106870

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Egyébként meg fingod nincs mit akar kihozni a filmből Eastwood bácsi, de ha tisztában vagy az életével a film főszereplőjének, akkor lehetne egy sejtésed, hogy nem agyatlan akciófilm lesz, hanem dráma...
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.10.10. 11:48:57 -
ja, hogy te már láttad a filmet? ok, én még nem. -
Jobban jársz ha nem nézed tovább, hidd el! -
Sniper: Legacy
Legszivesebben mar most az elso 20 perc utan abbahagynam, miutan nem egy, de KÉT glammodelnek is beillo (valszeg azok is amugy) mesterlovesz csaj szerepel benne… -
SzinesGeza #85588
"tehát ők szavazták meg azt a kormányzatot, ami a világ minden tájára küldi őket sniperkedni"
Ez egy nagyon rossz duma, ugyanis nem EZÉRT szavazták meg őket. De mindegy mivel az sem demokrácia ami ott van. Csak sok hülye elhiszi. Akárcsak nálunk. :)
-
Azért mert álszent, mint az ilyen háborús amcsi filmek nagy része. Jaj, szegény amerikai katonák, miközben az elvileg egy demokratikus társadalom, tehát ők szavazták meg azt a kormányzatot, ami a világ minden tájára küldi őket sniperkedni. Igen, lehet mondani hogy el kell vonatkoztatni a körülményektől. Van akinek ez megy, van akinek nem, fölösleges ezen vitatkozni.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.10.10. 08:54:10 -
Alá volt támasztva. A videóval. Ha neked abból nem jön át semmi akkor kár is beszélgetni...De semmi gond, mindig kell valaki aki ellent mond, most ez te voltál. A kérdés ugyanakkor feléd is érvényes: miért nem hatásos a videó? Nem éri el a célját szerinted? -
Capital: szar film,
Purge: nem rossz a környezet, de eléggé tré film. bár látom van 2. része is, sőt 3. is készül. majd meglessük -
Bud Spencer napjainkban -
Webrip már van. -
Ezt hol nézted meg? Nekem a keresőben csak poresz jött ki a Lucy szóra... :) -
Milyen kritikát kellett volna megfogalmaznom? Volt egy állítás, ami nem volt alátámasztva, én erre reagáltam. -
ez csak egy film ne nyald már be a hatásvadász jelenetet.
a breaking badben is ölnek gyerekeket de ott a sem tudja senki hogy mit tenne azokban a helyzetekben... és ezis csak annyira "valósághű" mint az a sorozat.. -
ezt kérdem én is tőled, mert hogy semmi értelmeset nem mondtál...legalább valami valós kritikát fogalmaztál volna meg... -
te már csak tudod, hisz ott voltál több háborúban is gondolom és átéltél hasonló szitukat, és most is át látod a helyzetet, miszerint az a gyerek MINDENKÉPP ölni fog...
-
[2014] - imdb "Lucy" - 7/10
(2014.10.08.)
Nem szabad ilyen filmtől logikát, elfogadhatóságot, realitást várni - jelenleg ismert tudományos alapokra került felépítésre egy "májndfákk" (szó szerint :)) sztori, megtámogatva három híres, jó színésszel, és egy kis CGI-vel.
A kísérteties hasonlóság a Transzcendens c. filmmel (meg pár térben és időben ugrálós másikkal), a Bessonos autótörések és Párizs erőltetése kicsit visszás, de elfogadható, ahogy az is, hogy a koreai Min-sik 'Old Boy' Choi most csak díszlet volt.
S persze felmerül az emberben a "mi lenne, a tényleg nem csak ~10% lenne?"... -
Milyen reakció a kamu? Hogy hezitál, hogy lelőjön-e kétes szituációban egy esetleg amerikai párti ártatlan gyereket, vagy életben hagyja, és veszélyeztesse az osztag biztonságát? Ja, hogy ez kamu...értem. -
Na, hogy a témánál maradjunk...
Sniper: Legacy (2014)
Rendben van a film minden szempontból... se nem túl heroikus, de nem is motiváció nélküli. Érthető ki mit miért tesz. Az akciók jól vannak tálalva, szépen érezhető a feszültség, valamint a mesterlövész és mesterlövész közötti macska-egér játék.
Ami tetszett hogy nem csapja össze 2 perc alatt az ilyen jeleneteket a rendező, hanem megfelelő hosszúságú ahhoz hogy rendesen bele tudd magad élni. Szerepet kap a lopakodás, a taktitka, és súlyos döntések meghozatala másodpercek alatt.
A Wahlberg féle Shooter-t magasan veri.
8/10 -
Mikor a Lone survivor kijött akkor is ment a rinya, volt aki a kecskéket szidta hogy minek mentek arra, van aki a katonákat miért engedték el a pásztorokat, sokak szerint tök hiteltelen volt hogy az arab fickó segített Wahlberg-nek a tálibok elől menekülni, mert ilyen a való életben nincs stb, stb... itt meg még csak a trailer jött ki és máris filozófikus viták folynak a háborúnak a lövészek pszichéjére gyakorolt hatásáról. :D -
Vagy korrekt a csávó, a gyengébbik oldalra áll és lelövi a bajtársait, hogy ne szenvedjenek a robbanásban és ne tudják megsebezni a gyereket idő előtt. Aztán a természetes egyensúly nevében lelövi az összes civilt is. Végül a puska csövét a szájába veszi és egy zsinórral meghúzza a ravaszt, beng. Ennyi, drámai, hatásvadász és értelmetlen, mint általában. -
Trailerhez: az egész össze van vágva - az sem biztos, hogy a vágóképek egy azon jelenthez tartoznak [valaki írta, hogy a mesterlövészünk visszaemlékezik]...
Ahogy az sem kizárt, hogy a végleges filmben azt fogjuk látni, hogy körülbelül 5 mp-et molyol, aztán - messziről mutatva, mert prűd Amerika - kicsi barnaruhás pöttyből nagy sárgás-vörös lángcsóva lesz, mert golyót kapott a kezében a löveg...
Röviden: várjátok már meg azt a kib***ott filmet, és utána szívjátok egymás vérét! -
Kurvára nem tudom mi fog történni a filmben, csak azt tudom, hogy amit a jelenet nyilvánvalóan sugallni akar, az baromság. Legalábbis azt hazudja, hogy ez lesz a filmben. Na, de akkor te meg azt áruld már el, hogy ha számodra nem ezt sugallja a trailer, akkor meg mit látsz benne iszonyat hatásosnak?
"Fotel előtt ülve meg hagyjuk ezt a dumát, hogy ki mit csinálna, mert játszott háromszor a Modern Warfare 2-vel."
Annyira tudtam, hogy ez lesz a reakció. Jön a hüppögés, hogy bezzeg a valóság lehet ilyen meg olyan... "Lehet..". Hát köszi.
Nem tudja egyikünk sem, csakhogy te nem érvelni próbálsz. Neked kényelmesebb elhinni, hogy biztos úgy van hiszen ott mutatják és különben is a cáfolattal összetörne a katartikus élmény. Míg ezzel szemben én legalább leírtam, hogy szerintem miért kamu ez a reakció amit a filmen láttunk. -
"Honnan veszed, hogy mi fog történni?"
Senki se tudja, de biztosra kell menni...
"Úgy néz ki az a gyerek, mint egy öngyilkos merénylő, aki most ki akarja csinálni az egész osztagot? Szerinted logikus?"
Nem, de mondd már el az öngyilkos merénylők mióta hordanak feliratos pólót amin az áll: robbantani fogok! ? hmm
-
Hogy az mekkora film! -
Te nézd már végig azt a kurva jelenetet, és áruld el mit látsz! Honnan veszed, hogy mi fog történni?
Elindul egy tüzérségi gránáttal - amit két kézzel bír el - csont egyenesen a konvojjal szemben!!! Nem csak Cooper látja őt, hanem MINDENKI. 2 tank, meg vagy 15 katona. Úgy néz ki az a gyerek, mint egy öngyilkos merénylő, aki most ki akarja csinálni az egész osztagot? Szerinted logikus? Kimennek az útra a tankok és katonák elé, egy nyílt terepre, és bazmeg odafut a gyerek, azok meg nézik, hogy jaj de aranyos gránátos merénylő, nem bántom, majd Cooper elintézi, ha akarja.
Esetleg átakarják adni a katonáknak, csak a nő a gyereket küldi oda, mert férfit, nőt azonnal leszednek töltettel a kezükben, testükön? Azért fut, mert a telefonáló faszi elindult (valószínű) hozzájuk.
Fotel előtt ülve meg hagyjuk ezt a dumát, hogy ki mit csinálna, mert játszott háromszor a Modern Warfare 2-vel.
De rohadt könnyen megmondja mindenki, hogy kell lelőni egy gyereket...
A legveszélyesebb merénylő ever:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
[2014] - imdb "Sin City: A Dame to Kill For" - 6/10
(2014.10.07)
Voltak jó pillanatai. Marv akciói miatt érdemes volt megnézni (ő emelte 5-ről 6-ra a pontszámot). A színészcserék nekem felemásan tetszettek (Miho így nem jött be; Dwight mondjuk viszont így menőbb volt). A friss húsi lányok nem voltak rosszak.
A sztorit nem érdemes fejtegetni.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.10.08. 14:42:52 -
SzinesGeza #85566 Viszont most a trailerről vitázunk, nem tudunk a karakterről kb semmit. Szerintem pont erről szól a film.
Mikor kiképeznek valakit, lehet ő egy Carlos Hathcock szintű lövész de, hogy igazán alkalmas-e, az a tűzkeresztségnél (ill. egy hasonló szituációban) fog kiderülni.
Szóval várjuk meg a mozit. :) -
eddaniel #85565 Kifulladásig. Tegnap láttam kicsit megkésve (60-as években készült) tele akcióval, szerelmi szexjelenetekkel, csodás amerikai film. (Bár úgy tesz mintha európai lenne, szereplők, rendező, helyszínek mind európai, de azért egy ízig-vérig amerikai film) -
Amúgy van is Eastwood bácsinak másik filmje hasonló témában (nem a csipás gyerekölésben) a Letters from Iwo Jima (2006). -
Még egyszer mondom: meg fogja ölni a bajtársaimat, és a gyerek is belehal vagy csak a gyerek hal meg. De meghal mindenképp!
Dilemma talán akkor lehetne, ha pisztollyal megy oda a gyerek, vagyis saját magában nem akar kárt tenni. Értem én, hogy nehéz lelőni bárkit, meg ezzel együtt kell élni, de bazze egy háborúban egy sniper akinek az a feladat, hogy lőjön, aki önszántából vállalta, és egy tök egyértelmű esetnél rögtön dillemmázik, hogy lőjön-e? Másodpercek múlva meghalnak a bajtársaim (és a gyerek), de hirtelen felrémlik a múlt, és érzelgős lesz, hogy ez mégiscsak egy gyerek... ennyire hülyének néznek?
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2014.10.08. 10:33:25 -
Az a nagy büdös helyzet, hogy Namban is először ódzkodtak gyerekeket és nőket ölni az amcsik, de aki életben maradt huzamosabb ideig, az kénytelen volt megtanulni meghúzni a ravaszt akkor is, ha a célkeresztben egy nő, vagy gyermek bámult vissza. Ez a háború. Szar dolog és nincs kiút. Az ellenség az ellenség. Ha piszkos módszereket használ, mert a reguláris hadsereg ellen szemtől-szemben semmi esélyük, akkor bezony nem lehet kímélni senkit és semmit. Életre-halálra megy ez és már nem számít kinek van igaza és ki rossz, vagy jófiú. Ilyenek ott nincsenek. Csak olyan van aki megéri az estét és aki nem.
Akinek nincs gyomra ahhoz, hogy lehet, hogy együtt kell élnie azzal a tudattal, hogy esetleg ártatlanokat gyilkolt le tévedésből, vagy parancsra, annak nem való ez a meló, mert ez benne van a pakliban. Sor-kiskatonákra ez nem vonatkozik, az vagy megy, vagy lelövik, az más. -
valami furcsa semlegesség lett úrrá rajtam amikor megláttam a jelenetet mert valami bűzlött. te megfogalmaztad, ez volt az a mondat amit kerestem. HATÁSVADÁSZ. és igazad van -
SzinesGeza #85560 Igen, tényleg könnyű innen. :)
De ami a lényeg, hogy bárkit is kell megölni, bármilyen okból, utána azzal neked együtt kell majd élned (pláne ha gyerek).
Persze magyarázhatod később a lelkiismeretednek, hogy muszáj volt, mert ha nem akkor.....blabla.
Én nem öltem meg embert de pár évig dolgoztam fegyverrel és egyetlen alkalommal kellett MAJDNEM lelőnöm valakit aki a kollégámat fenyegette. Szerencsére megoldódott az ügy vérontás nélkül de ma már mindennél jobban örülök annak hogy nem kellett megtenni. -
Borzasztó hatásvadász. Tudom, könnyű innen pofázni, de miért nehéz lelőni egy gyereket, aki MINDENKÉPP meg fog halni a robbanással és ez esetben még másokat is megöl. -
Igen? Mit akarsz mondani? -
Csillagainkban a hiba
8/10
Kicsit hosszú a film, de nagyon szép, és hihetetlen kemény mondanivalója van. -
Alapvetően én sem igazán értem, hogy miért van elájulva tőle mindenki. Én semmi xtrát nem látok ebben a néhány pillanatban. Nem azt mondom, hogy rossz, de hogy olyan jó lenne... -
-
Mitől az? Mert fehér alapon fekete betűk vannak benne? -
És tényleg! Sry, valamiért átsiklottam felette :)