106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • extra sensory
    Egész szubkultúra alakult ki a mozgókép műfaján belül az ilyen fos tinimajmokat felvonultató és tinikről szóló nyálgép filmekből. Ez, a Divergent, Alkonyat, Burok, Lenyűgöző teremtmények és még sorolhatnám... régen ifjúsági filmeknek hívták őket, csak annyi a különbség hogy a maiakkal ellentétben azok súlyos tanulságokat hordoztak...

Inkább megnézem még 20-szor a Legyek urát vagy a Hetedik út titkát, de ebből az ömlő nyáltengerből meg jellegtelen semmi mondanivalóból elegem lett... a Divergent-el telt be a kancsó.
  • Kongy
    Sose higgy a hype-nak.
  • grebber
    Éhezők viadala első rész.

Nem volt rossz,de nem értem a hájpot.
  • RatBaG #84178
    "jó" filmeket kért...
  • Kaknub12
    Her

Szórakoztató, élvezhető és elgondolkodtató. Tényleg nem csöpögős. Nem az a tipikus, gagyi és mű szerelmes film, teljesen más. Érzelmes.
    Ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg.

erős 8-as
  • genndy
    Stranded, Ender's Game
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2014.08.06. 22:02:12
  • RatBaG #84175
    The Last Days on Mars
  • Bokafix2
    Csillagközi invázió, Triffidek napja (ez csak sci-fi), Kapcsolat, Elhagyott bolygó I-II, Hold, Apolló 13
  • K Ace
    Mars mentőakció, Mentőkabin(1993), Napfény(2007), Event Horizon, Pandorum,
  • TBTPumpa
    Ehh. Hát ez eléggé váratlanul jött mondhatni. Persze betegeskedett, de nem hittem volna, hogy "ilyen gyorsan" távozik ő is.
    De azért örömmel tölt el, hogy nem egy filmben/ "élő" tv műsorban és "élő" színházi darabban láthattam.

Nyugodjon békében!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.08.06. 19:55:27
  • Jeffjohnson
    Mondjatok már valami jó űrhajós sci-fi-t ,amit már a virágbolti moziban meg lehet nézni. Gravitációt láttam jó volt, Europa report is bejött. Keresgélek de nem találok semmi jót az elmúlt évekből, amit ne láttam volna.
  • Tyler1
    RIP, 57 évesen...
  • IMYke2.0.0.0
    Nyugodjon békében... :(
  • SergioAmigo
    R.I.P Bajor Imre
  • Kongy
    De mondd már el mi csöpögött :D Nekem az a csöpögős, amikor az a tipikus hollywoodi szar klisé megy, hogy valami kis hülyeségen összekap az álompár, aztán húzzák-vonják, meg indul a repülő, de a pali éppen odaér, hogy bocsánatot kérjen a nőtől... na én ettől vagyok rosszul :)
  • tomsolo
    meh...

Pont az a csöpögős, klisés sztori ami... a „He was a quiet man”-nek a nyomába sem ér.
  • Kongy
    Her

Elgondolkodtató, nem az a csöpögős, klisés love story aminek nagyon örültem. Voltak benne nagyon jó gondolatok, filozofálás, és mondanivaló is akadt rendesen. Színészek is hozták a kötelezőt. Nem hittem volna, hogy pont ennél a filmnél mondom majd, de rég láttam ilyen jó filmet, ami ennyire lekötött volna végig. 8/10

Ja, és itt olvastam, hogy sokan szerintem félreértelmezték a címet. A magyar fordítás sz.r, azzal ne is foglalkozzunk, de a Her ugye azt jelenti tükörfordításban, hogy Ő (nőnemű vki), és szerintem ez az Ő magára az OS-re utal, nem pedig A nő-re, mint egy jelenség.. :D
  • Axlkenobi
    Persze, abszolút nincs is azzal baj, ha valaki szereti ezeket a filmeket, én is imádok számtalan olyan alkotást, amit mások ki nem állhatnak. De, ahogy írod, te is inkább a kocsikért vagy oda és nem, mint filmélmény (történet, színészi játék, stb.) nyújt neked sokat az FF. A véleményemet meg igazából a Need for Speed-del állítottam csak párhuzamba, mert úgy gondolom, hogy semmivel nem gyengébb vagy butább, mint egy Halálos Iramban rész.
  • zorrobomber
    Lol :D
    "homokféreg hátán lovagolni a Dünén"
  • Blasta
    LOL, kurvara imadom ezeket :D
    Es tenyleg, nekem fel sem tunt a durvan uberpancelozott repulo anyahajok uvegkupola moge rejtett iranyitokozpontja, fajdalmas :D
  • Kmarha
    The Mummy

Anno nem nagyon érdekelt, sosem voltam kaland film rajongó és sosem vágytam Egyiptomba se (Grizzly medve mancsot szerettem volna sütni az apacsokkal, vagy homokféreg hátán lovagolni a Dünén). 99-ben meg még annyira se érdekelt az egész. Így hát most hétvégén pótoltam, és azt kell mondjam, remekül szórakoztam. Az egész film úgy hülyeség ahogy van, de szerethető. Végig leköti az ember, és egy percre sem áll meg a történet. Egy két horrorosabb jelenet még hatott is rám, főleg a film eleje tetszett. Már ott éreztem, hogy ez kicsit jobb lesz, mint az átlag gagyi kalandocska filmecskék.

Lehet próbát teszek a második résszel is (a többivel tudom hogy nem kell).
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - Nude - 7/10

Az a bizonyos "felnőtt téma", női szemmel, meglepően jól tálalva - kellett is hozzá a jó biográfiai írás, a remek színésznő. De mindenképp szót érdemel még a két mellékszereplő, az ellenpólusok, a barátnő és a manager is.
    Persze, ez nem olyan, mint mondjuk a Boogie Nights (1997) vagy a hírhedt Deep Throat (1972).
    Mérlegre kerül a gyerekkori barátság és szerelem. Lassú, melankólikus, dramatikus, de nem hosszú film, ami mintha romantizálná is az AV-bizniszt. Nem kizárt, hogy a filmben látott odafigyeléssel zajlik minden, de meglehetősen érdekes, európai szemmel.
    Kell egy kis elfogultság a japán (filmes)kultúra iránt hozzá, s hogy érthető legyen pár dolog [animékből, filmekből], különben unatkozni fogsz. Annak ellenére is, hogy látni ezt-azt.
  • IMYke2.0.0.0
    [2011] - Mysterious Island - 4/10

Egy elhagyatott szigetet tulajdonló vállalkozó reality-túlélő show-jának keretében, 4 krapek és 4 remekbeszabott hölgyike indul az 1.000.000 dolláros fődíjért. A kétfős, vegyes csapatok feladata, hogy ellátmány nélkül életben maradjanak, és megtalálják a szigeten elrejtett egyetlen sárga zászlót. A 4 kiscsoportot a hongkongi, angolul beszélő vegyes páros kíséri, kamerával.

Ázsiai [két fő nyelvjárást beszélő és hongkongi (meglepően jól angolul beszélő) kínaiak, és egy japán srác] horrorocska, melyben a beszélt nyelvtől függetlenül megértik egymást [nem kicsit furcsa],
    - amerikaias klisékkel [jump scare, meg ami megjárja ebben a műfajban]
    - ZS-kategóriás CGI-vel és trükkökkel,
    - fincsi csajokkal [a perverzeknek: nincs boobs-villantás]
    - vér sincs.
    S hogy mégis miért néztem végig?
    Van az a bizonyos érzed, hogy bűn-rossz film, de érdekel, mi lesz a vége ennek a szenvedésnek-kategória, ami valahogy nézeti magát. Na, ez is olyan.
    S az az érdekes, hogy ha csak kétszer annyi pénzük lett volna rá, talán több is lehetett volna a DVD-s horror szintnél.
    Nálam 1 ponttal azért többet ér, mint az imdb-n.
  • SergioAmigo
    Dalle Ardenne all'inferno (Dirty Heroes) (1967) 10/6

Aki szereti A WW2 Classic filmeket annak tetszeni fog.
  • SergioAmigo
    Gåten Ragnarok

http://www.imdb.com/title/tt2363213/
  • RatBaG #84156
    ha már winter soldier...

• LasDen #84155
    én emg tegnap az amerika kapitányról álmodtam. :D néztem sokad magammal a filmet, ment vagy másfél órája, mikor kérdem, hogy ez az amerika kapitány, de hát nem is szerepelt benne. aztán nézem, hogy van még 2,5 óra belőle és elkezdtem üvölteni :DD pedig még nem láttam....
  • Mirk
    A tél katonája

Hosszú de minek. Unalmas az egész, nem történik semmi, a tél katonája is addig volt érdekes amíg le nem esett róla a maszk. Amúgy sem értem miért a tél katonája a címe amikor alig szerepelt a filmben. Inkább Amerika Kapitány és az ellenszenves Scarlett Johanson kalandjai.
    4/10
  • dartonite
    Amerika kapitany kalandjai a teli harcossal:
    Sokkal jobb lett mint vartam.Ha igaz amit nemreg irtatok hogy ez mar a bosszuallok koalicioja utan van idorendben akkor nagy hianyossag kihagyni belole a tobbi szuperhirot,tenyleg megmagyarazhatatlan.Viszont ha ettol eltekintek,kapok egy latvanyos es izgalmas akciofilmet ahol meg a szineszek sem irritalnak.Siman hozta nalam az Avengers szintet.
    7/10

The art of steal:
    Hat ez viszont egyaltalan nem tetszett.Feluletes es klises szereplok,gyenge dialogusok.Kar,pedig a szineszek nem lennenek rosszak.
    4/10

Better living through chemistry:
    Egynek elment de nem valtja meg a vilagot.Ha nem Rockwell es 13 jatszana benne akkor total felejtheto lenne.
    5/10

Need for speed:
    WTF?!Aaron Paul-tol azert tobbet varna az ember a sorozat utan.Igaz nem az o hibaja a pocsek forgatokonyv es kiabrandito dialogusok.Na ha a FF-t lehuztam akkor ez nem tudom hol szerepel az autos filmek kozt,de szamomra valahol a minimum szinten.Borzaszto.
    3/10
  • mulli1986
    Nekem nagyon bejönnek, bár most ahogy írtad a dolgokat igazad van, de legalább jókat lehet röhögni :)
    BTW én szerintem már "a kint játszunk a prérin, mert még épületek se nagyon voltak a környéken, nemhogy számítógép" kategóriába tartozok. Ellenben annyira szeretem a kocsikat, hogy melót hagytam ott hogy még megcsináljak egy Járműmérnök MSC-t. Szerintem független a film és sorozat szeretete az új korosztálytól.
  • Axlkenobi
    Anélkül, hogy nagyon belefolynék a lenti, Halálos Iramban kontra Need for Speed vitába, de szerintem a mérhetetlen középszerűsége ellenére is elviselhetőbb, mint akármelyik FF. A Need for Speedben tetszett az operatőri munka, a zene, a Mustang, a főszerplő csávótól nem másztam a falra, a csaj pedig teljesen normális volt. A Halálos Iramban cuccok, meg az "úgy erőlködök, hogy majd beszarok" típusú, igazi műmájer szarok, ahol a "színészek" teljesítménye alulról súrolja a Barátok Köztöt (főleg a meghívott divatrapperek), a sztori bizonyos fordulatai (meghalt a csaj, de nem, csak majdnem, de amnéziája lett) meg az Izaurával vetekszenek. Ezek mellett rémostoba párbeszédek sorakoznak egymás után, na meg ez az egész felfogás, hogy "gyere rajos tessvír, lopjuk együtt a verdákat a családér', niga broda!", hát ettől egyszerre ver ki a víz, meg kap el az intenzív röhögőgörcs. Az FF széria tipikusan az arcoskodó, műmájer facebook nemzedék "akciófilmje".
  • Shep
    Egyik legjobb Marvel film, szerintem. Amúgy azt nem értem ,hogy te köztudottan nem kedveled ezeket a szuperhősös filmeket, ennek ellenére mindet megnézed és utána jól lehúzod. Elfogytak az ázsiai semmibe révedős művek a vinyódról? :)
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - Captain America: The Winter Soldier - 6/10

Naaaagyon hosszúúú... 90-95 perc bőségesen elég lett volna.
    A creditsben elrejtett 2 jelenettől sem dobtam hátast.
    Személyes: a játékidőtől eltekintve, ez is puszta nagyvásznas tévésorozat epizód volt. S ez elszomorító.
  • LasDen #84148
    először nézdmegnek olvastam :D
  • tomsolo
    Her

Eleve "a nő"-ségből csak a hisztis picsákodást, tüzelést, anyáskodást tolták vonták - olyannyira hogy a kezdeti na megint egy ostoba nő írta a forgatókönyvet, kénytelen voltam módosítani vmi ostoba buzira módosítani. (Ehhez képest a Tüskevár latens homoszexualitása - nincs ilyen egyébként - említésre se méltó.) Ugyanis nem csak a nőiség, hanem a férfiasság is kb. teljesen hiányzik belőle. Ez még persze nem lenne kötelező elem, de bakker erről szól(na) a film.

A sztoriban nagy nehezen összerakott képeket - ha már plátói szerelem(ami egyébként eredetileg persze homoszexuális kapcsolatot jelöl) - sikerül rendre elrontani. A technikai részeken - jövő ide vagy oda - már nem volt kedvem kiakadni(pedig lenne miért) de hónalj nadrág sűrű alkalmazásért (+ rózsaszín ing omg) már veszélyességi pótlék járna az egyszerű nézőnek.

Egy nagy tanulsága van a filmnek: néha az első benyomás a jó.

nenézdmeg/10
  • LasDen #84146
    Monuments men

Hmm. Fura volt. Úgy a felénél kezdtem kicsit ásítozni, mert a történet eléggé ellaposodott addigra, de aztán sikerült életet verni beléje. Mindent összevetve jó volt. Úgy 1,20 környékéig eléggé leszálló ágban volt a film, de utána pörgött fel, ami a végéig kitartott. Igazából ez mentette meg a felsüléstől. Érdekes volt viszont. Nincsenek nagy lövöldözések, akciók, feszültség valahogy mintha igazán nagy tétje sem lenne. Minden történik, ahogy lennie kell, elvarrják a szálakat, de nincs igazán min izgulni. A halál is olyan semmilyen. Nem érint meg, nem érzed át a fontosságát, csak egy dramaturgiai elem hatás nélkül. De mégis, jó volt. A rendezés is nagyon tetszett. Clooney szépen csinálta. Néha olyan kellemes érzés fogott el egy-egy jelenet láttán. A humora is a helyén volt. Nem túl sok, nem túl erőltetett, pont amennyi kell. Amit igazán fellehet róni neki, hogy még így is sok volt ez a 2 óra.
    Egy hetest megér, azt hiszem...
    7/10
  • Kongy
    Jólvan már, agyf@szt kaptam, mikor szerkesztési időn kívül vettem észre... :P
  • Shep
    Szerintem 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hány komolyabb történettel rendelkező akciófilm létezik, na jó lehet kell hozzá mindkettő, bááár :)
  • Bokafix2
    Faék egyszerűségűnek kell lennie... sok szálon futó bonyolult thriller nem lehet, mivel ez csak egy akciófilm, aki erre beül ezt akarja látni, úgy gondolom...

Ki az a Gibsion?

oké tudom...

• Kongy
    Expendables 3

Hát nem vártam tőle sokat, de egyszer bőven nézhető volt szerintem. Gibsion meg Banderas nagyon jól nyomták, lopták a show-t rendesen :D Dee... Kellan Lutz WTF?! Ki a halál nyomja előre ezt a kölköt? Nem tud színészkedni mégis idén már ez a 2. filmje. Iszonyatos ez a csávó. Harrison Ford meg ülhetne inkább otthon a jakuzzijában, öreg már ehhez. De ez igaz Stallone-ra meg Schwarzira is... :) De összességében nem volt vészes. 6/10

Ja és stáblista: Story by Stallone... oké, szóval ezért volt ennyire faék egyszerűségű.... :D Grat