106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Prof William
    Nagyjából az eleje óta számítani lehetett rá. Az kár hogy Logan jó karaker de filmek amikben a karakterét akarnák "csillogtatni" azokat rendre elbasszák.

Ja és persze... Hősünk kezéből adamantium karmok pattnak elő amikkel tulajdonképpen BÁRMIT szét tud szabdalni. És még a harcot is szereti.

Igen egy ilyen embernek MINDENKÉPPEN PG-13-as film kell!
  • Tikal #79174

egyébként a lányt miért akarták elrabolni?
  • tomsolo
    Shaolin (2011)

Nem rossz, de nem is jó. Túlságosan csepegős lett, és lehet hogy talán azért van mert túlságosan sok kínai filmet láttam mostanában, de kezdem unni ezt a sok (anti)kommunista feelinget. A harcok nagyjából rendbe voltak - várázslás van benne - főleg a kiskölykök jól nyomták. Jackie-t megint ellőtték humorforrásnak, de nagyon kilógott a karaktere.

Lehetett volna sokkal jobb. 5,8/10
  • davidka003
    David Gale élete

Kevin Spacey főszereplésével.
    Csak azért néztem meg, mert ajánlották.
    Hát nem tűnt olyan nagy számnak aztán kb a felénél érdekes lett. A vége meg meglepő. :D
    8,5/10

Na majd jöhet a Hetedik. Talán ma.
  • grebber
    Dinoszauruszok kora
  • tomsolo
    Az aztán hatalmas csavar volt.

• kill3r21
    The Great Gatsby

Számomra az idei év legjobbja, eddig elsiklottam felette!
    Technikai és zenei dolgokba bele lehetne kötni de felesleges..
    A film remekmű...
    Ilyen szintű filmekből kellene több...
    10/10
  • vérpocok
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    volt csavar, mert Logan régi "barátja" nem is halt meg mint ahogy elhitették az elején, hanem abban az adamantiumos szamurájpáncélban találkozhatunk vele a végén, és egyetlen célja hogy elvegye Logan képességeit
  • tomsolo
    Wolverine (2013)

Adott egy funky szuperhős. Könyörgöm miért kell mostanában minden ilyen filmben hányingeres melodrámát csinálni velük? (Buzi Nolan.)

A japán csajnak elég érdekes feje volt - egy ideig, mert utána olyan ostoba képeket vágott velük hogy felröhögtem mindig mikor megjelent a színen. Csavar nincs, célnélküli szenvedés az egész.

A Hulk vs Wolverine sárbatiporja.

4/10
  • Tikal #79166
    2 guns

nem tudom miért, de engem még az se zavart amit írtál, valamiért jol szorakoztam ezen a filmen, de szerintem ennek mark wahlberg az oka :) jól állnak neki az ilyen szerepek
  • Cuchulainn
    A paródiához azért nem árt némi parodizálás sem. Attólmég, hogy CGI lények szerepelnek benne a szokásos hálivúdi B filmes színészek helyett, és néhány egyetemi helyszínt és kifejezést szót behelyettesítettek "Scaring"-re még nem lesz paródia.
    Ha tudatosan alkalmazok klisét az attól még klisé marad, függetlenül attól, hogy mi volt a szándék. A paródiák rendszerint kiforgatják a kliséket, itt ez nem történt meg, talán az egyetlen erre utaló törekvés a már említett rész, de azt is gyakorlatilag azonnal semmisé teszik az utána következő jelenetben.
  • bakkerman
    nekem meg pont a végén lévő csavar miatt lett a film 4 pont,az addigi 7 helyett,totál semmi realitása nincs,és nincs köze ahhoz,ami történhetett valóban a hegységben
  • Dynamic
    Szerintem valamit nagyon félreértettél, mert pont, hogy tudatosan csináltak tipikus egyetem filmet. Egyetem film paródia, ha úgy tetszik. Ha megfigyeled ezek az animációs filmek, sokszor direkt kikacsintanak, a valós életre reflektálnak, és attól lesznek viccesek, ahogy felismered azt a szituációt, amikor a való világból megszokott dolgokat egy alternatív környezetbe helyeztek. Nyilvánvalóan szándékos volt, hogy átvettek szinte mindent a tipikus egyetem filmekből, és megint mondom, egy PARÓDIA készítés volt a cél, nem pedig klisé film gyártása.
  • Totti5
    R.I.P.D.

MiB koppintás, de működött. Poénok jók voltak, látványos okés volt, de semmi extra. Közepes.
  • Susarc
    RPID? többet? az a Man in Black...nevetséges volt az egész RIPD
  • Tatyla
    Halálhegy
    kamerás szofthorror a végén egy ötletes csavarral 7/10

Pacific Rim
    mivel látványfilm így egy olyan 7/10

Odd Thomas
    sajnos csak tévéfilmnek készült de ennek ellenére nem olyan rossz 7/10

R.I.P.D.
    hát a cgi miatt 5/10,sokkal többet ki lehetett volna belőle hozni...
  • IMYke2.0.0.0
    Hú, bocsi, elrontottam a tag-eket...
  • IMYke2.0.0.0
    "The Great Gatsby" (2013) - [b]6,5[b]/10

Megint a lecsóba: a soundtrack über szar és anakronisztikus.
    Leonardo DiCaprio: (az az akcentus és felvett brit affektálás is) zseniális! És ő mentette meg az egész filmet a középszartól is.
    A világ legundorítóbb ending credits-ét tudhatja magának a film - a fade-elésektől már majdnem rosszul lettem. Szó szerint!
    Ami előtt fejet kell hajtani: smink, maszk és kellékesek.
    A CGI kicsit zavaróan sok is volt, meg nem is.
    Elizabeth Debicki, hmmmm fincsi volt!

A film sikeresen el tudta rontani a kedvem, és érzem, hogy ezzel el is érte a lényegi szándékát: egy férfi bármit megtesz a szerelméért, még ha az a világ számára szivárványharcnak is tűnik, vagy a kiszemelt személy meg sem érdemli.
  • bakkerman
    igen,a Clooney-s Batman filmet én személyszerint 40 percig bírtam,a márkanév megcsúfolása volt az a film
  • Blasta
    2 Guns - 5/10
    Az eleje még egész turheto volt, aztán átcsapott a szokásos "agyonbonyolított mindenki-mindenki ellen" butaságba, a 3/4énél már zavartan vakaróztam, hogy akkor ezt most komolyan??? 1x nézheto, de csak a két foszereplo miatt.

Gravity - 8/10
    Atyaég. Nem láttam ennél látványosabb és izgalmasabb filmet moziban az utobbi idokben az tuti. Csak azért nem kap 9 pontot, mert a sztori túl egyszeru ahhoz, hogy ilyen szintre emelkedjen, de a maga nemében alapmu lett, nem is kétséges. Cuarón pedig a top10 bestof rendezo kozé emelkedett ezzel a teljesítményével nálam, már az Ember gyermekében is tátottam a szám azoknál a bizonyos jeleneteknél, de itt aztán nincs kérdés, hogy mekkora profi ez az ember.
  • hagyimiklos1
    Te aztán, nagy fogalomzavarban szenvedsz.
    Sablonfilm és klisés a Monster University ? Te tudod egyáltalán, miről zagyválsz össze-vissza ?

Ez egy kifejezetten jó film, amelyik megpróbál elvonatkoztatni az általános kliséktől.
    Persze manapság már szinte lehetetlen megalkotni egy filmet, hogy ne legyen benne valami olyan amit már máshol ne lehetett volna látni.
    De ez pont az a film, hogy próbálja elkerülni öket, ahol csak lehet.

Simán, minden erölködés nélkül eléri a 7-8 pontot egy tizes skálán és van olyan jó mint az első része.
  • tomsolo
    nem merem rászánni magam
  • Cuchulainn
    De azért a végén csak csináltak egy olyan ijesztést amit azelőtt soha senkisem, és a versenyben is helyt álltak amikor elkezdtek a szívükre hallgatni... És a zord dékánasszonyról is kiderült, hogy igazából tud kedves is lenni, csak meg kellett neki mutatni hogy meglássa mindenkiben az értékeket.

Minden sablonfilmben van egy-két nem annyira sablonos elem is, de ettől függetlenül ez a film bizony klisé úgy ahogy van. Nem mondom, hogy emiatt borzalmas lenne a Monsters U, csak felejthető és unalmas. Egy lapon sem lehet említeni az előző résszel, hogy az olyan egyéb Pixar alkotásokról mint pl. az UP ne is beszéljünk...
  • Sir Quno Jedi
    Ender's Game

Nos nyilván nem a könyv, angyon nem, de ettől függetlenül egy szórakoztató scifi. HC fanok akár enragelnek rajta, de átlag scifi kedvelőnek ez sem rossz esti szórakozás, nagyon nem. Kíváncsi vagyok folytatják-e, bár a további részeket már nagyon nehéz lenne filmre ültetni (tök más stílus). Ezt sem volt 1xű.

Ha csak 3 emberrel több elolvassa ezután (mifelénk is) minden idők top1 sci-fi könyvsorozatát, az máris megérte.

A főszereplő persze idősebb, mint a könyvben, de szvsz. egész jó volt, nekem bejött amit/ahogy játszott.
  • Bokafix2
    Gagyicsapat ami leveri a favoritokat mert szívvel lélekkel küzd? Pont ez a lényeg hogy ilyen nem is volt benne mert csalással nyertek Wazowskiék, csak ők nem tudták... Sully állította át a bábú érzékenységét hogy Wazowski meg tudja ijeszteni és megkapják a max pontszámot amivel bezsebelték a győzelmet... pont hogy itt igenis elkerülték a klisét, és az se lett igaz amit mindenki gondolt volna amikor leült megnézni, vagyis hogy a két szörny végül sikerrel befejezi az egyetemet, csakhogy nem fejezték be, hanem kirúgták őket... utána próbáltak szerencsét a Szörny rt-nél

sztem nagyon is sok klisét elkerültek
  • Sir Quno Jedi
    Despicable Me 2

Na ez viszont egész aranyos volt és szórakoztató. Semmi extra. DE élvezhető bőven.
  • Cuchulainn
    Nem a felállással van bajom, hanem azzal amit csináltak belőle.
    Minden ami a filmben van az az ezerszer látott egyetem/középiskola filmek kliséi.
    Olyan baromi nehéz lett volna ezeket kihagyni? Nem hiszem el, hogy ne lehetne történetet összehozni, amiben nincsen lúzersrác, seggfejmenősrác, meg gagyicsapat ami végül leveri a favoritokat mert szívvellélekkel küzd?
    Az egy klisé amit kihagytak az a széplány volt akiért a hőseink hajba kapnak, de gondolom ezt is csak azért mert nehéz lett volna megoldani szörnyekkel...
  • Sir Quno Jedi
    Monsters U.

Nos az eleje az ultragáz, nem európai gyomornak való, de mikor már nem babra megy a játék és kezd komolyabb lenni a szitu, akkor egész tűrhetővé válik.
  • Synchronous
    "kaptunk egy teljesen sablon egyetemfilmet, csak éppen itt nem amerikaifoci vagy kosárlabda az aktuális téma hanem az ijesztgetés"

Itt csak az ijesztgetés jöhet szóba mint téma, mivel a Szörny Rt. maga egy olyan rémlényekből álló társaság volt, ami gyerekek ijesztgetéséből profitált energiát, amelyet ők a saját létfenntartásukra fordítottak... ennek konklúziójaként az előzményfilm sem szólhat másról, minthogy a szörnyek az iskolában illetve egyetemeken az ijesztgetés szakot választják tantárgynak, azután pedig a Szörny Rt-hez hasonló cégekhez mennek dolgozni.

Muszáj volt ezt így megoldani, mert valahogy közös szálat kellett a filmnek találnia a Szörny Rt-hez illetve Sully és Mike későbbi munkakapcsolatához.

Nem szólhatott a mese arról hogy pl. Sully híres rögbi játékos Mike meg egy lúzer és ellentétes csapatban játszanak. Mert ez a sztori logikátlan lenne és nem illeszkedne a Szörny Rt-hez.

Én úgy gondolom hogy a hibái ellenére korrekt folytatást, illetve előzményt hoztak össze a készítők.
  • Cuchulainn
    Monters University

Hát ez nagyon gyenge volt. Az első rész éppen azért tetszett, mert egy érdekes és aranyos kis sztorit sikerült összehozni, ami kiforgatott néhány klisét. A folytatásban ezt sikerült mind elfelejteni, és kaptunk egy teljesen sablon egyetemfilmet, csak éppen itt nem amerikaifoci vagy kosárlabda az aktuális téma hanem az ijesztegetés.
    Vannak a menők, meg a lúzerek, az előbbiek mind indokolatlanul seggfejek az utóbbiakkal kivéve persze az egyik főhőst aki rájön, hogy ez csúnyadolog. Közben a lúzerek mind rájönnek, hogy ők nem is lúzerek csak hinni kell magukban. Mindezt persze szörnyekkel.
    A látvány okés, bár a szörnyek sokszor eléggé elnagyoltak, különösen a háttérfigurák. Ezért kárpótol maga az egyetem ami viszont igazán pofásra sikerült. Humor kevés van, és az is inkább az "aha ez vicces" fajtából. A szereplők egytől egyik épp olyan klisések mint a történet.
    Nagy csalódás.

4/10
  • hiper KOCKA
    Dinoszauruszok kora (2013)

Ízlésficamos mobilfüggő tinédzser, őslénytudós tűzoltó apuka, irdatlanul ormótlan és ronda dinoszauruszok, amiket a 20 éves technikával készült J. Park dinói is fejenállva körbehugyoznak... naná hogy ez is csak Asylum film lehet.

Én azt nem értem, hogy 2013-ban hogy képesek ilyen gagyi effektekkel bombázni ártatlan polgárok retináját. Fáj nézni... Mijaz hogy a dinó kiengedi a ketrecbe zárt társait? Ennyi erővel weboldalakat is meghekkelhetne... és ráadásul ez a film lop... pofátlan módon lenyúlja a Jurassic Park jeleneteit.

Egy-két dinó Jackie Chan filmeket nézhetett a tojásban, mivel a részeges karatemester stílusát véltem felfedezni a mozgásukban... bár lehet hogy ez csak a kábító gáz hatása amit rájuk fújtak... bár fújták volna rám is hogy ne kelljen tovább nézni ezt a xart.

Még ha szándékos J.P. paródia lett volna díjaznám is, de így nem tudom... mivel a film komoly próbál maradni és hihetetlen gyenge megoldásokkal próbálja fenntartani a nagyérdemű figyelmét.

Inkább legyenek cápák... nem mintha azok jobbak lennének, de a nagy víztömeg minden filmben jól mutat.

Fújj de sz*r volt ez a film...

2/10

• IXEMGabeo
    T. L és Jim Carrey tényleg jók voltak:) viszont Kidman idegesítő volt és Val Kilmerhez sem igazán illett a Batman szerep...ennek ellenére, nekem bejött a film a zene terén az egyik legjobb Batman film
  • sandor8206
    hála a stúdiónak

ne hogy azt hidd, hogy az új szériát Nolannak köszönheted, az új betmen szériát a stúdiónak köszönheted, hogy megengedte, hogy olyan legyen
  • mégvadabbdisznó
    Az akkori Batman széria ezzel a filmmel kezdett el süllyedni, hála Joel Schumachernek.
  • szucsy89
    "rémgagyi látvány"

akkoriban még ez volt a csúcs
  • bakkerman
    *Rébusz,bocsi
  • bakkerman
    Batman Forever (1995)

Finoman szólva nem voltam elájulva tőle. Idegesitő párbeszédek,rémgagyi látvány,ami megmentette nálam a filmet az T.L. Jones meg Jim Carrey alakítása,Rémuszt kibaszott jól eltalálták,nagyon nagyon beteg lett,gyakorlatilag ez vitte végig a filmet nálam.
    6/10
  • Cuchulainn
    Tudom, hogy mi az a Lone Ranger eredetileg, olvastam az IT-et :P
    Részben ezért is nem róttam fel neki a sablonos mivoltát. :)
  • Jakuza1
    Inkább rémes.
  • tomsolo
    ettől függetlenül elég gyenga