem a sebesség"
    Általános iskolai fizikát még tanulmányozni kéne sztem :)
  • Kmarha
    Mank

Forgatókönyvi főhajtás egy forgatókönyv író és legjobb munkája előtt. Ez a munka pedig nem más, mint az Aranypolgár.

Amire számítottam, bár kevésbé örültem neki, az az, hogy nem a történet filmre viteléről szólt (ami engem kicsit jobban érdekelt volna) hanem annak eredetéről. Ez inkább egyfajta történelmi lecke a korszakról és bizonyos szemszögből Hollywood működéséről, így úgy érzem, elsősorban a filmkészítők, írók és filmrajongók számára készült, és kevésbé az átlag nézőnek.

Az Aranypolgárhoz méltóan, a történetvezetés nem teljesen lineáris, illetve az, csak nem egy idősíkon játszódik. Nem annyira ugrálós és főleg nem elbeszélések alapján flashbackelt, mint az említett mű. Párhuzamosan halad két szál, a múlt és jelen, mely bemutatni szándékozza azokat a körülményeket, politikai és propaganda eseményeket, valós személyeket, akik valamilyen formában megihlették a történetet. Pár jelenetben utal az eredetire, illetve a korszakra jellemző rengetek easter egg add némi csemegét a nézőnek (már ha valamit ismer ezek közül, hiszen egy 90 évvel ezelőtti korszakról mesél). Én személy szerint kaptam némi rálátást, mely alapján jobban meg tudom érteni az Aranypolgárt, illetve a történet vezetés és a színészi játék engem elszórakoztatott (főleg Gary Oldman alakítása), de a véleményemet azzal a filmmel szemben nem tudta megváltoztatni. Bár nem is hiszem, hogy ez lett volna a célja.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.03.28. 14:53:29
  • Kmarha
    írni továbbra sem tudok :D
    "De amíg az előbb említett filmben, ennek a káosznak volt egy jó üteme, addig ennek, olyan érzetem volt, mint ha" = de amíg az előbb említett filmben a káosznak volt egy jó üteme, addig itt olyan érzésem volt, mintha
  • Kmarha
    Citizen Kane
    Aranypolgár

A filmről a Rózsabimbón, Orson Wellesen és azon kívül, hogy a világ legjobb filmjei között tartják számon (mondjuk ez utóbbit az imdb 90. körüli helye kicsit árnyalja), nem tudtam semmit sem a filmről, így viszonylag elvárások nélkül ültem neki. De még így is kevesebbet adott, mint amire számítottam.

Azt meg kell hagyni neki, 80 éves létére, meglepően mozgalmas és teljesen időt álló alkotásról beszélhetünk. Ez a film, konkrétan korának A Wall Street farkasa.
    De amíg az előbb említett filmben, ennek a káosznak volt egy jó üteme, addig ennek, olyan érzetem volt, mint ha egy rögtönzött jazz előadást hallgatnék. Az egész film egy egybemosódó hangzavar, mindenki egyszerre beszél, a beszélgetés mellett, mögött mindig van valami figyelemelterelő tánc, tömegjelenet, kiabálás. A karakterek nem csak egymást szavába vágnak, de saját mondataikat sem mindig fejezik be, és már úgy kezdik/folytatják az új mondatot. Lehet csak engem zavart, de nagyon kivetett a filmből.

Pedig a díszletek látványosak, a kamera kezelés egyszerűen lenyűgöző, a jelenetek megkomponálása tökéletes. A maszkok, a színészi játék simán elférne egy mai filmbe is. Maga a történet "mondanivalója" is tetszett, az, ahogy elindul az újságíró a "Rózsabimbó" nyomon, hogy megmagyarázza a főszereplő halálát, életének értelmét. Majd a végén kilyukad oda, hogy az egész kirakósban, ez csak egy apró darabocska. Ahogy mondták, egyetlen szó, nem magyarázhat meg egy egész életet.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.03.27. 21:07:35
  • LasDen #104018
    az amazonokat az olümposzi istenek hozták létre. Atlantisz pedig csak egy nép a sokból. Nem ugyanaz a kettő...
  • viizo
    Mindig léteztek olyan zárt közösségek, ahol megáll az idő - amishokról pl. hallottál már?

Egy képregényfilmben (ami lehet bármilyen dark vagy felnőttes, mégis csak egy mese) minden egyes jelenetben logikát keresni még mindig nem menő, főleg ha nem tud vki állandó szőrszálhasogatás nélkül nézni egy ilyen filmet.

+ az amazonokhoz: a halhatatlanságuk a hosszú életet jelenti, de ez még mindig nem egyenlő a sebezhetetlennel. ;)
    A WW első részében is láthattuk már, hogy akár egyetlen puskagolyó is elintézheti őket.
    Utoljára szerkesztette: viizo, 2021.03.27. 08:10:52