106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • zorrobomber
    Félre ne értsetek, 10-es skálán csak kb. 3-4-es sírás ez a részemről, és szöveget értelmezni is tudok. Értem hogy igaz történet alapján, de mitől lett volna rosszabb a film, ha tényleg az igaz történetet mutatják be? Mindegy, tény, sokkal rosszabb filmeket is láttam már, de akárhogy csűröm-csavarom, a film már közben sem tetszett annyira, mint másoknak, az elméleteimet csak utólag tákolom hozzá az 5.82-es értékelésemhez :) Ami kifejezetten tetszett a filmben, az a katonák ábrázolása. Vicces összevetni mondjuk egy Battleship-el :)
  • ProGabe #80335
    Az nem csak trollkodás a Coen tesóktól? Mármint hogy kiírták, pont az itt taglalt szarságok miatt, miszerint ha a név egyezik, az Hollywoddban azt jelenti, hogy ráírhatják valamire, az bizony megtörtént.
  • Kongy
    Épp írják, hogy megtörtént eseten ALAPUL, mert az az alapja, egy megtörtént eset, itt egy legenda. Az ihlette a film cselekményét. Attől a cselekménye nem lesz valós, hogy az alapja valós.
  • Zero 7th
    Jó, mondjuk a Fargora is kiírták, hogy megtörtént eseten alapul, aztán annak annyi köze volt a valósághoz, hogy van egy legenda, hogy az államban egyszer egy rabló nagy mennyiségű készpénzt rejtett el, ami azóta sem lett meg.

Ennyi. A film cselekményének egyetlen másodperce sem valós.
  • Kongy
    Pl az Amerikai botránynál azt mondták, hogy a film eseményei RÉSZBEN megtörténtek. Eleve butaság azt várni, hogy minden teljesen igaz, mert az lehet kicsit unalmas lenne a vásznon, muszáj belevinni plusz dolgokat.
  • Blasta
    A trukk a dologban az "ALAPJAN" szo. Ezzel jelzik, hogy amit latni fogsz nem 100%-ban a valosagot mutatja be, csak nagyon hasonlit (a hasonlosag merteke pedig szabadon ertelmezett minden filmkeszitonel)
  • ForzaInter
    De miért ne írják ki, hogy igaz történet, ha egyszer az?:D Most lehet, hogy Phillips nem ilyen volt, de ezek a dolgok elvileg majdnem így megtörténtek. Szóval igaz sztori alapján készül szöveg megállja a helyét.
  • IMYke2.0.0.0
    DiCaprio mindig emberibb szerepeket kap - sokkal szélesebb a skálája.
    Tom Hanks már nem vállal olyan szerepet, ami bizonyos nívó alá esik.
  • Kongy
    És akkor DiCaprio-ért mindig aggódsz ezzel a logikával? :D Csak mert elég sok filmben meghal.
  • zorrobomber
    Hát, csak akkor ne írják már ki hogy igaz történet alapján. A Captain Phillips nálam még ezen kívül is egy nagy kérdőjel(az utánaolvasás csak növelte a már meglévő nemtetszési indexet nálam). Tom Hanks mikor halt meg valamelyik filmjében? Csak mert valamiért én semmi feszültséget nem éreztem vele kapcsolatban, és a végét is valamiért túljátszottnak éreztem. 5.82/10
  • Totti5
    Ezért nem dokumentumfilm ez a film. Egy alapötlet adott, a többi meg mese és hálivúd, ami teljesen rendben van.
  • ForzaInter
    Állítólag az igazi Ron Woodrof (Dallas Buyers Club) is pont az ellentéte volt a filmben bemutatott karakternek.
  • Synchronous
    A felolvasó
    Rém hangosan és irtó közel
    Beszélnünk kell Kevinről
    A háború császára
    Virágot Algernonnak

A virágot Algernonnak nem mostani mert 68-as az eredeti, a feldolgozás pedig 2000-es de az egyik legjobb drámának tartom, hasonló a Nevem Sam-hez annyi különbséggel hogy itt a főszereplőt megokosítják... szerintem remek dráma, aki teheti nézze meg.
  • viizo
    Killer Joe / Gyilkos Joe

Bírom az ilyen texasi redneck filmeket, ráadásul parádésan eltalált szereposztással. Egy csepp krimi, egy adag jó forgatókönyv, nagy alakítások, némi erotikával fűszerezve - bűnösen szórakoztató.

10/8
  • ProGabe #80322
    Egy kevés az igazi Cpt. Phillips-ről.
    Tulajdonképpen "csak" az ellentéte annak, ahogy a filmben bemutatták.
  • Tyler1
    Tud valaki mondani a közelmúltból emberközeli drámákat, mint amilyen pl. A boldogság nyomában, vagy a Rozsda és csont?
  • Rony94
    Hát Jared már a Golden Globe-ot megnyerte. Ha az Oscar-t már nem is fogja, így is szép teljesítmény.
  • ForzaInter
    Dallas Buyers Club

Nem csalódtam, tényleg veszett jó film. McConaughey-nek ezért simán járna az Oscar, eszméletlen milyen fejlődésen ment keresztül a csávó, és milyen zseniális minden filmjében mostanában. Leto meg szépen tért vissza, ő tuti megkapja az Oscar-t, teljesen jogosan. 9/10
  • Bokafix2
    A listához még hozzátenném a Red Tails-t. Bár kissé popkornmozi inkább mint mélyenszántó háborús dráma, de instant szórakozás elejétől a végéig. És még látványos is.
  • cobol
    Out of the Furnace.

Bosszúállós dráma,nem volt rossz.Aki szereti ezt a műfajt,nézze meg.
  • Rony94
    De épp ez az hogy már elmondtam hogy mi tetszett benne: a poénok.
  • cylonflatus
    Na ezt én is fölírtam. Rég készült jó film ilyen repülős témában. Legutóbb Lucas próbálkozását láttam a Red Tailst, de az elég gyönge volt. Talán ugyanannak a sztorinak a korábbi földolgozása (nem ugrik be a címe, Laurence Fishburne, Cuba Gooding Jr játszotta többek között a Tuskegee pilótákat) volt az utolsó jó film a témában azok közül amit láttam.
  • Jakuza1
    Ahogy te is leirtad mi tetszett benne. Gondolom a sok fck off.
  • Sir Quno Jedi
    Machete 2

Nem is vót ez rossz, csak hosszú és teli üresjáratokkal. De azé tetszett. Befejezés genyaság.

Riddick a 2013-as

Újranézve jobban tetszett.
  • sandor8206
    nekem a kedvenc 2. vh filmem a Kémek a sasfészekben, jó sztori, jó színészek
    D12 is jó
  • Rony94
    Így van. Ez egy remek film. Ahogy A bukás c. film is. Tehát no vita.
  • Tyler1
    Nem is kell. Ez egy Tarantino film, úgy is kell kezelni, de mivel önmagában egy baromi jó film, ami mellesleg világháborús ihletésű, így a téma kedvelőinek nem árt megnézni.
  • Jim Morrison
    bizony, elit alakulat egy pazar alkotás.

Szerintem a Becstelen Brigantyk simán elfér a listában, igaz nem az a tipikus háborús film. Talán annyi hogy van benne hitler meg a többi.
  • I.C.ram
    Hát ez a Mighty eight nagyon gagyinak tűnik :D
  • tomsolo
    Hát én biztos nem venném egy kalap alá pl. a Bukás-sal...
  • Tyler1
    A háborús filmek listájában egy 2. vh idején játszódó film? Nem értem a kérdést. Vagy a háborús műfaj fiktív történetekre nem vonatkozik? Ryan közlegény sem háborús film akkor?
  • tomsolo
    A Becstelen Bringatik mi péklapátot keres abban a listában?
  • ProGabe #80304
    Hádde-hádde, ott a Pacific

Természetesen egyetértek, de azért megjegyzem, hogy készül a harmadik sorozat, pont az alant linkelt mighty eighth-ről.
  • Tyler1
    Az elit alakulatnál jobb sosem fog készülni a témában, az a szörnyű igazság.

Pár nem túl régi:
    A bukás (2004)
    Ellenállók(2006)
    Láng és citrom (2008)
    Valkűr (2009)
    Becstelen brigantyk (2009)
  • bcrics
    II. Vh filmek közül nálam a Zongorista a favorit.
    Aztán ott vannak amit már említettek illetve a Csíkos pizsamás fiú.
  • bcrics
    link
    trailer
  • Rony94
    Én is szeretem a Ryan közlegény megmentését, de maga a történet szerintem eléggé gagyi és életszerűtlen.

Az elit alakulatot gondolom már láttad. Számomra ez az etalon ha a 2. világháborúról van szó. Mondjuk ez sorozat, de ez nem lényeg.
  • Kongy
    Amerikai Botrány

Nagyok voltak az elvárásaim, lévén 10 Oscarra jelölték, de nekem nagyon is tetszett. A sztori nem volt rossz, elment. Magát a filmet inkább a színészi alakítások vitték el a hátán. Kiemelném Jennifer Lawrence-t, akiről aztán nagyon sok rosszat gondoltam, és mondtam a Hunger Games kapcsán, de itt kifejezetten királyul alakított, nagyon tetszett a játéka. Első jeleneténél meg sem ismertem... :D Aztán leesett, hogy hoppá, ez ő. Amy Adams is nagyon jó volt, és eszméletlenül szexi. Bradley meg Christian Bale is hozták a kötelezőt. Szóval összességében jól szórakoztam, és azt mondom, abból a 10 Oscarból szerintem megérdemelne 1-2-t, pl Amy Adams, vagy Jennifer Lawrence, aki fiatal kora ellenére parádésan szerepelt szerintem. 8.5/10
  • Victor1103
    Épp a napokban néztem meg a Ryan Közlegény megmentését, nekem még mindig az az alap II vh-s film. A másik a Black Hawk Down, de ugye az modern hadviselés. Azok a filmek már több mint 10 évesek mégis ezeknek tűnnek "gagyinak" inkább. A bemutatókban a CGI se volt túl hiteles, illetve a színészek nagyon B movie színvonalat képviselnek szvsz.

Tudtok még amúgy jó háborús filmeket mondani amik nem olyan túl régiek? Ellenség a kapuknál megvolt még.
  • bcrics
    2 film, ami felkerült a noteszomba:

The Mighty Eighth

Walking With The Enemy

-Főleg 2:20-nál szép.