106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Myselor
    én nekem az a véleményem hogy a rajzfilmek és a rocksteady féle batman játékok az igazi batman.amit film formájában elénk raknak egy tál fossal ér fel körülbelül minden az csak nem batman
  • daver88
    még annyit, hogy, aki nézte a Killinget, annak garantáltan tetszeni fog ez is, nemcsak a sztori, hanem a részletek miatt is. Rengeteg eső, napsütés semmi, borongós hangulat, már csak a sorozatepizódok végéről a zene hiányzott szinte..
  • daver88
    Prisoners

Nálam talán az idei év legjobbja eddig...minden egyes perce lekötött, a viszonylag kevés szereplő ellenére sem lehetett kitalálni a végéig, hogy ki lesz a "hunyó".
    Amikor valamilyen kérdés merült fel a józan ész logikája alapján a sztoriban, akkor hamarosan meglépték azt is, amit abban a szituációban kellett. Talán egy dolog, ami hagy némi kérdést:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amikor elrabolja Keller Alexet, akkor azért a rendőrség nagyobb erővel is kereshette volna az addigi egyetlen gyanúsítottat, nem pedig ráfogni arra, hogy elszökött, ez van.

Színészi alakítások rendben voltak, Jake Gyllenhaal egyre jobb színész lesz, Hugh Jackmen pedig hozta a szokásos formáját. 8.5/10
  • tomsolo
    Batman Under The Red Hood (2010)

Elkezdtem nézni és egy idő után az volt az érzésem, ez az igazi Batman és nem pedig a Nolan féle szenvedések - hihihi - a végére redukálták azért a történet satnyaságával, de teljesen fogyasztható maradt.

7,3/10
  • sandor8206
    pedig belefog
  • Tikal #79370
    még mielőtt jönnél, hogy nem fűszer, tudom, de ne menjünk bele az indiai konyhába :)
  • Tikal #79369
    Persze, de reméltem, hogy nem fog jönni egy Jamie Oliver aki beleköt a hasonlatba….. mellesleg ha meg akarod ismerni az indiai vagy japán konyhát előbb utobb bele fogsz futni a curry-be vagy a sushi-ba ugyanis szerves részüket képezi. A curry egy sokat használt fűszer az indiai konyhában, alap cucc, kikerülhetetlen, ezért is jó a hasonlatom :)
  • Inquisitor
    Miért is? Milliárd indiai kaja van, nagy részükben nincsen curry. Én pl. szeretem a japán konyhát, de nem szeretem a szusit, és valószínűleg soha nem ennék natot.
  • IMYke2.0.0.0
    Implantátumos téma.
  • fifi
    abban mi van?
  • Tikal #79365
    ez olyan mintha értékelné akarnád az indiai konyhát de utálod a curry-t :)
  • Tyler1
    Hogy ki milyen stílust szeret, a maga dolga, csak mint értékelési szempontot nem értem, ha ezek a zenék tőled idegenek, főleg hogy az összes részben ugyanazok a stílusok jelennek meg.
  • IMYke2.0.0.0
    S újfent, még mielőtt szubjektív véleményedről próbálnál meggyőzni: ez az egész topik a szubjektív véleményezésre épül, ezért tarsd tiszteletben az enyémet, és kész.
  • IMYke2.0.0.0
    Mert miért ne?

Sok mindent nem emelhettem volna ki egy autós-zenés-dögös csajos filmsorozatból.
    Autókat: minek?
    Zenéket: kiemeltem, hogy nem bejövősek
    Csajok: kiemeltem

A sztorikat mindenki ismeri.
  • Tyler1
    Ez érthető, de akkor miért szempont mindegyik résznél az értékelésben?
  • IMYke2.0.0.0
    Ilyen szempontból a Deus Ex játékok által vázolt jövőt tartom reálisabban beköszönhetőnek - és persze ijesztőnek is.
  • extra sensory
    Mátrix 1999

Akkor láttam először amikor kijött. Ma újra elővettem. A film még mindig zseniális, korát meghazudtoló technikát használ, és a történet valamint a szereposztás is erőn felül teljesít.

Nem tartom trilógiának a Mátrixot. A folytatásokat nem kívánom figyelembe venni, mert annyira el lett rontva hogy csak felbosszantom magam vele. Viszont a film erényein túlmenően sok fontos tanulságot tartalmaz ez a film és nagyon is elgondolkodtató a sztorija. Mert bizony ez a movie a cyber-korszak és a digitalizáció kérdését feszegeti. Ma még nehéz lenne megjósolni mennyi valósulna meg Mátrix sztorijából, de az emberiség lassan de biztosan halad ezen tendencia felé.

Az analóg adássugárzás eltűnt, digitalizálódott a televíziózás, az állatokba mikrocsipeket ültetnek, ami nélkül már alapellátásban sem részesülhetnek és oltást sem kaphatnak, sőt több forrásból értesülhettünk a kísérleti szakaszban levő emberekbe ültethető csipekről...

A számítógép fogalma megváltozott, illetve kiterjedt, mert ma már egy mobiltelefon is komoly op. rendszerrel van felszerelve és akárhonnan fel lehet vele lépni a netre.

Az internet a 90-es évek óta óriási fejlődésen esett át, az információtechnológia úttörőjeként, és ma már tízmilliók élnek függésben vele és szörföznek a kibertérben. Ha a Fülöp szigeteken lecsap egy hurrikán, vagy Alabamában szétlőnek egy középiskolát, perceken vagy órákon belül tudomást szerzünk róla, szóval a világ ijesztő mértékben felgyorsult, akárcsak az alaplap áramköreiben száguldó bitek.

Az emberek jó része neten, közösségi oldalakon, vagy chat-en kommunikál egymással, a direkt érintkezés sokaknál minimális vagy teljesen megszűnt, már csak számítógépek segítségével tartanak kapcsolatot egymással...

A film nézése után kezdtem el gondolkozni ezeken, és érdekes kérdéseket vet fel a téma. Vajon néhány évtizeden belül átköltözik az élet a kibernetikus valóságba? Az emberek nagy része tele lesz beültetett implantátumokkal, csipekkel, gépalkatrészekkel, amiket "fontos" célokból ültetnek a testükbe? Az emberiség is digitalizálódik és a mai valójában megszűnik létezni?

Kicsit a béka és a forróvíz példája jutott eszembe a film után, nevezetesen a fejlődés stabil, de nem olyan gyors hogy érzékelni lehessen... csak itt is egy kis újítás, ott is egy kicsi, és szépen lassan megváltozik minden.

Ma a kutyákba ültetnek csipeket, holnap az emberekbe, és utána egyre durvább dolgok jönnek. Vagy lehet hogy megáll az egész egy elfogadható szinten és nem fejlődik tovább?

A Mátrixhoz hasonló mélységekig nem valószínű hogy jutunk, de elég ha csak a vezérelv hasonló és a digitalizáció irányítja az emberek életét... ha már létfeltételt csinálnak belőle, vagyis hogy csipektől fog függni a személyi azonosítás, az orvosi ellátás és a munkavállalás illetve a szolgáltatások.

De lehet túl paranoid vagyok és felesleges eszmefuttatásba bocsátkoztam ezekről, bár hangsúlyozom, amiért ezeket gondolom az nem a film hatásából ered, hanem abból amit magam körül látok a való életben... a film csupán ráébresztett minderre...

"Neo, wake up"
  • IMYke2.0.0.0
    Azt ugye tudod, hogy ízlésről vitatkozni meddő dolog.
    Én ki nem állhatom ezeket a hip-hop zenéket.
    Már az is csoda, hogy az az egy szám tetszett [erősen kellett hozzá a film eleje is].
  • Csaba007
    Az összes résznek hulladék a zenéje...:/ Kapásból 5.rész: Danza Kuduro, 6.rész:2 Chainz, Wiz Khalifa - We Own It.
  • IMYke2.0.0.0
    Gal Gadot-ot és Sung Kang-ot nagyon bírtam a sorozatban.
    Úgy érzem, el voltak hanyagolva kicsit. Micsoda dolgokat lehetne / lehetett volna művelni ezekkel a karakterekkel pedig!
  • IMYke2.0.0.0
    2001 - The Fast and the Furious (107 perc) - 7/10
    ---------------------------------------
    Vin Diesel (Dom), Paul Walker (Brian), Michelle Rodriguez (Letty)

A rész "csaja": Jordana Brewster (Mia Toretto) (4/10) - 1980.04.26 / Yale Egyetem / 1 gyermek
    A rész legjobb csaja: inkább Michelle Rodriguez (7/10) - 1978.07.23 / színésznő, forg.író / - / www.michelle-rodriguez.com
    A rész legjobb dala: - összes hulladék -

2003 - 2 Fast 2 Furious (107 perc) - 4/10
    Paul Walker, Tyrese Gibson, Cole Hauser, Chris "Ludacris" Bridges, Devon Aoki

A rész "csaja": Eva Mendes (6/10)

2006 - The Fast and the Furious: Tokyo Drift (104 perc) - /4/10
    Lucas Black (Sean), Sung Kang (Han), Drian Tee (DK), Bow Wow (Twinkie),
    Cameo: Vin Diesel (a végén, stáblista után)

A rész "csaja": Nathalie Kelly (Neela) (4/10) - 1985.10.03 (Lima, Peru) * színésznő / - / http://www.imdb.com/name/nm2036142/
    A rész legjobb csaja: Verena Mei (a két csaj közül az egyik a Skyline-ban) - http://en.wikipedia.org/wiki/Verena_Mei
    A rész legjobb dala: DJ Shadow feat. Mos Def...Six Days - http://www.youtube.com/watch?v=hKk2HXNPek4

2009 - Fast & Furious (107 perc) - 6/10
    Vin Diesel (Dom), Paul Walker (Brian), Michelle Rodriguez (Letty), Jordana Brewster (Mia), Sung Kang (Han)

Az alagutas dolog még tetszett is, ahogy a városban forgalomban versenyzés is elment.

A rész "csaja": Jordana Brewster (Mia) (3,8/10) - 1980.04.26 / Yale Egyetem / 1 gyermek
    A rész legjobb csaja: Gal Gadot (Gisele) (a fehér Porsche, és az összekötő) - http://hu.wikipedia.org/wiki/Gal_Gadot - http://en.wikipedia.org/wiki/Gal_Gadot

Gisele: Gisele 01; Gisele 02;

2011 - Fast Five (131 perc) - 7/10
    Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Tyrese Gibson (Rome), Chris "Ludacris" Bridges (Tej), Sung Kang (Han), Gal Gadot (Gisele), Elsa Pataky.
    Cameo: Eva Mendez (a végén, stáblista után)

WTF a busz felborítás...

A rész "csaja": Jordana Brewster
    A rész legjobb csaja: Gal Gadot (Gisele)

Képek: Csipet csapat; Mia; Elena 01; Elena 02; Gisele 01; Gisele 02; Gisele 03; Gisele 04; Monica

2013 - Fast & Furious 6 (131 perc) - 7/10
    Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Tyrese Gibson (Rome), Sung Kang (Han), Chris "Ludacris" Bridges (Tej), Gal Gadot (Gisele), Elsa Pataky (Elena), Gina Carano (Riley), Joe Taslim* (Jah).
    Cameo: Jason Statham (mint rossz fiú, Shaw testvére)

* = The Raid

A rész legjobb csaja: Gal Gadot (Gisele) - Gisele
    A rész legjobb dala: - összes hulladék, vagy felejthető -
  • tomsolo
  • szabii98
    Hunger Games 2: Catching Fire
    feliratosan néztem meg ma..hát ez murvajó film lett, szerintem! az 1. résznél jobb volt egy picit, pedig az is nagyon jó volt, tőlem kap egy 8,5/10-et.

a legnagyobb hibája szerintem a filmnek és az alapsztorinak az az, hogy Peeta konkrétan mindenbe belefutott, mint Frodó a Gyűrűk Urában. a legtöbb szerencsétlenség őt érte. de alapvetően nagyon tetszett, várom a folytatást
  • tomsolo
    Riddick (2013)

Nem volt olyan rossz, mint számítottam - azon lehetne vitatkozni, hogy a nekromangeres dolog jó vagy rossz a Riddick univerzumban - egészen a zsoldosok megjelenéséig. Onnantól erőltetett volt Riddick zorallkodása és gyengusz dialógusok. (Predator pink).

Azért: 6/10
  • Bokafix2
    2 pont mert van egy minimális látványvilág, meg néhány effekt amibe fektettek energiát... de ennyi
  • Sir Quno Jedi
    Nézd, annyi történelemhamisítás folyt errefelé is, hogy azon se lepődnék meg ha ez az Asylum verzió közelebb állna a valósághoz... :D
  • IMYke2.0.0.0
    2 pontot azért csak kapott. Szóval, szar nem lehet.
  • hiper KOCKA
    hát ez g*ciszar film volt, 1 pontot se érdemelt volna...
  • WhiteStar
    mire fel az a két extra pont? :)
  • mégvadabbdisznó
    a cápásak jobbak... ez trágyahalom

Attilának meg jó a fodrásza
  • Bokafix2
    Attila (2013)

Mikor megláttam a címet megörültem, hogy na itt egy jó kalandfilm a magyarok őséről, erre az első képkockán mi tűnik fel?

Asylum Presents

Ez borzalom.... hány filmet gyártanak ezek egy évben? Nem is nagyon lehet minősíteni mert ezek a filmek egytől-egyig mind kritikán aluliak.

A filmet nézve kiderül hogy a Hunok nagyrészt puszta kézzel harcoltak és akkora erejük volt mint Hulk-nak egy beb*szott nap után.

Továbbá Attila fia néger volt (!!!) aki Mózes botját kereste Európában.
    Apám borogass...

Egy értelmes momentumot nem lehet kiemelni ebből a katyvaszból, ami másból sem áll minthogy az életbe visszatért mumifikálódott hun harcos keresztbe lenyeli a fél amerikai hadsereget, mivel sajnos halhatatlan.

Bele is lőnek gránátvetővel ami telibe kapja, de a csóka ezután még vadul lövi kiskaliberű pisztollyal, hátha mégis hajlandó lesz szétesni.
    Tisztára hülyét csinálnak a hunok történetéből, legalább pár lovat beletettek volna a film eleji ókori harcok felvételeinél... röhej volt nézni hogy a kipacsirtásodott hun katonák gyalog futnak neki az ellenségnek és egy botoxos Rocky módjára ütlegelik cipóra ellenlábasaik arcberendezését.

Mózes botja meg inkább a víz feletti hatalom szimbóluma, erre itt meg halottakat támaszt fel... nyaktekerés a sztoriban itt is, nyaktekerés ott is, és mindezt olyan olcsó megvalósításban, hogyha Attila tényleg feltámadna, inkább az Avengers-re ülne be, mert azt mondaná ha ez a magyar történelem, ő sz*rik rá.

2/10
  • The Protector
    Rendben.Elnézést.Majd legközelebb abba teszem.
  • genndy
    Spoiler gombot ne feledjük
  • sandor8206
    Karib-tenger kalózai 4

Első rész tetszett, utána folyamatosan csökkent a színvonal, ez már nagyon gyenge lett. Nagy katyvasz az egész, spanyolokat kb. egy-egyben kihúztam volna, minek. Fekete szakáll miért az ami? Feleslegesen túlnyújtott, izgalommentes és ötlettelen akciók, humor gyenge, Depp is már unalmas így sokadszorra. Látvány se különösebben jó, a táj és dzsungel szép, ennyi.

3/10
  • tomsolo
    "erre így hátbatámadja"

Nem, hanem rögtön az elején elmondja, mit fog vele tenni (miért hívta oda), Rozsomákunknak meg még másfél óra múlva esik le csak a tantusz. Ezt a huszonegyedik századi hálivúdi forgatókönyvírók "váratlan fordulatnak" hívják.
  • tomsolo
    Dodookdeul / The Thieves (2012)

Amolyan koreai Ocean 11 megspékelve kínai színészekkel. Ázsiai módra elég bárgyúra vették a figurákat, viszont szép számmal van benne akció meg mindenféle csavar és jól kinéző csajok. Simon Yam is elég jól tartja magát, nagy respekt neki, hogy bevállalta a filmen mature love-nak tűnő dolgot (noha valójában évre pontosan egyidős a "Rágógumit" játszó színésznővel). Ami szánalmas vicces, hogy angolul is próbáltak beszélni egymással... hát vannak kiejtések. :P

6,3/10

Byzantium (2012)

Kicsit az Engedj be és az Interjú a vámpírral keveréke. Nagyon jó lett a szereposztás, emiatt is lett ez jó (lassú) film, noha a megteintés alatt már felmerült bennem, hogy ezzel a gárdával még vámpírok nélkül is jó lett volna.
    Két megjegyzés a végére:
    1. Saoirse Ronannak egyébként meglepően szép szeme van az életben is
    2. Gemma Arterton pedig olyan rondán tud futni, hogy ilyet még nem láttam :)

7/10
  • sandor8206
    úgy legyen
  • sandor8206
    sztem az nagyon lejött, hogy Yashida fél a haláltól, sztem ezzel nincs gond

harakirit se merte + utána sztem nem rossz élete volt, gondolom megszokta :-D

többivel egyetértek, borzalom némelyik jelenet
  • IMYke2.0.0.0
  • The Protector
    Tisztellek amiatt mert így meg tudod látni a dolgot.Én sosem,semmi körülmények közt nem támadnék azokra akiket szeretek és becsülök vagy esetleg az életemet köszönhetném neki.De igazad van tényleg,nekem ez a dolog annyira nem jött át.Az a baj,hogy sokszor korlátolt agyú vagyok és mondjuk ha egy jelenetben olyan dologtól fél az illető amitől én nem,akkor csak nehezen tudom átérezni.A lelki szarságokat át tudom érezni.De pl én félek a pókoktól,a filmjelenetben meg a csaj pl a kígyóktól.Én nevetek h hogyan lehet félni a kibaszott kígyóktól és ekkor gyorsan behejettesítem pókokkal a jelenetet,nah úgy már én is beszarnék rendesen:)