106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jakuza1
    Na jo most kell a delutani altato.
    Szoval eloveszem a ehezok viadala 2 hulyeseget, elindittom es 100%-ra tuti, hogy aludni fogok a 10 perc alatt, ami jon a filmbol a 4. napon.
  • Sir Quno Jedi
    Én pl. sf klubbokban nőttem fel és sf rajongó vagyok, de 101 férfi által írt sf-re jut 1 női. Az sem az. Szal. bizonyos stílusokban nem jellemző na. A nők érdeklődési köre 1xűen más, mint a miénk és ez így van jól. Vannak/lehetnek kivételek, de ez kb. olyan, mint a női vadászpilóta, ritka mint a fehér holló.
  • Sir Quno Jedi
    Krimikben a sztori, háááát... van is meg nem is.
  • extra sensory
    Nő is tud jó sztorikat írni, nemcsak Suzanne Collins vagy J.K. Rowling van a világon, nekem pl. bejöttek a Nora Roberts regényeiből készült filmek pl. a Bukott angyal... nem épp romantikus dráma hanem kemény krimi, de Agatha Christie-t is ide sorolhatnám, szóval embere válogatja, van aki a romantikára szakosodik inkább, azok a könyvek vagy filmek tényleg nem is ajánlottak csak az adott műfaj rajongóinak, de szép számmal akad olyan író is aki keményebb műfajban tolja.
  • Sir Quno Jedi
    Rohadtul nem, olvass utána.
  • Mentol
    Itt nem átlagembereket zárnak össze, hanem kölyköket - és a társadalom ezt elfogadja... Ez a visszás!
  • Malakai
    Nem, pont ahogy ő is említette, itt van egy érdekesebb héttérsztori is... Az csak egy része.
    És mellesleg azt, hogy összezárnak átlagembereket, hogy öljék le egymást, azt se a Battle Royale találta ki.
  • Zero 7th
    A sztori meg egy Battle Royale copy+paste.
  • Sir Quno Jedi
    Senki nem mondta, hogy nincs benne giccs és klissé, végül is egy szerencsétlen nő írta. Lásd. még a Harry Potter-ek, amiktől mindenki benyáladzik (felnőtt emberek), de szvsz. azok is értékelhetetlenek.

Ettől függetlenül a sztori háttérvonala (a valódi fősztori) értékelhető, még ha kicsit nyers és kidolgozatlan is. Végül is egy női regény, női szemmel, nők szemszögéből ábrázolva. A nők pedig mindent érzelmi síkon közelítenek meg, így totál mást kapunk, mint amit mi férfiak értékelni tudnánk. Meg kell próbálni átmászni ezen a kerítésen, le kell vetkőznünk mélységesen mélyen gyökeredző hímsovinizmusunkat.

Pl. egy Unforgiven-t sosem fog egy nő megírni, sem eljátszani, sem semmi hasonló, mert az kizárólag férfiaknak szól, igazi férfiakról (amilyenek lassan nem is léteznek). DE ettől még tehetünk próbát a női művekkel is...
  • tomsolo
    Napom:

No Country for Old Men = szar
    Hunger Games 2 = profi

Nincs itt semmi látnivaló...

• Blasta
    A hunger gamesnek mélysége van, hat nemigaz, hogy nem latjatok??!!!
    Profi film, igazi nagybetus KARAKTEREKKEL, semmi giccs, semmi klisé!
  • IMYke2.0.0.0
    Én meg kaptam a savazást a véleményemért ezzel a filmmel kapcsolatban...
  • davidka003
    Nekem az éhezők viadala 1 az tetszett.
    A 2. rész viszont eléggé kidolgozatlan.
  • Jakuza1
    Elkezdtem en is nezni, igaz mar a harmadik napja nezem es kb a minden 10. percnel bealszom is rajta. Olyan jo kis altato film.
    Szoval korulbelul, most tarthatok a 30. perc kornyeken a filmben, de mar most latom, hogy ez egy nagy nulla.
    Kb nem tortent semmi benne eddig, de legalabb van min elszunditani.
  • hiper KOCKA
    Dark room 2013

Túlélő, kínzós-horror akart lenni... akart...

2/10
  • Tyler1
    Éhezők viadala 2

Én ennyit az első részen nem röhögtem kínomban. Az összes ilyen last man standing film sablonjai el lettek lőve, amit akárki láthat heti szinten a film+-on. Ez a kisebbik baj, a nagyobbik hogy ez egy akkora baromság, hogy megfogalmazni is nehéz. 2 részt megnéztem és már tudom is a harmadikat, köszönöm.
  • ForzaInter
    A sorozat csak a stílust veszi át a filmből, meg max a hangulatot, a fekete humor itt is fontos szerepet fog játszani az előzetesekből ítélve.
  • Bachstein
    Egy próbát lehet teszek vele, bár nem értem a Fargónak mitől olyan egyedi és különleges a világa, hogy saját random bűnözős sorozatot implementáljanak rá, erre bármelyik képzelt-valós amcsi állam megfelelő lenne.

Meg remélem nem az lesz, mint a From Dusk Till Dawn sorozatnál, hogy egy-az egyben a filmet ültetik át.
  • Jim Morrison
    lehet a sorozat is az lesz
  • tommygear
    +1
  • Bachstein
    Nekem a Fargo volt kb ekkora csalódás. Mindenki verte rá a nyálát, de szerintem valami istentelenül szar és felesleges film az...
  • Totti5
    Nagyon tetszett.
  • Kongy
    Ez a film enyhén túlértékelt. Én kb végig untam.
  • Blasta
    Ezt osztom.
    Imadom Coenéket, de azt a filmet nem bírom
  • Sir Quno Jedi
    No Country for Old Men

Iszonyat lassú, de azért van valamicske történés, jók a színészek (naná), gondolnád csak kilyukadnak valahova, egész az uccsó 10 percig, ami viszont WTF?! Ott elvágták a dolgot és értelem nélküli, összevágott valamit kaptunk. Nem baj, csak erre én nem vagyok vevő.

Sosem szeretném többet megnézni, me nem. Ajánlani sem fogom senkinek.

értékelhetetlen/10
  • zoliapu
    Igen lehetett volna jobb. A könyvhöz képest itt nem tépelődik annyit Katniss. Valamint a könyvben sokkal jobban kidolgozottabbak egyes részek, pl. mikor a madarak különböző embereket utánoznak a hangjukkal.
  • sandor8206
    2. rész sokkal érettebb film, a film első fele pedig zseniális sztem
  • tomsolo
    "Talán idővel olyan klasszikussá válik, mint a Logan futása (csak tiniverza)"

Sok pont fog addig lefolyni imdb-n. ;)
  • Sir Quno Jedi
    Hunger Games: Catching Fire

Nos ez lényegesen jobb, mint az első rész, bár az is szükséges hozzá, jó felvezetésnek.

Gyakorlatilag leszámítva magát a "játékot", az egész egy korrekt antiutópiába (csak kicsit anti sajnos, figyelembevéve a mai viszonyokat) csomagolt társadalomkritika. Még scifinek is elmegy. Most kíváncsian várom a mockingjay-t, hiszen abban nyilván nem lesz új játék végre. :D Az én ízlésem szerint lehetett volna sokkal, de sokkal darkosabb a dolog (sokkal), de végülis így lightosabban nagyobb tömegekhez juthat el.

A főszereplő meg jó választás szvsz. Abszolúte érdekes arcú, szemű, megjelenésű nő és így elég karakteres az egészhez, elhisszük neki, hogy jelképpé válik. A mellékszereplők meg kiválóak. Öreg hétpróbás profik. Kicsit elveszik a tinifeelingjét a filmnek és így egy kategóriával komolyabb lesz tőle és sokkal élvezhetőbb.

Meggyőződésem immár, hogy ez mégsenem egy Battle Royal klón. Az más volt, de nagyon.

Ez egy nagyon profi és nagyon jó film. Lehet szeretni, avagy senem, de attól még nem rossz. Talán idővel olyan klasszikussá válik, mint a Logan futása (csak tiniverza). Ez a folytatások színvonalától is függ amjd.
  • Blasta
    Pont az upside down szornyu de nagyon. Ultragiccses nevetseges baromsag, az Another Earth egy egyedi, erzekeny, hatasos drama. Persze csak annak aki kepes felfogni.
  • genndy
    Április 1.?
  • Police88
    Igen gondoltam, hogy ez fog vkinek beugrani de az a film valami szörnyű :D Az upside downra gondoltam.
  • IMYke2.0.0.0
    Another Earth?
  • Police88
    köszi
    Érdemes?
  • ProGabe #81624
    http://www.imdb.com/title/tt1374992/
  • Police88
    Melyik az a film amiben két föld van kb egymás tükörképei és így a hegyekben tudnak találkozni egymással? Ennyi maradt meg a trailerből :D
  • viizo
    The Hunger Games: Catching Fire / Az Éhezők Viadala: Futótűz

Az első, minden részletében középszerű rész után nem vártam túl sokat, ehhez képest igen jelentős minőségbeli javulás mutatkozott. Mintha már egy rész után, varázsütésre felnőtt volna a sorozat, elhagyva volna a tinisallangokat - sokkal komolyabb, drámaibb a hangvétel, és látványban is (sokat) erősödött. Több kritikában olvastam, hogy ugyanaz mint az első rész, tipikus copy-paste - nos ők nem tudom mire ültek be néztek, de biztosan nem erre a filmre. Ilyen folytatás után pedig pedig mit is mondhatnék, várom a következőt!

Meglepett, de ez bizony nálam

10/8

ui: hosszú idők óta az első folytatás, ami lényegesen jobban sikerült, mint az első rész. Szégyelld magad Peter Jackson, hogy neked ez nem jött össze.
  • Rony94
    Előzményfilmek lehet hogy még lesznek. Ott van a Szilmarilok c. könyv is. Állítólag sok érdekes dolog van benne és sok mindent megmagyaráznak. Majd egyszer el akarom olvasni.
  • mégvadabbdisznó
    Ha lefut a 3-dik rész, lesz vajon újabb GYU témájú film? Esetleg valamelyik főbb szereplő kap saját filmet majd?
  • Tyler1
    Nem is csak a képzelgésekre értettem a koncepciót, bár azoknak ebben is lehetett volna értelme, ami hozzáad a karakterhez, volt 1-2 jó is, de pl. a Benjamin Button féle értelmetlen ökörségek degradálták tipikus Ben Stiller "bohóckodássá" a sztorit.