106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha tehetném, akkor én ultra high tech cumókkal házimoziznék, BD-ről - mert vannak filmek, amik megérdemlik, és így én is jobban élvezhetném őket.
    A Full HD (27") és a PC-s 5.1 nem nagy szórás, de ha valami már így is ütős, akkor vajon milyen lehet 4K-ban, 7.1 Dolby + luxus cuccok mellett...! :)
  • mulli1986
    Nekem ennyire nem volt meghatározó élmény. Ok egy 17 colos kis vackon néztem 2.0-val...
  • Axlkenobi
    Az, amelyik azt mondja, hogy "Hát mert ő is nevetett." Na, ő Ewan McGregor. Egyébként én se szúrtam ki, utána kellett keresnem és vagy háromszor megnézni a jelenetet, mire kiszúrtam. Ő egyébként szintén egy westernt, a Jane Got A Gun-t forgatta akkor éppen, ráadásul nem messze McFarlane-éktől, így jött a felkérés, hogy ugorjon be.
  • IMYke2.0.0.0
    Kinek mi...
    Mivel kiváló minőségű képből készítettem, nekem nem kamerás lopott film jut róla eszembe. Bocs :)
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem is tetszik a zenéje (is).
  • LasDen #85062
    nekem inkább ilyen rossz minőségű mozis felvétel jut eszembe, mintsem mesekönyv. bocs...
  • Bachstein
    Én még hozzátenném, hogy valami eszméletlen jó score-ja van a filmnek. Engem konkrétan J.N. Howard csodás OST-je vett rá, hogy megnézzem a mozit. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Jut eszembe! Ezt még tegnap készítettem, csak úgy...

A kép azoknak spoileres lehet, akik még nem látták a filmet!

Ilyen-olyan szűrőket alkalmaztam a képlopáson, hogy a mesekönyves rajz-illusztráció hatást elérjem (a képméret kicsinyítve):

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.09.14. 11:31:07
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - Maleficent (Demóna***) - 9/10

Nekem jobban tetszett, mint az eredeti Csipkerózsika történet. 88 percet [~9 perc stáblista] kevésnek is éreztem. Tény viszont, hogy szülők és gyerekek ennél többet nem bírtak volna a mozikban.
    A full CGI egyszerűen mesésen gyönyörű volt és persze "dark", amikor a történet diktálta. Mondhatnám így is: ahogy az a nagy (mese)könyvben meg van írva.
    A 3D brutálisan jól állhat neki. A hangok az egészet megkoronázták, sima 5.1-ben is. Igaz, a brit akcentus (Jolie is így) fájt. Ha már Jolie: jól állt neki a szerep, és a kis Fanning-tesó is meglepett [úgy látszik családi hagyomány a színész-tehetség].
    Remélem, tarol a film az amerikai mozikban (is).

*** = Jól eltalált magyar név. Melifiszent csak nem lehetett...
  • vérpocok
    Leprechaun: Origins (2014)

A történetnek egyetlen százasszög egyszerűségű tanulsága van... ne lopjál ótvar kinézetű koboldoktól aranyat. Szereplőink ezt nem tudták így hol egy leharapott ujjacska hol egy kitépett gerincecske látta ennek kárát. Klisék minden mennyiségben de legalább az ír sztyeppék szépek.

6/10
  • RatBaG #85057
    persze, menet közben már nekem is leesett, hogy itt a karakterekre lesz kihegyezve az egész.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    akkor még azt hittem, hogy itt az elvről fog szólni, mindenki a túlélésért harcol, ahogy ilyen környezetben szokás, csávókámat meglopják, az meg ad nekik egy leckét (nem ugrik be, de volt ilyesmi más filmben is). volt ugye a kutyás jelenet, meg a múltjáról is kiderültek dolgok, szóval ez ilyen utolsó szalmaszál lehetett a totál kilátástalan életében...

Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2014.09.14. 02:32:05
  • ForzaInter
    mármint annak a visszaszerzésén kívül..
  • ForzaInter
    Az a bajszos fazon mellette Ewan McGregor? Hát az nem is hasonlít rá, nem létezik, hogy az ő.:D
  • Axlkenobi
    Mikor a vásárban vannak és Neil Patrick Harris karaktere elsüt valami gagyi dumát és mindenki röhög. McFarlane meg mondja, hogy ez nem is vicces, aztán odafordul egy bajszos fazonhoz, hogy "te miért nevettél?", az meg rámutat a mellette állóra, hogy "hát mert ő is nevetett." Na, az a bajszos fazon Ewan McGregor. :-D
  • ForzaInter
    Ha láttad volna a rendező előző filmjét (Animal Kingdom) akkor tudhattad volna mire számíts. Nagyon jó film amugy, ez nem a posztapok helyzetről szólt, hanem 2 vagy inkább 1 emberről, minden más csak másodlagos volt. Pattison srác amúgy jó volt, tud ő színészkedni ezt most bebizonyította.

Amúgy szted mi volt főhős célja?
  • RatBaG #85052
    The Rover

Ígéretesen indult, gondoltam ez valami Mad Max-light, The Road féle cucc lesz, kis bosszúhadjárattal, ilyesmi. Sikerült is megadni a hangulatot, komor zene, szöveg nélküli távolba révedős jelenetek, de azért a film 2/3-áig még így is izgalmasnak tűnt (a Patiszon gyerek karakterét péklapáttal kezelgettem volna), de utána leült az egész. Ekkor már biztos voltam benne, hogy valami elcseszett indíttatásból megy a főhős előre, kb el is találtam az okát. Egyrészt hatásos volt a film vége azzal a jelenettel, másrészt többet vártam volna az egésztől. Sajnos a poszt-apokaliptikus helyzetről zéró infót kapunk, pedig igazán érdekelt volna.

5/10
  • Bokafix2
    Egy ilyen böszme tag a Cullen család lábszárcsontjaival piszkálná ki a fogai közül az ételmaradékot.
  • Kongy
    Igazából én is. :D nem tudtam eldönteni.
  • CalebJoe
    hát nem egy alkonyatos buzivámpír lesz belőle az biztos
  • LasDen #85048
    Akár az is lehetne...

De nem az lesz :D
  • SzinesGeza
    Az egy fiatal srác? Én nőnek néztem. :)
  • ForzaInter
    A million ways to dies... ban mikor van az ewan mcgregor cameo? biztos én vagyok a vak, de én nem láttam, reynoldsét igen, de ezt nem..:D
  • mulli1986
    Maleficent (Demóna?!)

Nem tudom miért de jó volt ez a film. Nagyon sok történetileg üres, töltelék jelenet van benne, de mégis úgy mentek a dolgok. Valszeg egyszer nézős, de a jobbik fajtából. Legyen 7/10
  • Kongy
    Ja igy már értem, köszi.
  • Axlkenobi
    A katonára gondolsz? Azért változik meg, mert nem William Strykert látjuk, hanem Mystique-t (a kék alakváltó csajt) álcázva.
  • LasDen #85042
    Remélem Apokalipszissel együtt Askani'son is megjelenik. Jöhetne már egy olyan X-Man, akit kedvelek....
  • Kongy
    KöszI!

Még egy kérdés

A végén az utolsó jelenetnél a csávó szeme miért változik meg? Rá kéne jönnöm, hogy ki ő? Ennyire sajnos nem vagyok otthon az Xmen univerzumban

Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.09.13. 16:19:28
  • Tyler1
    Mondjuk ez igaz. Bár az még rosszabb, ha valaki jó alapot kap a kezébe és azt képes elrontani.
  • Axlkenobi
    A fiatal srác akit látunk En Sabah Nur, azaz Apokalipszis. A képregények szerint, ha jól tudom, ő volt a legelső mutáns és talán a legerősebb is. Az X-Men univerzumban ő az egyik legfélelmetesebb gonosz, a rajongók régóta várták már, hogy a mozivásznon is bemutatkozzon. A végén a háttérben pedig láthatjuk még az Apokalipszis Négy Lovasát is. A 2016-ra tervezett következő rész címe éppen ezért X-Men: Apocalypse lesz a forgatókönyvet pedig az "Age of Apocalypse" történetszál alapján írják majd.
  • Kongy
    Láttunk már ilyet nem egyszer :) 2005-ös King Kong-ból is egy halom dolgot kivágtak, mert a film már így is 3 órás volt :D De szerencsére minden benne volt az Extended-ben. :)
  • LasDen #85037
    sok esetben a forgatókönyv csalóka lehet. Lehet, hogy a forgatókönyvben több volt, olyan információkkal is szolgált, ami végül kimaradt vagy Godzilla több jelenetet kapott, de végül a vágásnál kipotyogtak. Egy forgatókönyv lehet 100x izgalmasabb, jobb, mint a kész végtermék...
  • daver88
    Coherence (2013)

Nagyon érdekes film volt abból a szempontból, hogy nem igazán tudtam mit várjak tőle, nem sokat olvastam/láttam arról, hogy miről is fog szólni a film.
    nem is írok mást, csak annyit, hogy párhuzamos valóság illetve a párhuzamos valóságok keresztezése...egy kicsit talán művészibb (lehet, hogy nem ez a jó szó rá) bemutatása...

7/10
  • Tyler1
    Godzilla

Kevesek egyike vagyok, akiknek a 98-as film tetszett, úgyhogy örültem mikor bejelentették az új részt, mert gondoltam, hogy legalább azt a szintet bárki elérheti, mint anno Emmerich. Tetszett, hogy visszanyúltak a klasszikus japán vonalhoz, bár a szörnyek szerintem baromi bénán néztek ki, az összes jelenetük elég komoly lett...az a 10 perc. A további 110 perc fizikai fájdalommal telt, olyan rémunalmas és felesleges karakterek drámájával, akiknél érdektelenebbeket, céltalanabbat katasztrófafilm még nem látott. Komolyan nem értem a készítőket, hogy mikor előzetesen elolvasnak egy forgatókönyvet, akkor nem tűnik fel nekik, hogy olvassák, olvassák, és nem nem történik semmi? Valószínűleg egyszer és utoljára látott film lesz.
  • Kongy
    Xmen Days of the Future past

Nem vagyok nagy xmen rajongó, de ez a film oltári jò volt. A színészektől kezdve a látványon át a sztoriig minden nagyon rendben volt. Meg merem kockáztatni, hogy az év egyik legjobb filmje, amit láttam. Fassbender félelmetes egy fazon, komolyan mondom, a játékától rendre kiráz a hideg. 8.5/10

Valaki elmagyarázná a stáblista utáni jelenetet?
  • stargatelost
    The Signal (2014) (imdb)

Wow, még egy fasza sci-fi 2014-ben. A sztoriról nem is mondanék semmit, elég annyi, amennyi imdb-n van. De nagyon wtf végig a jó értelemben, a vége meg OMG.

7/10
  • mulli1986
    Godzillán bealudtam vagy 2szer, szóval nem igazán izgatott mit látok :D
  • IMYke2.0.0.0
    Én este néztem (1080), falról visszavert oldalfény mellett, és nem volt gondom a sötét jelenetekkel sem.

Viszont, akadt már olyan filmmel dolgom - Godzilla 2014 pl. - aminél még ilyen környezetben is problémásak voltak a sötét jelenetek...
  • mulli1986
    Edge of tomorrow: 9/10, de csak mert a végén sikerült egy fél óra éjszakai jelenetsorozattal mindent elsötétíteni. Ez rendesen zavart a film nézése közben. Többször is eszembe jutott...
    De egyébként nekem nagyon tetszett. Volt akció bőven, biztos látványos is lett volna moziban. Van benne humor is egy kicsit. TC nagyon jól alakítja a kretént, aztán a vérprofit, aztán megint kicsit óvatosabb karaktert. Sikerült egy a sztorihoz simuló szerelmi szálat is beletenni a filmbe. Nekem nagyon tetszett!
  • IMYke2.0.0.0
    Szívesen :)
    Jó szórakozást és érzelmi vasútozást :)
  • ManoNegra
    Érdekesnek tűnik, köszi!