106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • genndy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Dehogynem, ott voltak egy teremben. Ott látta először hogy egy szál gatyában van a dagi.
    Meg nem kell ahhoz fegyver, egy ökölcsapással felnyomja az orrát az agyába. Más kérdés, hogy akkor az egész csatát fogdában tölti. Ezért próbálta már a harctéren megmenteni.
  • IMYke2.0.0.0
    Korrigálok:
    A leszálló egység előtt is rájuk próbálták, de nem voltak egymás közelében.
  • IMYke2.0.0.0
  • IMYke2.0.0.0
    Nem tudta.

Szerk.:
    Sőt, még fegyvere sem volt. Csak a leszálló egységen kaptak exot.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.09.18. 11:43:23
  • LasDen #85181
    ahogy nem tudta megváltoztatni a helikopteres esetet. Mindig meghalt valaki akármit csinált...
  • Sir Quno Jedi

Nomeg eleinte ő túl kis pont ahhoz, hogy ilyen horderejű cselekményeken változtatni tudjon. Hiába próbált bármit, kiröhögték. Ha meg apróbb változásokat kezdeményezett saját maga, általában a következőbe bele is halt és így tovább. Aztán szép lassan addig próbálgatja a különböző utakat, míg rálel a (látszólag) helyes útra, társakra és módszerekre. Csakhogy ugye az egész csapda volt és pont azt tette(ték), amit elvártak tőle(lük) (legalábbis eljutottak Omega vélt rejtekhelyéig stb.). :D

A lány is mondja, hogy anno, mikor győztek, valami 300x halt meg, aztán 1xcsak MÉGIS győztek (és pont ez nem volt a csaj érdeme valójában, csak hősnek feltolták, mert kellett egy jelkép). Deee ugye az már akkor is csapda volt jó előre és az egésznek ez volt a lényege, hogy elhitessék az ellenséggel, hogy legyőzhetőek és azok megkezdjék a szárazföldi inváziót.

Az egész film lényege, hogy a tag a végére erős lett, igazi hazafi, korrekt, hősies és önfeláldozó, az ügy 1000%-os elkötelezettje. Nomeg olyan mélyre került vissza az időben, hogy már módja volt alapjaiban megváltoztatni mindent, mert megtarthatta a rangját stb. Az egész film a karakter személyiségének fejlődéséről szól. Így lett ő kis sikamlós, gyáva, önző geciből igazi tiszteletreméltó férfi és felelősségteljes tiszt, aki törődik az embereivel és kész habozás nélkül az életét áldozni a győzelemért (és aki mögé maguktól odaállnak a többiek és meghalnak a parancsára, ha kell). Kevesen kapnak második esélyt...
  • Dynamic
    Nem tudja befolyásolni? Vagyis ha teszem azt, olyan kedve van TC-nak, akkor sem tudja a lelőni a pufi katonát még a katonai bázison, hiszen az ő jövője az, hogy rázuhanjon az űrhajó? Na, ne már?

Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2014.09.18. 11:01:19
  • IMYke2.0.0.0
    Láttad a filmet?
    Az Omega pörgette vissza az időt, még pedig mindig ugyannak a napnak az elejére, hogy az Alpha ne haljon meg. Ebben az esetben az Alpha maga Tom Cruise karaktere volt, hiszen az első halálakor rákerülő vér miatt az Omega őt látta a ritka Alphának.
    S mivel az Omega pörgeti vissza UGYANODA, és az eseményeket nem tudja befolyásolni Cruise: csak betanulni képes, változtatni nem. A változtatás egyetlen módja: megölni az Omegát, s ezzel a teljes pusztulást, és a saját halálát is elkerülni.
    A dialógusokbeli nüanszok pedig annak köszönhetők, hogy Cruise karaktere erősödik-türelmetlen-stb. lesz.
  • Dynamic
    Igen, pont a Butterfly Effect mutatja be, hogy bármit csinált rosszul sült el. Viszont az a lényeges különbség, hogy a BE-ben az újrakezdés mindig teljesen más történetet eredményezett, és gyakorlatilag semmi közös nem volt a két idősíkban, míg a EoT-nál mindig pont(!) ugyanaz történt, hacsak Cruise nem avatkozott közbe.
    Félreértés ne essék, ez most nem orbitális hibának rovom fel, mert amúgy tetszett a film.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2014.09.18. 10:36:06
  • Dynamic
    Igen, voltak változások, de voltak fix pontok, amelyeknek pont amiatt nem kellet volna fix pontoknak maradni, hogy korábban máshogy cselekedtem. Még ha az csak annyi is volt, hogy mondjuk egy mondattal kevesebbet beszélek ébredés után az őrmesterrel.
    Kicsit érthetőbben fogalmazva: pl. a csatamezőn mindig rázuhant az űrhajó a fickóra, holott nem is biztos, hogy be kellett volna következnie, hiszen ha visszamegyek a múltba, és nem cselekszem mindig hajszálpontosan ugyanazt, akkor ez hatással van a környezetemre, ergo nagy valószínűséggel el sem fogunk oda jutni, hogy a fickó mindig pont(!) ott áll és az űrhajó is pont(!) oda lezuhanjon.
    A Butterfly Effect is jól illusztrálja azt, amiről itt most makogok :)
  • mulli1986
    De így hogy írsz meg egy sztorit? Sehogy. BTW valamelyik ilyen jellegű filmben pont az volt, hogy tök mind1 mit csinálsz, így is úgy is megtörténik. Példa okáért a srác egy csajt akart megmenteni, de sose sikerült, akárhányszor ment vissza, akár mit csinált, előbb utóbb mindig meghalt a lány. Szóval ha ezt a vonalat követjük, akkor se vagyunk előrébb. Az ilyen dolgokat nem tudhatjuk. Fikció az egész, találgatás. Ha valahol ezt a koncepciót találták ki a filmre, akkor azt kell végigvinni. Neked meg el kell fogadni, mert egyelőre te se tudod hogyan is működik az időutazás :)
  • IMYke2.0.0.0
    És nem is ugyanúgy történt minden... mindig voltak változások. Még a beszélgetésekben is [ráébredés után ő maga indukálta].
  • Dynamic
    Mondjuk már eleve ott megbukott az egész ismétlődős dolog, hogy mindig minden ugyanúgy történt meg. Holott amikor visszamegyek a múltba, mások a szavaim, mások a mozdulataim, amik hatással vannak a környezetemre (pillangó hatás, ugyebár), ergó kizárt hogy a későbbiekben minden pont ugyanúgy történjen, amit már korábban átéltem.
  • IMYke2.0.0.0
    Amit üvegkupola fedett...
  • QuippeR
    egy összedőlt épület alatt...
  • hiper KOCKA
    Csakhogy nappal a vízben sem lehet sötét mert a fény 200 méterre is lehatol, az Omega meg max. 20 méter mélyen trógerkodott.
  • akyyy
    Mostnéztem meg: Likvidálva (the expatriate).
    5/5ös film
    Nincs túl bonyolítva, mégis mnegfelelően izgalmas,
    lehet, hogy tipikuson egyszer nézhető valakinek, de ez a jobb fajtából.
  • LasDen #85168
    A széle a holnapnak

Jó volt. Szimplán jó. Az elején volt 1-2 rosszabb pillanat, de aztán a végéig tükör simán lehozták a filmet. Van, amibe bele lehet kötni, de a jó dolgok ellensúlyozzák. Egyszerűen jó volt :D

7/10
  • Sir Quno Jedi
    Izé, az uccsó menet az elsőre ment, még senki sem tudta mi lesz előre. Sem ők, sem a monszták. Így kb. az volt a valós harc, amiben részük lett volna a harctéren is. Csakhogy ők már iszonyat mód felgyúrták addigra magukat, egész végig ezt csinálták, edzettek. Mert hiába tudták az előző harcokban mi lesz, ha nem lettek volna képesek fizikailag kivitelezni. Gyakorlatilag hétpróbás veteránok voltak már a végére, akik mennek előre mint a gép és cseppet sem izgatja őket, ha ebbe belehalnak (meghaltak 1000x már, a legfájdalmasabb módokon). No-fear mod.
  • Riddick21
    Ja, hát mindenre van valami duma. Nem gyanús, hogy mindig a filmek végén vannak ezek a jelenetek? :D
    Elfogy a pénz, ezen spórolnak. Olvastam még valami interjút is erről filmesekkel, de már több éve, hogy ezen fogják a pénzt. Érdekes, a F&F6-ban is kurva fontos volt éjszaka játszódnia a végső, kifutópályás akciónak, hogy tompítsa a gagyi CGI részeket :)
    De biztos szebben ragyog az Omega, csak az pont olyan szépen ragyogott volna nappal is, mert a víz alatt volt a faszban :D
  • Bokafix2
    Aki nem moziban nézi vagy nem bírja kivárni a jobb minőséget annak rontja inkább a sötétség az élményt... HD-ban nem volt az olyan tré... ezenkívül a sötétség szépen kiemelte az idegenek által kibocsátott fényeket és az Omega kékesen ragyogó auráját.
  • ZilogR
    Mert az volt Demóna varázslata, hogy mindenki szeresse, aki ránéz. ("Cseperedj nagyra és légy gyönyörű. Szeressen mindenki, akivel találkozol.")
  • Tyler1
    Godzilla most csak rólad ugrott be, a filmhez nincs köze, ízlésről sincs szó, csak azért hoztam fel azt, mert annál temérdek hasonló "nem törődöm" logikai hibát lehetne felróni, és furcsa hogy ha abban nem volt zavaró, akkor az EoT-ban miért pont egy ilyen - én szerintem csekély - tényező rontotta az élményt.
  • Riddick21
    A film következetességét kérdőjeleztem meg: az elején használt koncepciót a végén besöpörték a szőnyeg alá egy kis sablonakciózás kedvéért. Az egyszerűbb megoldást választották. Nem tudom, hogy jön ide a Godzilla, de ízlésről már nem vagyok hajlandó vitatkozni. Én ugyanis pont azon röhögtem hatalmasat, hogy az Edge of Tomorrow-ra röpködtek a 9|10-ek, a Godzilla meg mindenkinél szar volt.
    Nem vagyunk egyformák, szerencsére. Mert ugye milyen unalmas lenne már :)
  • Tyler1
    Engem nem zavart, mégpedig azért nem, mert mindezt úgy csinálták, hogy egy másodpercre sem kapcsolt el az agyam az aktuális jelenetből. A vége a film bizonyos pontján kiszámítható válik, viszont ezt a sablonkihasználást tökéletesen oldották meg, ami kicsit sem rontott az élményen.

És igazából nem értem miért pont te feszegeted az esetleges logikai hibáit , mert ha jól emlékszem te pl. a Godzillát itt szétajnároztad, pedig az aztán pont az a film, ami legalább annyira hülye is, mint amennyire unalmas.
  • mulli1986
    Azt a sötét jelenet dolgot én is nehezményeztem a kritikámban, de annyit nem vett le az élményből. A mázlis akciójelenetet a végén meg le tudtam rendezni azzal, hogy fejlődtek, nem egy húsdarálóba mentek és hogy nem ismerték egymás lépéseit a küzdő felek. :)
  • Riddick21
    Óóó, elengedtem én, kapott egy 6|10-et, mert addig nagyon jó volt és a dizájn is kiemelkedő szerintem, legalábbis a páncélok és az a kard! Meg szeretem TC-t és Bluntot is, illetve szórakoztató volt. A befejezés viszont lehúzta keményen. Azt pedig továbbra sem értem, hogy miért kell az éjszakai finálékat erőltetni, amikor lófasz sem látszik. Mármint a spóroláson kívül...
  • mulli1986
    Csatatéren is azért haltak bele, mert a Mimikek tudták a lépéseket (mindkét oldal csítelt).
    Am valamilyen szinten igazad van, de messzemenően túlreagálod. Engedd el...
  • genndy
    Is, meg közben megtanulták hatékonyan ölni a mimiceket. Hiszen begyakoroltak szinte minden létező szituációt ahogyn támadhatták őket. Meg ott voltak a társak, a csapatszállító. Igen, nagy adag mázlijuk is volt.
  • Riddick21
    Végig azért éltek túl mindent, mert tudták, mibe halnak bele legközelebb. Persze, jobbak lettek, nyilván, de valójában azért tűntek profinak, mert tudták, mi fog történni. A végén is kurva sok ellenfél volt.
  • genndy
    Az elején egy csatamezőn voltak millió ellenséggel (akik ugyanúgy tanultak mint ők), a vége viszont csak egyszer játszódott le, az ellenség nem tudta hogy hol lesznek és mit fognak csinálni. És addigra már gyakorlottak lettek.
  • Riddick21
    Akkor még egyszer:
    A film utolsó fél órájában a képességük nélkül is pont úgy képesek túlélni, mintha ezredszerre harcolnák az adott harcot. MINDEN szart túlélnek egy teljes csatán keresztül úgy, hogy azt megelőzőleg egy rossz lépésbe 10-szer belehaltak.
  • IMYke2.0.0.0
    Miért is kéne, amikor az elején elmondtak mindent.
    Ha nem teszik: emberiségnek lőttek.
    Ezért írtam, hogy nem figyeltél...
  • Riddick21
    Szerintem te nem értesz engem. Az utolsó 20-25 percről beszélek, ott semmi nincs magyarázva.
  • IMYke2.0.0.0
    Csukott szemmel és befogott füllel nézted a filmet?
    Annál jobban már aligha magyarázhatták volna el, ahogy tették...
  • Riddick21
    Tehát akkor az sem zavart egyáltalán, hogy
    egy filmben, ami arról szól, hogy több száz (ezer?) alkalommal neki kell futniuk ugyanannak az ütközetnek, hogy egyáltalán túléljék, megjátsszák azt a végén, hogy miután elveszítik a képességüket, ugyanúgy harcolnak tovább és túlélnek minden szélsőséges szart? Komolyan? Egyszerűen a fejemet fogtam, akkora szánalom, saját magukat basszák seggbe. Esnek-kelnek, minden robban, mindig épp nem veszik észre őket... végigmákolják azt, amibe korábban végtelenszer belehaltak. Szánalom.
  • ForzaInter
    sztem jó volt, bár valóban nem kiemelkedő, olyan 6-7 pont. nem igazán értettem ezt a nagy fika áradatot kritikusi és nézői oldalról. aki szereti a family guy-t és szerette a ted-et annak mindenképp ajánlott. ugyanazok az ostoba, alpári poénok vannak ebbe is, persze nem mindenki vevő erre.
    a vissza a jövőben és a django jelenet óriási volt:D
  • Tyler1
    Nyilván ennek nem az Idétlen időkiggel kell versengenie, a téma azonos, a műfaj teljesen más. A District 9-on kívül nem emlékszem ilyen jól megcsinált inváziós scifi-re az elmúlt 25 évből, sőt nálam most azt is veri. De cáfoljon rám valaki, ha nem jól emlékszem.
  • DarkHorSe
    Ugy ugy, enis ahhoz viszonyitottam :)
  • QuippeR
    én valahogy többet vártam. a témát nagyon szeretem, az Idétlen időkig például betonstabil top 10-es film, de erre szerintem pár év múlva már nem fogok emlékezni.