106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Hogy adaptációként a könyvvel összehasonlítva milyenek nem tudom, de én bírtam a Végítéletet, Titkos ablakot, Langoliereket, az AZ-t vagy az évszázad viharát....
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2014.10.27. 19:25:47 -
Szerencsére azért a sok szar között kaptunk egy Remény rabjai-t (No.1 elég hosszú ideje IMDB-n, megérdemelten), meg egy Halálsoron-t is (ami szintén benne van a Top50-ben). De tény, hogy valahogy nem akarnak összejönni a King-adaptációk.
Talizmánból várnék még egy jó filmet... kezem a biliben.
Utoljára szerkesztette: genndy, 2014.10.27. 19:18:59 -
Ehhez csak annyit, h az egyik Filmvilágban volt vele egy interjú, ahol saját bevallása szerint az ő zsánere valami olyasmi, hogy két félig elrohadt zombi fajtalankodik egy levágott fejű lánnyal - ehhez képest Kubrick valóban művészi.
Mindenesetre tény, hogy kevés olyan jó sztori van, amit zsinórban ily szarul filmesítettek volna meg, mint a King könyveket, immáron harminc éven keresztül... -
Ha már a napokban szó volt róla, újranéztem:
2010 - A kapcsolat éve
Hát ez bizony még mindig egy hibátlan igazi (egyetlen?) hard-scifi. Már az Európás szál is érdekes és feszült, de akkor indulnak be igazán a dolgok amikor Bowman visszatér. A HAL9000-Chandra szál is nagyon erős érzelmileg, pedig egyikük egy számítógép. Baromi jó képek, érdekes történet, még ma is félelmetesen jó trükkök. A greenscreenbe bele lehetne kötni (eléggé látszik az űrruhán az árnyalata, ami a tök fekete háttér előtt már feltűnő), de felesleges.
10/10
u.i.: jópofa lehet rögtön ezután megnézni az Europa Reportot
-
El Gigante #85983 Kratos kellett volna ide nem Herkules! -
A Ragyogásnak már megjelent a folytatása könyvben Álomdoktor címen. Érdekelne a filmes változat is, szerintem tuti meg lesz lesz csinálva filmre. A sztori a kis Danny felnőttkoráról szól, aki szintén alkoholista lett mint az apja, és lesz még egy Abra nevű kiscsaj is benne aki durvább paranormális erővel bír mint ő valaha is.
Szerintem érdekes lesz. -
5 részes lesz. Idővel megtalálható lesz gondolom mindenhol.... -
a legtöbben akik látták a filmet nem olvasták könyvet, és nem is érdekli őket, a könyvet nem olvasók többségének pedig nyilván tetszett a film.
én úgy hogy nem olvastam a könyvet mondom, hogy a filmhez képest a sorozat sztem szar, b kategóriás gagyi minisorozat.. -
gondolom majd ugyanúgy le lehet majd tölteni. -
Bocs ez egy kicsit off,de talán itt jobban képbe vagytok . Erről a filmről lehet majd valahol letőlthető verziót nézni vagy csak Xboxon? Mert elég jónak néz ki az előzetes alapján,de se Xboxom,se más infom nincs, hogy ez hány részes sorozat lesz és lesz e szinkronnal esetleg. -
A The Mist a végétől eltekintve majdnem teljesen hűen követi a novellát.
Azért majdnem, mert a filmben például a manipulatív szereplő, és a szomszéd sem úgy néz ki, ahogy a könyvben van leírva. A többiek stimmelnek. -
csak a vége?
Csak azért kérdem, mert nekem a King filmekről mindig a gagyi kivitelezés ugrik be, vagy valami többrészes tv show, egy két mozifilmen kívül persze -
Setét Torony engem is érdekelne. Első kötetet olvastam csak.
Sajna, a könyvtárunkban nincs folytatása. -
Hacsak King nem jár utána a dolognak, addig nem lesz belőle semmi... -
A novelláé egyébként másabb:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy benzinkútnál megállnak, ott megírja a fickó a történetet, és indulnak tovább, mert mintha a rádióban hallott volna egy városnevet. Úgyhogy a novellának igazából elég nyitott a vége, ahhoz képest a filmé sokkal gonoszabb (de nagyon jó, tényleg igazi WTF pillanat).
Meg asszem a Remény rabjaival és a Halálsoron-nal is elégedett volt. Az tény, hogy kevés jó filmfeldolgozás van a könyveiből/novelláiból (Christopher Walken mint John Smith pl. nálam is furcsa tekinteteket eredményezett).
Tényleg, Setét Torony filmből/sorozatból akkor nem lesz semmi? -
Az is egy beteg film volt, de nagyon hatásos volt a befejezés valóban. -
SzinesGeza #85971 A zéró realitással készített filmek pedig hiteltelenek és nevetségesek.
De gondolom neked az is tetszett volna ha pl Bilbo fél kézzel kitöri Smaug nyakát. -
The Mist vége is nagyon tetszett neki. -
Úgy emlékszem, mintha a Misery-vel elégedett lett volna. -
22 Jump Street
Sztem fasza volt, jokat rohogtem rajta, foleg az Ice Cubeos jeleneteken, pedig nem vagyok oda a vicces feka figurakert. Utolso nagy leszamolas annyira szar volt, hogy mar jo volt :D Johet a 23.
8/10 -
King melyik filmet szerette amik az ő könyveiből készültek? ... -
Bevétel alapján biztos, közönség is csípi jobbára, akadálya nincs. -
szerintem nem kérdés, hogy folytatják-e... -
Kicsit "teknős"ösebbek lettek szvsz. Ugyanakkor meg még így is túl emberi a képük. Evvan. Nem volt azé rossz, kérdés folytatják-e és bedurvul-e. -
Eddigiekhez képest szokatlan az új külső, de azt gondolom élőszereplős filmhez ez jobban illett. Meg ha megnézzük, ezen a változáson minden szuperhős átesett.
De ettől függetlenül röhögni így is lehet rajtuk :) (spoiler nélkül)
-
ezt tudja Brett Ratner... -
+1, értékelhetetlen film. Mármint abban is egyetértek, hogy a látvány (a production designt is említsük meg, hirtelen el lett felejtve nagy általánosságban, ill. készpénznek van véve a CGI miatt, pedig az art department vért pisál minden egyes filmnél ugyanúgy, személyes tapasztalat ;) nagyon jó. A színészek is. Erre kapunk egy ilyet súlytalan, szagtalan, íztelen valamit. Kár érte. -
Így már érthető. De elég volt 2014-re 1 szutyok Hercules film, nem kért senki még egyet... ami ráadásul sztoriban is majdnem ugyanaz, mint a "Hercules Legendája" c. mestermű. Lehetne a címe Skorpiókirály 4 is akár...
Utolsó jó jelmezes film amit láttam a Gladiátor volt. Komolyan.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.10.26. 23:46:39 -
tegyük hozzá, hogy a film alapja a hasonló nevű képregény...
-
Hercules (The Rock-os)
Komolyan mondom, nem értem Hollywood-ot! Adva van egy fasza téma, be lehetne mutatni Herucles 12 munkáját, és nem! Ez a film meg egyenesen átvert a trailerrel. Mutattak itt mitológiai lényeket sorra, ami a film -nem túlzok- ELSŐ 5 PERCE, aztán meg kiderül, hogy igazából a filmnek köze sincs a mítoszhoz, akárcsak a szutyok Hercules Legendájánál. Komolyan mondom, ekkora egy felesleges, tucat, unalmas szar filmet Hercules néven.... hihetetlen. Pedig az alapanyag megvan hozzá: az alap mítosz, a jó CGI, és The Rock is jó Hercules lenne. de a forgatókönyv, a rendező kinyírja az egészet. Ennyire Hercules témát akarnak feszegetni, de közben nem is, és inkább az egész mítoszt lerántják a porba, hogy 1000-szer látott tucat jelmezes bohóckodós akciófilmet nézhessünk. Hát köszönöm, nekem ez nem kell. Mostantól kedve tiltólistára teszem a Hercules című filmeket. Ez a film jó indulattal 4/10, és az is csakis The Rock, és a korrekt CGI miatt -
Eddig mégcsak az előzetest láttam, gyerekkoromba kedvenc volt,de itt a filmben lehetett volna aranyosabb kinézetük a teknősőknek. Egy kicsit olyan brutálisra sikeredtek és nem anynira illik igy hozzájuk a poénkodos lezser karakter szerep.Kicsit olyan mintha az agyonsteroidozott Stallone játszana egy gyerekfilmben. Nem hiteles -
Tini nindzsa teknőcök
Totál ökörség az egész, de szerintem nem lett rossz. Idétlen sztori, idétlen karakterekkel, de pofás a látvány, és pár agyzsibbasztó poén meg is nevettetett. Sőt Megan Foxot is a pozitívumokhoz tudnám sorolni, ha a TF szériákhoz viszonyítom ebben egész tűrhetően játszott (persze az aranyszobornak még nagyon nem kell helyet keresnie).
Igazából a rajzfilmek komolytalanságát idézi a film, talán még rá is dob egy lapáttal. Aki gyerekként szerette, az tehet egy próbát vele, akinek meg abszolút idegen a franchise, az ne erőltesse mert elszökik az agya a világból. Elvileg trilógiának indul, kezdésnek tűrhető lett. -
Érthetetlen az imdb 8.5-ös értékelés. Nevetséges. -
Szerintem inkább olvassál! No nem feltétlen a Távolban egy fehér vitorlát Katajevtől, de mondjuk legalább a Gőgös Gúnár Gedeont... :D -
hiper KOCKA #85953 A Kubrick féle még Kingnek sem tetszett... azért lett a sorozat. King kérte a stúdiót hogy forgassák le újra mert a Kubrik féle változat bűn szar lett. Ha már az írónak is ez a véleménye csak van a dologban valami.
-
a 2 rész sokkal jobb, bár sztem az első is jó. a 3 viszont tényleg szar. -
könyvfeldolgozás szempontjából biztos jó, de a kubrick féle film sokkal jobb minden téren. -
Mad Max 1 - 2/10
-----------------------------------
Meg egy ilyen gyokér szar filmet, eszméletlen. Azt hiszem életemben most lattam elejétol végéig, de minden percét bánom.
Konkrétan nincs sztorija, dramaturgia, forgatokonyv sehol, Max a film vége elott 20 perccel konfrontálódik a rosszakkal, addig lényegében nem csinál semmit. Olyan uresjáratok, értelmetlen képsorok kovetik egymást, hogy azt orom nézni.
És egyébként is mikor/hol játszódik ez az agyatlan torténet? Sárgára pingált rendorautok, mintha valami világvége utáni idoszakban játszódna, de azért mégis van korház meg rendorség, de azért motoros gigabandák szabadon vagiznak (akikbol 30 fobol a film végére csak 8 maradt) mint a vadnyugaton...
Eszméletlen, hogy lett ebbol kultfilm, remélem a második rész produkál valamit, mer ez valami írtó béna lett. -
hiper KOCKA #85949 Nem veled van baj, gyökér a film tényleg. Nehéz is lenne megmagyarázni. A 3 részes sorozatot nézd meg az sokkal jobb ennél. -
igen, te :)
amugy kicsit elvont a film, de nem olyan nehéz...