1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • genndy
    Maryada Ramanna (2010)

Bezony, már a címe alapján lehet tudni hogy ez bizony indiai film. És csak azt tudom mondani: ha az indiaiak ilyen filmeket csinálnak, akkor engem megvettek kilóra.
    Baromi jópofa, aranyos, bájos vígjáték, élveztem minden percét. A sztori semmi egyéb mint egy Rómeó és Júlia történet romantikus-humoros köntösben, de működik. Persze, szokatlan az eltérő megközelítés, van egy-két furcsa pillanat, de jó a dramaturgia, érthető a film, van eleje-közepe-vége. A szereplők aranyosak, a szituációk viccesek (tipikus régi-jó-magyar-vígjáték típusú helyzetkomikum az összes), a poénok ötletesek és eredetiek.
    Egyedül az volt furcsa, hogy rengeteg helyzetben az európai ember nem érti az utalást, azt a bizonyos gesztust, vagy mozdulatot, mert szokásból/vallásból ered, és az hiányzik. De ezek csak apróságok, nem rontják el a filmet.
    És amitől féltem: a zenés-táncos részek. Hát azok a legjobbak! Nem tudom ez mennyire jellemző általában, vagy csak itt találták el a zenei ízlésemet, de minden ilyen betét elképesztően szórakoztató. Végignéztem egyet, vigyorogtam, aztán amikor vége lett akkor visszatekertem :D Működik a stílusok totális keverése, minden kultúrából nyúlnak valamit, de a végeredmény határozottan élvezhető. Jók a hangok, jó a hangszerelés, és fülbemászó a muzsika, akármelyiket rádióban is el tudnám képzelni, a klip meg jöhet a filmből. Meg is maradnak az ember fejében, mert mind kis könnyed, dúdolható naiv dallamocska, de a helyzetekhez totálisan passzolnak.
    A főszereplő lány pedig nagyon szép. Nem az a tipikus indiai kinézetű, bőven van benne másmilyen vér is (a világos bőre, a vonásai). JAz biztos hogy jó ránézni, nagyon aranyos.

Nem pontozok, mert ahhoz azért elsőre még furcsa volt az élmény, de csöppet sem bántam meg hogy megnéztem. Látszik az egészen, hogy örömből forgatták, és jó volt a hangulat közben, ettől lesz a film is jó.