106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ha még nem láttad: Youtube-on a trailer: "Jin-Roh: The Wolf Brigade"
//Ne tévesszen meg a trailer, és a képarány - BD is van. A sztori pedig nagyon jó!
//Traileren meg látható, hogy kiknek a keze munkája, egyiket sem kell bemutatni.
//Mindezt azért, mert talán át fog menni ennek a filmnek az üzenete is...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.09.13. 12:10:31 -
ManoNegra #85026 Hogy ne csak offoljak itt a vallással: Persepolis
Vicces, szomorú, kicsit propagandisztikus, de érdemes megnézni! 8/10 -
Embereket olni idejet mult? Mingya elnezem nekik hogy tobb millio embert halalra kinoztak csak mert regen tortent :D Komolyan mi ez a faszsag, mondjuk gyerekeket megrontani az sokkal jobb mi, csak hogy valami mostani is legyen a kedvedert :D -
Mi van itt? Beszarok már :D Vallásflém a humiariban szokott lenni! :D -
Te nem vágod ezt az iszlámot igaz-e? A muszlimok többsége alapvetően békés természetű és nem folytat szent háborúkat... csak a Saría radikális értelmezésén alapuló szélsőséges csoportok csinálják ezt. A muszlimoknak sokkal inkább arra kell törekedniük, hogy elkerüljék az összecsapást, és ha van rá mód, inkább a békés megoldást kell választaniuk: „Ó ti, akik hívők vagytok! Lépjetek be a békességbe mindannyian, s ne kövessétek a sátán nyomdokait! Bizony ő nektek nyilvánvaló ellenségetek.” (Korán 2: 208). „Ha (ellenségeitek) távol tartják magukat tőletek és nem harcolnak veletek, és békét ajánlják fel nektek, úgy Allah nem ad nektek lehetőséget ellenük (a harcra).” (Korán 4: 90).
A társítók azok iszlám vallású bálványimádók voltak, akikre nagyon szigorú büntetést szab ki az iszlám, mert Allahon kívül nem lehet nekik mást imádni. Nem más vallású emberek voltak akiket erőszakkal akartak megtéríteni. -
túlzottan nem érdekel, hogy mit gondolsz, csak jeleztem, hogy kábé annyit értesz a témához, mint én a 13. századi kínai költészethez. azért esetleg majd nézz után az "anakronisztikus" kifejezésnek legközelebb, mielőtt középkori emberek döntéseit kritizálod. -
Zenék az említett filmekből, ajánlónak:
Billu Barber; The Robot; Dostana; Gangster; Kabhi Khushi Kabhie Gham; Ta Ra Rum Pum (1); Ta Ra Rum Pum (2) -
Igen nyilván. Egy kiragadott idézetet mindenki úgy magyaráz ahogy neki kedve van. Na de egyébként igazad van. -
Isten hozott az indiai filmek világában - én szeretem a filmjeiket.
Ha sikerül, akkor nézd meg a Billu Barbert, a The Robot-ot, a Dostanát, a Gangstert, a Kabhi Khushi Kabhie Gham-et, Ta Ra Rum Pum-ot stb.
Szerk.: Még csak annyit, hogy a filmjeik átlagos hosszúsága 150 perc... :)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.09.13. 09:57:35 -
Pedig izgalmas, várom hogy mi lesz a gyermekeket rituálisan áldoznak a Vatikánban nap mit nap témával, mert ez barom jó cliffhanger volt. -
Maryada Ramanna (2010)
Bezony, már a címe alapján lehet tudni hogy ez bizony indiai film. És csak azt tudom mondani: ha az indiaiak ilyen filmeket csinálnak, akkor engem megvettek kilóra.
Baromi jópofa, aranyos, bájos vígjáték, élveztem minden percét. A sztori semmi egyéb mint egy Rómeó és Júlia történet romantikus-humoros köntösben, de működik. Persze, szokatlan az eltérő megközelítés, van egy-két furcsa pillanat, de jó a dramaturgia, érthető a film, van eleje-közepe-vége. A szereplők aranyosak, a szituációk viccesek (tipikus régi-jó-magyar-vígjáték típusú helyzetkomikum az összes), a poénok ötletesek és eredetiek.
Egyedül az volt furcsa, hogy rengeteg helyzetben az európai ember nem érti az utalást, azt a bizonyos gesztust, vagy mozdulatot, mert szokásból/vallásból ered, és az hiányzik. De ezek csak apróságok, nem rontják el a filmet.
És amitől féltem: a zenés-táncos részek. Hát azok a legjobbak! Nem tudom ez mennyire jellemző általában, vagy csak itt találták el a zenei ízlésemet, de minden ilyen betét elképesztően szórakoztató. Végignéztem egyet, vigyorogtam, aztán amikor vége lett akkor visszatekertem :D Működik a stílusok totális keverése, minden kultúrából nyúlnak valamit, de a végeredmény határozottan élvezhető. Jók a hangok, jó a hangszerelés, és fülbemászó a muzsika, akármelyiket rádióban is el tudnám képzelni, a klip meg jöhet a filmből. Meg is maradnak az ember fejében, mert mind kis könnyed, dúdolható naiv dallamocska, de a helyzetekhez totálisan passzolnak.
A főszereplő lány pedig nagyon szép. Nem az a tipikus indiai kinézetű, bőven van benne másmilyen vér is (a világos bőre, a vonásai). JAz biztos hogy jó ránézni, nagyon aranyos.
Nem pontozok, mert ahhoz azért elsőre még furcsa volt az élmény, de csöppet sem bántam meg hogy megnéztem. Látszik az egészen, hogy örömből forgatták, és jó volt a hangulat közben, ettől lesz a film is jó. -
MrAndree #85016 Egy pillanatra azt hittem ez a filmes topik de látom hogy csak a vallási félóra... -
Kit erdekel hogy nem lattak a feleseget? Es ha meg is halt? Az csak 1 ember, keresztenyseg meg evszazadokon keresztul irtotta az embereket mert nehany vallasos fogyatekos azt gondolta hogy neki szabad mert o hivo. Kivancsi lennek a kereszteny inkvizicio hany millio embert olt meg az idok folyaman es kinzott meg brutalisan. Aztan most el kene felejteni mekkora kocsogok vagy micsoda? Szcientologia sem jo, de nem annyira rossz (még) mint a keresztenyseg.
Utoljára szerkesztette: DarkHorSe, 2014.09.13. 09:18:51 -
Nem volt rossz, Mert rávilágit egy másik oldalára a háborunak, hogy tényleg mennyi minden eltünt volna nélkülük.Viszont ami nekem nem tetszett, hogy gyorsan ugrálgattak és az egyik pillanatban itt voltak a másikban már máshol sőt még lehet másik évben is. igy rövid idő jutott mindenre, hogy az egész háború alatti tevékenységük beleférjen. -
ManoNegra #85013 Pedig igaza van, kontextusból kiragadott részlet, ezzel nem lehet bizonyítani semmit. Ha igazad lenne, nem élhetnének más vallásúak iszlám országokban. -
ja, kicsivel lehetett volna feszesebb, de ilyen mértékű sárdobálást nem érdemelt így sem.
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2014.09.13. 02:09:33 -
Edge of Tomorrow
Hát szokás szerint nem vagyunk azonos véleményen :) - 7/10
Spoiler:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tisztes Hollywood-i iparosmunka, kb. mintha összegyúrták volna a Mission Impossible-t, a Gears of War-t(éppen csak a start gombot nem kell megnyomni miután meghal Cruise :)), a Mátrixot és a Groundhog Day-t. Természetesen tele van plot hole-okkal, értelmetlenségekkel, ezt majd a nálam elhivatottabb fikázók jól összeszedik. Általában véve, és az alien design is kifejezetten fantáziátlan volt szvsz, és az egésznek volt egyfajta B-kategória szaga látvány szempontjából. Mindent összevetve, ha kikapcsolod az agyad, és két pofára zabálod a popcornt közben akkor tökéletes film egy unalmas estére. -
Szerintem sem volt rossz. Akkor is leírtam, hogy mikor totál unalomba fulladna a sztori, akkor jön még valami és az utolsó óra, 3/4 óra megint érdekes volt. Furcsa sztori volt ez a műkincses dolog, de én úgy gondolom, hogy a dialógusokkal javíthattak volna még rajta. Sokkal jobb is lehetett volna... -
The Monuments Men
Miután mindenhol rommá fikázták, hogy ez mekkora egy dögunalmas, vontatott, nulla cselekménnyel bíró film, félve kezdtem el megnézni. Na mondom, megint két óra huss ki az ablakon, de legalább a szereplőgárda miatt adnom kellett neki egy esélyt.
Nem tudom egyesek mit vártak, biztos valami dirr-durr akciófilmet, vagy aranytolvaj Kelly hőseit. Szerintem érdekes volt a story, felesleges lett volna túlspilázni, ehhez ilyen vérmérséklet illik.
erős 5-6/10 -
Most meg már próbálod kihúzni a fejed abból a hurokból, amit saját magad köré kötöttél :) Ezért ne vitatkozz, ha nem tudsz valamit. -
Jaj az ilyen kiragadott idézeteket nagyon bírom, pont az ilyenekkel operálnak az öngyilkos bombázásra buzdítók is. -
Prof William #85006 Mert alig pár évtizede jöttek létre egy már viszonylag "nyugodt" korban.
Ha mondjuk 1217-ben jönnek létre akkor mostanra már ők is begyűjtöttek volna pár hasonló kompromittáló eseményt az évszázadok során. -
Nyugodjek bekeben,nagyon kedveltem. -
Az utolsó skót király
Valaki itt ajánlotta. Nem rossz fim. Forest Whitaker megérdemelte az oscart érte.
8.5/10 -
Hobit 1 Extended
Érdekes, hogy mennyire lehúztam a moziban vetített verziót pedig azt is HD-ban néztem tavaly áprilisban.
Aztán most kb másfél évvel később megnéztem az extended-et és brutális, hogy mennyire tetszik és mennyire jó.
Jót tett neki a sok plusz jelenet. Jöhetne már a 2. rész is bővítettben.
9.5/10 -
Meghalt Sztankay István Kossuth-díjas színművész
"A szinkronban is foglalkoztatták: Richard Burton, Laurence Olivier, Marcello Mastroianni, Jean-Paul Belmondo, Leslie Nielsen és Tony Curtis magyar hangjaként is ismert. " -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pedig szerepel, méghozzá a Koránban feketén-fehéren:
„Ha tehát a szent hónapok letelnek, akkor öljétek meg a társítókat, ahol csak föllelitek őket! Fogjátok el őket! Ostromoljátok meg őket! Állítsatok nekik csapdát az összes leshelyről! Ha azonban megbánással fordulnak Allahhoz, elvégzik az imádságot és megadják zakátot, akkor hagyjátok őket szabadon az ő útjukon! Allah Megbocsátó és Könyörületes.”(Korán 9:5)
Szabad akarat persze létezik, csak nem a vallásban, elvégre a hívők vallják és cselekszik, amit az egyházuk tanít nekik, és minél inkább fanatikus valaki, annál jobban irányítható. Márpedig egy vallás hatalmát mindig a fanatikusok adták. -
SzinesGeza #85000 Ne keverd a "vallást és az "egyházat". -
Nekem is ilyesmi jutott eszembe
-
Lelépett a milliárdokkal, aztán Barbadoson sütteti magát :D -
ÖÖÖÖ tudomásom szerint az iszlámban nem szerepel olyan ,hogy meg kell ölni a más vallásúakat, csak az "illetékesek" kiforgatták a dolgot és ügyesen használják fel a céljaikra. A Bibliát is lehet sok féleképpen magyarázni, meg magyarázzák is ugyebár. Valamint hiába mondja az adott vallás azt ,hogy öld meg a szomszéd kutyáját neked nem kell azt tenned, tudod van olyan, hogy szabad akarat, bár manapság már ebből is egyre kevesebb jut de azért még jut. -
például a szcientológia egyház fejének feleségét hét éve nem látta senki, mert állítólag elvonult valahova messzire az élet értelméről gondolkodni. kár, hogy magas rangú szcientológusokon kívül nem szólt erről senkinek előtte, szóval nem tudni, hogy valóban saját elhatározásából nem látogatja az ismerőseit, fogva tartják, vagy egyáltalán él-e még... és ez még talán a legkisebb ügyük.
szóval szerintem az, hogy valamiről nem vagy tájékozott, lehet azt jelenti, hogy nem kéne a témáról véleményt nyilvánítanod. -
tudomásom szerint a vallásokat a gyíkemberek találták ki, pontosan ezért, hogy ezzel is széthúzást idézzenek elő... -
Na utolsónak, és részemről befejezem ezt a témát, mert már tényleg semmi köze a topikhoz
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez egy butaság. Nincs olyan, hogy nem a vallás hibája, hanem az embereké. Minden vallást emberek teremtettek, nem csak úgy létrejött magától, ezért nem lehet különválasztani azokat. Az iszlám felszólítja a hívőit, hogy pusztítsák el a "hitetleneket", vagyis mindenkit, aki nem az iszlámnak él. És ezt is teszik a mai napig. A keresztények pont ugyanezt csinálták több száz éven keresztül, Isten nevében terjesztették ki a vallásukat, és ölték azokat, akik nem hajtottak fejet előtte. Akkor ez minek a számlájára írandó?
Azért tették azt, amit, és azért éltek úgy, ahogy, mert az egyházuk megparancsolt, hogy az a helyes. És most mindegy, hogy a 80 éves Ilonka néniről beszélünk, aki a 10 parancsolat szerint élt, hogy a mennyországba juthasson, vagy egy muszlim gyerekről, aki felrobbantja magát, remélve, hogy a mennyországban elnyeri Isten bocsánatát, és 72 szüzet kap ajándékba, őket mind a vallásuk hatalmazza fel ezekre a dolgokra.
Miért lenne a Vatikánban hihetetlen az, ami egy másik vallásban teljesen elfogadott? És a történelemre visszatekintve egyáltalán nem elképzelhetetlen. -
Molesztálás ok, az köztudott de a gyerekgyilkosság téma továbbra is ilyen kacsa, valaki elhintette mások meg elhitték, mert el akarták hinni, ettől persze még simán lehetnek olyan kisebb csoportok akik tényleg művelnek/(tek) ilyesmit de ez nem a vallás hibája, ahogy az eretnek üldözés, meg egyéb dolgok sem a vallás számlájára írandók hanem az emberekére, ugyanis a világ az emberektől olyan amilyen nem pedig a vallásoktól. -
ManoNegra #84992 A brüsszeli Polgárjogi Bíróság egy kamu civil szervezet. Egyébként a pedofil vádak mögött van valami, ami önmagában is elég szörnyű, de hogy gyerekeket áldoznának, az hülyeség. -
Spiderman 2.
Kicsit túl hosszú.Néha vontatott,de összességében korrekt.Nem volt elvárásom mert az 1. sem volt nagy eresztés.
Godzilla.
Nem ültem neki nagy elvárásokkal,talán emiatt is tetszett nekem összességében.Godzilla kicsit keveset szerepelt,de hát ez van.
Utoljára szerkesztette: The Protector, 2014.09.12. 00:39:12 -
Mi számít megbízhatónak? Guardian? Itt meg röviden a Vatikán ügyeiről. -
X-men: days of the future past
Nem volt rossz. Nem vagyok nagy X-men rajongó de nem untam egy percig se.
Sentinelek tetszettek.
8/10 -
Egyébként van erről megbízható forrásból is hír, vagy csak ilyen Kacsa Magazinos? Azért kérdem, mert tele a net "megbízhatóbbnál-megbízhatóbb" oldalakkal és forrásokkal.