106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Wer 2014
Egyik legjobb farkasemberes film amit eddig láttam. Az benne a legjobb hogy szakít az olcsó horrorok rohadásig megszokott állati külsejű werewolf imidzsével, és végre nem misztikus vagy meseszerű irányba viszi el a sztorit, hanem a farkasember lét az állatias viselkedésben és persze a durván emberfeletti erőben merül ki. Semmi különösebb külső elváltozás nincs a testen, attól eltekintve hogy kissé szőrösebb az átlagnál, de annak sem annyira feltűnően.
A telihold motívum itt is megjelenik, de nem misztikus jelentősége van, csupán a farkasember-szindróma egyik kiváltó jelenségeként szerepel, egy úgynevezett "holdhatás" amely az emberi testben levő folyadékra van hatással, pont úgy ahogyan az árapály jelenséget is befolyásolja... szóval a lényege hogy akiben megvan ez a farkasember-kór annak a vízkészlete elég nem mindennapi módon reagál a teliholdra, és a testi teljesítőképességet olyan szintre emeli hogy emberünk fél kézzel elporol egy komplett Delta Force-ot, vagy földre visz egy katonai helikoptert.
A színészi teljesítményt viszont nem mondanám különlegesnek vagy átlagon felülinek, és a történet is nehezen indul be, de utána kapjuk az ívet rendesen. És mivel egy farkasembert csak egy másik farkasember állíthat meg, így nem fukarkodtak a készítők beletenni egy ellenlábast is, aki bár úgy néz ki mint egy Amerikai história X-ből szalajtott neonáci, de ettől eltekintve táposakat tud ütni.
8/10 -
Ebben teljesen igazad van. lehetett volna mondjuk fél órával hosszabb a film, és akkor talán jobban felépítik Jolie karakterét. Nekem speciel az is érdekes volt, hogy egyik percről a másikra sajnálja meg, illetve szereti meg a kiscsajt, holott előtte 1 perccel még gyűlölte... -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nekem az volt a fura anno, hogy a csaj bezárkózott duzzogva és ő naaaaaaaaaaagyon gonosz lett. Há egy gonosz éjkirálynő simán betört volna az emberek földjére és ezerszeresen vett volna vérbosszút a szárnyaiért kérem (meg vissza is szerezte volna őket). Mán ha én vagyok a player a karakter mögött... :D Eleve megmérgezhette volna a vizeket, pestist terjesztehett volna az emberek városaiban, váraiban (ugye ő mágikus lény, afféle "halhatatlan" volt, nem hiszem, hogy bármi fertőzés hatott volna rá), készíthetett volna magának mágikus páncélt, amit nem fog a hideg acél (fasznak mászkál ilyen durva erővel pongyolában), nameg hozzá illő fegyót és a szörnyeit meg felkészíthette volna az emberek elleni tisztogató hadjáratra stb., ezernyi lehetőségvan és akkor a konspirációt nem is említettem. Rengeteg olyan cuccuk volt a birodalmukban ami kellett az embereknek rohadtul, simán maga mellé állíthatta volna a rablóbandákat, bérgyilkosokat, vagy egy másik birodalmat és a földdel tették volna egyenlővé a királyságot. És akkor egy nap eljő az édes bosszú pillanata! :D
De ő csak ült a horhos közepén és húúúúúúdegonosz lett. Azt mégis hogyan? Ez ilyen passzív dolog, he?! Csak úgy ülök és közbe erősen gonosz vagyok és az durva úgy? Áhh...
Jó megértem, hogy elárulták, megalázták és többé nem bízott senkiben, blablabla, de akkor mégsem lett sötét uralkodó. Csak egy szerencsétlen legyőzött lény (aki a saját hibájából tanulhatott így az emberekről). Ejnyeno. Jolie nénit én jobban szerettem volna pusztítóbb szerepben látni, illik hozzá.
Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2014.09.15. 23:45:51 -
Manapság talán már annyira nem pozitívum, ha egy AAA-filmnél a cgi jól néz ki, inkább az a nagy szám ha nem :) Amúgy meg a sztori kb adott volt, ahogy a klasszikus mesében volt. -
gombabácsi #85103 Maleficent
hát ilyen rossz sztorit szerintem csak direkt lehet írni...
viszont a tájak, cg meg a lények jók voltak, főleg a kis békák meg manók, azok egy külön filmet megérnének :) -
Ha ekkora a rajongótábor, akkor egyértelmű a feldarabolás oka :) Ezeknek csak pénzügyi okai vannak, a többi csak rizsa -
hiper KOCKA #85101 Nyilvánvalóan pénzügyi okai vannak a kettészedésnek... akik megnézték a finálé első részét azok nagytöbbsége a második részt is megnézi mert tudni szeretné mi a vége. -
De ugye trendi lett manapság, hogy az utolsó részt kettészedik (lassan már minden filmnél), mert úgy sokkal epic-ebb lesz a befejezés. 
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.09.15. 21:47:30 -
majd pár év múlva Jackson megint talál valami kéziratokat meg egyéb cetliket Tolkientől és azokból is csinál egy újabb trilogiát... -
Nem, azt háromfelé szedték, hiszen eredetileg csak két részesnek tervezték. Erről ennyit. Mondjuk annál éppen nem bánom 
@IMYke2.0.0.0 #85019: köszi, felírtam őket. Majd egy-egy csalódást keltő hollywoodi blockbuster után megnézek egy ilyen bollywoodi remeket, és rögtön jobb kedvem lesz.
Hétvégén két filmet néztem, az idei Godzillát (hulladéknak azért nem nevezném, de nagyon gyenge. A szörnyes részek jók voltak, azokból kellett volna soookkal több), meg ezt az indiait, hát asszem egyértelmű hogy melyik érte meg jobban az időt. -
Igen, azért annyi cselekmény nem történik benne, hogy ketté kelljen szedni. Simán megvalósítható lenne egy filmbe is.
Sajnos a filmipar is "epizódikus" lett. Csodálom, hogy a Hobbit harmadik részét nem szedik még ketté.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.09.15. 20:53:12 -
Viszont szimpla pénzéhség hogy kettészedték, a 3. könyv sem hosszabb mint az első kettő...
-
gombabácsi #85095 the rover
hát ez elég gáz volt...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Azt értem, hogy arról szól hogy ebben a világban már csak a kutyák hűségesek, megbízhatóak, jók stb, de ha a főhős értékeli ezeket a dolgokat, akkor miért viselkedett ezzel ellentétsen? Pl minek lőtte le a törpét akitől pisztolyt vett? Nem tett az semmi rosszat ellene. Aztán emiatt ügye meghal a dokinéni néger társa is. Főhősünk meg megdicsőülve temeti el a kutyáját. Hát bakker...
A Pattinson jól játszott, a főhős meg folyton olyan arckifejezést vágott aminek semmi köze nem volt se a jelenethez, se semmihez.
-
Kikerült ennek is az előzetese.
Az első két rész nekem nagyon tetszett (tudom, hogy nyúlás a koncepció, de akkor is), úgyhogy ezt is várom.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.09.15. 20:18:28 -
Prof William #85093 A These Final Hours c filmet egy időben eléggé reklámozták + láttam hogy m,ár le is adták jó pár helyen mégis elég nagy csend van róla. Se mozikban nem adják de még letölteni sem lehet...
Lehet róla tudni valamit, mert érdekelne? A traiere jó volt. -
Nekem kifejzetten tetszett az a film.Szerethető egyszer nézős film,de nem szabad tőle sokat várni. -
karajjj #85091 Valamit adni kell azért a mozijegyért, na! -
mára teljesen standard lett, hogy a blockbustereknek min 2 órának kell lenni. A jó filmeknél még nem baj, de a szaroknál.... -
Ezt én sem értem miért kell minden hulladék filmnek 2 óra 11 percesnek lennie mostanában...
The Signal - 4/10, jó az alapötlet, Morpheus se rossz, de a film többi alkotóeleme(kb. minden) kuka. -
karajjj #85088 Teenage Mutant Ninja Turtles
Szokásos Michael Bay féle izgalmas látványfilm gagyi poénokkal. Kb Transformers 1 színvonal csak robotok helyett teknőcökkel. Ájmexben nagyon látványos volt, könnyed vasárnap esti szórakozásnak pont tökéletes. A sztori nagyon rendben van, várom a folytatást!
10/7
-
a legfurább szerintem Hugo Weavingé volt ázsiaként :D -
Felhő Atlasz
Én ilyen művet még életembe nem láttam, és biztos vagyok benne, hogy nem is fogok. Történetben, hangulatban, zenében, látványban, színészi játékban, bármit fel lehet sorolni. 3 órájának ellenére (vagy éppen ezért), biztos, hogy legalább még egyszer, meg fogom nézni.
Ez az a film, amit 10-ből 10-re merek értékelni.
a maszk mesterek is jó munkát végeztek. Bár a rasztok közötti cseréket nagyon könnyen észre lehetett venni, de a stáblista után volt egy-két meglepetés azért az úgymond mellék szerepek tekintetében
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2014.09.14. 22:14:15 -
Coldwater (2013)
Ez aztán kőkemény dráma volt. Egy fiút a szülei elküldenek egy ilyen fiatalkorúakat nevelő táborba. Azt hiszem, ki lehet találni, ilyen környezetben milyen durvulások lehetnek. Sok gyomrost kioszt a film, de megéri, mert kurva jó, és nem kevésszer húztak váratlant, szóval nem is kiszámítható.
8/10 -
Na végül Demónát néztem :D
Nem volt rossz, bár én alapból az ilyen mese feldolgozásokért nem rajongok manapság. Egyszerűen azért, mert nem jók, nem tudom valahogy nem ütik meg azt a szintet, aminél csettintek, hogy na ez jó volt. Legutóbb asszem a Hófehér és a vadászt láttam a zseniális (not) Kirsten Stewart-al... na, azt kín volt végignézni. Bár a Demóna egy fokkal jobb, mégis voltak benne olyan részek bőven, amiket untam. Nem tudom miért, csak untam, nem tudta fenntartani az érdeklődésemet. De tetszett, hogy nem minden ugyan úgy volt, ahogy a mesében, Jolie is elég badass volt ebben a szerepben, szóval jó volt. Egyszer érdemes megnézni 7/10 -
Ez az amazing spiderman 2 olyan butus, nagyon amcsi film lett... sajnálom nagyon. Előtte megnéztem a Grand Pianot (2013). Ha választanotok kell akkor utóbbit nézzétek, csak 70 perc de jobb mint a csódálatos pókember 2 , amiből szintén elég lett volna 70 perc... -
az a film annyira volt sikeres, mint én a nőkkel (semennyire). Kvázi esélytelen, hogy folytassák.
Meg hát, Bryan Singer rendezte... -
A templomos jelenet a barátjával, vagy a krematóriumos a lánnyal, az kőkemény. DE a legjobbak a gyerekei. -
Mai napig egyedi film. Képi világ, érzelmek, fegyveres harc koreográfia, zene. Klasszikus darab örökké. -
Most néztem meg ezt a Jack az óriás ölő filmet. hát majdnem elaludtam az egészen, sőt, a felénél valoban elaludtam :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de az utolsó 1-2 perc.... remélem folytatják. Nem lehetne rossz egy hasonlo film a jelenben. Főleg ha az óriások is fejlődtek volna, nem csak az emberek. (végtére is, urkutatás, holdraszállás, mégse találták, látták őket: ergo valami álcázó berendezést kifeleszthettek, mint mondjuk a Klingonok :D vagy mégjobbat, mert áthatolható. . ugye ebbe a filmben nem sokat láthattunk a teknikájukrol, max a konyhbatudományukat lálthattuk részletesebben....
-
Equilibrium erős 11/10 mifelénk. Nagyon jó kis scifi. Kis költségvetésű persze, itt-ott béndzsa is, de az egész összeáll mégis valahogy, de erősen. Persze mindenkinek mást jelent. Anyám kedvenc filmje, pedig ő nem mai csirke... :D -
Teenage Mutant Ninja Turtles
Nem volt ez rossz bevezetésnek. Akció az volt benne elég, szépen kivitelezve (némi kamerarángatással, de nem vészes), a karakterek is aránylag jók, csak April fura. Nem ilyen volt ő, de mind1, ezt kell szeretni. Remélhetőleg végre ezt folytatják rendesen és kapunk több részt is.
Szerintem túl rövid volt, csak összecsapták és beng. Pl. a havas baszakodás abszolúte felesleges volt, eléggé "teknőcidegen" környezet volt. Tehettek volna mást is a helyére, ami jobban közelebb visz a teknőcök sorsához. De végülis elment.
Poén is volt benne, bár inkább csak a megmosolyogtatós fajtából és csak rajongóknak. A porbafingó kisgyerekeknek tetszett, akiket behurcoltak a moziba (pedig 12 éves korhatáros vaze). Némelyik be is pisált... -
Azaz. Elmagyarázzák a film elején, hogy ez egy ilyen világ. Ergó nyugodtan el lehet fogadni, ne ma film közben derül film ilyenekre. Én az ilyeneket úgy értékelem hogy ez egy játékszabály. A Scifi-ben bármi megtörténhet, nem kell mindenkinek "eredeti" embernek lenni. Ilyen erővel az Equilibrium is egy baromság, mégis imádom...
Kongy, nézd meg a Demónát, az NFS nem ér meg az időtöltést. Majd tőlünk fogod visszakövetelni a bele élt idődet :) -
Nem tudom, hetek óta képtelen vagyok rávenni magamat, mert 2óra hosszú... -
Ha kötekedős hangulatodban vagy, akkor inkább nézd a szarabbat: NFS :) -
Ha jól emlékszem ebben a filmben van az, hogy mindenki 1 dologra "specializálódik" az univerzálódott világban... ha valaki bátor, akkor "bátorkodik", ha valaki fél, akkor "félősködik" stb.
Sosem akarom megnézni! -
+1 engem is ez tart vissza :D
Ma este meg akarok nézni egy filmet, csak nem tudom melyiket. Demóna vagy Need for Speed? :D -
Nem tudom, nekem semmi olyan extra nem volt ami feltűnt volna vagy zavaró lett volna. Persze mindent meg lehet oldani máshogy is, de utólag mindenki okosabb tud lenni. Talán a végén vannak apróságok, de az se nagyon maradt meg. -
nem láttam még a filmet, de már a szinopszisa alapján egy bődületes faszság :D -
"nincsenek nagy logikai fa***ágok benne"
Épp ezzel a filmmel kapcsolatban olvastam ebben a topikban az ellenkezőjét... -
A beavatott (2014) /Divergen
Hát hogy is mondjam. Nagyon jó film. Erős női karakter, nincsenek nagy logikai fa***ágok benne, ami nálam egy filmet sokszor elvág. Van szerelmi szál, akció, történet, sci-fi. Zseniális! Ha lesz egy csaj, akivel meg tudom nézni, akkor a szinésznő miatt fogom a csillagainkban a hiba című filmet. Egyedül felejtős.
9/10