106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Szerintem meg az Oblivion... nem tudom hogy hívhatjuk e a Gravity-t sci-fi-nek csak mert az űrben játszódik?... -
Valszeg a gravitáció...
Számomra az ütős sci-fik az elmúlt években ezek voltak:
- Napfény
- Hold
- Screamers 1-2 ( ez horror is egyben de megvan a sci-fi jellege is)
- Pandorum
- Különvélemény
-
Miket sorolsz az idei scifik közé, és mi volt az az egy nézhető? -
sandor8206 #79452 én teljesen értetlenül állok halivúd előtt sci-fi téren
1; trükkök ma már nem gond, bármit megtudnak csinálni
2; bár nem értek hozzá, de olyan "sokba" se kerülhet, hisz már inkább forgatnak green box előtt mint valódi helyeken, mert olcsóbb.
Ezeken gyakorlatilag nem kell agyalni, hogy valamit kitalál egy script író, hogyan oldjuk meg? Régen hatalmas szívás volt. Most meg CSAK normális scriptet kellene lerakni, ez az alap és már itt elbasszák.
Erre évek óta nem tudnak 1-1 normális sci-finél többet lerakni
Idei év is sok-sok "sci-fi", nálam egy volt nézhető -
Éne az Elysiumot úgy képzeltem el, hogy vmi normális emberrel iratnak egy szkriptet nem pedig beszopják, hogy Blomkamp tud rendes sztorit írni.
Egyébként ugye tipikusan az sf az a téma, ahol az iskolapadbéli hiányosságok csúnyán visszaütnek, különben nem írt volna olyan bődületes ostobaságokat, hogy pl. vállról indíthatóval lelövik az űrhajót mer ilyen még úgyse volt. :(
(Azért vmelyik senkiházi nímand - pl. a szereplők közül - rákérdezhetett volna azért a forgatás alatt, hogy:
- Neil, ezt most mégis: hogy? ) -
Prof William #79450 Az Elysiumban valahogy nekem sem volt kedvem túlságosan a szegényeknek drukkolni hogy sikeresen lelakják a még utolsó élhető zugot a világon...
Maga a végjáték is lehetett volna jobb. Én inkább valami hatalmas néplázadással egybekötött végső csatát képzeltem volna el aminek a végén átveszik az uralmat az állomáson és szépen lassan elkezdenek majd egy új világrendet kialakítani.
Nem pedig ezt aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!módszert képzeltem el.LOL ÖRÖK ÉLETET MINDENKINEK
Egy kő egyszerű elnyomás-lázadás-végső-csata-győzelem-talán-új világrend stílusú filmet jobban el tudtam volna képzelni ehelyett a katyvasz helyett... Több akcióval és robot szétlövéssel. :)
Azért az is röhej volt amikor aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kemény két zsoldos átveszi a hatalmat az állomáson. Hol volt a kismillió biztonsági ember vagy a robotok? Mind szabadságra lettek küldve? -
Akkor nem csak engem zavart. -

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
En csak azt nem ertem, hogy Copley-nak miert kellett ilyen erosen kihangsulyoznia a Del-Afrikai szarmazasat az akkcentusaval egy filmben ami LA-ben jatszodik?
Tud O normalisan is beszelni angolul ha kell (lasd Europa Report vagy A-Team), sot meg a Joburgban jatszodo D9-ben sem volt ennyire eros az akkcentusa
-
Copley nem más mint ami kedves Wikus Van De Merwe-ünk a District 9-ből... 
mekkora véletlen hogy azt is Neill Blompkamp rendezte :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!sajnálom hogy ebben a filmben gonoszt játszott, de ki kell próbálnia magát ilyen szerepekben is... franc... hogy elbántak vele!!! nála a "pofám leszakad" kifejezés nemcsak egy szóvirág xDD -
TomDantes #79445 Én se láttam, de miért ne lehetne az, a forgatókönyv író úgy gondolta, a szereplője ősei, 300 éve hajáztak át svédorszégból...vagy még inkább valószínű, ebbe bele se gondolt, csak keresett valami régies, európai hangzású nevet, hogy ne szokványos, ,,amerikais" neve legyen a szereplőnek.
Ennyi erővel magyaros neve is lehetett volna. -
Putaság. A gyógyítógép mondjuk egy amputált lábat is visszanöveszt, ERGÓ! Mostfigyelj!!! Ha az emberiség kannibállá változik (kannibál holokauszt eniván), akkor elég levágni az emberek végtagjait, elrágcsálni és a gép szépen visszanöveszti. Reggelente kisorsolják, aznap kikből esznek és kész. Ez full igazságos így és a népességet tetszés szerint lehet növelni, hiszen egymáson ellakmároznak. Ünnepnapokon egymás máját is kivághatják és/vagy lehet akár szalontüdő, esetleg pacalpöri. A gazdagabbak ehetnek friss/omlós pár napos csecsemőt is, hiszen gazdagok vaze!
Ez esetben már csakis a rengeteg szennyvíz és fekália okozhat gondot, de ez is megoldható okosba. 1xűen kilövik a napba a szart, vagy köztéri szobrokat csinálnak belőle préselve, esetleg utcakövet és ezzel kövezik az utakat stb.
Ez egy igazságos szép új világ, egyenlő erőforráselosztással és demokráciával és néphatalommal, meg hasonló állságos szép szavakkal. KANNIBÁLOK b@xod! -
Nagyon is elképzelhető, amit írsz.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nyilvan nem ugy kell elkepzelni, hogy Elysiumon mindenki egysegesen gazdag, valszeg ott is van kozepreteg es felso "tizezer". A szorakozast meg gondolom megoldjak ugy, hogy a foldrol importaljak a tehetsegesnek tunok gyerekeket es egy tehetseggondozo program kereteben kepeznek beloluk festoket, komolyzeneszeket illetve kvalifikalt gogo tancosokat :) -
Hát igen - hasonló gondolatok jutottak eszembe, amikor az istent játszó emberiség képe felderengett előttem [a filmben ugye ott volt az a bizonyos...].
S még valami, de ez már szőrszálhasogatás a részemről: a teljesen izolált világban ki szórakoztatja a gazdagokat? A robotok táncolnak a balett előadásokon, adnak elő a színházban stb. stb.? Mert, hogy a gazdagok nem állnak neki dolgozni, az hét szentség... Szóval, olyan világban nem élnék gazdagként, ahol csak gazdagok vannak...
-
Hat az elozo Wolverine film meg nekem is jobban bejott ennel a mostaninal, miccolsz? :)
Megtarthatod a nyamvadt kis eleted! :D -
Asszonykammal a film vegen a kovetkezo velemenyen voltunk mindketten:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"a Foldnek ezzel az akcioval most VEGE, leven a nepesseg immaron megszunik CSOKKENNI, de legalabbis nagyon nem abban az utemben csokken tovabb mint szokott. A tortenet folytatasaban az immaron teljesen egeszseges Foldlakok massziv invaziot inditanak Elysium ellen, az ott eloket lemeszaroljak es vad anarchia veszi kezdetet amig az utolso ertekes dolgot is magukeva teszik, persze csakis miutan Elysium lakoin durva kinzasok es gyilkossagok altal vesznek elegtetelt szegenyseguert es serelmeikert. Elysium ezutan darabjaira hullik, igy nem marad mas hatra, mint elvezni ahogy a halhatatlan es ehezo emberiseg felzabalja onmagat a FOLDON :D"
-
2013 - Elysium - 4/10
Nagyon 'epikus' akart lenni a teljes film, a teljes történet - a CGI nekem nem elég. A szereposztással nem volt túl nagy bajom [mondjuk az az iszonyatos akcentus a dél-afrikai Sharlto Copley-től, az odacsapott rendesen], miközben a "boss fight" és az egész film súlytalan volt.
A kisebb-nagyobb hibákra most nem szaporítanám a szót.
Elég volt egyszer ez a film. Soha többé.
-
Jobbat mondok, az előző Wolverine film is tetszett és nem csak nekem. Na és akkor? Most meg leszek ÖLVE?!?!? :D -
Eleve minden ilyen filmet kétszer kell megnéznem, mert egyszer otthon is a családdal. Van hogy többször is. Másrészt nekem tetszik, nem fogom azt mondani, hgy nem tetszik, mert most az a divat, hogy fikázzuk a Marvel filmeket. Én is látom a hibáit, de ezekkel együtt is jobb, mint a többi fisemfos, amit a mozi kínálni tudott (és végre angolul nézhettem). NEKEM! Másnak nem kell hogy ugyanez legyen a véleménye ugyebár. Én szeretem a Marvel filmeket, és rajzfilmeket.
Amúgy a Thor2-re moziba is elmegyek még 1x megnézni hétvégén haverokkal, ezúttal végre 2D-ben. Na arra mit mondanál... :D -
BULLSHIT (már elnézést)
Nemtom mivan veled, utolsó fostaliga filmeket megnézel KETSZER és még tetszik is, hogyvanez?
És ez nem ízlés kérdése, az a film logikailag, dramaturgiailag teljesen gáz, szabályokat rúg fel, rosszul meséli a sztorit és a fohossel olyan cudarul bánik mint még sose. Nehogymár fasza karakterdrámát meg osszefuggéseket lássá bele, meg nem fontos a sztori?????
Irány a szervíz, update-re van szukséged :D -
Szerintem ez már túl van magyarázva,csavarva -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!megnézem majd, de szerintem nem erre gondoltam.
Az egyik magyarázatban, a taxis mint a Halál szerepel. A nő veri a fiát gyűlöli őt is és az életét is. Meghívják őket hajózni, elindul, de útközben balesetet szenved és meghal. A Halál utaztatja a csajszit, újra és újra a személyes poklába, a hajó útra, ahol rájön, hogy mennyire ragaszkodik a fiához és mennyire élni akar. Újra és újra. -
Na látod, ezt nem is figyeltem. De elsőre a moziban nem figyeltem ennyire, hogy most feltűnjön a különbség. De biztos volt.
Alapvetően mindég azt rójják föl, hogy lassú, meg unalmas, de nekem pont az "unalmas" részek tetszenek benne. Ha még több van benne, nekem csak jó. Én szerepjátékos vagyok, nekem a csihipuhi csak körítés. -
meh -
Inquisitor #79430 Bővített verzióban van valami érdekes? -
Inquisitor #79429 Van több Budapest nevű hely is. Az egyik leghíresebb epertermesztő kisváros meg Árpádfalva néven fut. -
A 98-as Blade még nekem mindig a kedvenc Marvel filmem, de az utána lévők tényleg mondhatni gagyik lett. Talán tényleg a Wolverine emelkedik ki közülük legjobban valahogy a többi X-Men meg az Avengers se volt az igazi, remélem tényleg jobb lesz a Next-Man.
-
Wolverine (2013)
Nos így másodjára jobban tetszett. Sokkal jobban átjött a dráma és a részletek és összefüggések is tisztábbak voltak. Nem rossz film ez szvsz. Egyáltalán nem. Nem is a történések fotosak benne, az csak megtévesztés.
Most már csak a Days of the Future Past-ot várom tűkön ülve, me május még messze van...
Asszem a Marvel kezd felnőni. -
Sőt, Bagdad is van.... -
Sőt, Iowában még Kossuth megye is van! :) -
Triangle explained?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szóval egy 3. gyilkos is van. Tényleg a taxis lenne az?
Egyébként nagyon jó film. 9/10. -
Senk nem mondta hogy nem lehet ilyen név. Arrol van szo hogy egy eppen futó blockbuster fő karakterét is igy hívják!!! :)
Nem lattam meg a filmet, szoval csak kérdem: a detektív skandináv származású? -
Prof William #79422 Plusz az USA-ben jó néhány Sparta, Ilium, Troy+ hasonló város is van. Sok helyen még kifejezetten szeretik is az ilyen "ősi" neveket. -
TomDantes #79421 Thor Heyerdahl? Ő ráadásul még igen híres is. Tőle eltekintve, az USA-ban is, ha egy eredetileg skandináv származású emberről van szó, miért ne lehetne ez a neve?
Pláne, ha családnévről van szó. Én például ismerek Mózes családnevű embert is. De van akinek meg keresztnévként adják ezt, úgy hogy még csak nem is zsidó, hanem esetleg székely, mert arra felé szokás az ótestamentumi név.
Szóval se a Loki se a Thor nem olyan extrém, akárcsalád akár keresztnévként. -
Tuti….gondolom a név megváltoztatása miatt meg újra kellett volna írni a forgatókönyvet….és akkor csúszik a film újabb 5 évet... -
És? Lehet előbb írták meg ennek a forgatókönyvét, mint hogy a Thor közismerté tette volna. -
Azért mert egy éppen párhuzamosan futó blockbusterben az egyik főszereplőt LOKI-nak hívják… -
A Loki vezetéknév, miért ne hívhatnának így valakit? James Loki nyomozó. A Gyllenhaal mennyivel gyakoribb? -
Prof William #79416 Mármint ugyanaz.