106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • desigo
  • Jakuza1
    3x2.5 ora meg a f...
  • sandor8206
    hát csak 3 dolgot írok és még rengeteg stb. stb. lehetne ami miatt NEM lehet kijelenteni, hogy 1 filmbe is ment volna a Hobbit
    Smaug, Tóváros, 5 sereg csatája...aki mást állít nem ért a filmekhez
    persze rengeteg töltelék "felesleges" dolog van benne, de annyi, hogy nem 3*3 óra lett volna, hanem csak 3*2,5 óra..ennyi
  • IMYke2.0.0.0
    Tegnap csak megnéztem - nem bírtam éveket várni a teljes trilógiára:

2012 - The Hobbit: An Unexpected Journey (Extended) - Megkérdőjelezhetetlenül 10/10

• Jakuza1
    Man of Tai Chi
    4.5/10

Alacsony szinvonalu verekedos film, sok-sok ellentmondassal es gyenge megvalositassal, nem egy Yip Man 2.
  • sz4bolcs
    A Farkas 2013

o_O Ekkora fostalicska filmet.
    Azért szépen képenhugyozták Rozsomákot... ez az a film, amit ha nem láttam volna, akkor valamivel többnek érezném magam.
  • Jakuza1
    Hat, az elso resznek jo, harmada meg csak nem is hasonlitott a konyv tortenetehez es mindenfele uj storyline-t adtak hozza tortenethez idohuzas vagy akciositas celjabol. (Na persze minnel tobb penzt akarnak kihuzni a nezok zsebebol, mikozben ezt a konyvet siman ellehetett volna adni csak, 1db egy estes moziban is)
    Az extended DVD plusz jelenetei is a vicc kategoria aljat suroltak (szinte csak dalok voltak, a lenyisszantott jelenetek).

Ugyhogy kivancsi leszek majd az uj reszre, mert az elso resz csak egy kozepes LOTR koppintasnak tunt, mikozben a "ket konyv es tortenet" stilusaban mas kategoria. (mese ill. fantasy regeny)
  • DeerHunter01
    K-PAX 10/10
    Transz 10/8
    World War Z 10/4
  • viizo
    Prisoners

Komor, skandináv hangulató thriller a szinte minden szerepében jó Hugh Jackmennel és a karakterét kisujjból kirázó Jake Gyllenhaal-al. Kíváncsi voltam, mit hoznak ki egy korábban már ezerszer látott, 'nyom nélkül eltüntek' sztoriból, de egészen jól megoldotta a forgatókönyv és az alkotók.

10/8
  • Sheltem
    Nekemis nagyon tetszett. Számomra a film csúcspontja mondjuk Gandalf "feldedezése" volt Dol Guldurban.
    Szándékosan nem írok részleteket, nem akarok spoilerezni (spoiler taggal sem).
    Az a része a filmnek királyság lett nagyon.
  • Cuchulainn
    Hobbit 2 - Desolation of Smaug

Őszintén szólva az első rész jobban tetszett, de ettől függetlenül nagyon jóra sikerült.
    Jó, hogy sikerült kicsit több személyiséget belevinni pár törpébe, sajnos talán emiatt is Bilbó eléggé háttérbe szorult. Nem tetszett azonban a tökéletesen felesleges és bugyuta szerelmi szál, se eleje, se vége csak lóg a levegőben értelmetlenül.
    A vidékek, ahol a kis csapat átvág mind gyönyörűen kidolgozott, élő helyszínek, igazi kalandor hangulatot áraszt az egész. Talán csak tóvárosnál éreztem azt, hogy egy kicsit kevesebb is elég lett volna belőle.
    A film fénypontja egyértelműen a Smauggal való találkozás, a sárkány és a kincses terem megoldása egész egyszerűen elképesztő grafikailag, és sikerült rendkívül emlékezetesre megformálni a karakterét is.
    Apróbb hibái ellenére teljesen beszippantott a film és simán elrepült az a három óra.
    IMAXben néztük, a szinkron egész tűrhető, bár Bilbó hangja engem még mindig idegesít.

8/10
  • Synchronous
    Rossz tréfák éjszakája (2013)

A cím egy Halloween környéki másokkal kitolós, csínytevésekkel teli napot jelez, ahol pár fiatal megijeszti a lakókat az otthonában.
    De úgy látszik vannak akik nem elégednek meg záptojás ablakra dobálásával vagy kocsikerekek leeresztésével.

Némelyek úgy döntenek hogy komolyabbra veszik a figurát és rossz tréfa gyanánt embereket küldenek át a másvilágra.
    A kiszemeltjük ezúttal egy vak kiscsaj aki egyedül tartózkodik otthon. Látszólag totál egyenlőtlenek az esélyek... talán a támadók is túlságosan könnyűnek látják a helyzetet.

Mindenesetre nem volt ez annyira rossz film, sok rosszabbat is láttam már hasonló témában. Kifejezetten emészthető volt, egyszeri nézésre mindenképp.

7/10
  • Jakuza1
    2 Guns
    6/10
    A kozepesnel valamivel jobb film. Lehetett volna talan valamivel jobb is, de sok mindent elrontottak benne, foleg a veget velemenyem szerint.
    Tobb volt benne, amit nem aknaztak ki, igy marad egy atlagos mozi.
    Egyszer viszont nezheto.
  • dartonite
    Bronson:
    Huuuha ez eleg erdekes film.Nem igazan latvanyos es nem is igazan akciodus,de ahogy Tom Hardy jatszik mar azert megerte megneznem.Ez a srac nem csak a hatizmai miatt marad szamomra emlekezetes,az most mar egeszen biztos.Tehetseges szinesz,remelem sok filmben fogom meg latni.
    7/10
  • Seth
    Hagyjátok már, tegnap le lett zongorázva, minek kell még ma is cseszegetni?
  • goldmember
    A tudatlanság áldás, de sajnos a te esetedben nem erről van szó.
  • Tyler1
    Démonok között / The Conjuring

Nem vagyok horror fan, nem is hiszek ezekben az idejét múlt keresztény gyermekmesékben (még ha igaz történetnek is kiáltják ki), de ez hosszú évek óta az első jó horror film amit látok. Újat nem mutat, viszont a klisékkel jól dolgozik, remekül megírt, felépített, és rendezett film. Engem végig odaszegezett a képernyőre, és tette ezt annak ellenére, hogy egyetlen percre nem tudott félelem hatása alá helyezni. A klasszikusokra emlékeztetett, arra a műfajra ami kb. 30 éve halott.
  • Bercy #79758
    A kereskedelmi hajoknak nem lehet fegyverzete hiszen nemnzerkozi es mas orszagok vizein hajoznak. A szomaliai kalozokra probalnak hadihajokkal vadaszni de mivel a katonasag is hivatalosan annyit tehet, hogy visszatoloncolja oket szomaliaba, ahol nem foglalkoznak veluk ezert elegge szelmalomharc. Egyszer egy kis kalozcsapatnak sotetben sikerult megtamadni egy hadihajot, mert a sotetben azt hittek, hogy kontenerszallito :))))) Na az kurva kellemetlen lehet.
  • Tikal #79757
    a big lie? ..
  • hiper KOCKA
    Honnan tudná ő mi megy ott? Ahhoz művelődni is kéne.
  • Tikal #79755
    A film nem ezekben nem volt valósághű, hanem álítolag a kapitány nem is volt olyan hős mint ahogy beállítják..

a legénység más véleményen van….
  • Tikal #79754
    A zsoldosok nem olcsó mulatság, gondolom nem minden társaság "engedheti" meg magának ( spórolnak mindenen )
  • mégvadabbdisznó
    "Nem igazán tudom elképzelni hogy a Szomáliai kalózok így nézzenek ki.
    Darabja volt vagy 40 kiló vasággyal."

Ember te tisztában vagy vele hogy Szomáliában mekkora az éhezés? Nézzél már meg egy pár hivatalos adatot! Sokuk még 40 kiló sincs!
  • Jim Morrison
    basszus, rövidebben megfogalmaztad azt amit én is mondani akartam, frissítenem kellett volna az oldalt :c
  • Jim Morrison
    Tudom már leírták hogy ez valóban így van amit te hülyeségnek gondolsz, de én is had adjak pár linket:
    somali pirate (bezony, nem esznek minden nap rendesen (nem tudnak))
    Jelzőrakéta kell, de ugye a mai technika meg tudja könnyíteni a dolgunkat, de nem várhatod el hogy 100 darabot ott tároljanak a hídon, hogy majd a kalózokat lövöldözzék velük.
    itt pár kép a hajóról: kép, kép2 - amint látod nem derékig van a vas ami mögött elbújhatnak (amit a kala amúgy továbbra is átlő)

A fegyveres kíséret nekem is eszembe jutott a film nézése közben, de hamar túltettem magam rajta, van hogy nincs ilyesfajta kíséret.

Ezeket vedd figyelembe, és értékeld szépen újra a filmet :D (ha nem tetszett persze elfogadom, de hogy olyan dolgok miatt csalódj egy filmben amik így vannak, de te máshogy gondolod, kicsit,.. zavar(?))
  • Sir Quno Jedi
    Ahogy már az előttem szólok elmondták, olyasmiért értékeled alul a filmet ami csupáncsak 1000%-osan realisztikus. Mit gondolsz miért jelent akkor problémát ez az újkori kalózkodás?!

Nézz meg egy-két dokumentumfilmet is azért a témában és lehet más lesz az elképzelésed erről a filmről is...
  • Prof William
    Sajnos a valóságban pedig ezek a dolgok közel 99%-ban úgy vannak mint a filmben láttad. Ekkora sok ezer tonnás hajók szinte minden védelem nélkül indulnak útnak.

A szomáliai kalózok meg nem éppen dúskálnak a földi javakban, szóval nem Swarcik de kb semmi sem ér nekik az emberi élet...
  • sandor8206
    sajnos pedig amit te hibáknak írtál, az így van a való életben
  • kaposi1
    Elnézést a dupla hozzászólásért , a saját topikomban tudnám törölni.
  • kaposi1
    Philips kapitány

Nagy várakozással vártam ezt a filmet.
    Már csak azért is mert Tom Hanks kedvenc,de számomra ez a film teljesen hiteltelen lett.

Talán spoiler de nem hinném!

Nem igazán tudom elképzelni hogy a Szomáliai kalózok így nézzenek ki.
    Darabja volt vagy 40 kiló vasággyal.
    Azt se nagyon tudom elképzelni hogy egy több száz millió dollár árut szállító teherhajó összesen kettő jelzőrakétával induljon útnak egy ilyen köztudottan veszélyes vizekre.
    Az egyik legröhejesebb dolog számomra az volt benne hogy a tűzoltó tömlőkkel össze vissza locsoló hajó mellé odaparkolnak és egy vaslétrával "megszigonyozzák a hajót. Nem értettem hogy szarhatnak be négy csenevész gyapotszökevénytől még ha azoknak fegyverük is van. Persze amikor a hajón voltak akkor már igen , na de addig? A hajónak ugye van egy pereme ami mögött megvárhatták volna hogy a létra beakad aztán mikor az első majom felmászik vele együtt kiemelni a létrát, még mindig takarásban a golyók elől és agyő. Aztán vakarhatták volna a fejüket hogy hogy kerüljenek fel a hajóra. De nem ezek hanyatt homlok menekültek le a gépházba bezárkózni. Különben is egy ilyen hajón miért nincs egy olyan fegyveres aki mondjuk távcsövessel kényelmesen leszedheti ezeket az idiótákat amíg azok a vízen hadonásznak.Ez csak pár momentum ami miatt számomra csak mókás volt ez a mások által annyira nagyra értékelt film.
    Én ezt így csak egy 10/5-re tudom értékelni sajnos.
  • kaposi1
    Philips kapitány

Nagy várakozással vártam ezt a filmet.
    Már csak azért is mert Tom Hanks kedvenc,de számomra ez a film teljesen hiteltelen lett.

Talán spoiler de nem hinném!

Nem igazán tudom elképzelni hogy a Szomáliai kalózok így nézzenek ki.
    Darabja volt vagy 40 kiló vasággyal.
    Azt se nagyon tudom elképzelni hogy egy több száz millió dollár árut szállító teherhajó összesen kettő jelzőrakétával induljon útnak egy ilyen köztudottan veszélyes vizekre.
    Az egyik legröhejesebb dolog számomra az volt benne hogy a tűzoltó tömlőkkel össze vissza locsoló hajó mellé odaparkolnak és egy vaslétrával "megszigonyozzák a hajót. Nem értettem hogy szarhatnak be négy csenevész gyapotszökevénytől még ha azoknak fegyverük is van. Persze amikor a hajón voltak akkor már igen , na de addig? A hajónak ugye van egy pereme ami mögött megvárhatták volna hogy a létra beakad aztán mikor az első majom felmászik vele együtt kiemelni a létrát, még mindig takarásban a golyók elől és agyő. Aztán vakarhatták volna a fejüket hogy hogy kerüljenek fel a hajóra. De nem ezek hanyatt homlok menekültek le a gépházba bezárkózni. Különben is egy ilyen hajón miért nincs egy olyan fegyveres aki mondjuk távcsövessel kényelmesen leszedheti ezeket az idiótákat amíg azok a vízen hadonásznak.Ez csak pár momentum ami miatt számomra csak mókás volt ez a mások által annyira nagyra értékelt film.
    Én ezt így csak egy 10/5-re tudom értékelni sajnos.
  • Blasta
    Open Grave - 5/10

En ezen bealudtam kicsit es nem is nagyon izgatott, hogy bepotoljam a kimaradt jelenetsort. Egyszer nezheto, de eleg gyengecske lett. Fullra Mo-on forgott a film amugy, valahol a Bakonyban. A crew (szineszeket es a main production team-et leszamitva) is total magyar volt, Lada Nivat hajtanak az erdoben es a drotkotelekbe szorult statiszta magyar akcentussal "pliiiiiiz help"-ezik. :)
  • kill3r21
    Philips kapitány

Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni, a hatása alatt vagyok.
    10/10
  • tomsolo
  • Katalizátor
    Volt szerencsém megnézni az The Act of Killing-et.

Nem is tudom, hogy mit mondjak, ilyen dolgot én még életemben nem láttam. Nemhogy filmet, dolgot!
  • genndy
    RED 2
    Ugyanolyan elborult örömfilm (jó értelemben véve), mint az 1 volt. Sztori van, viszi előre a cselekményt, de egyik fordulattól sem estem hasra. A színészek viszont kiválóak, Malkovich egy zseni, Hopkins csuklóból megoldja, Mary-Louise Parkert meg mindig is csíptem (Angyalok Amerikában-ból maradt meg bennem leginkább, a Weeds éppen kimaradt). Itt különösen az autós üldözésnél cuki :) Lupint is jó volt viszontlátni.
    7/10
  • Janika114
    Köszi, már láttam amúgy. :D
  • Sir Quno Jedi
    Imdb-n van is egy link a kérdéseknél, hogy miben különbözik a film a képregénytől, ott el is olvashatod akár a főbb eltéréseket. Persze mindenképpen előbb érdemes megnézni.
  • mégvadabbdisznó
    Stallone és De Niro a ringben... hát ez nem semmi lesz... először azt hittem újabb Rocky film de nem, ez a Grudge Match. Kivi vok mi fog ebből kisülni.
  • Janika114
    Esetleg spoilerben leírhatnád mikre gondolsz, én kíváncsi vagyok.