106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sokan nem bírják a Tom Cruise-t (magánélete miatt többnyire), pedig, szerintem, remek színész. -
Mentol #81057 Nekem ebben TC is tetszett! -
/shudder
Inkább gépelné ezeket a mű-bonyolult mondatokat. -
-
ennyi, az oscar miatt manapság évente kitermelnek 1-2 filmet, és csak egy belterjes díjátadó már az utóbbi években, semmi értéke nincs
repült a + -
McConaughey szerintem is megérdemelte, nagyon hiteleset alakított a Mielőtt meghaltamban. Igaz magyaroknál ez a film még kimaradt, azért mondják annyira DiCaprio-t, mert ugye a Wall Street farkasa már eljutott hozzánk és egész szép nézettséget produkált.
Ja és ha már McConaughey :DD
-
Amiért kapott azokban kiemelekdőt alkotott. Miért lenne sok? te kinek adtad volna ha nem neki? -
Zlatan Ibrahimovics megmondta: "Nekem nem kell ahhoz Aranylabda, hogy én legyek a legjobb!"
Na én is így érzek DiCaprio iránt, mindenki tudja, hogy megérdemelné...de remélem ez csak még jobban kihozza belőle az állatot, és olyan filme(ke)t tesz le még az asztalra, hogy ámulunk...
(Ettól függetlenül Matthew Mcconaughey elképesztő fejlődésen megy keresztül ezekben az években, egyre jobban tetszik a játéka, és ő is megérdemelte...nem is beszélve a True Detectivben játszott karakteréről) -
Hoz_Hun #81050 Akkor benéztem. Nem tudom miért hittem, hogy ő nyert. -
Nem a néger csóka hanem MM kapta a legjobb főszereplő díját. -
Sokan hisznek, ez látszik a nézettségből is, a színészeknek pedig nagyon fontos díj, akármit is mondanak. -
Hoz_Hun #81047 Engem sem zavar hogy a Gravity kapott Oscar-kat, meg nekem a film is tetszett. Az viszont fáj, hogy Leo nem. Jó volt a néger csóka a 12 év rabszolgaságban, de Leo jobb volt,... idén is... tavaly is... meg azelőtt is. -
én sem sajnálom a Gravitytől a 7 Oscart... -
Nem ertem mi a gond azzal, hogy 7 oscart kapott a Gravity.
A legjobb rendezesert jaro dij tenyleg nem nagyon mehetett iden masnak, amit Cuaron lemuvelt ebben a filmben az kiemelkedo volt.
Ezen kivul pedig kaptt 6 technikai dijat, amiket szinten nem nagyon lehetett elvitatni tole. Most az a gond, hogy 7et kapott egy latvany/katasztrofafilm?
Na es, a Titanic vagy a Star Wars aztan kurva mely dramak voltak anno...
-
Teljesen felejthető sportfilm, amit egyébként a legjobb film kategóriában is jelöltek. Jó oké, életrajzi film, nem rossz ha az ember ismereti bővülnek ilyesfélékkel is, rossznak nem nevezhető, szimplán felejthető (a jelölései és díjai pedig totál érdemtelenek). De Bullock alakítása, amire szobrot kapott...az mindent elárul, hogy erre a teljesítményre kapott egy Arany Málnát is. Teljesen hiteltelen. A képlet általában egyszerű. Elnyomott fekete a szegreált társadalomban? Oscart neki! -
Nem alamizsna szerűen osztogatják a díjakat, hanem megpróbálják kiválasztani a legjobbat, miért olyan nehéz ezt megérteni? Attól hogy valami kapott 8 oscar-t neked még nincs megtiltva hogy véleményed legyen(=leszarozd).
A témák tekintetében sem lehet mást tenni, mint elfogadni hogy ez egy ilyen díj. Lehet nézni Stallone-t meg Segal-t is ha az érdekel.
Ez is ilyen tipikus sg-s vihar a biliben problémakör... -
Nekem azzal van bajom,hogy év végén jönnek a tipikus oszkárra való filmek,nem az a baj h ezek jönnek hanem mindig ugyan az a téma nyer.
Buzik,háború,rabszolgák,elnyomott emberek,mélyszegénység stb.............. -
Azért lássuk be, nagyrészt megérdemeltek voltak a díjak. Még a Gravity főképp technikai díjai, de megállhatott volna 3-nál, nem kellett volna 7-et kiosztani neki, azért volt még jó pár film ezen kívül is... Én úgy vettem észre, hogy ez az Oscar-díjátadó mindig felkap egy filmet, és azt agyondíjazza, más filmeket meg csak úgy elfelejt, hogy van.... -
Utána kellett nézzek, mert már ezer éve kiesett a buksimból, hogy miért is kapta az Oscar-ját.
2009, "The Blind Side". - "A film igaz történetet dolgoz fel, egy amerikai futball-játékos, Micheal Oher élettörténetén alapul"
Nem feltétlenül nekünk, európaiaknak szólt - az amerikai futball szeretete miatt.
Persze, az érzelmi szálak univerzálisak, a másság elfogadása, a feltétlen szeretet kialakulása stb.
Nem rossz film.
Sandra Bullocknak volt egyáltalán magasan mindenki fölé tornyosuló alakítása [ami Oscart érdemelt volna abban az évben]?
-
Én hiszek benne. Hiszem, hogy ami megnyeri az Oscar-t, az megnyeri az Oscar-t. Az már mindenki egyéni szoc. problémája, ha ennél többet lát bele a díjba. -
Komolyan, hisz még valaki ebben a díjban? Jelent valamit, hogy DiCaprio megkapja vagy sem? Eleve röhej filmeket gyártottak megint erre az eseményre, de ahol a Django után egy évvel ismét ugyanaz a film lesz a legjobb, és ahol egy Gravity 7 Oscart kaphat, HETET, az mostanra szerintem csak egy nívótlan giccsrendezvény. Még szerencse, hogy Bullock nem kapta meg a második Oscarját a semmire, mert a legrosszabb alakítását már jutalmazták aranyszoborral... -
Hogy túl sokat. -
Hanem? -
Nem figyeltél... nem a tematikus Oscart vitattuk. -
Amiért meg is kapta a legjobb vizuális effektekért járó Oscar-t. Nem pedig a legjobb film díjat. -
Egyetértünk - főképp, hogy green boxos volt 99%-ban. -
A Gravitáció szerintem messze túl sok Oscart kapott... -
Megkapja még.
Mondjuk, drukkolok, hogy ne posztumusz legyen...
-
hát DiCaprio megint lemaradt... :(
-
[2012] - "Sadako 2 3D" - 5/10
Próbálkoztak, volt jump scare is, de szegényke eléggé gyengusra sikerült.
A kislány, és a főszereplő hölgyike azért szépen felhozta 3-asról a filmet.
Itt volt ugye a korábbi felügyelő, a lányka is, ami a folytonosságot hivatott elősegíteni.
Csak akkor ajánlom megtekintésre, ha már semmilyen elindítható DVD-d, BD-d, filmanyagod nincs.
A felügyelő:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Akik most vitték a hátukon a filmet:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
The Haunting of Helena (2012)
Fogtündéres horror... és ezzel mindent el is mondtam róla. Semmi extra, tán annyi hogy a film műfaján belül van némi újítás, vagyis itt a fogtündér nem egy mesebeli gonosz valami, hanem teljesen más az eredete. A története miatt kicsit többet adok rá mint amit az ilyen típusú filmekre szoktam, de tényleg semmi extra nem volt benne.
6/10 -
Ender's Game
6/10
CGI rendben, a tortenet majdnem jo. Tipikus ifjusagi U.S. movie.
Egyszer nezheto, talan meg a vegen gondolkozni is lehet a fajirtasrol es az emberiseg negativ ertekein es kb ennyi.
Egyszer nezos mozi, se tobb, se kevesebb. -
A berni követ
Magyar politikai thriller, melynek egy 58-as berni követségi megszállás szolgál alapjául, a történet azonban titkosítás miatt részben fiktív. Azt kell mondjam magyar filmhez képest (bár csak tv film) elég jó, annak meg külön örülök, hogy ilyen műfajban is tudunk, ha akarunk, nem kizárólag csak ostoba komédiákat tud szülni a hazai filmgyártás. Bár nem lesz a magyar filmművészet gyöngyszeme, de kevés pénzből sikerült elfogadható minőséget produkálni. Több ilyet a milliárdos támogatások és adópénzekből készült gyalázatos amerikai-magyar koprodukciók helyett, és lehet még remény a hazai filmiparban. -
This Is The End
Hááát jó trükkök, amúgy még érdekes is lenne a fősztori, de amit összebaszakodnak Seth-ék, annak a fele se vicces (nyolcada se). Szal. hogy mitől lett ez nyereséges, az számomra rejtély. Az egész egy nagy rakás üresjárat. Ezen Emma sem segít, meg az obszcén baromkodás sem. Pedig ennyi trükkel és ezekkel a színészekkel kifejezetten jó filmet is össze lehetett volna pakolni az apoklipszisről, még viccesre is, igen... Sajnos túlságosan elbaromkodták az egészet. Szokás szerint. Van akinek ez bejön, én is meg tudom nézni, de maradandó nyomot nem hagy. Aki olyat akar, az nézze meg a Dogmát... -
és nulla történettel, rémunalmas vonalvezetéssel. -
Henry: Portrait of a Serial Killer
Jó film volt, de néhol sokaknak már túl brutális lehet. Michael Rooker jó választás volt a főszerepre, viszont nagyon rövid film volt (80 perc) és utána olvasva a sztorinak (a film cselekménye megtörtént) ebből lehetett volna csinálni egy jobb filmet is. 7,5/10 -
30 perc utan eleg is volt a filmbol, annyira nem jott be. -
American Hustle
Jó film, de közel sem annyira amennyire hájpolják, és a 10 Oscar erős túlzás. Ezen kívül még 4 Oscar-ra jelölt filmet láttam sztem mind a 4 jobb volt, a színészi alakítások viszont elsőosztályúak. 7/10 -
Cloudy with a Chance of Meatballs 1-2
Na, itt egy ékes példa arra, hogyan kell folytatásfilmet csinálni, ami nem az ötletet adja el még egyszer, vagy nem beleerőltetik a sequelt a szereplőkbe/történetbe. Amellett, hogy a második rész ott veszi fel a fonalat másodpercre pontosan, ahol az első abba maradt, a két film tele van intelligens poénokkal és running gagekkel (nyilván a gyerekes dolgok mellett), érdekes történettel, élvezetes karakterekkel.
Remek szórakozás felnőtt fejjel is.
7/10 -
Escape Plan
Szórakoztató, de nem jó film. A két öreg még mindig tartja magát, de a rengeteg logikai baki eléggé belerondított az összképbe (és mivel sok akció sem volt, nem volt ami elterelje róluk a figyelmet). Nosztalgiának jó volt, de az Expendables mindkét része határozottan jobban tetszett.
4/10