106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
bcrics #79815 Contracted
- Nem volt rossz, Érdekes volt a felállás.
de tudok jobbat, Akit érdekel az nézze meg ezt a sorozatot.
-
Ha esetleg nem mondtam volna, minden filmet a saját kategóriájában értékelek és nem hasonlítok össze egy ilyen filmet egy Remény rabjaival vagy egy Közönséges bűnözőkkel...
A műfajon belüli rengeteg szutyokhoz képest ebben legalább van valami újdonság illetve ötlet, ezért is kapott magasabb értékelést. -
Prof William #79813 Ha a szereplők logikusan viselkednének a filmekben akkor a világ sorozatgyilkosainak és gonosz szörnyeinek igen, csak hamar felkopna az álluk.
Mi lenne a munkásságukból ha sosem hangzana fel a jól ismert...
"Hé csajok! Nem megyünk e bulizni abba a régi elhagyatott házba,ahol 50 éve azok a szörnyű gyilkosságok történtek?" :) -
Hoz_Hun #79812 De a Japán eredetiben Sadakó. Én is azt ajánlom megnézni... elsőkörben. :) -
Akkor előbb a japán eredetit nézd meg: Ringu. -
IXEMGabeo #79810 ja a kútból tudhattam volna...
akkor azért nem vágtam mivel nem láttam a kört... -
a körből az emós kiscsaj -
Hoz_Hun #79808 A legjobb óvszerreklám az EZ! :)
De a film is biztos jó, talán majd ma meg tudom nézni. -
IXEMGabeo #79807 Samara??? ő ki? -
A horrorfilmszereplők alapvetően muszáj hogy hülyék legyenek, különben nem tud beindulni a cselekmény. :)
Tétováznak, késlekednek, a rossz irányba menekülnek, nem használják ki a lehetőségeiket. Hány és hány horror van amiben ez történik...
Ha egytől-egyig mindegyikük értelmes lenne, analitikusan gondolkodna és mindig felmérné a helyzetet, akkor ezek a filmek el sem készülhetnének... a Halálos kitérő mutánsai nem tudnának kinyírni egyetlen tinédzsert sem, Jason unalomból a machetéjét köszörülné, szegény Samara pedig a kútban ülve várná, hogy ki teszi be végre a lejátszóba azt a nyüves kazettát.
Egyszóval a szereplőknek meggondolatlannak és felelőtlennek kell lenniük hogy te azt nézhesd amiért az adott filmet választottad. A realisztikus horror, úgy gondolom unalmas és cselekmény nélküli lenne, sokan még így is unalmasnak tartják őket.
Ez csak olcsó horror kategória, amitől úgy gondolom túl sokat vársz... a legtöbb horrorban még ennyi újdonság sincs, a megvalósítás meg lerágott csont és ezerszer látott koncepció.
Én speciel egy közepesre taksálnám a filmet, annak ellenére hogy nincs különösebb ismert szereplő akire lehetne emlékezni, de valahol nem is baj, mert így hétköznapibbnak hatott az egész, és ettől valamivel félelmetesebb.
Ha elvont lenne a sztori, hogy pl. űrből érkezett paraziták fertőzték volna meg a nőt, vagy egy titokzatos vegyi anyagot szállító kamionból kiömlő szutyok, az már egyáltalán nem lenne olyan hétköznapi, hisz kivel történnek meg ilyesmik?
Itt nem nyúltak ilyen messzire, szokványosnak induló fertőzésről van szó, ami aztán eldurvult. Van benne pár zagyvaság, de melyik ilyen típusú filmben nincs?
-

Jól összefoglaltad, valami ilyesmit akartam én is írni, miután megláttam a "nyolc pontos értékelést" erre a kula filmre :D Ribanc csaj, ostoba szereplők, unalmas és idegesítő történetvezetés. -
Sikoly 1
Emlékszik még valaki arra, hogy ezt paplan alól félve néztük az éj sötétjébe? Kellemes élmény volt újra nézni. Szórakoztató és izgalmas. Még talán a csavar is meg tudott volna lepni, ha a tékás jelenetnél nem jönnek elő az emlékek a végéről.
Tetszett a sok kikacsingatás a horror filmek kliséjeire, főleg, hogy miután azokat kiröhögték, szinte azonnal mindegyiket el is játszották a szereplőkkel.
A többi sikolyt kihagytam, még a 2-re emlékeztem hogy nézhető volt, de a háromnál tudom hogy a tapétát lekapartam a falról annyira ostoba volt.
Sikoly 4
A kamera kezelés, a hangulatok, na meg a régi szereplők.. már már vártam a felcsendülő Red Right Hand (Nick Cave, első film betétdala) nótát. Volt sok utalás az első film(ek)re, nagyon nagyon sok (főleg a felépítés és a végén a csavar) az új hullámos horrorokra.
A gore-t háttérbe szorították, és inkább az első részben ismert menekülős-elkapós jeleneteknek feküdtek neki.
A végeredmény felemás. Elég jó nosztalgia löket volt, és ott volt pontosan az a csavar amit vártam, csak éppen nem azzal a szereplővel és magyarázattal, amit reméltem. "Ne szórakozz az eredetivel" kemény beszólás, de valahogy az öreg eredeti nem igazán illeszkedik jól bele az új remake gyanús folytatásba. Reméljük, itt most már tényleg abba hagyták! -
Contracted
Eric England 2013-as biohorrorja. Már a kezdő képsorok magukkal ragadják az embert, ugyanis azzal vágunk bele a filmbe, hogy valaki éppen nekrofíliát követ el a hullaházban. Majd ez a valaki feltűnik egy partiban, megfektet egy, amúgy leszbi, csajt, aki aztán annak rendje s módja szerint megfertőződik, majd szépen lassan átalakul és kezdi elhagyni magát. Szó szerint. Kvázi azt követhetjük nyomon, hogyan is válik lassan, fokozatosan zombivá az illető...
Érdekesen hangzik? Meghiszem. :)
Pedig kurvára NEM az!
Maga az alapsztori tökre érdekes, és igenis egyedi. Mindig csak azt látjuk, hogy már kitört a zombiháború, már mindenhol mászkálnak a halottak, de azt, hogyan is kezdődött el ez az egész, azt elég ritkán tárják a szemünk elé. Itt egy kifejezetten érdekes eredettörténettel állunk szemben ugyan, de maga a megvalósítás pocsék.
A főszereplőnk egy érdektelen, sőt, néha egyenesen irritáló ribanc.
A film tele van akkora ostobaságokkal, hogy csaj a fejem fogtam.
A karakterek egytől egyig sík hülyék, alapvető dolgokat nem vágnak le, személyiségük sincs.
A film amúgy rohadt vontatott, a végén kezd úgymond beindulni, de az meg már inkább kínos, mint érdekes.
Röviden: egy baromi jó lehetőséget baltáztak el, de nagyon.
Egy két jelenetet muszáj megemlítenem: Nem tudom milyen képesítésű doki az, akinél kimerül abban a vizsgálat, hogy belenéz a szádba meg a füledbe, holott rohadtul súlyosabb panaszokkal rendelkezel.
Tök evidens, ha nem veszed észre, ha nyüvek potyognak a vaginádból.
Persze, hogy akkor sem tűnik fel a férges punci, ha éppen kúrod a csajt. Heh.
Miután éppen várod a vérvizsgálatod eredményét, amit a dokid kért, persze, hogy rögtön elmész drogozni.
Sem édesanyád, sem a legközelebbi barátaid nem veszik észre, hogy amúgy rohad a bőröd, kihullanak a körmeid, véres és tályogos a szemed, fekélyes a szád...
Áhh, annyi ordenáré baromság van ebben a filmben, hogy az hihetetlen.
Ráadásul ott van még ez a kínosan állandóan bedobott szexuális óvintézkedésekkel operáló üzenet, aminek tényleg semmi értelmét nem látom. Ezt nem ilyen módon kéne reklámozni, mert ez is csak a film kárára megy.
Tényleg sajnálatos, mert egy tök érdekes alapötletből, és amúgy jó momentumokból igazán össze lehetett volna hozni egy legalább épkézláb sztorit, de hát ez sme sikerült.
Ja és például a titokzatos idegent se láthatjuk, mert mindig homályosan mutatja a kamera. Ez először még érdekes is volt, de aztán hosszabb távon irritáló és felesleges lett. Még ezt is elbaszták.
Biohorror, meg egy nagy szart. -
Megnéztem a trailert! A legjobb óvszer reklám ami valaha is született :D -
Hát ez ritka szar volt. -
Origo Az év legjobb filmjei
" A magyar mozikban az idén bemutatott 282 film közül szerintünk ezek voltak a legjobbak." -
hiper KOCKA #79799 úgy alapjában véve az egész, amikortól kezdve megkapja a fertőzést... persze tisztában vagyok vele hogy egyesek ingerküszöbe túl magas -
Melyik része volt ijesztő? -
hiper KOCKA #79797 Na ez a film odatesz. Végre egy zombis film, ami nem a végtermékkel (zombikkal)kezdődik, hanem szépen végigvezet minket a teljes folyamaton... és ugyanakkor végig pszihológiai nyomás alatt tartja a nézőt.
Ha van ijedős ember akivel ki akartok tolni, nézessétek meg vele. :D
-
Köszi, meglessük. :) -
Amikor elmegy orvosi vizsgálatra és az orvos azt mondja neki hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hölgyem, az Ön szíve szokatlanul lassan dobog...
...na én már itt elkezdtem parázni... lehet kicsit ijedős vagyok
-
Bazz. Az én gyomrom nem bírta. Pedig nincs benne semmi darabolás meg bélontás a padlóra... semmi ilyen. De ami a csajjal történik benne, az kegyetlen. -
Hoz_Hun #79793 Én is megnéztem a trailert és engem érdekel. :) -
nekem a trailer is elég volt
-
Contracted 2013
Ez elég durva film... Ijesztő volt. A zombivá válás folyamatát mutatja be de k*rvanagy aprólékossággal, minden apró részlet benne van.. nemn pár óra alatt zajlik le mint Lionel anyjánál a Hullajó-ban hanem jóval hosszabb... a de a végeredmény félelmetesre sikerült... a sminkesek tökéletes munkát végeztek.
Amúgy utánanéztem, ezt a műfajt bio-horrornak hívják és ez a film az úttörője.
Egy átlagos csajról szól aki elkap egy nemi úton terjedő fertőzést, csakhogy ez nem egy átlagos fertőzés... huh... nem érdemes enni közbe, mert garantáltan kiokádsz mindent.
8/10 -
Amúgy én a fimbeli tudósok esetében módosítgattam volna kicsit a vírust, hogy a majmokat is elvigye... Mer rendes... :D -
The Family,
Luc Besson ujra rendez. Es ezuttal fantasztikusan jol keveri a fekete humort a brutalitassal.
A sztori egyszeru mint a faek, de a dialogusok es a szineszi jatek nagyon jol sikerult.
Siman 8/10 iden, hiaba nincs benne 100 millas CGI csak 3 oreg nagyszeru szinesz. (De Niro, Jones, Pfeiffer) Na meg nagy adag ironia. -
hiper KOCKA #79788 90 Minuten bis zum Absturz (2009)
Szándékosan nem a magyar vagy az angol címét írtam a filmnek, ezzel is megemelve a kalapom a németek zsenialitása előtt amikor ezt a filmet készítették.
Hát ez magasan ráver az agyonhájpolt amcsi légikatasztrófás filmekre. Elejétől a végéig egy körömrágósan izgulós vegytiszta drámát kapunk, ahol nagy és súlyos döntéseket kell meghozni, melyen emberéletek múlnak.
A szereplőkbe nincs hiba, a történet is megállja a helyét, még tán a való élet is produkálhatna ilyet... szakmai szempontból volt egy két túlzás a drámaiság fokozása végett, de ez csak hozzátett az élményhez és nem levont belőle.
Mesterien rámutat a film, hogy apró szerencsétlen véletlenek milyen galibát okozhatnak, és milyen veszélyekkel lesz emiatt kénytelen szembenézni a maroknyi utas a kapitánnyal hogy elkerüljék a zuhanást pont Berlin szívébe...
9/10 -
-
Filmben bármi lehet. Mi értelme a vírusok terjedésén fennakadni egy olyan filmnél, amiben mellesleg intelligens beszélő majmok vannak? -
Az meg hülyeség. Airborne vírusok sem tudnak minket fullra kiírtani. A majmok meg elmehetnek a búsba. Emlékszünk az Androméda Törzsre. Nos negyven évvel ezelőtt még elment az emeberek ilyetén ijesztegése, de ma?! -
az AK-s majmok királyak
-
Nem értem, Van Helsinget bérelték fel a majomhorda ellen? -
sandor8206 #79782 nem ők győznek le, hanem a vírus -
Beszarás, hogy AK-s majmok legyőznek minket vaze... :D -
sandor8206 #79780 hallod te láttad az első részt? csak negyed óra a kezdés zanzásítva
tényleg nem értelek, szted egy filmben nem kell felvezetni, bemutatni azokat a karaktereket akik fontos szerepet fognak játszani a történet alakulásában? Szted nem kell foglalkozni Bilbóval, Thorinnal, Tünde királlyal és főleg Barddal?
Eleve miről szól a 5 sereg csatája? Hogy működne a dolog ha nincs felvezetve a konfliktus? Tényleg ne pampogjál már hülyeségeket ezek filmes minimumok
lehet szeretni nem szeretni egy filmet, de ezeket nem látni és dumálni?
Igen pár dolgot ki lehetett volna hagyni, hisz sok köze nincs a cselekményhez pl: kőóriásokat, volt vagy 10 perc, ennyi -
Első részt imádtam, ezt is fogom, de majd egy rendes tréler mutat belőle valamit:) -
hiper KOCKA #79778 A CGI majom csúnyán néz... mert a CGI majomnak jól áll a csúnya nézés. Csak nehogy a jónép is ezt tegye majd a moziban... szeretném ha nem k*rnák el. -
LOL :D -
Nem ájultam el tőle.