106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kongy
    Ragyogás (1980)

WTF?!/10

Lehet én vagyok agyilag zokni, de nem igazán értettem úgy kompletten a filmet. Addig megvan, hogy a család gondnokságot vállal, és furcsa dolgok történnek, de valahogy mégsem áll össze. Valaki esetleg, aki olvasta a könyvet, fel tudna világosítani, hogy mit láttam? :D
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.10.26. 20:41:15
  • Kandurex
    Hali,

Mostanába láttam a moziba ilyen előzetesszerűséget amiben két luvnya visitozik a moziba egy csákó meg majd rájuk borítja a mozit, hogy nem tisztelnek semmit, közbe a pali meg ezzerrel veszi a filmet kiskamerával :) ez most valami figyelmeztető kis film, vagy tartozik hozzá rendes is? Mert mintha a végén lett volna dátum a bemutatóra?
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2014.10.26. 20:10:14
  • repvez
    A Te leirásod sem volt rossz, szeretem az ilyen érdekes irásokat ahol a tényeket leirják és ugy is nyitva marad a kérdés, hogy akkor most WTF.

• extra sensory
    Miért nem volt elég tökös a rendező és kérte el az igazi babát a filmhez? A szereplőknek se kellett volna megjátszani az érzéseiket, teljesen hiteles lett volna minden.
    Utoljára szerkesztette: extra sensory, 2014.10.26. 18:23:50
  • bcrics
    Jó kis leírás, köszi.
  • bcrics
    Külföldi oldalakon megtaláltam, engem vmi magyar blog érdekelne, mint amilyen volt pl.: a Djatlov rejtélyes történet.
    http://konteo.blogrepublik.eu/2011/11/12/a-djatlov-incidens-ujratoltve/
  • Synchronous
    A filmhez csatolt tartalmi leírásban külön megemlítik a valós részleteket. Egy múzeumban van kiállítva az eredeti példány és ki van írva a dobozra hogy senki se menjen hozzá túl közel.
  • repvez
    itt irják a történetet és az eredeti Anabelle képét
  • hiper KOCKA
    A film végén is említek ezt, meg van róla pár rövid hír kül. oldalakon. Én a Kelet-Magyarországban olvastam.
  • DarkHorSe
    Remelem jovoheten nem fogsz itt vergodni, feladhatnad vegre.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt írtam: "Film... hamar véget érne sok film, ha a realitás alapjain múlnának az "akciók" bennük..."

Nem is érdekel, hogy ebben te mit tekintesz "beszólásnak". Egyszerűen:
  • bcrics
    "A "based on true story" vonalnak is utánanéztem, az egyház szerint tényleg lehet valami zűr az eredeti játékbaba körül és golyóálló üveg mögött tartják"

Aztakurva :D
    Nincs vmi Okfejtős-Konteós jegyzet erről vhol?
  • SzinesGeza
    Akkor nem kellett volna beszólnod (85885).

• Synchronous
    Annabelle 2014

Vártam a filmet, mit ne mondjak hellyel-közel be is váltotta a reményeimet, sajna néha kissé leülepszik a feszültség, azt a pár üresjáratot kivehették volna belőle. De ha lefejtjük a felesleges sallangot, egy jó horrort kapunk eredményül amelynél egyaránt dominál a feszültségkeltés és a sztori is.

A "based on true story" vonalnak is utánanéztem, az egyház szerint tényleg lehet valami zűr az eredeti játékbaba körül és golyóálló üveg mögött tartják meg stb... a rendező nem véletlen kapott az alkalmon és elkészítette hozzá a filmes változatot. A mozikban is elég jól teljesít így egyértelmű volt hogy megnézem. Nekem egy 8-as.
  • IMYke2.0.0.0
    Bármit meg lehet.
    Nekem akkor is 10/10.
  • LasDen #85932
    én azért megkérdőjelezném :D
  • Tikal #85931
    rajongó.
  • Tikal #85930
    Gyerekkoromban láttam utoljára.. újranéztem...
    a vágások nélküli megoldás tetszett, jól volt levezetve a film, de a téma, ez a tökéletes bűntény valahogy nem jött át :) messze volt ez még attól...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem érdekelnek az eldöntendő kérdéseid, és a téma sem.
    Kaptál választ.
  • SzinesGeza
    Egy eldöntendő kérdésre a válasz: "igen" vagy "nem".
    A terelés nem az.
  • Blasta
    10/10 ?
  • genndy
    The Hobbit: The Desolation of Smaug - Extended
    Nagyon jó. Tényleg. A plusz jelenetek sokat hozzáadnak, egy helyen elég komolyan is (új szereplő, kár hogy aztán nyomtalanul eltűnik, bár nem nehéz kitalálni mi történhetett vele, a dolgát elvégezte). A többi meg érdekesség, kis bővítés, némi plusz.
    Az egyetlen bajom még mindig (bár ugyanez volt már az eredetivel is), hogy Jackson baromi jól kezeli a drámát, meg a vígjátéki elemeket is, de a kettő együtt valahogy nem az igazi (folyós jelenet). És itt a plusz jelenetek is inkább drámaiak voltak, mondjuk pont emiatt nem volt olyan zavaró egy-egy kis döccenő.
    9,5/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - imdb - "The Hobbit: The Desolation of Smaug" - EXTENDED (186 és fél perc) - 10/10
    (2014.10.25)

Megkérdőjelezhetetlenül 10/10.
  • Bokafix2
    Annabelle (2014)

Akinek a Conjuring bejött ebben sem fog csalódni. Az Annabelle a Conjuring spin-offja, amelyben megismerhetjük a sátáni baba történetét. Külön érdekesség hogy az eredeti Annabelle baba egy connecticut-i múzeumban van hermetikusan lezárt üvegdobozban kiállítva, és papok járnak havonta kétszer megáldani, mert fura dolgok történnek körülötte.

A filmben mindenesetre kapunk bőven a baba gonoszkodásaiból, ugyanis lélek kell neki akit megszállhat... a dolog pikantériája hogy magától nem veheti el, önként kell neki felajánlani. És itt lesz érdekes a történet. Egyébként jók voltak a beállítások is: ahogy pl. az éjszaka közepén az ablakból beszűrődő gyenge lámpafényben kiegyenesedik és feláll a baba, az valami kísérteties. A karosszékben hintázás nyikorgó hangjától pedig szintén frászt lehet kapni. Jól kezelték tehát a horror-elemeket.

Ha hasonlítani kellene valamihez csak egy másik játékbabás filmhez tudnám, pl. a Gyerekjátékhoz és Chucky-hoz, de csak küllemében természetesen... Annabelle viselkedése sokkal felélmetesebb mint az idióta Chucky-é aki állandóan pofázott meg viccelődött. Ez a baba nem beszél, viszont minden rezdülésével szarrá fosat. Nem vagyok nagyon ijedős, de most nem mernék olyan szobában aludni egyedül, ahol egy játékbaba van.

Amilyen jól sikerült a film kaphatna egy folytatást is.

7/10
  • Tyler1
    The November Man

Pierce Brosnan kiöregedő Jason Bourne-ként kanyarodik vissza az akció műfajhoz. Úgy látszik mostanában tendencia lett akciófilmekhez nyugdíjas színészeket reaktiválni, talán eddig annyira nem is rosszul. A sztori semmi újdonságot nem tartalmaz, kötelező sablonok megvannak, a 2. felére már kicsit be is fullad, de cserébe pörgős, feszült, és valami akcióval folyamatosan próbálják melegen tartani a cselekményt. Unaloműzőnek egész korrekt.
  • Shep
    Hát engem már a trailer sem győzött meg, olyan film+ kategóriát sugallt az egész.
  • LasDen #85921
    Noé

Nagyon eposzi, látványos mű lett. Aztán kb ennyi. Érdektelen és nem túl izgalmas....
    5/10
  • tigeroo
    na és a kölökkel mi lett vajon
    ?
    oké, elvitte a pap de így volt értelme megmenteni? túlél engem a gyerekem, és felfogni hogy leél egy életet majd meghal... vajon belőle is vámpírt csinált? az a segéd fasz ki volt aki visszahozta az életbe a vérével? valami gonosz kis geci, az levágós volt.

lyukasabb a sztori és a szálak elvarrása mint egy ementáli, de a felvezető szál ért valamit mert felcsigázott ("te leszel a gyalogom a játékban"), de amúgy tényleg langyi maga a film.
  • tigeroo
    dracula untold

nyomokban spoilert tartalmaz

nem volt annyira rossz, volt benne pár logikátlanság (például zuhan a nővel, majd vágás és a haldokló csaj még elbúcsúzik a karjaiban...wtf?? vagy 100 métert zuhant... naa mindegy

+tetszett hogy végre a vámpírokat úgy mutatta be, ahogy a folklórban felruházták őket (gonoszok, kb. átok mint áldás az egész nem pedig tininyáltakony-menőség)

ja meg hogy a szemszögéből mutatták be a vámpírságot (az ezüstöt/keresztet "fájónak" látja stb. aki látta, érti. jól nézett ki.)
    a harc viszont néha kurva gagyi volt. amikor fellökte az ellenséget és mutatják ahogy lassítva dobálja őket felfele és tör előre a tömegben, na ott majdnem elröhögtem magam. kábé aszterix és obelix szint volt

+tywin lannistert felismertük a maszk alatt, az utolsó 5 perc pedig meghozta a kedvem a folytatáshoz. jól felvolt vezetve az egész ,kíváncsi leszek a történet többi részére. kicsit a bloodrayne jutott az eszembe, hogy egyből a modern korba ugranak majd

felemás érzés volt a film. élveztem, mert jó (és hiánypótló) vámpíros film, de amúgy láttunk már jobbat. várom a folytatást!
  • Dynamic
    Dracula Untold

Majdnem tökéletes. Már csak a forgatókönyvön, a szövegeken, a látványon és a színészi játékon kellett volna még dolgozni. Üres és súlytalan, és még feleannyira sem látványos, mint amit az ügyesebben összerakott trailer sugall.

4/10
  • Totti5
    The Expendables 3

Sly elővette a generációs témát, ami jól sült el. 2 óra !!nonstop!!! akció. Ez a film 20 éve is készülhetett volna, 1 percre jutó írtásban ez a legjobb, de 2. rész összességében kicsit jobb volt, főleg mert Gibson nem egy Van Damme, de amúgy akinek tetszett az első kettő ez is ugyan olyan szórakoztató. Ford-ot sosem fogom megszokni ezzel a nagypapi ( oké, 72 éves... ) fejjel :/ PG13 nem volt annyira zavaró mint gondoltam, vért nem fröcsökltek és torokvágásnál nem kukucskált ki a nyelőcső, végtagokat nem lőttek el csontig behatóan.

Jöhet a lemezes unrated!

8/10
  • stargatelost
    Deliver Us From Evil (2014)

Ez odabaszott rendesen. Eric Bana is, a hangulat is, meg a történet felépítése is. Nem kedvelem az ördögűzős filmeket, így kelletlenül ültem le elé, de már a zsarus felütésnél láttam, hogy ez jó lesz, majd többször is felidézte a film a Hetedik hangulatát, és maga az ördögűzés rész sem volt ilyen faszán bemutatva sose, az tuti.

7/10
  • LasDen #85915
    én is pont így voltam. Elég sikeres volt, szóval nem lepődnék meg, ha jönne valami folytatás....
  • Banszien
    Teljesen egyetértek. Rettentően tetszett a film, el se akartam hinni, hogy végre van egy újkori horrorfilm, ami jó! De a vége nekem is elrontotta kicsit az élményt.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Annyira vártam valami fordulatot a végén, már kész összeesküvéseket gyártottam, hogy az egyik tesó nem is igazi, hanem azt is a tükör csinálja, vagy hogy az egész felnőttkori sztorit csak beképzelték és még mindig gyerekek, vagy a végén jön az egyik óra riasztása és bumm, kiderül hogy ez még csak az egész kísérlet első riasztása, vagy bármi ilyesmi. Még akkor is reménykedtem kicsit, amikor már az autóban vitték el a srácot a rendőrök, aztán bumm, credits.

Mindenesetre nem bántam meg, hogy megnéztem, a film kb 2/3-a miatt olyan 7/10 körül van. Remélem lesznek hasonló minőségű horrorfilmek, mert a klisés tömeghorrorok se nem félelmetesek, se nem szórakoztatóak.
  • IMYke2.0.0.0
    :)
    A "második rész" Extended változatát is bevártam, mint tettem anno az elsővel.
    Remélem, ma este már Smaug virít a képernyőmön :)
  • davidka003
    +1
    Nagyon jó az extended. Alapverzió nekem nem tetszett de extendedben meg imádtam.
  • IMYke2.0.0.0
    Tegnap este megnéztem a "The Hobbit: An Unexpected Journey" Extendedet újra, abban bízva, hogy ma este már a folytatást láthatom.
    Továbbra is 10/10.
  • davidka003
    Életvonat (1998)

Nekem nem tetszett pedig bírom a 2. világháborús filmeket. Unalmas volt.
    Arról szól, hogy a zsidók eljátsszák, hogy deportálják őket így próbálják kicselezni a németeket.
    5/10
  • gombabácsi
    a most wanted man

egyszerű és szomorú bemutatása a dolgoknak, jó film
  • LasDen #85908
    Oculus

TL;DR: Egy nagyon jól felépített horror, ami az utolsó harmadra teljesen szétesik

Az előzetes korábban nem igazán győzött meg, de Karen Gillan személye mindent megváltoztat. Valami gagyi horrorra számítottam, de azért sikerült meglepetést okozni. Valahol itt kéne kezdődnie egy horror filmnek. Nem a millió jumpscare meg a csapkodom a szekrényeket és edényeket, jujj de ijesztő vagyoknál.
    Már-már tökéletes volt, ahogy felépítették a világot, a hangulatot. Ahogy a kétségek egyre jobban eluralkodnak az emberen, mert semmi sem teljesen egyértelmű. Múlt és jelen egyre jobban összefolyik, néha kicsit túlságosan is. A legszomorúbb az egészben, hogy a végére ez az egész, amit sikerült felépíteni szétesik. A legátlagosabb befejezést sikerült megcsinálni, ami az egészet csak elrontja.
    A zene is közel tökéletesen fokozta a feszültséget....

Egy olyan szintű befejezéssel, ami az első 2/3-hoz hasonló, simán az év horrorja lehetett volna. Így csak...
    6/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2014.10.25. 01:15:38