106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
-
juhuhuhuhú!
Vagyis tök értelmetlenül voltak benne... -
Egyetértek.
Ők viszont gyorsan akartak kaszálni, ez van :( -
Ezek szerint konyvet sem olvasol, mert milyen szar mar, hogy el kell kepzelni az egesz kurva vilagot szereplostul meg mindenestul a sajat agyadban, ugye?
Az ilyen filmek is mennyire szarok, hogy az embernek meg van utana kedve/indittatasa beszelgetni/gondolkozni rajta.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Prof William #83178 Csak minek.
Kár hogy Wathowskiék olyan remek lore-t alapoztak meg pl Régi szörny-fatnasy-utópia világi programokkal vagy a kulcsokkal (Csak a kulcsos rendszerből egy film lazán kitelt volna) és aztán hagyták francba/elfelejtették az egészet és és átmentünk dragon ball-ba.
Ezekből az ötletekből egy ilyen pár évados HBO minisorozat lazán kitelt volna. -
Biza. Az ikrek pölö.
//Durva volt, amikor az extrákban megszólalhattak, és elmondták, hogy szinte az első részen nőttek fel, és lám, a folytatásban már benne is lehetnek. -
Az pedig tök logikus volt. Mondták, még az első részben is, hogy a Mátrixnak sok kezdetleges verziója volt, de egyik sem vált be hosszútávon. Próbálkoztak utópiával és nyilván mesevilágokkal, vagy kalandvilágokkal is stb., de az emberek csak elégedetlenkedtek, az agyuk nem fogadta be valóságnak, felébredtek. Namost az azokban a régi Mátrixokban kidolgozott, vagy "felcseperedett" programok közül néhányat mindig átmentettek (vagy valami backupból kihackelték) a gyűjtők stb. ÉS mivel ők más "fizika" és szabályok szerint működtek, így igen hatékony szövetségesek.
Mitha egy sárkányt átmentenél a Dragon Age játékból a GTA-ba, jóaaaaz! :DDD -
éne ott a vámpíroknál spicceltem a falra a szürkeállományt, mai napig nem vágom mik voltak ezek és mi értelmük volt -
Ott vannak pl. a Mátrix folytatásai... azok meg vannak magyarázva rendesen, de köszönet nincs benne. Csak jól elbarmolták vele a sztorit. Míg az első részben nem volt megmagyarázva honnan is van Neo ereje vagy mi is ő pontosan volt egy misztikuma egy varázsa az egésznek, aminek aztán a 2. részben jól a seggére vágtak. -
VV-al is az a baj nem látsz mögé és ott is agyalsz hogy maguktól ilyen taj paraszt az összes vagy mindenki csak "szar színész"... -
Nem. Ez a téma nagyon ravasz, senki sem tud semmi tutit az időutazásról, annak a fizikájáról, az idő felépítéséről stb. Ha nézed a filmet, akkor csak annyit tudsz, amennyit a szereplők éppen látnak, átélnek, tudnak. Ez így korrekt. Ők is csak találgatnak legtöbbször, majdnem vakon. Így van ez jól. Minden nem tudhatsz, nem érthetsz. Aztán UTÁNA (és közben) már lehet agyalni, hogy végül is valójában mi is húzódik a háttérben, kik és mik az idegenek, mi is történt VALÓJÁBAN, aminek csak egy nagyon kis részét tapasztalhatták meg a szereplők. Ilyen egy jó film. Nem szájbarágós és meg mer piszkálni kényes témákat.
A sci-fi sosem volt könnyű műfaj, épp az a lényege, hogy elgondolkoztasson. Akinek az hiányzik, nézzen VV-t... -
"De van sokféle magyarázat, érdemes utána olvasni fórumokon, mert igen-igen érdekes adalékokkal állnak elő egyesek (plusz a készítők). Lehet jókat agyalni a dolgon."
Ez miez már?
Magyarán egy rakás szar film mert nem értette az ember.... Az ilyen filmeket gyűlölöm a legjobban. Van valami azt fejezd be paraszt az agyadba ahogy akarod...
-
Prof William #83170 Jobb lett volna egy olyan verzió amiben Tom a végén beveti a Szcientológus Erejét és egy level 4-es Anti-Thetán sugárral elpusztítja az idegeneket és Clear-rá teszi a bolygót. :)
A végén a győzelmi ünnepségen pedig miközben Ritával táncol amolyan StarWarsosan megjelenik neki Ron L. Hubbard szelleme és bölcsen-mindentudóan mosolyog, miközben Tomék integetnek neki.
The End -
Jah, az ő lezárásuk hepiendes sajna, ami szvsz. nem lehet igaz. :D -
Prof William #83168 Szerintem túl van már ez magyarázva. A forgatókönyvírók sztem csak kitaláltak egy gyors lezárást pedig egy plusz fél órát még simán elbírt volna a film. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Pontosan, mégis azt hitték, hogy győztek, ezért indították az inváziót/offenzívát. Rita csak hamis látomásokat kapott az Omegáról, innen tudták mekkora és hogyan néz ki (így tudott róla szimulációt csinálni a doki). Nyilván ha meglelte volna, az is csak csapda lett volna, mert az Omega ezért küldte az látomásokat. Vagy csak idővel rájött, hogy ez alapján keresik és utána már csak szívatta őket. Rita maga mondta, hogy elhitették velük, hogy ott győzni tudtak és így máshol is menni fog. Szal. ahogy, vagy miközben Rita elvesztette az erejét, az Omega leállt a támadásokkal (és gondolom rengeteg drónt beáldozott), ezzel cselezve. Neki alap harcmodora volt ez a prof szerint. Ha Ritának még meg lett volna az ereje, akkor az offenzívában sem győzhetett volna kényelmesen az Omega, így neki ezt ki kellett várnia/eszközölnie. Neki egyetlen időloopos emberke sem kellett már oda (aztán "sajna" véletlenül szerzett újat a srác személyében). Ugyanis ehhez egy alfának is ott kellett meghalnia, azokat loopolta vissza, hogy megóvja őket és azok miatt tudta mi fog történni, mert egy volt velük, a részei voltak. Így az Omegának magának nem kellett meghalnia a triggereléshez.
-
Prof William #83166 Rita a filmben elmondta hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Verdunnél nyertek, mert annyira kiismerte az ellenséget a loopok alatt hogy már minden lépésüket előrre tudta. De NEM ölték meg az Omegát. Rita mondta hogy NEM jutott el addig mert az utolsó loopban megsérült és vérátömlesztést kapott ami miatt elhagyta az ereje.
-
Értem, értem, köszi. Más fórumokon is olvasgattam, írogattam erről a filmről, össze is állítottunk teóriákat, de valahogy mindig foghíjasnak tűnt a magyarázat, aztán úgy voltam vele, ha a készítők ennyire nem erőltették meg magukat a film kapcsán, akkor én minek tegyem.
De eddig ez a befejezés tetszik a legjobban. -
Tyű, hát pont ezt írtam, hogy ez a taktikája az Omegának, előtte is eljátszotta ugyanezt pepitában. Felrobban "VALAMI" a Louvre alatt, a drónok szegények leállnak (hóóógyne) és az emberek örömmámorban úsznak, indul az invázió (mondták is a híradásban, hogy a ruszik, kínaiak stb. már nyomulnak is előre akadálytalanul). ELEVE így kezdődött a film, csak ott a verduni "győzelmük" után voltak eltelve magukkal az emberek és akkor AZÉRT indítottak inváziót. Most meg ezért. Ugyan mi változott?!? Megtévesztés az egész. Az emberek válaszlépései meg jövőbelátás nélkül is tök kiszámíthatóak, pláne így. :DDD
Tudjuk hogy csinált egy másik megtévesztést is a srácnak, aki a gát alatt látta az Omegát a látomásiban és persze az rohadtul nem ott volt, de a srác beszopta és odament, aholis csapda várta.
Namost egy ennyire a megtévesztésre, befolyásolásra és időmanipulálásra ráállt entitás, aki rohadt ravasz és tapasztalt, nyilván semmit sem bíz a véletlenre. A Louvre-ot beszopta 1x, de egyben reset-elte is a srác+omegaagyvér keveredésével. Csak úgy győzhették volna le, ha a srác életben marad és lecsapolják a vérét. Csakhát...
De van sokféle magyarázat, érdemes utána olvasni fórumokon, mert igen-igen érdekes adalékokkal állnak elő egyesek (plusz a készítők). Lehet jókat agyalni a dolgon.
-
Érdekes a felvetésed, és van is benne némi ráció, de egy dolgot akkor magyarázz még meg. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A film végén, mikor Cage újra éled a bevetés előtti napon, már arról szólnak a hírek, hogy a Louvre alatt felrobbant az a bizonyos Omega. De ha ez csak csali volt, és az Omega már a következő geciségen töri a fejét, akkor mégis mi robbant fel a Louvre-nál, és mégis minek örülnek annyira az emberek? -
Konkrétan az Omega ezt már 1x eljátszotta Verdun-nél, hiszen az egész partraszállás ebből indult. Úgy csinált, mintha legyőzték volna (pedig szegény csaj sok-sok halála árán érte el ezt és azt hitte tényleg sikerült, az Omega meg tolta neki a látomásokat, hogy szénné szopassa), erre az emberek voltak elég hülyék hozzá, hogy full scale assaultot indítsanak, mindenüket bedobva. Ééés amikor ott voltak a parton, az Omega már mindent tudott előre és minden kulcspozícióba ott voltak a drónjai. Instant win. eleve ez volt az alapstratégiájuk, egyetlen csapással kinyírni az ellenfél összevont haderejét. Csak ki kell várniuk, míg támadunk.
Miért lenne ez máshogy. Mindig is ezt csinálták, mivel annyi haderejük nem volt azért, hogy "tisztességes" csatában BIZTOSAN győzzenek. Viszont az időmanipulációval kiegészítve meg lehet bármit nyerni (és ők sem szerették a számukra kellemetlen meglepiket, nem lehet hatékony úgy egy terv). Csak hát az ő visszaloopolási limitjük sem volt túl nagy (időben), így nagyon ésszel kellett csinálniuk. Ezért kellett ilyen egységes támadást kiprovokálniuk, ahol egyetlen nagy csapdát tudnak felállítani, egy végleges döntőt.
Szal. Omega barátunk máris a "következő" genyaságon töri azt a sokméteres buksiját... :DDD
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Varjunk akkor.
Cage felrobbantja az Omegat majd mar-mar megfullad, de az utolso pillanatban (?) ismet kap egy dozis alien-vért de ezuttal az Omega vérét kapja. Ok, sokkal nagyobb ereje lesz valszeg es visszakerul valamiert egy joval korabbi idoponthoz, raadasul mindaz amit a parhuzamos univerzumban tettek MASNAP (azaz meg meg sem tortent), az mar alapvetes ebben az uj idosikon. Alapvetoen nem sok ertelme van, lehetsegesnek tartom, hogy ugy van ahogy irtad, es ez az egesz is csak az Omega ujabb jatszmaja. Mindenesetre erdekes, es ha ez a helyzet akkor 1 pontot tuti visszakap a film, de en sem vagyok biztos abban, hogy igy kell ertelmezni a befejezest.
Koszi mindenesetre, erdekes tezis! -
Szerintem még véletlenül sem győzték le az idegeneket. Mindössze annyit kapott az Omega véréből az őrnagy (ugye nem egy sima alfa), hogy immár messzebbre ugrott vissza, még az előttre, hogy találkozott volna az admirálissal és kis gennygócként ki akarta volna magát húznia feladat alól. Viszont immár VALÓDI katonaként, aki maximálisan elkötelezett az ügy felé, rangja megtartásával juthatott el a harcolni induló csapatokhoz. Nem dezertőrként/fogolyként, hanem valakiként aki számít és sokat tud tenni a többiekért és hogy megvédje őket és az emberiséget. Senkiből végül tényleg hős lett. ÁM a java csak most jön, mert amit ő tud, azt az Omega is tudja immár, ergó az igazi háború csak most kezdődik, de már nem tapasztalatlan zöldfülűként bukdácsol tovább hősünk, hanem harcedzett veteránként, aki már elég veszélyes ahhoz, hogy az Omega is kénytelen számon tartani.
Ne feledjük, az Omega eleve félrevezette őket már anno Verdun-nél is, úgy tett, mintha vesztett volna és megvárta míg a nőből elmegy az erő. Most sincs ez másképp. Sőt a látomások is csak és kizárólag csapdák voltak (ő aztán ért az időhöz, tapasztalt, tudja hogy lehet felhasználni a kiskapukat, hogy mégis elkapja, aki érte jön, hiába a loop). Pontosan tudta, hogyan fognak reagálni. Lényeg, hogy elbízzák magukat. Az emberek azt hiszik legyőzték, pedig valószínűleg csak úgy tett és valahova máshova helyezte a "bázisát", még van rá bőven "ideje". :D Megmondták, hogy csak az Omega képes irányítani az időt, az alfák csak az ő részei, vagy kivetülései, a kicsik meg semmire sem képesek, csak ölni/felderíteni. Ha bármi/bárki képes újra resettelni a dolgokat, az megint csak ő, ergó nem lehet halott. Az a feltételezés, hogy maga a srác lett az Omega, meg eléggé nevetséges... :DDD
Mind1. A jellemfejlődés a lényege az egésznek. Az pedig megvolt. A vége pedig folytatásért üvölt. Az eredeti japó az nem ennyire rózsaszín a végén (nagyon nem, ahogy olvastam róla, de az jobb is a jellemfejlődésnek keményen)
Mind1 is, rengeteg fórum van ahol vitatják mi is a film vége tulajdonképpen. A készítők is bedobtak már csontokat. Azt ne feledjük el, időutazásról és paradoxonról van szó, nincs, nem is lehet kielégítő magyarázat. Ezért is jók az időutazós filmek, mert megdolgoztatja az ember agyát és fantáziáját. Nem is kicsit... :S
Lásd. csak a legutóbbi Looper-t. -
Mi a felreertheto a vegeben, lehet en is belecsusztam ebbe?! -
Koszi, tisztaban voltam vele, azt nem tudom, hogy mennyit koltottek hozza vagy vettek el az eredetibol :)
De jelen esetben tenyleg nem kell védeni hollywood-ot, atugrottak a lecet, csak 1-2 helyen értek hozzá veletlenul :)
-
Bait 3D: A csajok jók voltak a 3D az nulla ,a film egyszer nézhető
Herkules 3D:A 3D itt is nulla pedig voltak részek ahol ütött volna ha kijönnek a cuccok.A film meg nem herkuleshez méltó. A Kevin Sorbos sorozat bármelyik része jobb volt.... A végén az a villámostoros rész LOL -
Már eleve a film végét is félreértik sokan. Saját barátaim is csak néztek, pedig szvsz. tök egyértelmű (nekem), csak ha nem figyelsz alaposan, akkor megtévesztő (hogy direkt-e az jó kérdés) lehet. -
Hollywood védelmében csak annyit, hogy a film egy japán regény és manga alapján készült.
-
Lego-kaland
Jó pofa animációs film, ötletes, humoros karakterekkel. Sztori nem nagy szám, de a Lego világ, meg az eszméletlen pihent poénok elviszik hátukon a történetet is. Mostanában egyre ritkábban találkozom felnőttek számára is élvezhető, valóban vicces animációs mesével, de ez garantáltan minden korosztálynak ajánlható. Simán veri az összes tavalyi filmet a kategóriájában. -
Hogyan rohanj a veszTEDbe!
10/9
Értékelés röviden spoilerben és spoileres is lehet! Bár óvatosan fogalmazok....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A film tipikus Seth film, kemény általában tabu poénokkal, mint a TED....megnéztük moziban jót nevettünk és kb ennyi a film, a vadnyugat cucc nagyon adja, viszont a Christopher Lyod cameo annyira büntetett hogy ezért kap a film 9 pontot, vissza a jövőbe rajongóknak kötelező...xD -
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan hangulatú-stílusú filmet ajánlani, mint a Bor, mámor, Provance? Imádom az atmoszféráját, de már ezerszer láttuk, és ma estére valami hangulatosat szeretnék.
Előre is köszi mindenkinek! -
Edge of tomorrow - 6/10
-------------------------
Egesz picit jobbra számitottam, és kb. a 3/4-ig teljesen franko, eros 7-8 pontos is volt a film, de az utolso negyed ora sajnos sokat rontott az osszképen. De még igy is eros 6-ossal zárt, jól szórakoztam rajta és komolyan már annak orultem, hogy nem fogtam a fejem és gondolkoztam, hogy "erre a raklap fosra má megin' mé ultem be"?!
Tomot én alapvetoen bírom mint színészt, csak ne tudnék róla, hogy magánemberként mekkora balfasz. De mint színész nincs vele gondom, itt is jól hozta amit kellett, igaz néhol már kilógott a lóláb a maga 50+ évével, de annyi baj legyen. Emily rendben volt, csipem a csajt. Minden más is rendben volt, nem nagyon tudok kiemelni semmi kiemelkedoen negatívat.
Dolgok amik zavartak (spoileres leszek):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- A film alaptésise, miszerint most ujra egy normandiai partraszállást hajt végre az emberiség, hogy kifustolje az alieneket már alapból zavart. Teljsen hiteltelen a gyalogos partraszállás mint haditerv ebben az idoben, arról nem is beszélve, hogy jelen esetben egy légiero NÉLKULI ellenfél ellen volnultak fel. Hát konyorgom, légiero nélkuli ellenségre az a minimum, hogy a levegobol támadok és nem gyalogosokkal. De amugyis, ez a gyalogos-mánia is nagy ostobaság, bármennyire is nehézpáncélzatu/fegyverzetu gyalogosokrol van szó, a tankokat nem véletlenul találták fel.
- A másik amit már igazán kurvára elfelejthetnének a csokker hollywood-i kokainmámorban fetrengo producerek, hogy még egy "robbantsuk fel a vezérhajtót/vezérdroidot/kozponti agyat/stb. és megnyertuk a háborut" sztorit kifossanak magukból. ELÉG VOLT, EZ EGY HATÁR NAGY BAROMSÁG!!!! Csak, hogy párat említsek: ID4, SW:EP1, 'I, Robot', Battle: LA, Oblivion (szintén Tomival ugye)... Ez a klisé lazán 2 pontot levon minden filmbol amiben használják, legyen már végre elég ebbol az ostobaságbol!!!
- Amikor Cage a novel végre sikeresen elhagyja a tengerpartot és a farmon majdnem helikopterrel mennek tovább egészen konkrétan felesleges 15-20 perces jelenet volt, kivághatnánk és semmit nem vesztene a film az érthetoségébol.
- Az utolsó negyed óra gyakorlatilag már kevésbé volt akciódús vagy látványos (nyilván a koltségek csokkentése miatt itt már sotétben kellett akciozni, koszi) és az epikus jelzot sem lehetne már mondni rá. A fomonster elintézése pedig gyakorlatilag eseménytelen uncsi jelenetsor volt, nagyon osszecsapták.
- A végso konkluzio nekem nem tetszett, sztem értelmetlen volt az egész, miszerint Cage ujra megszerezte az idoutazáshoz szukséges erot, de már nincs is rá szukség, hiszen mostmár oda "repul vissza" ahol el sem kell kezdeni a harcokat mert az alienek elleni akciójuk sikerult. Nonszensz picit
-Én a végén komolyan számitottam vmi csavarra, de teljesen kihagytak mindent ilyesmit, semmi meglepetés, semmi cliffhanger, kár.
Ezek miatt kapott csak 6-ost, de alapvetoen élveztem, látvány is rendben volt, poénok is ultek, sztori sem idegesítoen hollywood-i kliséhegy, szóval ajánlom megnézésre, de moziba azért nem fontos rohanni ha van vmi jó otthoni eszkoz amin megtudjátok majd nézni a virágbolti verzióban. -
hapi #83150 Azt hittem csak engem zavar ez a karakter színész, és csak én nem értem mit keres a vásznon.
-
Prof William #83149 " kövér, ám de "ravasz" figurát."
Inkább kövér ám de tetű. :)
Tényleg rohadtul idegesítő karakter. -
Melissa McCarthy-t egy elmebeteg volt aki vászonra engedte és kitalálta neki ezt a halálidegesítő, kövér, ám de "ravasz" figurát. Már a "Személyiségtolvaj"ban is fontolgattam az agyonverését. -
női szervek
egynek elment de pár túlzás azért volt benne (a kövér nő de kurva laza hogy mindenkire pisztolyt fog még a kórházban is, meg a főnökét beoltja az irodában az összes beosztott előtt - nemtudom meddig húzná a valóságban egy ilyen némber) -
TomDantes #83146 Ja. A norvégok annyira hülyék, életképtelenek. Látszik is rajtuk ahogy élnek. Életképtelen ország. Szar ott minden. Azt se értem, eddig hogy maradtak életben, hogy működhetet az a ország, anélkül hogy minden segghülye magyar belepofázna az életükbe és megmondaná hogy kéne élniük. -
Nemrég volt szó az időutazós filmekről, és pont most jött ki egy újabb.
I'll Follow You Down (imdb)
Nem volt rossz film, inkább a tudományos vonalon mozgott, tehát hard sci-fi, de lényegében érdekes volt végig. Színészek is ismertebbek, szóval időutazós filmek kedvelőinek mindenképp ajánlott :)
-
Nem tudom mit véded Norvégiát? Ennyire a szíved csücske?
Én konkrétan az idióta törvények miatt szidtam. Mi az, hogy max 21 évet kaphat valaki? Végleges életfogytiglan ha kivégezni nem lehet. Aki ennyi embert megöl annak nem jár 2. esély.
De a többiek is leírták:
Ez mi ha nem szánalmas? Tudom itthon is vannak jobb börtönök. Az is gáz persze. -
Egyetértek. Természetesen tudom, hogy a humor is mindenkinek mást jelent, ill. hogy a film inkább a fiatal korosztály célozta meg, de egyszerűen nem értem, hogy ebben minek kellene viccesnek lennie.